Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedino mjerodavno je broj zarazenih na 100 000 stanovnika, to je sto npr. njemacki RK institut prati i na taj nacin oznacava rizicne zemlje. Realno po sluzbenim podacima mi imamo duplo vise zarazenih zadnjih dana nego sto bi trebali( trebali bi imati 35 maksimum, a imamo dnevno oko 90). Puno vise testiramo od ostalih zemalja, nemam pojma zasto i kome to odgovara, ali nasim turistima sigurno ne. Ostale zemlje minimalno testiraju i samim time im je broj zarazenih puno manji, hajmo rec da kriju stvarni broj. jedino se mi pravimo pametni i testiramo svakog ko kihne
Njemačka računa da su rizične zemlje koje imaju preko 50 novoinficiranih na 100.000 stanovnika u 7 dana.
Dakle mi bi taj prag prešli tek sa 1.500 novoinficiranih u 7 dana.
A imamo ispod 600 novoinficiranih u zadnjih 7 dana.
A zasto su nas Njemci onda oznacili kao rizicnu zemlju kao i Evropska komisija ako po tom njihovom kao sto kazes nemamo dovoljno zarazenih?
Ne znam, valjda zato što je to politička odluka EU, koja bi trebala da se mijenja 01.07.
"Überschreitet ein Land die Neuinfiziertenzahl im Verhältnis zur Bevölkerung von weniger als 50 Fällen pro 100.000 Einwohner kumulativ in den letzten 7 Tagen, bleibt die Reisewarnung bestehen oder wird wieder ausgesprochen. Dies gilt aktuell für Schweden.)"
Moze doci ravno iz Tunguzije ako ima Njemacki pasos on je Njemac. Nije dobio Njemacki pasos na ljepe oci.
Ko brani BiH mladima da idu na sjever Dalmacije i oni da dobiju dobar smjestaj ? Kao da ih neko tjera da budu na Makarskoj Rivijeri i spavaju u starim apartmanima. Sve je to stvar licnog izbora.
Mogu i nasi mladi kupiti kartu za festival pa otici na Pag i uzivati u ljepotama tog otoka ili partijati do bezsvijesti.
A zasto ne idu to je vec misterija izgleda.
Bit je u tome da nasi traze lose aprtmane sa jeftinim cijenama a na drugu stranu govore kako su oni dobri turisti ili cak bolji od nekih.
A ni jedna statistika to ne pokazuje, cak ni u maloj Crnoj Gori.
Pak cuj, vecina ide radi mora i lijepih prirodnih plaza i borovih sumaa to je u Dalmaciji ...a neki na extasiju i bobama da sire venericne bolesti po partijima...svako ima svoj stimung a ne da cuva pare...to nije moja poenta.
Totalno ignoirises vecinu razloga odlaska ljudi na "more"
U Hrvatskoj danas najmanje 70 zaraženih, u Osijeku čak 40! Pozitivan i nadbiskup Srakić
U Primorsko-goranskoj županiji, javlja lokalni stožer, zabilježeno je 10 novooboljelih osoba. Riječ je o pet pomoraca i o pet uvezenih slučajeva, odnosno zaraženi su došli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, a dvije su osobe iz Slovenije
MensurM wrote: ↑25/06/2020 08:50
Mi Hrvatima nismo u TOP 10 gostiju pa jednostavno mogu bez nas.
Oni su nama broj 1 gosti pa mi jednostavno ne možemo bez njih.
Sve zavisi gdje si, i sta se podrazumjeva u Njemacka...ja skoro u Brelama nisam vidio njemca...ali zato dijaspore hrvatske a i bosanske sto natucaju njemacki koliko hoces.
Kakav je ovo komentar? Pa ako ima Njemacki pasos onda je Njemac nije Rumun. A neko ko natuca Njemacki jezik sigurno nema Njemacko drzavljanstvo.
Pola miliona BiH drzavljana je boravilo u Hr prosle godine.
U samo 7 dana koliko traje Hide Out festival na Zrcu u Junu 2019 boravilo je 15 hiljada mladih Britanaca koji su u prosjeku dnevno trosili 140 EUR po osobi.
Ne racunajuci u to cijenu ulaznice Hide Out festivala koja je kupljena Britaniji kao ni cijenu avionske karte.
Za vrijeme Fresh Island festivala boravilo je 10 hiljada mladih iz Njemacke, Austrije,Francuske, Svicarske i Izraela koji su u prosjeku troslili 110EUR dnevno.
A gdje su BiH mladi?
cuj gdje su BiH mladi?... pa i oni su bili tu... nosaju tacne za tim strancima
winpin wrote: ↑25/06/2020 11:22
Ovi ce nas danas prestici
U Hrvatskoj danas najmanje 70 zaraženih, u Osijeku čak 40! Pozitivan i nadbiskup Srakić
Treba zabranit bosancima da disu...to je sve doslo preko granice
Ali tacno ponasaju su tako podmuklo da im je prioritet sve novozarazene povezati sa BiH, Srbijom i Kosovom. Kao da je kod nas situacija "gluho bilo i coravo"!
Moze doci ravno iz Tunguzije ako ima Njemacki pasos on je Njemac. Nije dobio Njemacki pasos na ljepe oci.
Ko brani BiH mladima da idu na sjever Dalmacije i oni da dobiju dobar smjestaj ? Kao da ih neko tjera da budu na Makarskoj Rivijeri i spavaju u starim apartmanima. Sve je to stvar licnog izbora.
Mogu i nasi mladi kupiti kartu za festival pa otici na Pag i uzivati u ljepotama tog otoka ili partijati do bezsvijesti.
A zasto ne idu to je vec misterija izgleda.
Bit je u tome da nasi traze lose aprtmane sa jeftinim cijenama a na drugu stranu govore kako su oni dobri turisti ili cak bolji od nekih.
A ni jedna statistika to ne pokazuje, cak ni u maloj Crnoj Gori.
Pak cuj, vecina ide radi mora i lijepih prirodnih plaza i borovih sumaa to je u Dalmaciji ...a neki na extasiju i bobama da sire venericne bolesti po partijima...svako ima svoj stimung a ne da cuva pare...to nije moja poenta.
Totalno ignoirises vecinu razloga odlaska ljudi na "more"
Ne ignorisem, u sjevrenoj Dalmaciji su isto ljepe plaze i borove sume kao i u Kvarneru i Istri. Jer mora uvjek biti Makarska Rivijera sa losim smjestajom??
Sam otok Pag je predivan otok, peti po velicini u Hr, otok sa najvise plaza, puno pjescanih plaza. Otok veoma popularan i izvan sezone za bicikliste i nordic walking.
Poznat po janjetini, soli, siru i maslinovom ulju sa mnostvom opg-eova. Dva najbolja autokampa se nalaze na Pagu od Njemackog ADAC po 5 zvjezdica vec godinama imaju ti kampovi. Pogledaj autokamp Simuni i Strasko. Ja sam prosle godine bio u tom autokampu i moram reci da sam ocaran.
Nije Pag samo plaza Zrce to je veliki otok.
elcaliente wrote: ↑25/06/2020 11:28
Ne ignorisem, u sjevrenoj Dalmaciji su isto ljepe plaze i borove sume kao i u Kvarneru i Istri. Jer mora uvjek biti Makarska Rivijera sa losim smjestajom??
Sam otok Pag je predivan otok, peti po velicini u Hr, otok sa najvise plaza, puno pjescanih plaza. Otok veoma popularan i izvan sezone za bicikliste i nordic walking.
Poznat po janjetini, soli, siru i maslinovom ulju sa mnostvom opg-eova. Dva najbolja autokampa se nalaze na Pagu od Njemackog ADAC po 5 zvjezdica vec godinama imaju ti kampovi. Pogledaj autokamp Simuni i Strasko. Ja sam prosle godine bio u tom autokampu i moram reci da sam ocaran.
Stoji ali sve to ima Korcula, Brac...jesi li ti probao voziti u toku sezone po hrvatskim cestama?
Ne vidim ništa loše u ovoj odluci.
Norveška zabranila turisticke odlaske do 20. Augusta. kako bi pare ostajale u državi.
Nece mi nista biti ako ne odem na more,a ako mi se baš ćefne ima CG , test 2 stoje i zdravo.
Stoji ali sve to ima Korcula, Brac...jesi li ti probao voziti u toku sezone po hrvatskim cestama?
Nisam, teleportirao sam se do kranjeg odredista.
Pa gore se kroz Bosnu voziti. Ovako se spustim do Splita tu na autocestu i izlaz Zadar ili Posjdarje, ugodno i brzo.
Pa gore se kroz Bosnu voziti. Ovako se spustim do Splita tu na autocestu i izlaz Zadar ili Posjdarje, ugodno i brzo.
Pa vidim ja da si ti fenomen..ostali svi zapnu u guzvu od nekoliko sati...ili ovi iz HAC-a lazu.
Samo prošle godine u toj zemlji je ljetovalo više od pola miliona Bosanaca i Hercegovaca. To su podaci Ministarstva turizma Hrvatske. Ti gosti su ostvarili blizu tri miliona noćenja.
Samo prošle godine u toj zemlji je ljetovalo više od pola miliona Bosanaca i Hercegovaca. To su podaci Ministarstva turizma Hrvatske. Ti gosti su ostvarili blizu tri miliona noćenja.
Obzirom na prisustvo coronavirusa u BiH, naša država trebala bi zatvoriti svoje granice, najbitnije kroz neumski koridor, da spase susjednu Hrvatsku od zaraze coronavirusom njihovim tranzitom kroz BiH
A sto je to problem odmoriti od Hrvatske obale jednu sezonu ? Koja kuknjava ljudi koji su navikli ljetovati i muda tarlahati. Istrazi Bosnu i ljetuj u nasoj drzavi ima lijepih mjesta.
l33t wrote: ↑25/06/2020 12:07
A sto je to problem odmoriti od Hrvatske obale jednu sezonu ? Koja kuknjava ljudi koji su navikli ljetovati i muda tarlahati. Istrazi Bosnu i ljetuj u nasoj drzavi ima lijepih mjesta.
General War wrote: ↑25/06/2020 11:31
Pa vidim ja da si ti fenomen..ostali svi zapnu u guzvu od nekoliko sati...ili ovi iz HAC-a lazu.
To odozgo na Sv. Roku od nas nikada guzve nema. A naravno i zavisi kada krenes.