Cilj radara nije represija, nego prevencija. Dakle, nije poenta samo hvatati one koji brzo voze i naplaćivati kazne, nego navesti ljude da sporije voze.Laplace wrote: ↑26/06/2020 12:20Tako prije nekoliko godina na ograničenju 40 vozim 50, a Niki Lauda me pretiče bar duplo većom brzinom. Tek što me je pretekao neko mu je zablicao, a onda ide ona naša: spustio je brzinu na 30 (time usporio i mene) i prošao pored policije kao fin i čestit momak. Vjerovatno je prvom prilikom nagazio na gas do daske.mk ultra wrote: ↑26/06/2020 11:53Šta je opasnije, 100kmh na otvorenoj praznoj cesti ili neko ko pretice kolonu ili neko ko pretice preko pune?RagibUzoriti wrote: ↑26/06/2020 10:49
Tako razmislja balkanski mentalitet.
Evropski mentalitet razmisljanja,kao sto je navedeno u ovom videu jeste: zasto ne sprijeciti nekoga ko je nemaran i vozi prebrzo i time ugrozava sigurnost drugih? Mozda je pijan,mozda je pod zabranom,mozda svasta nesto.Kod njih je logika bolje sprijeciti nego lijeciti.
U Bosni je mentalitet seljaka i krkana. Daj ti meni blicni,yebo radar. I onda kad krkan u po grada pregazi nekoga,onda jedni ga kude ,drugi hvale...
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
veliki_ah
#18226 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- drug_profi
#18227 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Onda radi prevencije treba da se postavljaju na mjesta na kojima zbog brzine moze doci do ugrozavanja sigurnosti, a ne kao sto rade po obicaju da preglednim mjestima sa dozvoljenim preticanjem i ogranicenjem 80. Pa love jel ko presao 90 prilikom preticanja.
-
veliki_ah
#18228 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nisam rekao da nasa policija to radi kako treba 
Moj odgovor je bio na konstataciju da ne treba blicati ljudima kad voze brzo, jer kao nek se pecaju.
Da je policija pametna, angažovali bi 5 auta koji bi se samo okolo vozali i blicali. Svi bi vozili kao bubice i u skladu sa ograničenjima.
Moj odgovor je bio na konstataciju da ne treba blicati ljudima kad voze brzo, jer kao nek se pecaju.
Da je policija pametna, angažovali bi 5 auta koji bi se samo okolo vozali i blicali. Svi bi vozili kao bubice i u skladu sa ograničenjima.
-
530i
#18229 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovakvi su se ubili da im neko kleči na vratu 10 minuta.Entropio wrote: ↑26/06/2020 13:26
Vidi ove budale. Vidi lik stoje vatrogasci, on se ne zaustavlja i hladno ih pretice. Pri tome stalno drzi mobitel u ruci i time krsi zakon. Prolazi drotove, nista. I onda stane i pocne se seljacina derati kako mu je policajac opsovao mater. Pa treb‘o ti je cijelu familiju izredat‘ i jos ti pucati u gume, i onda te prebiti i uhapsiti zbog krsenja vise zakona.
Pa ne mogu da vjerujem.
- Logovan
#18230 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I vozac i policajac su pogrijesili. Prvi ne staje, ide on, ne gleda, a drugi se ne smije ovako ponasati, trebao bi biti primjer.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
elk
#18232 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Milicajac
koje govedo za volanom
- Logovan
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#18234 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
trebao ga je zaustaviti i opomenuti... ako pocne da se svadja onda i kazniti.
naravno bez psovke a pogotovo bez pljuvanja.
naravno bez psovke a pogotovo bez pljuvanja.
- basicm
#18235 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Policajac je sluzbeno lice, i on je taj koji je morao ostati u okvirima profesionalnog ponasanja. Ovako se diskreditovao i navukao na sebe ovog sosona.
- Logovan
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18237 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
steta je sto nasa policija nema ovlasti kao americka da ovo govno izvuce napolje i iznabija nogama i uhapsi odmah. nikad mu vise ne bi palo na pamet da prosipa svoj seljakluk.gledam danas na semaforu kod doma penzionera (uvijek tu stoji jedan dosadni zutalj prodaje kospice ,svaki dan mu kazem da necu i on i dalje upire svaki dan
) izadjose dva policajca iz kombija i kaze mu fino jedan: decko udalji se odavde ,ne mozes tu prodavati i on im opsova nesto ,utom ovaj stariji policajac potrca za njim i on pobjeze prema petlji ali i dalje psuje majku policiji i svasta govori.zao mi je sto i njega ne nalemase,dosao si tu i nelegalno prodajes i kad ti policajac kaze da se sklonis ti napadas
ne kontam tu seljacku drskost i fakinluk.i onda ce se nac jos neki da ga brane,jadan sirotinja nema od cega zivit itd itd...
- mirsek
#18238 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
- Logovan
- vjeshalica
#18241 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovakvim kretenima svakako treba hrOknut u "kola"
Prvo na snimku se vidi lik da ono cisti i jos ga je trebo zgromiti kamionom jer on je lola,more da prodje jebo sve,to bi mater iz groba izvadilo i preko nje preslo da more...ma stokadija
Prvo na snimku se vidi lik da ono cisti i jos ga je trebo zgromiti kamionom jer on je lola,more da prodje jebo sve,to bi mater iz groba izvadilo i preko nje preslo da more...ma stokadija
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18242 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
papcina retardirana ...
- Entropio
#18243 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ne razmijem ove kao kulturne, oni bi to mirno, ostati u okvirima. Halo, drot ovakvih debila vidi 10 na dan, svaki dan. Drot zna da s takvim budalama nema price i kulture, sto se vidi iz prilozenog. Drot zna i da ga ne smije ni udariti ni uhapsiti. A lik verbalno napada policajca, snima ga neovlasteno, prekrisio milion zakona prelazeci vatrogasce, ulazeci u blokadu, prolazeci pored drotova. I sta sad treba drot reci, izvinite gospodine, vratite se i pazite sljedeci put.
Pa treba mu jebati mater i sve ostalo, prebit‘ ko macku i uhapsiti.
Dok sam mu cuo glas, znao sam da je teska okorjela seljacina. Muzika u pozadini to potvrdjuje. I onda lagano punom brzinom pretice lola, ulazi gdje ne treba. Vi koji ga branite ste ista sorta.
Dok sam mu cuo glas, znao sam da je teska okorjela seljacina. Muzika u pozadini to potvrdjuje. I onda lagano punom brzinom pretice lola, ulazi gdje ne treba. Vi koji ga branite ste ista sorta.
- vjeshalica
#18244 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma razumijemo mi sve da policajcu nije primjereno da pljuje po kamionu zbog milion stvari i njega niko ne opravdava u sustini ovdje ALI vozacko govedo jednostavno ne zasluzuje drugu mjeru osim te...uostalom ocito je jedini nacin da razumije sta mu se govori kad vec je milion pravila prekrsio kao profesionalni vozac....sroljo glavati
- mirsek
#18245 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nikad policajac ne treba hrakati..vjeshalica wrote: ↑26/06/2020 17:48 Ovakvim kretenima svakako treba hrOknut u "kola"
Jel to opet zakuhavas ?
- mirsek
#18246 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema price, privedi ga i kazni., npr. zbog ugrozavanja sigurnosti jer je drzao upaljen mobitel.Entropio wrote: ↑26/06/2020 18:11 Ja ne razmijem ove kao kulturne, oni bi to mirno, ostati u okvirima. Halo, drot ovakvih debila vidi 10 na dan, svaki dan. Drot zna da s takvim budalama nema price i kulture, sto se vidi iz prilozenog. Drot zna i da ga ne smije ni udariti ni uhapsiti. A lik verbalno napada policajca, snima ga neovlasteno, prekrisio milion zakona prelazeci vatrogasce, ulazeci u blokadu, prolazeci pored drotova. I sta sad treba drot reci, izvinite gospodine, vratite se i pazite sljedeci put.Pa treba mu jebati mater i sve ostalo, prebit‘ ko macku i uhapsiti.
Kakvo bolan hrakanje od sluzbenog lica, gdje ces to pravdati.
I ko ga to ovdje brani, gdje si to vidio ?
- mirsek
#18247 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozacko govedo je zasluzilo da mu se pukne velika kazna i to da mu pored policajaca dokaz bude njegova vlastita kamera, kud ces vece ironije.vjeshalica wrote: ↑26/06/2020 18:26 Ma razumijemo mi sve da policajcu nije primjereno da pljuje po kamionu zbog milion stvari i njega niko ne opravdava u sustini ovdje ALI vozacko govedo jednostavno ne zasluzuje drugu mjeru osim te...uostalom ocito je jedini nacin da razumije sta mu se govori kad vec je milion pravila prekrsio kao profesionalni vozac....sroljo glavati
-
l33t
#18248 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ugasite forum
kakvih ispada ima ovdje
cuj policajac pljuno i neko ga opravdava
ALL TRUCKER LIVES MATTER 
- Entropio
#18249 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A zamisli da je iza vatrogasnog vozila bila hitna i pomazu nekom povrijedjenom na sred ceste. I ovaj mentol to ne vidi i uleti i zgazi ih sve. Pa takvo smece zaluzuje samo da ga pljunes.
-
l33t