Ironicno ne mozes ni ti u Bosnu
Ulazak u Hrvatsku
- LBVIEW
#252 Re: Ulazak u Hrvatsku
I da ne mogu, poredjenje nije adekvatno, ovi su, pravi -zdravi, izabrali opciju hrvatske dijaspore u drzavi u kojoj jesu dominicilno stanovnistvo. Igraju za taj tim i prioritiraju interes istog ispred svog(Peljesac, Busko blato, kontrola letenja...), a ovi ih hladno odjebu.
Last edited by LBVIEW on 26/06/2020 10:43, edited 1 time in total.
- MorningStar
#253 Re: Ulazak u Hrvatsku
Sto jes jes , eno Covke kukaLBVIEW wrote: ↑26/06/2020 10:42I da ne mogu, poredjenje nije adekvarno, ovi su, pravo -zdravi, izabrali opciju hrvatske dijaspore u drzavi u kojoj jesu dominicilno stanovnistvo. Igraju za taj tim i prioritiraju interes istog ispred svog(Peljesac, Busko blato, kontrola letenja...), a ovi ih hladno odjebu.
![]()
![]()
![]()
![]()
- General War
- LBVIEW
#255 Re: Ulazak u Hrvatsku
Komedija ziva
Samo nikad pameti nece doci, a vodu iz Buskog jezera ce nastaviti trampiti za kikiriki i gostovanje Thompsona.
''Erceg Bosno..."

Samo nikad pameti nece doci, a vodu iz Buskog jezera ce nastaviti trampiti za kikiriki i gostovanje Thompsona.
''Erceg Bosno..."
Last edited by LBVIEW on 26/06/2020 10:49, edited 2 times in total.
- LBVIEW
#256 Re: Ulazak u Hrvatsku
Kad smo vec kod ironije, koji je osjecaj je zivjeti u gradu u kojem si ostao, nakon sto si ispao iz kamiona vojske koja je isti pokusala okupirati? 
- MorningStar
#257 Re: Ulazak u Hrvatsku
Nigdje ja nisam ispao ne brini ti. Doduse jes mi (mojim) SDA ekipa pucala na kucu dok je otac dajdza amidza itd bili na brcanskoj malti i slavinovicima kod raskrsnice 15. maja. Djed sve sa titovkom i petokrakom
- dječak sa šibicama
#258 Re: Ulazak u Hrvatsku
Jasta, i Adisa Pokvica su podmetnuli.
- LBVIEW
#259 Re: Ulazak u Hrvatsku
Nije bilo tebi upuceno, prati, jebo ga ti.MorningStar wrote: ↑26/06/2020 10:53Nigdje ja nisam ispao ne brini ti. Doduse jes mi (mojim) SDA ekipa pucala na kucu dok je otac dajdza amidza itd bili na brcanskoj malti i slavinovicima kod raskrsnice 15. maja. Djed sve sa titovkom i petokrakompucajuci valjda po meni u kamionu
![]()
Nisi ti u toj ekipi, mogu se ja s tobom prepucavati, ali ne trpam te u kos s ovima.
- LBVIEW
#260 Re: Ulazak u Hrvatsku
Serbo,jesi li ti pratila "cvrkutanje"sherbett wrote: ↑26/06/2020 11:08Ajme!New wave wrote: ↑26/06/2020 02:18Ne znam zbog cega dajes takve zakljucke. Jesam ja nesto izmislio ? Ako se zezas, oprosti onda nisam shvatio.high_volume wrote: ↑26/06/2020 00:05
Možda je najbolje da podignemo kakav visoki zid sa bodljikavom žicom iznad, prema Hrvatskoj, šta misliš![]()
![]()
![]()
Vise otrova i dusmanluka prema nama nikad nisam cuo,nego za vrijeme Kolinde. A ova zadnja afera "Selefije" je kruna te bolesne politike. Bosnjaci teroristi !
Naravno da ne trebamo nikakve zidove dizati, ali moramo biti puno mudriji i osvjesteniji. Da im ne letimo bez prijeke potrebe i da nas ovakve stvari ne pogadjaju. Imam raje koju je vise uzdrmalo sto sedam dana nece ici na Hvar, nego sve ove afere. O njima i ne znaju nista. Toliko o nama...
- LBVIEW
#261 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pa tako ih nazivaju hrvatski duznosnici, a i ovi u BiH, kad pricaju o Hrvatskoj, navode kako se radi o njihovoj matici. Upravo zbog toga je i ovo 'odjebavanje' ironija, pazi samo izjave Covica. A naravno da ne mogu biti dijaspora.sherbett wrote: ↑26/06/2020 11:11LBVIEW wrote: ↑26/06/2020 10:42I da ne mogu, poredjenje nije adekvatno, ovi su, pravi -zdravi, izabrali opciju hrvatske dijaspore u drzavi u kojoj jesu dominicilno stanovnistvo. Igraju za taj tim i prioritiraju interes istog ispred svog(Peljesac, Busko blato, kontrola letenja...), a ovi ih hladno odjebu.
![]()
![]()
Pa naravno da cemo ih odjebat kad su prvi slucajevi bili od nekih koji su isli rodbini u BiH
Nego, kako su Hrvati u BiH dijaspora daj neka mi neko obkasni
Nego, mogli smo o ovome nasiroko uz kavicu
- tandmand
#262 Re: Ulazak u Hrvatsku
Jadne izbjeglice iz Sarajeva, po hotelima na hrvatskom moru.General War wrote: ↑26/06/2020 09:25Ruku na srce, nisam bas siguran kakva je politicka odluka ovdje...vise cini mi se da Jurgenu i Olafu kazu kako je njihova korona prihvatljivija od bosanske, radi odluke da i Hrvatski drzavljani koji su u Bosni a ne da ih je malo isto tako moraju medju zidove...i naravno tek je sami pocetak sezone, moze se deset puta odluka promjeniti...e sad ne idem ja rado Kolinde ili Milanovica u Brele vec sto volim radi Brela...a ni dalmatinci mi nisu mrski.Porodice Foht wrote: ↑26/06/2020 08:23 Kona mi maksuz razgulila u Makarsku prije dvije sedmice gdje ima 2-3 aprtmana da se bar sta zaradi od bosanskih turista i sad - rampa. Dici ce to oni zbog pritiska vlastitih ljudi 1 jula upravo zbog nasih turista a mi svakako nismo osvetoljubivi i brzo zaboravljamo posljednja ponizenja.
Amir Sužanj: Kako sam prestao biti ‘poseban ekonomski interes’ Hrvatske
“Da vidimo što imamo ovdje”, ljubazno se nasmiješio granični policajac Hrvatske na živopisnom graničnom prelazu još živopisnijeg imena – Čepikuće.
“Sve”, odgovorih u nekoj vrsti trijumfalnog raspoloženja, pružajući poredane dokumente: vaučer hotela, potvrdu rezervacije, odobrenje Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, dva pasoša i saobraćajnu dozvolu. Za minut – dva završi sve potrebne procedure unošenja u sistem i uz šeretski smiješak pozdravi:
“Sretan put i ugodan boravak, gospodine! Vi ste osoba od prvorazrednog ekonomskog interesa za Republiku Hrvatsku.”
Dodadoh gas i smijući se okrenuh se mojoj saputnici, koja je u toj ulozi ne samo na ovom putovanju, nego i u životu: “Jesi li čula – ko bi rekao da ćemo nas dvoje dogurati do toga da budemo od posebnog ekonomskog interesa za jednu državu članicu Evropske Unije.”
Nismo stigli ni da se sasvim raspakujemo, da provedemo koji sat u moru i pošteno se naspavamo u pitomoj uvali na dubrovačkom poluotoku Lapadu, a kamoli da uživamo u tom “posebnom statusu za Republiku Hrvatsku”, a stiže nas nova vijest – za sve građane Bosne i Hercegovine, koji namjeravaju ući u Hrvatsku, zbog narušene epidemiološke situacije obavezna je dvosedmična samoizolacija!
Nazdravlje, pomislih, pređosmo granicu doslovno u sudijskom vremenu!
Mjeru, koju su institucije Hrvatske najavile dan ranije, hotelijeri i turistički radnici u području Dubrovnika iščekivali su u pravoj groznici, do posljednjeg trenutka se nadajući da do nje neće doći. Međutim, kad je već potvrđena putem hrvatskih medija, dočekana je kao nagovještaj potpune propasti ostatka sezone.
“Eto ga, sad možemo ključ u bravu”, ogorčeno govori šef sale hotela u kojem smo odsjeli, “mi smo ovih posljednjih sedmica doslovno živjeli od vas Bosanaca. U cijelom hotelu imamo samo jednu porodicu iz Daruvara, dvije iz Njemačke i po jednu iz Slovenije i Češke, sve ostalo su Bosanci. Sad kad ni njih više ne bude, ko će nam doći?”, pita se ovaj iskusni turistički radnik, ne videći neki izlaz.
‘Teško da ću vidjeti more do kraja sezone’
Doista, u parku hotela mogu se vidjeti samo automobili sa registarskim oznakama Bosne i Hercegovine. Na polupraznim plažama dozivaju se djeca; Edin, Irma, Iman, Ana, Haris, Darija, Faruk – uglavnom sa sarajevskog asfalta, presretni što im se pružila prilika da uživaju u čarima mora.
U restoranima i kafićima tipični bosanski govor, priča se o povećanju broja zaraženih u Bosni i Hercegovini, o uobičajenim političkim temama sa bosanskohercegovačkih prostora, komentarišu se vijesti i emisije medija iz Bosne i Hercegovine, baš kao da u tim ugostiteljskim objektima nema nikoga osim Bosanaca i Hercegovaca, kao da nema čak ni domaćih stanovnika.
Mersudin iz Sarajeva sa suprugom i dvjema kćerkicama stiže u Dubrovnik u samo predvečerje i potvrdi da su svi oni, koji su imali priliku da dobiju nekakav turistički aranžman, krenuli kako bi prešli granicu i našli se u Hrvatskoj do ponoći, kad počinje primjena mjere o samoizolaciji.
“Pošao sam s djecom i ženom, pa šta bude, bio sam spreman i da se vratim kući… Niko mi nije garantovao da ću preći granicu, ali vidiš šta se dešava – ako sad ne vidim more, teško da ću ga vidjeti do kraja sezone. Ko to ima luksuz da straći dvije sedmice u samoizolaciji, i gdje, ako ćemo pravo govoriti, da bi proveo pet-šest dana na odmoru? Ovo u Bosni mi se nimalo ne sviđa, daj Bože da opet ne budu proglašene rigorozne mjere”, priča taj pomalo zabrinuti čovjek, osvrćući se da ga djeca ne bi čula.
Zašto bi im, kaže, kvario odmor i more nečim što ne razumiju. “Tješimo” ga da ni mi odrasli ne razumijemo mnogo šta oko ove korone.
U turističkim agencijama, kaže, ljudi masovno otkazuju već uplaćene aranžmane za Hrvatsku. Za to nam nije bila potrebna potvrda iz Bosne i Hercegovine, dovoljno je vidjeti očaj i beznađe hotelijera ovdje, u dubrovačkom području, pa shvatiti šta ovaj preokret znači za njih.
Prazan Dubrovnik
Dubrovnik je gotovo prazan, mnogi hoteli uopšte nisu ni otvoreni, u restoranima tek poneki gost, a ugostitelji uvijek skupog Dubrovnika, bar oni u većini otvorenih restorana, nude popuste i do 50 posto.
Ko pamti Dubrovnik iz ne tako davne prošlosti, prepao bi se onoga što se može vidjeti unutar zidina Starog Grada – na Stradunu gotovo nikoga, u drugim ulicama u tom istorijskom dijelu Dubrovnika trči – trči, pa čovjek.
Nigdje stranaca koji u ovo doba godine preplave dubrovačke znamenitosti, ne može se čuti nikakav strani jezik, dozivaju se samo rijetki domaći vlasnici trgovina, koji su otvorili svoje radnje ne nadajući se bogzna čemu, i Bosanci – jedini koji u eri korone ovdje spašavaju obraz turističke populacije.
Dobar dio poznatih trgovki i radnji uopšte nije otvoren jer, kako kažu vlasnici, nema za koga da se radi. I vozila gradskog saobraćaja kruže gradom gotovo prazna, a taksisti tvrde da ne pamte gore vrijeme, bar za njihovu branšu.
Očajni dubrovački turistički radnici više ne znaju čemu da se nadaju. U bosanskohercegovačkim turistima vidjeli su bar djelimičan spas sezone. Od ponoći i ta nada je na izdisaju, ili rječnikom korona-vremena, na respiratoru sa vrlo mršavim izgledima za preživljavanje.
A za sve one ljude iz Bosne i Hercegovine, koji su bar koji dan živjeli u uvjerenju da će kao “poseban ekonomski interes za Republiku Hrvatsku” ovog ljeta uživati u beneficijama te pozicije od Istre preko Kvarnera i Dalmacije do Dubrovnika, ostaje nada da će more ipak vidjeti – u Neumu.
Ako i kantoni ne zatvore granice u sklopu mjera sprečavanja širenja pandemije. To smo već jednom gledali u jeku prvog talasa korone, što bi bilo nemoguće da tu mjeru ponovo vidimo u dogledno vrijeme?
(TIP/Izvor: Al Jazeera/Autor: Amir Sužanj)
Ko 1992.
Strašno ...
- LBVIEW
#263 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ma kakvi pljuvati, a Hercegovci su i vama dojadili.sherbett wrote: ↑26/06/2020 11:42NeLBVIEW wrote: ↑26/06/2020 11:20Pa tako ih nazivaju hrvatski duznosnici, a i ovi u BiH, kad pricaju o Hrvatskoj, navode kako se radi o njihovoj matici. Upravo zbog toga je i ovo 'odjebavanje' ironija, pazi samo izjave Covica. A naravno da ne mogu biti dijaspora.
Nego, mogli smo o ovome nasiroko uz kavicu, sjecas se kako si me jednom pozvala?
![]()
Al mogli bismo![]()
Samo mojne pljuvat po Hrvatima a po hercegovcima mozesznas ih bolje
Btw., fin ti taj jorgan.
-
džakailibu
#264 Re: Ulazak u Hrvatsku
ne znam da li je neko postavljao nesto slicno ali moram da pitam- gredjanin BiH koji u hrvatsku ulazi iz EU da li treba u samoizolaciju. Dakle planiram ostati u Hrvatskoj, nije tranzit u pitanju.
- LBVIEW
#265 Re: Ulazak u Hrvatsku
Aha.
A ti ga, tek onako stavila, vragolico.
- vjesticanametli
#266 Re: Ulazak u Hrvatsku
I mene zanima ...isla bih iz de u slo avionom pa u cro automdžakailibu wrote: ↑26/06/2020 12:43 ne znam da li je neko postavljao nesto slicno ali moram da pitam- gredjanin BiH koji u hrvatsku ulazi iz EU da li treba u samoizolaciju. Dakle planiram ostati u Hrvatskoj, nije tranzit u pitanju.
Last edited by vjesticanametli on 26/06/2020 13:30, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#267 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ma sljedece sedmice otvaraju ponovo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#268 Re: Ulazak u Hrvatsku
Može tovjesticanametli wrote: ↑26/06/2020 13:27I mene zanima ...isla bih iz de u slo avionom pa u cro automdžakailibu wrote: ↑26/06/2020 12:43 ne znam da li je neko postavljao nesto slicno ali moram da pitam- gredjanin BiH koji u hrvatsku ulazi iz EU da li treba u samoizolaciju. Dakle planiram ostati u Hrvatskoj, nije tranzit u pitanju.
- sadie_forever
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#270 Re: Ulazak u Hrvatsku
Može... Evo sa stranice policije RHBobi wrote: ↑26/06/2020 13:31Može tovjesticanametli wrote: ↑26/06/2020 13:27I mene zanima ...isla bih iz de u slo avionom pa u cro automdžakailibu wrote: ↑26/06/2020 12:43 ne znam da li je neko postavljao nesto slicno ali moram da pitam- gredjanin BiH koji u hrvatsku ulazi iz EU da li treba u samoizolaciju. Dakle planiram ostati u Hrvatskoj, nije tranzit u pitanju.
Državljanin sam države koja nije članica EU/EGP, imam reguliran boravak u Saveznoj Republici Njemačkoj, želio bih doći u posjet prijatelju u Republiku Hrvatsku, trebam li ispuniti posebne uvjete za prelazak granice?
Ne morate dokazivati i opravdavati svrhu svog dolaska. Osobe koje imaju reguliran boravak u državama članicama EU određenim Odlukom Stožera civilne zaštite (Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Estonija, Letonija, Litva, Poljska i Njemačka) tretiraju se jednako kao i državljani te zemlje.
- vjesticanametli
#271 Re: Ulazak u Hrvatsku
-
high_volume
#272 Re: Ulazak u Hrvatsku
I reci da ti je @Bobi pomogao
-
high_volume
- vjesticanametli
#274 Re: Ulazak u Hrvatsku
-
Bobi