Ulazak u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
high_volume

#201 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by high_volume »

AŽURIRANO 25. lipnja

ULASCI U REPUBLIKU HRVATSKU

Bez ograničenja i bez dokazivanja razloga ulaska u Republiku Hrvatsku mogu ulaziti državljani sljedećih država:

Slovenije
Mađarske
Austrije
Češke
Slovačke
Estonije
Litve
Latvije
Njemačke
Poljske

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 28. svibnja donio Odluku kojom državljani navedenih država članica Europske unije, zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.), već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom ulaska u RH državljana tih država članica, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga. Potrebno je ispuniti obrazac i ostaviti podatke.

Građani iz drugih zemalja EU-a i dalje mogu ući u Hrvatsku, ali će i dalje morati dokazati svoj razlog za ulazak u zemlju (poslovni, ekonomski, turistički ili osobni razlog). Za turistički posjet potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu u Hrvatskoj (potvrda, voucher, ugovor o najmu kampa, ugovor o stalnom vezu itd.). Dodatne informacije o prelasku granica možete pronaći ovdje.
ULASCI U RH IZ BIH, KOSOVA, REPUBLIKE SRBIJE I SJEVERNE MAKEDONIJE
Osobama koje u Republiku Hrvatsku dolaze iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije odredit će se mjera 14-dnevne samoizolacije.
Putnicima koji dolaze iz drugih zemalja trenutno se neće određivati mjera samoizolacije. Samoizolaciju je moguće odrediti i pojedincima za koje se graničnom kontrolom utvrdi da su bili u kontaktu s osobom oboljelom od COVID-19.
Za putnike kojima se ne određuje mjera samoizolacije ulaskom u Republiku Hrvatsku granična policija će uručiti letak s uputama i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih su se putnici dužni pridržavati idućih 14 dana.

Ostali strani državljani koji namjeravaju prijeći državnu granicu, moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:

Posjedovati dokumentaciju koja dokazuje vlasništvo nad nekretninom koja se nalazi u Republici Hrvatskoj ili morskim plovilom (brod, jahta itd.) - (može biti i vlasnik zakupa) ili putuje na sprovod u Republiku Hrvatsku (i posjeduje odgovarajuću dokumentaciju koja to dokazuje). Ako je ispunjen bilo koji od ovih uvjeta, tim stranim državljanima dopušten je prelazak državne granice, registrirani su i zabilježit će se mjesto / adresa gdje će boraviti ili gdje se nalazi nekretnina / plovilo, zajedno s kontakt brojem telefona i vremenom boravka - uključujući datum kada planiraju napustiti Republiku Hrvatsku.
Imati dokumentaciju koja dokazuje poziv od strane poslovnog subjekta u Republici Hrvatskoj, razlog zbog kojeg se zahtijeva njihov posjet Republici Hrvatskoj ili poziv na poslovni sastanak. Za ove putnike koji prelaze granicu, potrebno je unijeti mjesto / adresu gdje će boraviti, kontakt broj telefona i trajanje boravka - uključujući datum kada planiraju napustiti Republiku Hrvatsku.
Svi ostali strani državljani koji imaju poslovni razlog koji trenutno nije moguće predvidjeti i koji nemaju odgovarajuću dokumentaciju trebaju poslati svoju namjeru prelaska državne granice (ulazak u Republiku Hrvatsku) na e-mail adresu [email protected] i na njihov zahtjev biti će odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Također, moguće je ispuniti online obrazac i provjeriti Q&A u vezi s gore navedenim.

PUTOVANJA DRŽAVLJANA RH U DRUGE DRŽAVE
Bosna i Hercegovina – svi građani koji otputuju u BiH morat će, po povratku, u obaveznu samoizolaciju
Srbija – svi građani koji otputuju u Republiku Srbiju morat će, po povratku, u obaveznu samoizolaciju
Crna Gora – moguće je putovanje bez ograničenja
Slovenija – moguće je putovanje bez ograničenja
Italija – moguće je putovanje bez ograničenja, za putnike u Lombardiju izdaje se posebno upozorenje
Mađarska - moguće je putovanje bez ograničenja
Austrija - moguće je putovanje bez ograničenja
Švicarska - moguć ulazak
Češka - moguće je putovanje bez ograničenja; pratite eventualne promjene OVDJE
Slovačka - moguće je putovanje bez ograničenja
Velika Britanija – obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana
Nizozemska – moguće je putovanje bez ograničenja
Grčka – moguće putovanje, uz obavezno testiranje
Njemačka – moguće je putovanje bez ograničenja

https://www.koronavirus.hr/idete-na-put ... -mjestu/22
high_volume

#202 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by high_volume »

Kroz Sloveniju, u tranzitu, u roku 12 sati putnik mora napustiti Sloveniju, bez zadržavanja i napuštanja vozila

https://www.policija.si/medijsko-sredis ... -pojasnilo
winpin

#203 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by winpin »

high_volume wrote: 25/06/2020 14:38 Kroz Sloveniju, u tranzitu, u roku 12 sati putnik mora napustiti Sloveniju, bez zadržavanja i napuštanja vozila

Jos treba dodati i ovo
Tranzit kroz Hrvatsku je dozvoljen svima ukoliko osobe koje putuju imaju dokumente temeljem kojih će im biti dozvoljen ulazak u odredišnu državu, odnosno dokaz da će im druge države kroz koje tranzitiraju takođe dozvoliti tranzit.

To je za "Nezavisne novine" odgovoreno iz MUP-a Hrvatske, koji smo pitali je li državljanima BiH dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku.

Kako su kazali iz MUP-a Hrvatske, za osobe u tranzitu se ne određuje mjera samoizolacije, s tim što se tokom tranzita ne smiju zadržavati u Hrvatskoj i moraju koristiti autoput.

"Dodatno obavještavamo kako je u sustavu vidljivo vrijeme ulaska osobe na pojedinom graničnom prijelazu, kao i vrijeme njenog izlaska, a što je način na koji se kontrolira da je osoba bila samo u tranzitu bez zadržavanja", naveli su za "Nezavisne novine" iz MUP-a Hrvatske.
sadie_forever

#204 Re: Ulazak u hrvatsku

Post by sadie_forever »

parappa wrote: 25/06/2020 12:25
sadie_forever wrote: 25/06/2020 12:22
parappa wrote: 25/06/2020 12:20

znaci gledam odozgo u ogledalo :lol:

nego treba se strpiti sada... ako EU dozvoli zemljama zapadnog balkana ulazak od 1. jula onda ce (valjda) i hrvatska
Tesko da ce sudeci po naglom porastu i naglom poostrivanju mjera sad odjednom popustit,produzit ce to oni do 15 jula pa onda novo
nadam se da nisi u pravu

mada kako vidim vec 120 novih slucajeva danas... katastrofalna statistika a sta je jos gore niko da mrdne prstom
Evo u svedskim medijima pricaju o pogorsanoj situaciji kod nas ,cisto sumnjam da necu bit u pravu
NediM17

#205 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Dok nekom ne smrkne drugom ne svane, kazu u Neum navalili domaci gosti, kao i gosti iz Srbije kojih nikad u Neumu nije bilo.
Sad kad se otvori klaster Neum. :-)

'ebemo stozer i banske dvore,
imamo Neum i nase more :bih:
Naslovnica

#206 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Naslovnica »

Kažu da je danas na Svitavi bio opći pičvajz!
:lol:
NediM17

#207 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Nek' po'itaju zavrsiti cestu Stolac-Neum. :thumbup:
sadie_forever

#208 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by sadie_forever »

NediM17 wrote: 25/06/2020 15:26 Dok nekom ne smrkne drugom ne svane, kazu u Neum navalili domaci gosti, kao i gosti iz Srbije kojih nikad u Neumu nije bilo.
Sad kad se otvori klaster Neum. :-)

'ebemo stozer i banske dvore,
imamo Neum i nase more :bih:
Nekom rat-nekom brat :D

Srbijanci ne idu ni u HR vec u Grcku,ali ih je i Grcka sjebala kao i nas Hrvatska
NediM17

#209 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Mores li ti sadeta makar do Neuma dobacit' da guzove potopis? Ili ces ipak jacati crnogorski turizam? :run:
Seawolf

#210 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Seawolf »

high_volume wrote: 25/06/2020 14:38 Kroz Sloveniju, u tranzitu, u roku 12 sati putnik mora napustiti Sloveniju, bez zadržavanja i napuštanja vozila

Ćuj 12 sati za prolazak kroz Sloveniju, bez zadržavanja.

K'o da je Rusija, a ne Slovenija.

Jesi li siguran da si ispravno preveo, da nije 12 minuta?
Nadzorna_ploca

#211 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Nadzorna_ploca »

Seawolf wrote: 25/06/2020 17:06

Ćuj 12 sati za prolazak kroz Sloveniju, bez zadržavanja.

K'o da je Rusija, a ne Slovenija.

Jesi li siguran da si ispravno preveo, da nije 12 minuta?
Ja se jucer zadrzao u Sloveniji tj.rucao u Kranjskoj gori i isao preko Korenskog sedla kozijom stazom i tamam mi ostalo jos 8h ali za drugi cu put ostaviti.
Te mjere zadrzavanja i napustanja su samo slovo na papiru, u praksi je to nemoguce pratiti.
Tambure

#212 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tambure »

Ja sam na vakat pocetkom mjeseca bio u dubrovniku ljepota prazno nema seljaka ... pa u augustu ako bog da u tunis .... jeeeahhh here we goooo
allem_77

#213 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by allem_77 »

Ja podržavam odluku Hrvatske. Ta lova koju bi potrošili tamo, možda se potroši u BiH.
Plus da vidimo koliko je jak Hercegovački lobi. :D
NediM17

#214 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Sve sto legalno platis sa izdatim fiskalnim racunom u cijeloj BiH, PDV ide na jedinstveni racun odakle se dalje rasporedjuje, tako da pises bezveze. A kad se vec prebrojavamo znas li da u Neumu ima i prilican broj Bosnjaka koji izdaju sobe i apartmane.
Kad novce potrosis u Hr oni su bespovratno izgubljeni. :bih:
winpin

#215 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by winpin »

NediM17 wrote: 25/06/2020 19:08 Sve sto legalno platis sa izdatim fiskalnim racunom u cijeloj BiH, PDV ide na jedinstveni racun odakle se dalje rasporedjuje, tako da pises bezveze. A kad se vec prebrojavamo znas li da u Neumu ima i prilican broj Bosnjaka koji izdaju sobe i apartmane.
Kad novce potrosis u Hr oni su bespovratno izgubljeni. :bih:
Znam! 63! :lol: :lol: Da nije njih propao bi Neum ko zeton! :-D
Samo ti idi, ja JOK!
NediM17

#216 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by NediM17 »

Ja sam u Neumu bio par puta sluzbeno, uglavnom van sezone, na nekim seminarima po hotelima, nikad ljetovao, niti cu. Nebitno, ali recimo moja omiljena destinacija je Jelsa na Hvaru, jbg. ostalo iz djetinjstva, ali ne mislim kmecati na forumu sto ove godine necu tamo, ko ih jebe, njihov zijan.
Mislio sam da si pametniji, ona brojka 63 se odnosi na Bosnjake koji su prijavljeni sa stalnim boravkom u Neumu, a broj onih koji imaju nekretnine puno je veci.
A eno u Neumu placu sto im ti ne dolazis, Turska te zove. :bih:
winpin

#217 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by winpin »

NediM17 wrote: 25/06/2020 19:27 Ja sam u Neumu bio par puta sluzbeno, uglavnom van sezone, na nekim seminarima po hotelima, nikad ljetovao, niti cu. Nebitno, ali recimo moja omiljena destinacija je Jelsa na Hvaru, jbg. ostalo iz djetinjstva, ali ne mislim kmecati na forumu sto ove godine necu tamo, ko ih jebe, njihov zijan.
Mislio sam da si pametniji, ona brojka 63 se odnosi na Bosnjake koji su prijavljeni sa stalnim boravkom u Neumu, a broj onih koji imaju nekretnine puno je veci.
A eno u Neumu placu sto im ti ne dolazis, Turska te zove. :bih:
Ne moze svako biti pametan ko ti. :D Al nek si napomenuo da ti Jelsa ostala u uspomenama jos od djetinjstva i da neces tamo. :-D
Hemel

#218 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Hemel »

Image
New wave

#219 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by New wave »

Kako ovo mozemo okrenuti u svoju korist da imamo imalo nacionalne osvjestenosti i istinskog patriotizma. Toliko planina, rijeka, jezera, pa i taj Neum, a mi njima stalno novac ostavljamo. Nije problem otici jednom, ali da svake godine izbjegavas sve sto ima veze s nama i nasim turizmom i ides otvorenim neprijateljima upumpavati novac dovoljno govori o nama. Ne kazem ja da sad treba izbjegavati Split, Dubrovnik ili Budvu, ali ne mora se svake godine dole, a da pri tome u BiH nisi posjetio pet lokacija.
Inace, odluka je ocekivana. Pa u pitanju su susjedi koji su nam oruzje podmetali u dzamije prije nesto vise od godinu dana da ispadnemo teroristi (dokazano), poznata afera, a da ne govorim o Kolindinim ispadima. Ali gdje ce Bosnjo nesto skontati i biti dosljedan.
LBVIEW

#220 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by LBVIEW »

Hrvatske prirodne plaze(samo malo betonirane ili nasute sljunkom :mrgreen: ), borovi, uvale, lafo naljjepse more, sve stoji, al' za onog ko nije mrdnuo dalje od Jadrana. :mrgreen:
Da ne spominjem disproporciju izmedju cijena i kvaliteta usluge, po tome su daleko iza Grcke, Turske, pa i Spanije. Lafo domace bilo, a servira neku kiselu mutljavinu, bokal 20 Eura, za upola manje novaca dobijem tri puta kvalitetnije vino u Spaniji.
high_volume

#221 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by high_volume »

Tambure wrote: 25/06/2020 17:37 Ja sam na vakat pocetkom mjeseca bio u dubrovniku ljepota prazno nema seljaka ... pa u augustu ako bog da u tunis .... jeeeahhh here we goooo
A šta, u Dubrovnik inače "seljaci" dolaze :?

Ti bio, i konstatovao nema seljaka :lol: :lol:
Tambure

#222 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tambure »

Realno hrvatsko more jeste jedno od najljepsih u svijetu ... odes 10 dana sa porodicom u trpanj gdje osim mora i nemas neke druge ponude i nije ti dosadno.

Ono sto bih nema je ponudu da zadrzi turistu na jednom mjestu 7-10 dana ... cak i sarajevo i mostar ce rijetko ko posjetiti i ostati tu vise od 2 noci.
high_volume

#223 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by high_volume »

New wave wrote: 25/06/2020 21:20 Kako ovo mozemo okrenuti u svoju korist da imamo imalo nacionalne osvjestenosti i istinskog patriotizma. Toliko planina, rijeka, jezera, pa i taj Neum, a mi njima stalno novac ostavljamo. Nije problem otici jednom, ali da svake godine izbjegavas sve sto ima veze s nama i nasim turizmom i ides otvorenim neprijateljima upumpavati novac dovoljno govori o nama. Ne kazem ja da sad treba izbjegavati Split, Dubrovnik ili Budvu, ali ne mora se svake godine dole, a da pri tome u BiH nisi posjetio pet lokacija.
Inace, odluka je ocekivana. Pa u pitanju su susjedi koji su nam oruzje podmetali u dzamije prije nesto vise od godinu dana da ispadnemo teroristi (dokazano), poznata afera, a da ne govorim o Kolindinim ispadima. Ali gdje ce Bosnjo nesto skontati i biti dosljedan.
Možda je najbolje da podignemo kakav visoki zid sa bodljikavom žicom iznad, prema Hrvatskoj, šta misliš :lol: :lol: :lol:
high_volume

#224 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by high_volume »

LBVIEW wrote: 25/06/2020 22:12 Hrvatske prirodne plaze(samo malo betonirane ili nasute sljunkom :mrgreen: ), borovi, uvale, lafo naljjepse more, sve stoji, al' za onog ko nije mrdnuo dalje od Jadrana. :mrgreen:
Da ne spominjem disproporciju izmedju cijena i kvaliteta usluge, po tome su daleko iza Grcke, Turske, pa i Spanije. Lafo domace bilo, a servira neku kiselu mutljavinu, bokal 20 Eura, za upola manje novaca dobijem tri puta kvalitetnije vino u Spaniji.
Da ne bi rata i tragedija, ima i onih koji još ni asfalta vidjeli ne bi, a danas se šepure, vidjeli "švedsko more" :lol: :lol: :lol:
Tambure

#225 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tambure »

Hrvatima idu izbori valjalo bi sad gradjanima bih zabraniti da idu u hr u tom periodu
Post Reply