Ulazak u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Porodice Foht

#126 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Porodice Foht »

Tomahawk11 wrote: 25/06/2020 09:57
Samo prošle godine u toj zemlji je ljetovalo više od pola miliona Bosanaca i Hercegovaca. To su podaci Ministarstva turizma Hrvatske. Ti gosti su ostvarili blizu tri miliona noćenja.
Nije ni malo.

Oni koji imaju hr pasoš (a inače su bh državljani), oni mogu bez izloacije ili?
Ma jok, rampa je i za njih.
elcaliente

#127 Re: Ulazak u hrvatsku

Post by elcaliente »

General War wrote: 25/06/2020 09:04
MensurM wrote: 25/06/2020 08:50 Mi Hrvatima nismo u TOP 10 gostiju pa jednostavno mogu bez nas.

Oni su nama broj 1 gosti pa mi jednostavno ne možemo bez njih.
Sve zavisi gdje si, i sta se podrazumjeva u Njemacka...ja skoro u Brelama nisam vidio njemca...ali zato dijaspore hrvatske a i bosanske sto natucaju njemacki koliko hoces.
Kakav je ovo komentar? Pa ako ima Njemacki pasos onda je Njemac nije Rumun. A neko ko natuca Njemacki jezik sigurno nema Njemacko drzavljanstvo.

Pola miliona BiH drzavljana je boravilo u Hr prosle godine.

U samo 7 dana koliko traje Hide Out festival na Zrcu u Junu 2019 boravilo je 15 hiljada mladih Britanaca koji su u prosjeku dnevno trosili 140 EUR po osobi.
Ne racunajuci u to cijenu ulaznice Hide Out festivala koja je kupljena Britaniji kao ni cijenu avionske karte.

Za vrijeme Fresh Island festivala boravilo je 10 hiljada mladih iz Njemacke, Austrije,Francuske, Svicarske i Izraela koji su u prosjeku troslili 110EUR dnevno.

A gdje su BiH mladi?
elcaliente

#128 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

Porodice Foht wrote: 25/06/2020 09:37 Da li je ovo bas komanda Brisela, kao sto se moze cuti iz Zagreba?
Nidje veze. Vrlo ruzan gest susjeda. Dodje ti recimo Hasan Salihamidzic (hoce malo sutra, ali eto) ocu u Jablanicu i serbes ode na more jer mu svi kuci imaju njemacki pasos, a njegovi roditelji-stop! :? Kako to objasniti?
Hrvati su nama otvorili granice na ljepe oci i radi svojih smjestaja u juznoj Dalmaciji. Inace je preporuka od evropske komisije do 01.07 nema ulazka nikome iz trecih zemalja.
Problem je u tome sto smo se u BiH opsutili i rasplamsala nam se korona.
Slovenci i Austrijanci su poceli da prijete Hrvatima da su neisgurni je uvoze koronu iz BiH iako stoji preporuka 01.07 od evropske komisije.Cak i u novinama poceli pisati o tome.
Hrvate uhvatio strah da im Slovenci i Austrijanci ne zatvore granicu i zato su ovako brzo reagovali.

Na kraju krajeva mi smo krivi, Hrvati su nam pustili mi se nismo pazili i rampa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#129 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tomahawk11 »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:30
Porodice Foht wrote: 25/06/2020 09:37 Da li je ovo bas komanda Brisela, kao sto se moze cuti iz Zagreba?
Nidje veze. Vrlo ruzan gest susjeda. Dodje ti recimo Hasan Salihamidzic (hoce malo sutra, ali eto) ocu u Jablanicu i serbes ode na more jer mu svi kuci imaju njemacki pasos, a njegovi roditelji-stop! :? Kako to objasniti?
Hrvati su nama otvorili granice na ljepe oci i radi svojih smjestaja u juznoj Dalmaciji. Inace je preporuka od evropske komisije do 01.07 nema ulazka nikome iz trecih zemalja.
Slovenci i Austrijanci su poceli da prijete Hrvatima da su neisgurni je uvoze koronu iz BiH iako stoji preporuka 01.07 od evropske komisije.Cak i u novinama poceli pisati o tome.
Hrvate uhvatio strah da im Slovenci i Austrijanci ne zatvore granicu i zato su ovako brzo reagovali.

Na kraju krajeva mi smo krivi, Hrvati su nam pustili mi se nismo pazili i rampa.
Jah...a oni pustili korona parti u Zadru :zzzz:

Nisu onda trebali ni otvarati do 01.07., pa ako tad ne bude dobro stanje, produžiti...ovako ispade kurvaluk.

Uostalom, uvaliće ih Njemačka ko Grčku, koju milijardu i svi sretni 8-)
elcaliente

#130 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

Mi imamo veoma visoko misljenje o sebi i da smo neki tursiti a ni u maloj Crnoj Gori ne mozemo da izbijemo medju top 3 turiste.
Tomahawk11
Globalni moderator

#131 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Tomahawk11 »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:35 Mi imamo veoma visoko misljenje o sebi i da smo neki tursiti a ni u maloj Crnoj Gori ne mozemo da izbjemo medju top 3 turiste.
Što će reći da zaslužujemo da nas se tretira kao trećerazredne kad odemo kod njih na more :thumbup:

Ja opet imam fina iskustva sa Cg primorja...u Budvi kad kažeš da si iz Sa igraju oko tebe.
Porodice Foht

#132 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Porodice Foht »

Na lijepe oci, kako kazes, su nam sve to mogli i dalje zadrzati uz neke restriktivnije mjere ako nista zbog golog ekonomskog intersa. Ovo je bas-sikter! O neprincipijelnosti da ne govorimo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#133 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by un1ted »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:30 Problem je u tome sto smo se u BiH opsutili i rasplamsala nam se korona.
:lol: :lol: :lol: :lol: reče bosanac iz svoje kuće. Pa jebeni Slovenac isto radi kao bosanac i hercegovac, maske u radnjama jer moraju i to je to. Sve ostalo je apsolutno isto kao kod nas.
elcaliente

#134 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

Tomahawk11 wrote: 25/06/2020 10:37
elcaliente wrote: 25/06/2020 10:35 Mi imamo veoma visoko misljenje o sebi i da smo neki tursiti a ni u maloj Crnoj Gori ne mozemo da izbjemo medju top 3 turiste.
Što će reći da zaslužujemo da nas se tretira kao trećerazredne kad odemo kod njih na more :thumbup:

Ja opet imam fina iskustva sa Cg primorja...u Budvi kad kažeš da si iz Sa igraju oko tebe.
Nisam na to mislio, nego na to da mi mislimo da neke zemlje nece moci bez nas i da smo mi turisti par excellence.
elcaliente

#135 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

un1ted wrote: 25/06/2020 10:47
elcaliente wrote: 25/06/2020 10:30 Problem je u tome sto smo se u BiH opsutili i rasplamsala nam se korona.
:lol: :lol: :lol: :lol: reče bosanac iz svoje kuće. Pa jebeni Slovenac isto radi kao bosanac i hercegovac, maske u radnjama jer moraju i to je to. Sve ostalo je apsolutno isto kao kod nas.
Pa Slovenac je u EU a mi nismo.
elcaliente

#136 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

Porodice Foht wrote: 25/06/2020 10:46

Na lijepe oci, kako kazes, su nam sve to mogli i dalje zadrzati uz neke restriktivnije mjere ako nista zbog golog ekonomskog intersa. Ovo je bas-sikter! O neprincipijelnosti da ne govorimo.
Pritisak bas kao sto kazes zbog ekonomskog interesa. Sta da im Austrijanci i Slovenci zatvore granice.
Austrijski turisti su vrijedniji od Bosanskih i naravno da ce nas zrtvovati.
bingov buraz

#137 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by bingov buraz »

A čujte ako neko ne želi vaš novac bože moj,nećemo ga na silu gurati.
Ci-Nick

#138 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Ci-Nick »

Bili su pod pritiskom da neke mjere donesu, to im je izgledalo kao najbezbolnije, do 01.07. će ukinuti ovu glupost jer ćemo imati "istu ili bolju" epidemiološku situaciju nego Hrvatska. :run:
Seyfo

#139 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Seyfo »

Kod nas se nece promijeniti svijest da treba ljetovati u svojoj drzavi i ostavljati u njoj novac osim silom. A i to je pitanje. Ima ba jezera za kupanje,bazena i svega cak i kad bi izbjegavali Neum.
General War

#140 Re: Ulazak u hrvatsku

Post by General War »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:24
MensurM wrote: 25/06/2020 08:50 Mi Hrvatima nismo u TOP 10 gostiju pa jednostavno mogu bez nas.

Oni su nama broj 1 gosti pa mi jednostavno ne možemo bez njih.
Sve zavisi gdje si, i sta se podrazumjeva u Njemacka...ja skoro u Brelama nisam vidio njemca...ali zato dijaspore hrvatske a i bosanske sto natucaju njemacki koliko hoces.
Kakav je ovo komentar? Pa ako ima Njemacki pasos onda je Njemac nije Rumun. A neko ko natuca Njemacki jezik sigurno nema Njemacko drzavljanstvo.

U samo 7 dana koliko traje Hide Out festival na Zrcu u Junu 2019 boravilo je 15 hiljada mladih Britanaca koji su u prosjeku dnevno trosili 140 EUR po osobi.
Ne racunajuci u to cijenu ulaznice Hide Out festivala koja je kupljena Britaniji kao ni cijenu avionske karte.

Za vrijeme Fresh Island festivala boravilo je 10 hiljada mladih iz Njemacke, Austrije,Francuske, Svicarske i Izraela koji su u prosjeku troslili 110EUR dnevno.

A gdje su BiH mladi?
Komentar je ako ako je njemacki gost ne znaci da je dosao ravno iz njemacke...drugo nije Zrce citavo hrvatsko primorje...Dalamcija i jug Hrvatske su tradicionalne destinacije BH gradjana. Da, u prosjeku su trosili tokom ljeta i partija...ne sjecam se da dolaze tu za prvi maj ili septembar mjesec...On potrosi 140 eura na dan ali i tekako se potrudi domacin da britanac da te pare...na jugu namjestaj od Franje Josipa poturaju u apartmane od tri zvjezdice i minum 40 eura, parking posebno plati, u restoranima posluga i kuhari su kad nisu u sezoni automehanicari. Znaci koliko ulozis toliko i dobijes...ovdje istices dobit ali ulaganja ti nigdje.
Bh mladi...eno ti ih u Nautilusu, juznjackoj utjesi...doduse otidji u Makarsku pa vidi sam, gdje su drugi osim BH mladih.
Matzan

#141 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Matzan »

Pametan je ovo neki virus! Ne samo pametan, već i dobro informisan.

Prije 10-ak dana iznenada je odlučio da neće napadati građane u Hrvatskoj.

U Srbiji je bio toliko fer da je primirio dok nije odrađen predizborni cirkus i sami izbori.
Sad ga eno opet, al' nije važno, znao je kada se treba primiriti.

A vidi virus da u BiH ni turističke sezone, ni izbora, a ni mudrosti i sloge pa se raspojasao.
deer_hunter

#142 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by deer_hunter »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:50
Jedino mjerodavno je broj zarazenih na 100 000 stanovnika, to je sto npr. njemacki RK institut prati i na taj nacin oznacava rizicne zemlje. Realno po sluzbenim podacima mi imamo duplo vise zarazenih zadnjih dana nego sto bi trebali( trebali bi imati 35 maksimum, a imamo dnevno oko 90). Puno vise testiramo od ostalih zemalja, nemam pojma zasto i kome to odgovara, ali nasim turistima sigurno ne. Ostale zemlje minimalno testiraju i samim time im je broj zarazenih puno manji, hajmo rec da kriju stvarni broj. jedino se mi pravimo pametni i testiramo svakog ko kihne :-)
General War

#143 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by General War »

elcaliente wrote: 25/06/2020 10:35 Mi imamo veoma visoko misljenje o sebi i da smo neki tursiti a ni u maloj Crnoj Gori ne mozemo da izbijemo medju top 3 turiste.
Pa vidis da ni u Hrvatskoj Hrvati nisu na top deset mjesta..sta ocekujes od dva i kusur miilona stanovnika ziv bio?
elcaliente

#144 Re: Ulazak u hrvatsku

Post by elcaliente »

General War wrote: 25/06/2020 10:55
elcaliente wrote: 25/06/2020 10:24

A gdje su BiH mladi?
Komentar je ako ako je njemacki gost ne znaci da je dosao ravno iz njemacke...drugo nije Zrce citavo hrvatsko primorje...Dalamcija i jug Hrvatske su tradicionalne destinacije BH gradjana. Da, u prosjeku su trosili tokom ljeta i partija...ne sjecam se da dolaze tu za prvi maj ili septembar mjesec...On potrosi 140 eura na dan ali i tekako se potrudi domacin da britanac da te pare...na jugu namjestaj od Franje Josipa poturaju u apartmane od tri zvjezdice i minum 40 eura, parking posebno plati, u restoranima posluga i kuhari su kad nisu u sezoni automehanicari. Znaci koliko ulozis toliko i dobijes...ovdje istices dobit ali ulaganja ti nigdje.
Bh mladi...eno ti ih u Nautilusu, juznjackoj utjesi...doduse otidji u Makarsku pa vidi sam, gdje su drugi osim BH mladih.
Moze doci ravno iz Tunguzije ako ima Njemacki pasos on je Njemac. Nije dobio Njemacki pasos na ljepe oci.
Ko brani BiH mladima da idu na sjever Dalmacije i oni da dobiju dobar smjestaj ? Kao da ih neko tjera da budu na Makarskoj Rivijeri i spavaju u starim apartmanima. Sve je to stvar licnog izbora.
Mogu i nasi mladi kupiti kartu za festival pa otici na Pag i uzivati u ljepotama tog otoka ili partijati do bezsvijesti.
A zasto ne idu to je vec misterija izgleda.

Bit je u tome da nasi traze lose aprtmane sa jeftinim cijenama a na drugu stranu govore kako su oni dobri turisti ili cak bolji od nekih.
A ni jedna statistika to ne pokazuje, cak ni u maloj Crnoj Gori.
elcaliente

#145 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

General War wrote: 25/06/2020 11:04
elcaliente wrote: 25/06/2020 10:35 Mi imamo veoma visoko misljenje o sebi i da smo neki tursiti a ni u maloj Crnoj Gori ne mozemo da izbijemo medju top 3 turiste.
Pa vidis da ni u Hrvatskoj Hrvati nisu na top deset mjesta..sta ocekujes od dva i kusur miilona stanovnika ziv bio?
Zato i kazem da imamo visoko misljenje o sebi a u stvari u brojkama i ne pravimo neku razliku niti po brojnosti niti po potrosnji.
Ci-Nick

#146 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by Ci-Nick »

deer_hunter wrote: 25/06/2020 11:01

Jedino mjerodavno je broj zarazenih na 100 000 stanovnika, to je sto npr. njemacki RK institut prati i na taj nacin oznacava rizicne zemlje. Realno po sluzbenim podacima mi imamo duplo vise zarazenih zadnjih dana nego sto bi trebali( trebali bi imati 35 maksimum, a imamo dnevno oko 90). Puno vise testiramo od ostalih zemalja, nemam pojma zasto i kome to odgovara, ali nasim turistima sigurno ne. Ostale zemlje minimalno testiraju i samim time im je broj zarazenih puno manji, hajmo rec da kriju stvarni broj. jedino se mi pravimo pametni i testiramo svakog ko kihne :-)
Njemačka računa da su rizične zemlje koje imaju preko 50 novoinficiranih na 100.000 stanovnika u 7 dana.
Dakle mi bi taj prag prešli tek sa 1.500 novoinficiranih u 7 dana.
A imamo ispod 600 novoinficiranih u zadnjih 7 dana.
elcaliente

#147 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

A prije mjesec dana je nas narod kukako kako se ne testira kod nas i da se treba svakoga testirati. Sjecam se na dnevniku kukaju ljudi kako im ne daju da testiraju i kako je to bezobrazluk itd.
Ne moze se narodu ugoditi nikako.
elcaliente

#148 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by elcaliente »

Ci-Nick wrote: 25/06/2020 11:10

Njemačka računa da su rizične zemlje koje imaju preko 50 novoinficiranih na 100.000 stanovnika u 7 dana.
Dakle mi bi taj prag prešli tek sa 1.500 novoinficiranih u 7 dana.
A imamo ispod 600 novoinficiranih u zadnjih 7 dana.
A zasto su nas Njemci onda oznacili kao rizicnu zemlju kao i Evropska komisija ako po tom njihovom kao sto kazes nemamo dovoljno zarazenih?
General War

#149 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by General War »

elcaliente wrote: 25/06/2020 11:08
General War wrote: 25/06/2020 11:04
Zato i kazem da imamo visoko misljenje o sebi a u stvari u brojkama i ne pravimo neku razliku niti po brojnosti niti po potrosnji.
Pa ako je stvar u brojkama...i korona se isto izrazava u brojkama i nije bih u vrhu pa opet katanac.
winpin

#150 Re: Ulazak u Hrvatsku

Post by winpin »

Sve su bosanci krivi :mrgreen:
U Zagrebu 28 novih, u Zadru 4, zaražena Šveđanka u Istri
Post Reply