Gdje otići doktoru dok je corone
- neravip
#1 Gdje otići doktoru dok je corone
Mislim da je ovo postalo političko pitanje....
Mogu sve trpiti ali u zadnje vrijeme ovo pitanje me izbija iz cipela.... nije mi dobro od muke majke mi....
Kolega na poslu posjekao ruku, baš gadno, bilo krvi na sve strane.... odvezem ga u hitnu oni mu zamotaju ruku i upute nas na KUM.... opao mu pritisak, izgubio dosta krvi, jedva na nogama.... Gore red 100 metara pred kapijom i još red pred trijažnim šatorom.... onaj mamlaz security kaže stanite u red i čekajte.... na moju konstataciju da on nije ljekar i da bi neko stručan trebao pogledati kolegu i njegovu uputnicu iz hitne on se dere na mene kaže nije on pisao 'zakon' i da je tako kako je, nije do njega.... kolega baulja jedva stoji.... i šta ćemo, u red i čekaj.... u redu većina naroda čeka da bi povadila neke nalaze ili da preuzmu gotove....
Zahvaljujući razumjevanju raje iz reda preskočimo ga skoro pola al svejedno ostasmo gore čitav dan, kolega se napatio živ.... radi posjekotine hebene....
U kliničkom skoro sve klinike zjape prazne, prije korone su slabo radili a sad tek ništa ne rade, izgovor-korona..... ja čekam 24satni holter od januara, bio naručen u martu po hitnom postupku al otkazali zbog korone.... sad kad nazovem kažu ne znaju ništa kad će javit će... a treća interna zjapi prazna... niđe nikoga...
Helem, da se vratim na onog securitiya kockaste glave.... ja mislim da je do njega.... ja mislim da je on i slični njemu srž ovog problema.... on i njemu slični koji su primorani uslikati glasački listić poslije glasanja da ne bi ostao bez posla.... on i njemu slični koji nemaju mud.a reći da nije u redu to što se radi i poslušnički spuštaju glavu pred nepravdom.... meni je on najgori u čitavoj priči...... dokle majku mu?!
Pobiće ovu raju visoki pritisci, šećeri, holesteroli.... niko se ne liječi.... kakva korona, šta je to?
Mogu sve trpiti ali u zadnje vrijeme ovo pitanje me izbija iz cipela.... nije mi dobro od muke majke mi....
Kolega na poslu posjekao ruku, baš gadno, bilo krvi na sve strane.... odvezem ga u hitnu oni mu zamotaju ruku i upute nas na KUM.... opao mu pritisak, izgubio dosta krvi, jedva na nogama.... Gore red 100 metara pred kapijom i još red pred trijažnim šatorom.... onaj mamlaz security kaže stanite u red i čekajte.... na moju konstataciju da on nije ljekar i da bi neko stručan trebao pogledati kolegu i njegovu uputnicu iz hitne on se dere na mene kaže nije on pisao 'zakon' i da je tako kako je, nije do njega.... kolega baulja jedva stoji.... i šta ćemo, u red i čekaj.... u redu većina naroda čeka da bi povadila neke nalaze ili da preuzmu gotove....
Zahvaljujući razumjevanju raje iz reda preskočimo ga skoro pola al svejedno ostasmo gore čitav dan, kolega se napatio živ.... radi posjekotine hebene....
U kliničkom skoro sve klinike zjape prazne, prije korone su slabo radili a sad tek ništa ne rade, izgovor-korona..... ja čekam 24satni holter od januara, bio naručen u martu po hitnom postupku al otkazali zbog korone.... sad kad nazovem kažu ne znaju ništa kad će javit će... a treća interna zjapi prazna... niđe nikoga...
Helem, da se vratim na onog securitiya kockaste glave.... ja mislim da je do njega.... ja mislim da je on i slični njemu srž ovog problema.... on i njemu slični koji su primorani uslikati glasački listić poslije glasanja da ne bi ostao bez posla.... on i njemu slični koji nemaju mud.a reći da nije u redu to što se radi i poslušnički spuštaju glavu pred nepravdom.... meni je on najgori u čitavoj priči...... dokle majku mu?!
Pobiće ovu raju visoki pritisci, šećeri, holesteroli.... niko se ne liječi.... kakva korona, šta je to?
-
allem_77
#2 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Mislim da nije njegov posao da određuje ko je hitni slučaj. On samo radi ono što su mu naredili.neravip wrote: ↑24/06/2020 11:55 Mislim da je ovo postalo političko pitanje....
Ja koliko znam, ako je hitni slučaj tada vozilo hitne pomoći prebacuje oboljele u bolnicu... obično i ljekar bude u vozilu uz pacijenata.
I nije sada da branim kockastu glavu, nego iznosim svoje mišljenje.
Optužio si rep, a glava...?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
I to je jedna glupost. Imaju tri ulaza, a koriste samo jedan. Pokenjam im se na diplomu, svima!
- apsidejzi
#4 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Tako ste glasali. sad uzivajte u plodovima.
- dječak sa šibicama
#5 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Prije dvije godine, posmatrac na izborima, svaki glas za Sebiju propracen ovacijama svih prisutnih sto posmatraca sto clanova komisije.
Neka vas jebe u zdrav mozak.
Neka vas jebe u zdrav mozak.
- piupiu
#6 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Mi sedam dana stariju ženu vodamo iz bolnice u DZ, iz DZ u DiP, iz DiP-a kod privatnika, od privatnika u DZ, iz DZ u drugu bolnicu... žena u 7 dana došla od pokretne osobe koja se brine o sebi do nepokretne, niko nigdje neće da je primi, zvali hitnu, neće da je uzmu, ima temperaturu, dva puta smo na foru ulazili u bolnicu, i dva puta su na vraćali. Evo, osmi dan danas, mi opet na početku. 
- GAU8
- nosara
#8 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Seka je majka svima vama. Samo neka taslaci, alal joj vera.
- apsidejzi
- GAU8
#10 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
- MaksprotivMarksa
#11 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
piupiu wrote: ↑26/06/2020 10:29 Mi sedam dana stariju ženu vodamo iz bolnice u DZ, iz DZ u DiP, iz DiP-a kod privatnika, od privatnika u DZ, iz DZ u drugu bolnicu... žena u 7 dana došla od pokretne osobe koja se brine o sebi do nepokretne, niko nigdje neće da je primi, zvali hitnu, neće da je uzmu, ima temperaturu, dva puta smo na foru ulazili u bolnicu, i dva puta su na vraćali. Evo, osmi dan danas, mi opet na početku.![]()
-
Rizvan
#12 Re: Gdje otići doktoru dok je corone
Ja bih te zamolio da posaljes ovu svoju pricu TV stanicama. Bas me zanima da li ce se ijedna udostojiti da napravi pricu o vasem iskustvu, i opcenito o guzvama na KC i dostupnosti zdravstvenih usluga.
Mediji su veliki sukrivac za ovakvo stanje. Tuse nas vec mjesecima sa koronom, a nikakvog kritickog osvrta na trenutno pruzanje ostalih zdravstvenih usluga.
Mediji su veliki sukrivac za ovakvo stanje. Tuse nas vec mjesecima sa koronom, a nikakvog kritickog osvrta na trenutno pruzanje ostalih zdravstvenih usluga.