"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#26076 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote: 25/06/2020 11:43 Zakuhalo se ovdje pravo.
ja samo znam 2 ovakva daveza dosadna na forumu goran i respo ,ili smo dobili treceg ili se neko klonirao :lol:
mirsek

#26077 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

drug_profi wrote: 25/06/2020 11:42 Vidi, kad napravim prekrsaj, vjerovatno da mogu da vratim vrijeme, uradio bih undo. Obicno se to desi u neznanju ili pri pogresnoj procjeni. Rijetko kad namjerno. Ko prekrsaje radi namjerno, taj sigurno nije dobar vozac, jer mu glava nije dobra.
Ali kad parkiram, imam svo vrijeme svijeta da popravim dok ne bude kako treba.
Druze, to su opravdanja koja imamo za sebe ali eto za ovog lika nekako nemamo. Svi mi imamo sve vrijeme svijeta da vezemo pojas, da vozimo u skladu sa dozvoljenom brzinom, da ne prolazimo na crveno, da ne preticemo preko pune. ALI nas u tom nekom trenutku uhvati bolikurac i to uradimo. To je jedina istina ali se svi moramo pogledati u ogledalo i to sebi priznati.
mirsek

#26078 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/06/2020 12:11
Logovan wrote: 25/06/2020 11:43 Zakuhalo se ovdje pravo.
ja samo znam 2 ovakva daveza dosadna na forumu goran i respo ,ili smo dobili treceg ili se neko klonirao
Jesi li podero vozacku Lauda poslije prvog prekrsaja i kazne ? Budi principijelan, kad predlazes drugima, prvo kreni od sebe.
:lol:
bitanga_sa_otesa

#26079 Re: "Majstori" parkiranja

mirsek wrote: 25/06/2020 12:13
Jesi li podero vozacku Lauda poslije prvog prekrsaja i kazne ? Budi principijelan, kad predlazes drugima, prvo kreni od sebe.
davezu,jesam li ti rekao da me ne citiras???
ja nisam lauda ,ne poredi me s tako finim covjekom i legendom.ja sam niko i nista ,smetljar i seljak,a nemam sta poderat,jer nemam vozacku uopste .
i odjebaus,ne smaraj me vise :stasreko: :stasreko: :stasreko:
Laplace

#26080 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mirsek wrote: 25/06/2020 11:31
Laplace wrote: 25/06/2020 09:24 Koja filozofija oko parkiranja ukoso, ono kao "možda se žurio" itsl. Momci, i ja često žurim pa se ipak trudim da parkiram koliko-toliko iztravnat sa linijama (i dok sam vozio karavana trudio samn se da kulturno parkiram koliko god da sam žurio).

Viđao sam tu i tamo ovakve ljude dok parkiraju i nijednom dotični nije žurio. Ono, kako naiđe tako i parkira, i ne pogleda da li je fino parkirao, a onda se odgega polagano, noga za nogom style, no sikiriki, no rush.

Isto tako sam prilično siguran da je ovaj sasvim slučajno ubo unutar linija, nije da je tako htio. Našprosto ga nije billo briga. (Čak i nije potpuno unutar, zadnji lijevi dio zauzima par centimetara susjednog mjesta).

Ovakvi sigurno i pretiču na punoj i rade gomilu drugih prekršaja. To je pitanje psihologije: ili poštuješ propise ili ih ne poštuješ.
Ali ne moze tako parcijalno da se gleda.
Jesi li morao proci kroz crveno, jesi li morao da ne zavezes pojas, jesi li morao voziti iznad dopustene brzine, jesi li morao preticati preko pune, kontas sad kuda to vodi ?
Ja mislim da je tona raje koja pravilno parkira bilo kaznjeno zbog prolaska kroz crveno, zbog krsenja brzine, prolasko kroz zabranu a da su i dalje dobri vozaci. Ne moze se tako generalizirati, jednostavno nije realno.Ja i dalje mislim da ce svako od nas bar jednom u zivotu biti u situaciji da ovako parkira i da cemo i dalje biti pazljivi vozaci. Covjek je uslikan slucajno i odmah se zakljucuje da on to stalno radi, da stalno krsi propise.
Uvijek se ta teze moze testirati, evo neka svako krene od sebe i neka se pita, jesam li ja i koliko sam puta prekrsio propise i da li sam ja zbog toga los vozac :thumbup:
Da pomovim: To je pitanje psihologije: ili poštuješ propise ili ih ne poštuješ.
mirsek

#26081 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/06/2020 12:16
ja nisam lauda ,ne poredi me s tako finim covjekom i legendom.ja sam niko i nista ,smetljar i seljak,a nemam sta poderat,jer nemam vozacku uopste .
Dok god budes pisao na temi( pogotovo ako se budes pravio pametan na tudi racun ) ja cu te citirati. Mozes me staviti na foe doduse :thumbup:
drug_profi

#26082 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

mirsek wrote: 25/06/2020 12:11
drug_profi wrote: 25/06/2020 11:42 Vidi, kad napravim prekrsaj, vjerovatno da mogu da vratim vrijeme, uradio bih undo. Obicno se to desi u neznanju ili pri pogresnoj procjeni. Rijetko kad namjerno. Ko prekrsaje radi namjerno, taj sigurno nije dobar vozac, jer mu glava nije dobra.
Druze, to su opravdanja koja imamo za sebe ali eto za ovog lika nekako nemamo. Svi mi imamo sve vrijeme svijeta da vezemo pojas, da vozimo u skladu sa dozvoljenom brzinom, da ne prolazimo na crveno, da ne preticemo preko pune. ALI nas u tom nekom trenutku uhvati bolikurac i to uradimo. To je jedina istina ali se svi moramo pogledati u ogledalo i to sebi priznati.
ja opet kazem. kad parkiras imas svo vrijeme svijeta da skontas da treba da se korigujes. ne znam da li kontas razliku? ocigledno ne.
Laplace

#26083 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/06/2020 12:16
Čovjek pretpostavlja da smo mi ti koji kršimo prpopise, a da je ovome sa slike ovo parkiranje jedini prekršaj u životu, er je - eto - žurio (opet pretposwtavka - ja sam vidio da ovako prakiraju ljudi koji očigledno ne žure).

U pravosuđu važi nešto što se (ako se dobro sjećam) zove presumpcija nevinosti: nevin sam dok se ne dokaže da sam kriv. Ne možeš a priori pretpostavitri da kršim propise ako nekim postupkom (na primjer kao ovaj sa slike) ne sugerišem da sam tome sklon.
mirsek

#26084 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

Laplace wrote: 25/06/2020 12:23

Da pomovim: To je pitanje psihologije: ili poštuješ propise ili ih ne poštuješ.
Upravo. I koliko nas uvijek postuje propise, 1% ?
bitanga_sa_otesa

#26085 Re: "Majstori" parkiranja

mirsek wrote: 25/06/2020 12:24
Dok god budes pisao na temi( pogotovo ako se budes pravio pametan na tudi racun ) ja cu te citirati. Mozes me staviti na foe doduse :thumbup:
ja se ne pravim pametan ,pametan sam .ti i dalje udaraj po svom i brani degenerike poput sebe .
p.s. onaj na parkingu ne krsi propise vec se ponasa kao krkan ,a to su dva razlicita pojma,ali to tvoja plitka pamet ne moze da raspozna...
Laplace

#26086 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Isto tako i za one koji parkiraju ispred ulaza u tržni centar možemo reći da je žurio i neka baci kamen prvi onaj ko je bez grijeha i ko tebe kamenom ti njega hljebom i hvaljen Isus i Marija itsl.
mirsek

#26087 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

drug_profi wrote: 25/06/2020 12:26
ja opet kazem. kad parkiras imas svo vrijeme svijeta da skontas da treba da se korigujes. ne znam da li kontas razliku? ocigledno ne.
Haha, pa ok, prihvatam tu logiku :thumbup: . Ajd sad samo tu logiku primjeni na sebi, imas li sve vrijeme svijeta za pojas, da ne pretices preko pune ? Ljudi, niste principijelni sekunde samo gledate iz svog ugla. :thumbup:
drug_profi

#26088 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

mirsek wrote: 25/06/2020 12:32
Haha, pa ok, prihvatam tu logiku :thumbup: . Ajd sad samo tu logiku primjeni na sebi, imas li sve vrijeme svijeta za pojas, da ne pretices preko pune ? Ljudi, niste principijelni sekunde samo gledate iz svog ugla. :thumbup:
Otkud tebi ideja da je krsim propise na taj nacin, sa predumisljajem, pa da mi se tako obracas? Ti uopste ne razumijes razliku izmedju bolikurac parkiranja i bolikurac voznje?
I apsolutno nije tacno da vecina vozaca krsi propise, jer bi konstantno bio krs na cesti.
mirsek

#26089 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/06/2020 12:28
mirsek wrote: 25/06/2020 12:24
ja se ne pravim pametan ,pametan sam .ti i dalje udaraj po svom i brani degenerike poput sebe .
p.s. onaj na parkingu ne krsi propise vec se ponasa kao krkan ,a to su dva razlicita pojma,ali to tvoja plitka pamet ne moze da raspozna...
Da te prijavim da malo ohladis, godilo bi ti, sta mislis.. :kiss:
Ma necu, smijesan si mi, zabavno mi da citam kako si ti divan krasan, haman bezgresan a drugi su debili, degenerici i sta god dodas. :lol:
Last edited by mirsek on 25/06/2020 12:49, edited 1 time in total.
Laplace

#26090 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Čovjek previše pretpostavlja. Zanemaruje to da bar pola nas ima auto koji upozorava na nevezan pojas, dok postoji bar šansa da mi koji kritikujemo druge vozače istovremeno ne kršimo propise. Zamisli, moguće je voziti u skladu sa propisima. Ko bi rekao?
mirsek

#26091 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

drug_profi wrote: 25/06/2020 12:35
mirsek wrote: 25/06/2020 12:32

Otkud tebi ideja da je krsim propise na taj nacin, sa predumisljajem, pa da mi se tako obracas? Ti uopste ne razumijes razliku izmedju bolikurac parkiranja i bolikurac voznje?
I apsolutno nije tacno da vecina vozaca krsi propise, jer bi konstantno bio krs na cesti.

Ne tvrdim da ti licno to radis, pogresno si me shvatio.
Otkud nekima ovdje ideja da lik sa slike stalno parkira pogresno, da krsi propise kad vozi i slicno ? Samo kazem tu vrstu logike neka se proba na sebi primjeniti.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#26092 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Entropio »

mirsek wrote: 25/06/2020 12:32Haha, pa ok, prihvatam tu logiku :thumbup: . Ajd sad samo tu logiku primjeni na sebi, imas li sve vrijeme svijeta za pojas, da ne pretices preko pune ? Ljudi, niste principijelni sekunde samo gledate iz svog ugla. :thumbup:
To sto si naveo su sve zakonske obaveze. Ako to ne uradis, cinis zakonski prekrsaj. Parkirati onako neces prekrsiti zakon, ali si seljacina s dna kace i nemas ni saobracajne a ni klasicne kulture. Ako mozes zivjeti s tim, slobodno. Ja ne bih mogao.

Da, ja imam vremena da svezem pojas i to radim radi sebe. Ne, naravno da ne preticem preko pune, jer time stitim sebe i ne ugrozavam druge. Ne, ne parkiram onako jer mislim sta ce ovaj sto parkira pored mene: hoce li mu biti jednostavno izaci iz auta, hoce li mi jebati mater, hoce li mi zagrebati auto. Posto ne zelim da se ista od toga desi, parkiram uredno i boli me kara.
DoradO

#26093 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

već mjesec dana Tibra ograđuje a narod čupa :-)

Image
mirsek

#26094 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

Laplace wrote: 25/06/2020 12:38 Čovjek previše pretpostavlja. Zanemaruje to da bar pola nas ima auto koji upozorava na nevezan pojas, dok postoji bar šansa da mi koji kritikujemo druge vozače istovremeno ne kršimo propise. Zamisli, moguće je voziti u skladu sa propisima. Ko bi rekao?
Pa koliko je to ljudi koji stalno voze po propisima, eto koliko ih znas oko sebe da nikad nisu prekrsaj napravili, zbog takvih stvari ginu ljudi jel tako ?
Neki su ovdje covjeku sa slike psihoanalizu napravili, zakljucili da sigurno krsi propise kad vozi na redovnoj bazi, onda cemo sve nas tako analizirati ili necemo nikoga, nema sredine, ili postujes ili ne postujes jel tako ?
Last edited by mirsek on 25/06/2020 15:56, edited 1 time in total.
Logovan

#26095 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

DoradO wrote: 25/06/2020 12:47 već mjesec dana Tibra ograđuje a narod čupa :-)

Image
Znači zgurat će objekat ovdje. :D
mirsek

#26096 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

:)
Laplace wrote: 25/06/2020 12:29 Isto tako i za one koji parkiraju ispred ulaza u tržni centar možemo reći da je žurio i neka baci kamen prvi onaj ko je bez grijeha i ko tebe kamenom ti njega hljebom i hvaljen Isus i Marija itsl.
To vec ne, ja vidim jasnu razliku izmedju ova 2 slucaja.
Ovaj na rampi, ako mislis na sliku gospodje koja je parkirala pred rampom dok placa parking, taj je zbog svog postupka napravio kolonu i
drugi ljudi ispastaju zbog njega, dakle bezobziran, neznalica ili oboje.
Last edited by mirsek on 25/06/2020 14:13, edited 3 times in total.
mirsek

#26097 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

Entropio wrote: 25/06/2020 12:42
mirsek wrote: 25/06/2020 12:32Haha, pa ok, prihvatam tu logiku :thumbup: . Ajd sad samo tu logiku primjeni na sebi, imas li sve vrijeme svijeta za pojas, da ne pretices preko pune ? Ljudi, niste principijelni sekunde samo gledate iz svog ugla. :thumbup:
To sto si naveo su sve zakonske obaveze. Ako to ne uradis, cinis zakonski prekrsaj. Parkirati onako neces prekrsiti zakon, ali si seljacina s dna kace i nemas ni saobracajne a ni klasicne kulture. Ako mozes zivjeti s tim, slobodno. Ja ne bih mogao.

Da, ja imam vremena da svezem pojas i to radim radi sebe. Ne, naravno da ne preticem preko pune, jer time stitim sebe i ne ugrozavam druge. Ne, ne parkiram onako jer mislim sta ce ovaj sto parkira pored mene: hoce li mu biti jednostavno izaci iz auta, hoce li mi jebati mater, hoce li mi zagrebati auto. Posto ne zelim da se ista od toga desi, parkiram uredno i boli me kara.
Procitaj prethodne postove pa ces vidjeti da su covjeku napravili psihoanalizu i osudili ga napamet da kad vozi stalno krsi propise pa sam napisao neka onda svako krene od sebe.
Onaj pored tebe ce bez vecih problema uci i izaci jer nisi usao u prostor njegovog parking mjesta ako parkiras kao na slici.
alipasijaner

#26098 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alipasijaner »

Ma ja ba, vazda moze uc' kroz gepek :D
mirsek

#26099 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

alipasijaner wrote: 25/06/2020 13:27 Ma ja ba, vazda moze uc' kroz gepek :D
Ili kroz siber :thumbup:
mbenz

#26100 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »