nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#18201 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Peryton_ wrote: 22/06/2020 00:45
JavierBosnia wrote: 22/06/2020 00:39 Koji sad auto vozis ako me budes preticao da ne dodajem slucajno gas :D
Sad sam pametniji :mrgreen:
Ne znam, mozda grijesim,ne znam kako bi vi reagirali da vam Scania ide u susret, lijevo nemate gdje, desno kretenoid sa g5 1.9 tdi koji vam ne da naprijed a kasno za povratak?
Sad preticem samo kad idu opasno ispod ogranicenja.
PS. Nisam nikakav kabadahija, sve konflikte rjesavam dijalogom i bjezim koliko mogu od sukoba.Ljudi te nekad natjeraju da izgubis razum.Njegovo opravdanje u zapisniku bilo " gledao sam na telefon, nisam ga primijetio". A u po preticanja gleda u mene i smije se i salta u nizu.
¸Što bi rekao onaj pjevač, da sam ja neko... Taj bi meni fino odležao za pokušaj ubistva, jer to de facto i jeste bilo.
muha_sa

#18202 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

Optimist

#18203 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Ovaj snimatelj najbolji dio nije snimio.
Laplace

#18204 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

muha_sa wrote: 22/06/2020 11:01 Nije kod nas-al je genijalac :lol: :lol:

https://www.klix.ba/auto/vozac-prevrnuo ... /200622043

To je on pokušao da ga parkira nanjegovo mjesto - u kontejner. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18205 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

Optimist wrote: 22/06/2020 12:06 Ovaj snimatelj najbolji dio nije snimio.
Vjerovatno neki rod od debila sto vozi = debil
kabal1337

#18206 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

ma lose mu programiran esp :lol:
Maraschino

#18207 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Maraschino »

Nekada davne 80 i neke odemo ja i punac u Zagreb da preuzmemo novog Yuga 45. Sve proslo kako treba, stavili probne tablice i vracamo se preko Karlovca. Pocela je jaka kisa da se skoro ne moze voziti. Ceste lose odvodi jos gori u uleti punac u neku baru na cesti koja je na oko izgledala mala ali ti ne znas koliko je duboka i koliko se vode skupilo. Zaljulja se onaj Yugo i hoop na bok. Sunce ti zarko valja se ispetljati i otvoriti gornja vrata. Dotrcali su ljudi koji su isli za nama sa nekim Ficom. Zasukali hlace i gaze onu vodu i pomazu nama da izadjemo. Nekako se ispetljamo i vratimo ga na tockove. Upalimo i kuci i umjesto u dvoriste vozi kod majstora da prefarba tu stranu...
...nakon par sedmica istog smo prodali na pijaci u Zagrebu kao novog na probnim tablicama nekom Slovencu i zaradili na njemu(tada se moglo).

Nije nakon par minuta(kao kod Indij-an-ca)ali jesta nakon sata vremena. :D
escobar__

#18208 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by escobar__ »

drug_profi wrote: 14/06/2020 01:08 Naletih ko levat, jbt.
Peglaju me od carsije sa 30-40 km/h, i 100 metara rastojanja na glavnoj, selfiji, telefoni... i na raskrscu kod socijalnog ja uspijem da se probijem nekako izmedju dvojice mobitelasa da bih odmah dobio bateriju u lice i zaustavljanje na prosirenje...
A prije toga na pofalicima i na marindvoru izbjegavao prestojavanje u raskrscu jer nije po propisu...
Eto sta ti urade kruzeri. Pocnes kalkulisati sa propisima.
Naravno ni jedan od ovih sa mobitelima nije zasutavljen, nema veze. Nisam se svadjao, priznao odmah da sam napravio sranje i da nema opravdanja ali sam rekao da sam izgubio zivce radi mobitelasa.
Puhao alkotest, nista. Valjda im se ucinilo umjesto peludne groznice da su mi oci krvave radi alkohola. 50 KM ili 25 za 8 dana, nedozvoljene radnje u saobracaju.
Ok, napravio sam prekrsaj, ali dokle ce se vise mobiteli tolerisat. U mraku se vidi displej kako svijetli i opet policija ne reaguje...
Treba kao u filmu Purge jedan dan u godini legalizovat nasilje nad stokom za volanom. :D
DEMONIKA

#18209 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by DEMONIKA »

treba ih svaki dan opaučiti po dozvolama i po džepu, uz rigorozne kazne, ustrajno, dok ne presuše im izvori
uz taj purge dan :mrgreen:
tindbe

#18210 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tindbe »

Zanima me, šta ja kao pojedinac mogu učiniti i kako uticati na lokalni MUP, da nekako riješe problem ovih nazovi trkača u jednoj ulici moga grada?
Možda nekim stacionarnim radarom ili na neki drugi način, ali postalo je neizdrživo. Ne želim da čekam da padne još mrtvih glava, što nekog nedužnog vozača, što pješaka na trotoaru pored. I to desilo nekoliko puta, par godina unazad.

Uglavnom, ulica je duga nešto manje od kilometra, bez ikakvih raskrsnica i proširenja, osim 2-3 prilaza parkinzima.
Naseljena ulica, uredno stoji znak za ograničenje 50, ali razne "tjunirane" Alfe, Fiati, BMWi, Audiji to vide kao stazu u Nirburgu.

Kome pokucat na vrata? Pismeno, usmeno, astralno ako treba...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18211 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Mjesna zajednica
Sredis lezeci dok si reko keks ako je stvarno lokalna cesta
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#18212 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by RagibUzoriti »

Ovako to rade u zemljama gdje se provodi zakon.
Ni po babi ni po stricevima.
Oduzimanje vozacke na licu mjesta 6 mjeseci,u protiv vrijednosti 600 KM kazne samo zato sto si blicao (upozoravao) druge ucesnike u saobracaju da policija vrsi kontrolu brzine.U kontra smijeru stoji civilno vozilo i snima...
Oni koji ne prihvate odgovornost,salju se na sud i tamo im bas bude brijanje :D

sparky

#18213 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

RagibUzoriti wrote: 26/06/2020 09:24 Ovako to rade u zemljama gdje se provodi zakon.
Oduzimanje vozacke na licu mjesta 6 mjeseci,u protiv vrijednosti 600 KM kazne samo zato sto si blicao (upozoravao) druge ucesnike u saobracaju da policija vrsi kontrolu brzine.U kontra smijeru stoji civilno vozilo i snima...

Kad bude zakonom zabranjeno blicanje, kad proizvođači auta ne budu ugrađivali dio koji to omogućava, onda mogu i kažnjavati. Sve dok se policija bude sakrivala sa radarima, meni je potpuno ok da nekoga upozorim, a još mi je draže kad mene neko upozori.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#18214 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Kakve veze ima dostupna opcija blicanja? Ako je zakonom zabranjena upotreba to znaci da prozivodjac treba da to izbaci?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18215 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

un1ted wrote: 26/06/2020 10:34 Kakve veze ima dostupna opcija blicanja? Ako je zakonom zabranjena upotreba to znaci da prozivodjac treba da to izbaci?
To sve bi on njima rekao, poklopio se usima i platio kaznu. Demagog :mrgreen:
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#18216 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by RagibUzoriti »

sparky wrote: 26/06/2020 10:12

Kad bude zakonom zabranjeno blicanje, kad proizvođači auta ne budu ugrađivali dio koji to omogućava, onda mogu i kažnjavati. Sve dok se policija bude sakrivala sa radarima, meni je potpuno ok da nekoga upozorim, a još mi je draže kad mene neko upozori.
Tako razmislja balkanski mentalitet.

Evropski mentalitet razmisljanja,kao sto je navedeno u ovom videu jeste: zasto ne sprijeciti nekoga ko je nemaran i vozi prebrzo i time ugrozava sigurnost drugih? Mozda je pijan,mozda je pod zabranom,mozda svasta nesto.Kod njih je logika bolje sprijeciti nego lijeciti.

U Bosni je mentalitet seljaka i krkana. Daj ti meni blicni,yebo radar. I onda kad krkan u po grada pregazi nekoga,onda jedni ga kude ,drugi hvale...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18217 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

RagibUzoriti wrote: 26/06/2020 10:49

Evropski mentalitet razmisljanja,kao sto je navedeno u ovom videu jeste: zasto ne sprijeciti nekoga ko je nemaran i vozi prebrzo i time ugrozava sigurnost drugih? Mozda je pijan,mozda je pod zabranom,mozda svasta nesto.Kod njih je logika bolje sprijeciti nego lijeciti.

U Bosni je mentalitet seljaka i krkana. Daj ti meni blicni,yebo radar. I onda kad krkan u po grada pregazi nekoga,onda jedni ga kude ,drugi hvale...
Šta je opasnije, 100kmh na otvorenoj praznoj cesti ili neko ko pretice kolonu ili neko ko pretice preko pune?
Bullet Tooth Tony

#18218 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bullet Tooth Tony »

Ne generalizuj ... blicali su meni i po Njemackoj a Bogam i po Belgiji , Francuskoj itd ... Mnogo manje nego u BiH ali jesu ...
Laplace

#18219 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

RagibUzoriti wrote: 26/06/2020 09:24 Ovako to rade u zemljama gdje se provodi zakon.

Nije zabranjeno blicanje kao takvo, nego upozoravanje na policijsku patrolu. Može se blicati i iz drugih razloga (na primjer, upozoravanje na opasnost).
Laplace

#18220 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 26/06/2020 11:53

Šta je opasnije, 100kmh na otvorenoj praznoj cesti ili neko ko pretice kolonu ili neko ko pretice preko pune?
Tako prije nekoliko godina na ograničenju 40 vozim 50, a Niki Lauda me pretiče bar duplo većom brzinom. Tek što me je pretekao neko mu je zablicao, a onda ide ona naša: spustio je brzinu na 30 (time usporio i mene) i prošao pored policije kao fin i čestit momak. Vjerovatno je prvom prilikom nagazio na gas do daske.
Naslovnica

#18221 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tindbe wrote: 25/06/2020 20:40 Zanima me, šta ja kao pojedinac mogu učiniti i kako uticati na lokalni MUP, da nekako riješe problem ovih nazovi trkača u jednoj ulici moga grada?
Možda nekim stacionarnim radarom ili na neki drugi način, ali postalo je neizdrživo. Ne želim da čekam da padne još mrtvih glava, što nekog nedužnog vozača, što pješaka na trotoaru pored. I to desilo nekoliko puta, par godina unazad.

Uglavnom, ulica je duga nešto manje od kilometra, bez ikakvih raskrsnica i proširenja, osim 2-3 prilaza parkinzima.
Naseljena ulica, uredno stoji znak za ograničenje 50, ali razne "tjunirane" Alfe, Fiati, BMWi, Audiji to vide kao stazu u Nirburgu.

Kome pokucat na vrata? Pismeno, usmeno, astralno ako treba...
Mi neki dan predali zahtjeva u MZ da se uradi dodatni ležeći kod škole, u roku od 7 dana bilo završeno.
:thumbup:
drug_profi

#18222 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Sad je pravo vrijeme za te zahtjeve. Predizborno, najvece sanse da upali.
Naslovnica

#18223 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Uglavnom blicam, pogotovu kada se kerovi zaštekaju u nekoj vukojebini gdje ašćare ne rade nikakvu prevenciju nego pune budžet ili kuckaju pare za masnog bureka.
Ako vidim da mi u susret ide nekakav balo u Alfi, Ibizi ili čemu sličnom (znate o čemu govorim), zavaljen u sjedište, frizuric, cvike, brzo vozi, takvima ne blicam, ko te jebe.
Ali ako vidim normalnog vozača, idu vrlo kratka 1-2 blicanja.
U Hrvatskoj i Srbiji ne blicam. 8-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18224 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Entropio »

Vidi ove budale. Vidi lik stoje vatrogasci, on se ne zaustavlja i hladno ih pretice. Pri tome stalno drzi mobitel u ruci i time krsi zakon. Prolazi drotove, nista. I onda stane i pocne se seljacina derati kako mu je policajac opsovao mater. Pa treb‘o ti je cijelu familiju izredat‘ i jos ti pucati u gume, i onda te prebiti i uhapsiti zbog krsenja vise zakona.

Pa ne mogu da vjerujem.
vjeshalica

#18225 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

Cujes govedu muzike i razgovora i to je to....govece seljacko glavato skedi za teretnjakom ko i masa njemu slicnih i prave stalno scene po cesti....govnar
Post Reply