Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Ali_G

#426 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Na nasu srecu u izolatoriju nema tesko bolesnih. Ono sto nije ohrabrujuce je da svakodnevno bude 1-2 prijema. Mjesta jos uvijek ima, al ako se nastavimo neodgovorni ponasati, bojim se da cemo sredinom jula popuniti Podhrastove.
Tesla Edison

#427 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ali_G wrote: 25/06/2020 12:26 Na nasu srecu u izolatoriju nema tesko bolesnih. Ono sto nije ohrabrujuce je da svakodnevno bude 1-2 prijema. Mjesta jos uvijek ima, al ako se nastavimo neodgovorni ponasati, bojim se da cemo sredinom jula popuniti Podhrastove.
To se uhljebi i neradnici na KCUSu prepali da će biti više posla? Nedaj Bože da oni moraju raditi posao za koji su i previše plaćeni.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#428 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr.gog »

Juni wrote: 24/06/2020 10:35 Igrom slučaja sam u zadnjih par dana bila u par medicinskih ustanova, uključujući KCUS.
Da, na ulazu svi nose zaštitnu opremu, masku, mjere ti temperaturu. Kada prodjes trijazu situacija je znatno drugačija, vrlo lezerna, više ih i bez maske nego sa maskom, prozor u ordinaciji zatvoren, ne drži se distanca, procedure (papirologija) su skoro nikako prilagođene, da se smanji zadržavanje i kontakt. Tako da me ne cudi uopšte, nažalost

Molim te, PRIJAVLJUJ BEZ STRAHA.

Niko od mojih kolega nema pravo na greške u ovom momentu. Ili skinuti mantil, ili raditi po propisu. I meni je zlo kad vidim baš to što opisuješ.
Tu vrstu nebrige pripisujem očajnoj edukaciji u srednjoj školi i na praksi, te opštem slabom znanju iz ključnih predmeta- biologije, mikrobiologije i infektologije.

U mirnije vrijeme ću lično pokrenuti proces dodatne obuke svih učenika med škola za epidemije i masovne nesreće, i neće NIKO dobiti licencu bez položenog dijela ispita baš iz ovih oblasti. Dao sam sebi rok od 2 godine,a imam još 5 ljudi koji su vrsni ljekari, i uključeni u politiku, kojima je također u interesu da se prekine bahatost u edukaciji i lakomislenost. Za dokazane bezobrazluke i teže propuste prema pacijentima lično mislim da treba primjeniti teške novčane kazne, suspenziju i otkaz bez prava na žalbu. Nalazim se u manjini kolega koji misle tako, ali me uopšte ne interesuje kolega/ica kojem je svejedno što pacijent plače, što ga boli, i kolega koji "neće da nosi masku."

Ponavljam, ovaj put jasnije i otvorenije : ODMAH i BEZ straha i pardona, bez sugrađanske "solidarnosti" (loš dan itd), PRIJAVLJUJTE zdr radnike koji su grubi prema vama.

I naravno, čuvajte se. Čitajte službenu literaturu, edukujte se o ovome, jer nije med škola i fakultet sveta krava- Odvojite novca i vremena, interneta, i učite. Nemojte dopustiti da vas lažu "godlike" ljekari ili da vas tretiraju polovično, jer krvavo iz svojih plata plaćate i mene i njih, plus dužnost je na nivou "svetinje". Ako sam preživio one smorove sa brda 4 godine, mogu bar sad da tipkam i upozoravam dok imam snage i zdravlja.

Iskreno se nadam, da će moje kolege biti bolje. Ne znam tačno razloge pojedinačnih zaraza, ali pretpostavljam da je u pitanju zlokobno popuštanje opštih mjera. OPOMINJITE svoje najbliže, ali i zdr radnike!.
Tesla Edison

#429 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dr.gog wrote: 25/06/2020 12:37
Juni wrote: 24/06/2020 10:35 Igrom slučaja sam u zadnjih par dana bila u par medicinskih ustanova, uključujući KCUS.
Da, na ulazu svi nose zaštitnu opremu, masku, mjere ti temperaturu. Kada prodjes trijazu situacija je znatno drugačija, vrlo lezerna, više ih i bez maske nego sa maskom, prozor u ordinaciji zatvoren, ne drži se distanca, procedure (papirologija) su skoro nikako prilagođene, da se smanji zadržavanje i kontakt. Tako da me ne cudi uopšte, nažalost

Niko od mojih kolega nema pravo na greške u ovom momentu. Ili skinuti mantil, ili raditi po propisu. I meni je zlo kad vidim baš to što opisuješ.
Tu vrstu nebrige pripisujem očajnoj edukaciji u srednjoj školi i na praksi, te opštem slabom znanju iz ključnih predmeta- biologije, mikrobiologije i infektologije.

U mirnije vrijeme ću lično pokrenuti proces dodatne obuke svih učenika med škola za epidemije i masovne nesreće, i neće NIKO dobiti licencu bez položenog dijela ispita baš iz ovih oblasti. Dao sam sebi rok od 2 godine,a imam još 5 ljudi koji su vrsni ljekari, i uključeni u politiku, kojima je također u interesu da se prekine bahatost u edukaciji i lakomislenost. Za dokazane bezobrazluke i teže propuste prema pacijentima lično mislim da treba primjeniti teške novčane kazne, suspenziju i otkaz bez prava na žalbu. Nalazim se u manjini kolega koji misle tako, ali me uopšte ne interesuje kolega/ica kojem je svejedno što pacijent plače, što ga boli, i kolega koji "neće da nosi masku."

Ponavljam, ovaj put jasnije i otvorenije : ODMAH i BEZ straha i pardona, bez sugrađanske "solidarnosti" (loš dan itd), PRIJAVLJUJTE zdr radnike koji su grubi prema vama.

I naravno, čuvajte se. Čitajte službenu literaturu, edukujte se o ovome, jer nije med škola i fakultet sveta krava- Odvojite novca i vremena, interneta, i učite. Nemojte dopustiti da vas lažu "godlike" ljekari ili da vas tretiraju polovično, jer krvavo iz svojih plata plaćate i mene i njih, plus dužnost je na nivou "svetinje". Ako sam preživio one smorove sa brda 4 godine, mogu bar sad da tipkam i upozoravam dok imam snage i zdravlja.

Iskreno se nadam, da će moje kolege biti bolje. Ne znam tačno razloge pojedinačnih zaraza, ali pretpostavljam da je u pitanju zlokobno popuštanje opštih mjera. OPOMINJITE svoje najbliže, ali i zdr radnike!.
Šta lupaš?

Ženu ste u 35 sedmici trudnoće izbacili s noge na nogu a ovdje mi morališeš!? Niste htjeli prihvatiti dijete na liječenje, tražite od penzionera da pokaže PCR test od 215 KM ako želi doći na pregled?

O čemu uopšte pričamo? Krenula pandemija pola vas na bolovanje pobjeglo. Ne možeš na operaciju bez koverte.

Prestani šupljirati jer mi vi doktori opasno idete na k..... Ako si uposlen i ako su ti kolege, prijavi ti, popravi stanje. Malo je što vas svaki mjesec finansiram iz plate nego moram još da glumim policajca. Zatvorili ste nas dva smjeseca kako bi vi mogli landarati po KCUSU i još od našeg novca plaćate bilborde gdje nas :izet: u mozak i apelujete da se ne liječimo. Svojim ponašanjem uprljali ste svoj mantil i popišali ste se po Hipokratu.
“Jučer je s KCUS-a “izbačena” trudnica u 35. sedmici trudnoće inicijala A.M. koja nosi blizance, nakon što su utvrdili da je pozitivna na Covid-19. Dakle na KCUS-u još uvijek važi pravilo da će primiti samo pacijente koji nisu bolesni.

Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na covid-19 i test je bio pozitivan.

Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje.
– Pacijenti iz drugih kantona moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju (od toga se izuzimaju životno ugroženi pacijenti). Operativni program se reducira, tako da će se samo raditi urgentna stanja i onkološki pacijenti za šta postoji striktna indikacija (kao i na početku pandemije). Pacijenti na koje se sumnja na Covid-19, upućuju se na opservaciju u izolatorij na Podhrastove, gdje će biti testirani. U savjetovališta primati samo hitne i onkološke pacijente, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite – neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a.
Aldin Kečo se, prema riječima njegove majke, nakon operacije osjećao loše, povraćao je krv i otežano se kretao. Za vrijeme boravka u bolnici majka Aldina Keče pitala je medicinsko osoblje da se djetetu da infuzija pošto je bio slab i nije nikako mogao da jede, ali to nije odobreno i majci je rečeno da bi infuzija mogla smetati protoku krvi. Dan nakon operacije Aldin nije mogao ništa da jede, uzeo je samo nekoliko kašika čaja, nakon čega je majci Jasmini Kečo rečeno da je gotovo otpusno pismo i da ona i Aldin idu kući.

Image

Aldin je uz pomoć oca sišao niz bolničke stepenice jer se nije mogao samostalno kretati i otišao je kući 26.04.2017. godine. Dva dana nakon izlaska iz bolnice, odnosno 28.04. 2017. godine u 04.00 sata u noći Aldin je počeo povraćati krv u velikim količinama. Majka i otac su krenuli sa njim odmah u bolnicu, ali dječak je preminuo u autu, u putu prema CUM-u.

Doktorica koja je operisala Aldina Keču nekoliko puta je ponovila majci djeteta za vrijeme boravka u bolnici, Jasmini Kečo, da je dječak primljen preko reda, nakon čega je majka pomislila da doktorica želi novac i tražila je od muža da donese kovertu. Doktorica je uzela pare, tvrdi majka dječaka. Aldin Kečo je radio potrebne nalaze prije operacije sa kojima je otišao u Dom zdravlja kod svog pedijatra koji je rekao da određeni nalazi nisu uredni i naložio da ih je potrebno ponoviti.
Last edited by Tesla Edison on 25/06/2020 12:54, edited 1 time in total.
laik1981

#430 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Juni wrote: 24/06/2020 10:35Igrom slučaja sam u zadnjih par dana bila u par medicinskih ustanova, uključujući KCUS. Da, na ulazu svi nose zaštitnu opremu, masku, mjere ti temperaturu. Kada prodjes trijazu situacija je znatno drugačija, vrlo lezerna, više ih i bez maske nego sa maskom, prozor u ordinaciji zatvoren, ne drži se distanca, procedure (papirologija) su skoro nikako prilagođene, da se smanji zadržavanje i kontakt. Tako da me ne cudi uopšte, nažalost
Mogu da potvrdim isto.. Radi se takodje o KCUS-u.. Maske su nosili samo portiri i osoblje u trijaznim satorima.. Od ostalih apsolutno niko, od cistacica, do medicinskih sestara i doktora.. Pred trijaznim satorom kao da ulazis u ratnu zonu, a posle trijaze kao da se nista specijalno ne desava.. Ja sam bio prije otprilike 15 dana..
hadzinicasa

#431 Re: Korona u Sarajevu- Molba članovima foruma

Post by hadzinicasa »

dr.gog wrote: 25/06/2020 12:19
Diwan wrote: 24/06/2020 10:05 De ba, smanji doživljaj
Shvati da je teško gledati neke stvari. Ne dižem galamu, samo nisam mogao šutiti ako sam prvi put nakon 25 godina doživio i vidio ovakve probleme u svom poslu. Nije "doživljaj", već realni strah za ljude , strah na osnovu onoga, isključivo onoga što primjetim i pratim toliko vremena. COVID je samo dio , nastavak stalnog posmatranja zdravlja ljudi sa kojima živim, sugrađana. Svrha apela/opomene je da baš britki umovi, cinični i uvijek sumnjičavi, zastanu na sekund i razmisle. Najbolji čuvari su baš skeptici i inteligentni ljudi koji shvate da je u toku stvarni problem. Moja želja je samo da pobjedimo ovo, kako god. U ono vrijeme sam mogao pretpostaviti odakle stiže metak, mogao sam navući pancirku, mogao sam, na koncu, zbrisati vani na početku. Moglo se bar razmisliti i naći "zaklon" za određenu situaciju, koliko god je pucalo.

Ovdje sam prvi put bez odgovora najuglednijih ljekara iz ratnog perioda, ili su odgovori nesigurni. Nije mi jednostavno ako moji učitelji ne znaju brze odgovore..zaista.

Pozdrav.
sve je to u redu. ali opet se odgovornost za nefunkcioniranje zdravstvenog sistema stavlja na gradjane. eto sto ste bolesni. (pri tome mislim takodjer da svi treba da budu maksimalno odgovorni i pazljivi)
sam kazes da (parafraziram) ne smijes i ne mozes da sve kazes.... zasto? zasto ne govoris tamo gdje treba!? zasto imamo 18 slucajeva u izolatoriju a zdravstvo u kolapsu? zasto se vraca trudnica s blizancima? gdje je zavrsila odbacena Hipokratova zakletva?

u krematoriju iluzija... citaj BiH.
Euphoria

#432 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

Da, zanjimljivo je kako su utvrde napravili i na KCUS i u Državnoj bolnici. Niko prići ne može. A najviše zaraženih upravo njihovo osoblje.
Ja lično smatram da će posljedice tek doći kada se izborimo sa koronom.
Koliko će ljudi zapostaviti zdravlje? Koliko će biti kasno otkrivenih kancera i drugih smrtonosnih bolesti? A biće ih jer je ljudima bilo uskraćeno pravo na liječenje.

Ko će se paziti, pazit će se. Ko neće - neće. Niko nikoga natjerati ne može! Ovako samo svi ispaštamo... Naše zdravlje, ekonomija, zdrav razum i sve ostalo.
Ali_G

#433 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Da ponovim jos jednom, onkoloski pacijenti, sto kemoterapije, sto operativni programi; obavljaju se sada kao sto su se obavljali i u vrijeme lockdowna. Hirurske grane su na stand by stavile elektivne zahvate, a to onkoloski pacijenti nisu.
Euphoria

#434 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

Ali_G wrote: 25/06/2020 15:02 Da ponovim jos jednom, onkoloski pacijenti, sto kemoterapije, sto operativni programi; obavljaju se sada kao sto su se obavljali i u vrijeme lockdowna. Hirurske grane su na stand by stavile elektivne zahvate, a to onkoloski pacijenti nisu.
Pa ne zna neko Jel onkoloski pacijent dok ga ne izvodaju bar 2 mjeseca doktori porodične medicine pa ustanove :roll:
Tesla Edison

#435 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Miss Moonlight wrote: 25/06/2020 15:06
Ali_G wrote: 25/06/2020 15:02 Da ponovim jos jednom, onkoloski pacijenti, sto kemoterapije, sto operativni programi; obavljaju se sada kao sto su se obavljali i u vrijeme lockdowna. Hirurske grane su na stand by stavile elektivne zahvate, a to onkoloski pacijenti nisu.
Pa ne zna neko Jel onkoloski pacijent dok ga ne izvodaju bar 2 mjeseca doktori porodične medicine pa ustanove :roll:
Ma pusti ga, vidiš da je sa KCUS-a

Što ne odgovori zašto asimptomatske pacijente hospitaliziraju? Direktor hitne se preletio i reče da je gore zadržan bez simptoma. Toliko malo posla imaju da ljude "onako" hospitalizuju.
Euphoria

#436 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 15:08
Ma pusti ga, vidiš da je sa KCUS-a

Što ne odgovori zašto asimptomatske pacijente hospitaliziraju? Direktor hitne se preletio i reče da je gore zadržan bez simptoma. Toliko malo posla imaju da ljude "onako" hospitalizuju.
Jedna zdravstvena radnica pokušava uraditi nalaze mjesecima. Pucaju kapilari u oku. Boje se da je tromb I da će eventualno završiti na mozgu, a posljedice mogu biti fatalne. I nema šanse da je igdje prime.
Nekako je radila nalaze krvi na DIPu, ali iste nije mogla uzeti jer joj nije bilo dozvoljeno ući u krug KSCU jer nema uputnicu. A nema je jer su joj istu uzeli kad je vadila krv. To je bilo u vrijeme vanrednog stanja. Našli smo joj štelu da joj da nalaz.
Prije 2 sedmice išla color dopler da radi. Vratili je sa kapije i rekli od tog dana se samo mailom naručuje. Kad je otišla svom dr, ova zbunjena, ne znaju ni kome ni na koji mail da se naruči. I dalje se čeka.

Djevojka za koju smo skupljali novac da operiše srčanu aortu, hitno, u februaru, još se nije operisala. Odbijaju stalno I prolongiraju operaciju u Centru za srce u Sarajevu.

Znam jos x slučajeva. Jedan od njih sam i sama. Zato molim vas ne pametujte da se može liječiti uredno i normalno, ako već to sami niste probali.
Ali_G

#437 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

90% onkoloskih je dojagnosticirano preko KUMa. I u normalno vrijeme luta pacijent
dr.gog

#438 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr.gog »

TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 12:43

Šta lupaš?

Ženu ste u 35 sedmici trudnoće izbacili s noge na nogu a ovdje mi morališeš!? Niste htjeli prihvatiti dijete na liječenje, tražite od penzionera da pokaže PCR test od 215 KM ako želi doći na pregled?

O čemu uopšte pričamo? Krenula pandemija pola vas na bolovanje pobjeglo. Ne možeš na operaciju bez koverte.

Prestani šupljirati jer mi vi doktori opasno idete na k..... Ako si uposlen i ako su ti kolege, prijavi ti, popravi stanje. Malo je što vas svaki mjesec finansiram iz plate nego moram još da glumim policajca. Zatvorili ste nas dva smjeseca kako bi vi mogli landarati po KCUSU i još od našeg novca plaćate bilborde gdje nas :izet: u mozak i apelujete da se ne liječimo. Svojim ponašanjem uprljali ste svoj mantil i popišali ste se po Hipokratu.
“Jučer je s KCUS-a “izbačena” trudnica u 35. sedmici trudnoće inicijala A.M. koja nosi blizance, nakon što su utvrdili da je pozitivna na Covid-19. Dakle na KCUS-u još uvijek važi pravilo da će primiti samo pacijente koji nisu bolesni.

Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na covid-19 i test je bio pozitivan.

Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje.
– Pacijenti iz drugih kantona moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju (od toga se izuzimaju životno ugroženi pacijenti). Operativni program se reducira, tako da će se samo raditi urgentna stanja i onkološki pacijenti za šta postoji striktna indikacija (kao i na početku pandemije). Pacijenti na koje se sumnja na Covid-19, upućuju se na opservaciju u izolatorij na Podhrastove, gdje će biti testirani. U savjetovališta primati samo hitne i onkološke pacijente, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite – neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a.
Aldin Kečo se, prema riječima njegove majke, nakon operacije osjećao loše, povraćao je krv i otežano se kretao. Za vrijeme boravka u bolnici majka Aldina Keče pitala je medicinsko osoblje da se djetetu da infuzija pošto je bio slab i nije nikako mogao da jede, ali to nije odobreno i majci je rečeno da bi infuzija mogla smetati protoku krvi. Dan nakon operacije Aldin nije mogao ništa da jede, uzeo je samo nekoliko kašika čaja, nakon čega je majci Jasmini Kečo rečeno da je gotovo otpusno pismo i da ona i Aldin idu kući.

Image

Aldin je uz pomoć oca sišao niz bolničke stepenice jer se nije mogao samostalno kretati i otišao je kući 26.04.2017. godine. Dva dana nakon izlaska iz bolnice, odnosno 28.04. 2017. godine u 04.00 sata u noći Aldin je počeo povraćati krv u velikim količinama. Majka i otac su krenuli sa njim odmah u bolnicu, ali dječak je preminuo u autu, u putu prema CUM-u.

Doktorica koja je operisala Aldina Keču nekoliko puta je ponovila majci djeteta za vrijeme boravka u bolnici, Jasmini Kečo, da je dječak primljen preko reda, nakon čega je majka pomislila da doktorica želi novac i tražila je od muža da donese kovertu. Doktorica je uzela pare, tvrdi majka dječaka. Aldin Kečo je radio potrebne nalaze prije operacije sa kojima je otišao u Dom zdravlja kod svog pedijatra koji je rekao da određeni nalazi nisu uredni i naložio da ih je potrebno ponoviti.
Prvo, ne obraćaj mi se u množini.

Drugo, ne budi fakinski bezobrazan.

Treće, ako si ljut i frustriran, ispucavaš se na pogrešnoj osobi.

Kraj diskusije.
Ali_G

#439 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Ma frajer je patologija.
Tesla Edison

#440 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dr.gog wrote: 25/06/2020 15:42
TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 12:43

Šta lupaš?

Image

Prvo, ne obraćaj mi se u množini.

Drugo, ne budi fakinski bezobrazan.

Treće, ako si ljut i frustriran, ispucavaš se na pogrešnoj osobi.

Kraj diskusije.
Ma naravno. Kad treba vaziti i pametovati tu ste svi, kad se ukaže na stvarne probleme, pravite se ludi.

ENDE!

Image
Euphoria

#441 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Euphoria »

Ali_G wrote: 25/06/2020 15:36
90% onkoloskih je dojagnosticirano preko KUMa. I u normalno vrijeme luta pacijent
Luta, naravno. Sada nema ni lutanja. Ako naoko nisi na samrti ne obraćaj im se.
laik1981

#442 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Miss Moonlight wrote: 25/06/2020 16:29
Ali_G wrote: 25/06/2020 15:36

Luta, naravno. Sada nema ni lutanja. Ako naoko nisi na samrti ne obraćaj im se.
Ma nema veze sto ce stotine umrijeti i sto vec umiru zbog zakasnjelih operacija, otkazanih pregleda i odbijanja lijecenja.. Bitno je zastititi se od strasne korone..
dr.gog

#443 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr.gog »

Off:

@TESLA_EDISON imaš pp.

Osim toga, i javno izvinjenje zbog tona obraćanja, ovdje na temi.

Pozdrav i sve najbolje svim članovima foruma. :sax:

:D I odavno gog veze nema, niti će ikada imati, sa Profesoricom ili tim...krugom kolega. Nedao mi Bog.
Tesla Edison

#444 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dr.gog wrote: 25/06/2020 19:36 Off:

@TESLA_EDISON imaš pp.

Osim toga, i javno izvinjenje zbog tona obraćanja, ovdje na temi.

Pozdrav i sve najbolje svim članovima foruma. :sax:

:D I odavno gog veze nema, niti će ikada imati, sa Profesoricom ili tim...krugom kolega. Nedao mi Bog.
Ok sve. Objasnio sam na PP.

Ništa licno i izvini i ovako :)
P308

#445 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Na Avazu izasla vijest da je veceras testirano oko 540 ljudi i da je pozitivno 22 novih iz Sarajeva i jos troje iz drugih gradova. Na klixu nista o tome.
Sama Federacija znaci danas testirala 1100 ljudi. Ne vidim koliko je RS? U svakom slucaju fin se broj testira, cini mi se.
Tesla Edison

#446 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

P308 wrote: 25/06/2020 22:02 Na Avazu izasla vijest da je veceras testirano oko 540 ljudi i da je pozitivno 22 novih iz Sarajeva i jos troje iz drugih gradova. Na klixu nista o tome.
Sama Federacija znaci danas testirala 1100 ljudi. Ne vidim koliko je RS? U svakom slucaju fin se broj testira, cini mi se.
Digla se panika a procenat zaraženih isti kao i raniji period prije 01.06. kada se za 3/4 manje testiralo nego sada.
Kona__

#447 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kona__ »

laik1981 wrote: 25/06/2020 12:53
Juni wrote: 24/06/2020 10:35Igrom slučaja sam u zadnjih par dana bila u par medicinskih ustanova, uključujući KCUS. Da, na ulazu svi nose zaštitnu opremu, masku, mjere ti temperaturu. Kada prodjes trijazu situacija je znatno drugačija, vrlo lezerna, više ih i bez maske nego sa maskom, prozor u ordinaciji zatvoren, ne drži se distanca, procedure (papirologija) su skoro nikako prilagođene, da se smanji zadržavanje i kontakt. Tako da me ne cudi uopšte, nažalost
Mogu da potvrdim isto.. Radi se takodje o KCUS-u.. Maske su nosili samo portiri i osoblje u trijaznim satorima.. Od ostalih apsolutno niko, od cistacica, do medicinskih sestara i doktora.. Pred trijaznim satorom kao da ulazis u ratnu zonu, a posle trijaze kao da se nista specijalno ne desava.. Ja sam bio prije otprilike 15 dana..
Potvrdjujem isto, samo druga ustanova, Dom zdravlja Stari grad, provela 2 i po sata kod kartoteke u cekaonici, samo jedna sestra nosila sve vrijeme masku, njih 5 u jednom momentu sjedi skupa, u cekaonici sve vrijeme u prosjeku 7-8 ljudi..
freelancerBIH

#448 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Ali_G wrote: 25/06/2020 12:26 Na nasu srecu u izolatoriju nema tesko bolesnih. Ono sto nije ohrabrujuce je da svakodnevno bude 1-2 prijema. Mjesta jos uvijek ima, al ako se nastavimo neodgovorni ponasati, bojim se da cemo sredinom jula popuniti Podhrastove.
Nemas se sta bojati, tako ce i biti najvjerovatnije... Vjerovatno cemo do kraja augusta zavrsit sa ovim... Onako realno gledajuci, bolje je i sad zavrsit nego cekati jesen pa da nas doceka i gripa sa ovim govnetom od virusa... Sta bi tek onda bilo - ne smijem ni zamislit...
P308

#449 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

TESLA_EDISON wrote: 25/06/2020 22:05
P308 wrote: 25/06/2020 22:02 Na Avazu izasla vijest da je veceras testirano oko 540 ljudi i da je pozitivno 22 novih iz Sarajeva i jos troje iz drugih gradova. Na klixu nista o tome.
Digla se panika a procenat zaraženih isti kao i raniji period prije 01.06. kada se za 3/4 manje testiralo nego sada.
Ja sam bas stekao drugaciji dojam. Da vlada puno manja panika nego prije dva-tri mjeseca. Na stranu pojedini forumasi koji su jedva docekali ove brojeve :D

Mada je istina da je ovih danasnjih 119 i evo sad ovih 25 ruzan broj, bolje da smo ostali na dvocifrenom ali eto :D
Tesla Edison

#450 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Mislio sam na panici ovdje na forumu. U gradu nema panike. Sreća.
Locked