"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
beni-bu-man

#26051 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

mirsek wrote: 24/06/2020 17:53
beni-bu-man wrote: 24/06/2020 17:40
mirsek wrote: 24/06/2020 17:32
Ajd ok. Umorih se vise. :D
Neka svako radi i misli sta hoce.
pa ne jebote zamisli koji kliker moras biti, ono uletis ukoso , izadjes vani, provjeris "aha ukoso sam se parkiro, super odo dalje, jer sam debil"

zasto onda svi ne parkiraju tako ?
Nisam na to mislio.
Zuris negdje , uletis na prvu ukoso, izadjes, vidis da i pored toga sto si ukoso nisi presao na susjedno parking mjesto, super ustedio si na vremenu, ne moras da preparkiravas auto, zakljucas i nastavi zuriti gdje si krenuo.
I to radi pola grada, raznorazne dostave, firme, komercijalisti, niko ne gleda jel ravno ili ukoso kad uleti,samo izadje i zakljuca, rijetko ko se popravlja, ovaj sa slike je jos dobar kakvih ima. Eto i po tvojoj slici skoro pola parkinga pogresno parkirano, u stvari jos gore, zauzeli i drugima njihova mjesta, e to su pravi bahati debili.
Svako ko to radi je debil i tu nema opravadanja
mirsek

#26052 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

artur morgan wrote: 24/06/2020 17:36 Sta kazes imas zdrav razum :mrgreen:
Ili mozda veliku toleranciju, dok ne diraju u moja prava ne petljam se drugima sta rade, pokusavam da tako funkcionisem.
Evo nek bitanga rijesi to sa debilima i neznalicama ako misli da je u pravu, nek prijavi policiji, nek slika, nek sam nesto uradi, nek se bezveze ne nervira na forumu.
mirsek

#26053 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

beni-bu-man wrote: 24/06/2020 17:56
mirsek wrote: 24/06/2020 17:53
beni-bu-man wrote: 24/06/2020 17:40

pa ne jebote zamisli koji kliker moras biti, ono uletis ukoso , izadjes vani, provjeris "aha ukoso sam se parkiro, super odo dalje, jer sam debil"

zasto onda svi ne parkiraju tako ?
Nisam na to mislio.
Zuris negdje , uletis na prvu ukoso, izadjes, vidis da i pored toga sto si ukoso nisi presao na susjedno parking mjesto, super ustedio si na vremenu, ne moras da preparkiravas auto, zakljucas i nastavi zuriti gdje si krenuo.
I to radi pola grada, raznorazne dostave, firme, komercijalisti, niko ne gleda jel ravno ili ukoso kad uleti,samo izadje i zakljuca, rijetko ko se popravlja, ovaj sa slike je jos dobar kakvih ima. Eto i po tvojoj slici skoro pola parkinga pogresno parkirano, u stvari jos gore, zauzeli i drugima njihova mjesta, e to su pravi bahati debili.
Svako ko to radi je debil i tu nema opravadanja
Jbg. onda pola grada debili, ja ih ne ucio pameti niti se zivcirao zbog njih, naravno dok god su sebi debili a ne meni a tada vec nemas kud nego da djelujes.
c0de

#26054 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0de »

Na vozackom se padalo i kad prekoracis brzinu propisanu saobracajnim znakom... ;)
mirsek

#26055 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

c0de wrote: 24/06/2020 18:42 Na vozackom se padalo i kad prekoracis brzinu propisanu saobracajnim znakom... ;)
:thumbup:
I krsio si propise i placao kazne kad si vozio iznad dozvoljene brzine, ili nepostujuci druge znakove.
I to sve 99% vozaca.
Last edited by mirsek on 24/06/2020 19:50, edited 1 time in total.
vjeshalica

#26056 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

I po ko zna koji put sam zapocela svadju 🤣🤣🤣
mirsek

#26057 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

vjeshalica wrote: 24/06/2020 18:53 I po ko zna koji put sam zapocela svadju 🤣🤣🤣
Sram te bilo :lol:
drug_profi

#26058 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Po pravilu kako se uci u skoli, okomito parkiranje se radi u rikverc. Prva stvar.
mirsek

#26059 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

drug_profi wrote: 24/06/2020 20:25 Po pravilu kako se uci u skoli, okomito parkiranje se radi u rikverc. Prva stvar.
Uce se i saobracajni znakovi, vezivanje pojasa, dopustene brzine, pravilo prvenstva, pa nas 99% bar jednom popije kaznu zbog krsenja neke od navedenih stvari.
Kako nazvati tih, 99% posto vozaca.
drug_profi

#26060 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

mirsek wrote: 24/06/2020 20:33
drug_profi wrote: 24/06/2020 20:25 Po pravilu kako se uci u skoli, okomito parkiranje se radi u rikverc. Prva stvar.
Uce se i saobracajni znakovi, vezivanje pojasa, dopustene brzine, pravilo prvenstva, pa nas 99% bar jednom popije kaznu zbog krsenja neke od navedenih stvari.
I jel to doprinosi da se ti osjecas bolje sa tim argumentom? Ono sta ima veze.
Ima li kazna za to? Ima. Pise li se? Kako-kad i kako ko naleti.
Ima li kazna za lose parkiranje? Nema ako si unutar kvadrata, ali prekrsaj nastaje tek kad podjes izlaziti. Izlazis u rikverc, napamet. To nije dozvoljeno.
denimb

#26061 Re: "Majstori" parkiranja

Post by denimb »

Parkira ukoso umjesto okomito, uredu je ba, hajde ne dira nikoga...stane na rampi pa guzelja da plati jer je samozivi bolikurac, uredu je i to ba, ne zna naucit ce...izadje pred zgradu gdje djeca sutaju loptu pa hrace, pljuje po asfaltu dok cese muda, bolikurac, ko mu sta moze, jebes djecu nece im biti nista.

Zabranjeno pusenje u zgradi, nema veze stavit cu pepeljaru u stubistu pa cu tu da pusim, ne moze kaze komsija mi ne pusimo u stanu, uvuce se smrad u namjestaj, zavjese...ureduuuu je ba, ne smeta sto mene zapahne taj smrad kad god vrata otvorim.

Stavis "ne parkiraj, izlaz" znak jer ne mogu valjda da skontaju da je tu garaza, ali opet svaki dan moras neku stoku samozivu da zoves da skloni svoje auto da bi mogao na posao, kad na kraju puknes pa isjeces nekome gume, e vidis onaj nije dobar, znao sam ja kaze vazda da on nije dobar...

Naletis na seljacinu koja vozi kontra smjerom u jednosmjernoj, hajd kaze vrati se ti majstore tebi je blize, ili kad jedva izbjegnes udes izlazi stoka seljacka i jos vice, galami kako mozes ti imati prednost kad ja vozim pravo, jebes znakove ba...

Pravila su po nekima tu samo da ih se normalan covjek pridrzava, covjek koji ima osjecaj za ljude i ostali zivot oko sebe, ali samo u slucaju kad postivanjem tih pravila ne smeta seljacinama koje nemaju ni stida ni srama, ni odgoja...ako im smetaju, onda treba da kazemo uredu je ba, hajde pusti, nemoj se nervirati, ili ti jos kazu kao ti trebas da se lijecis...

Ne shvatam da ga jebes.
mirsek

#26062 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

drug_profi wrote: 24/06/2020 21:08
mirsek wrote: 24/06/2020 20:33
I jel to doprinosi da se ti osjecas bolje sa tim argumentom? Ono sta ima veze.
Ima li kazna za to? Ima. Pise li se? Kako-kad i kako ko naleti.
Ima li kazna za lose parkiranje? Nema ako si unutar kvadrata, ali prekrsaj nastaje tek kad podjes izlaziti. Izlazis u rikverc, napamet. To nije dozvoljeno.
Argument je da smo svi grijesili i grijesimo u nasoj vozackoj karijeri i da smo se svi naplacali raznoraznih kazni. Ali niko sebe ne gleda, svako je sumaher i lauda u jednom, ostali ako naprave bilo sta pogresno cak i ako nije prekrsaj, odmah drvljem i kamenjem po njemu. Tolerancija -100.
Svi sa linijama ukoso izlaze u rikverc. Ja ne znam da je neko dobio kaznu sto izlazi u rikverc sa parking mjesta i da li se to uopste kaznjava na nekom odvojenom parkingu. Ali to je toliko beznacajna stvar pored toliko gorih
i prekrsaja i parkiranja da je smijesno to i spominjati, bar ovaj primjer sa slike.
Last edited by mirsek on 24/06/2020 22:12, edited 1 time in total.
mirsek

#26063 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

denimb wrote: 24/06/2020 21:33 Parkira ukoso umjesto okomito, uredu je ba, hajde ne dira nikoga...stane na rampi pa guzelja da plati jer je samozivi bolikurac, uredu je i to ba, ne zna naucit ce...izadje pred zgradu gdje djeca sutaju loptu pa hrace, pljuje po asfaltu dok cese muda, bolikurac, ko mu sta moze, jebes djecu nece im biti nista.

Zabranjeno pusenje u zgradi, nema veze stavit cu pepeljaru u stubistu pa cu tu da pusim, ne moze kaze komsija mi ne pusimo u stanu, uvuce se smrad u namjestaj, zavjese...ureduuuu je ba, ne smeta sto mene zapahne taj smrad kad god vrata otvorim.

Stavis "ne parkiraj, izlaz" znak jer ne mogu valjda da skontaju da je tu garaza, ali opet svaki dan moras neku stoku samozivu da zoves da skloni svoje auto da bi mogao na posao, kad na kraju puknes pa isjeces nekome gume, e vidis onaj nije dobar, znao sam ja kaze vazda da on nije dobar...

Naletis na seljacinu koja vozi kontra smjerom u jednosmjernoj, hajd kaze vrati se ti majstore tebi je blize, ili kad jedva izbjegnes udes izlazi stoka seljacka i jos vice, galami kako mozes ti imati prednost kad ja vozim pravo, jebes znakove ba...

Pravila su po nekima tu samo da ih se normalan covjek pridrzava, covjek koji ima osjecaj za ljude i ostali zivot oko sebe, ali samo u slucaju kad postivanjem tih pravila ne smeta seljacinama koje nemaju ni stida ni srama, ni odgoja...ako im smetaju, onda treba da kazemo uredu je ba, hajde pusti, nemoj se nervirati, ili ti jos kazu kao ti trebas da se lijecis...

Ne shvatam da ga jebes.
Sve si u pravu i sve se slazem za nabrojane stvari. Samo kad bi covjek posteno krenuo od sebe, skontao bi da i on ima slicnih gresaka ili pogresnih poteza, zasto onda nekog drugog proganjati i prozivati radi manje bitnih gresaka a ovo koso parkiranje smatram manjom greskom koja nema neke velike posljedice za druge.
Jel sad svako ko je prosao kroz crveno, usao u zabranu, prekoracio brzinu iznad dozvoljene treba odmah pocijepati svoju vozacku jer je neznalica i bahati debil ?
denimb

#26064 Re: "Majstori" parkiranja

Post by denimb »

mirsek wrote: 24/06/2020 22:11
denimb wrote: 24/06/2020 21:33 Parkira ukoso umjesto okomito, uredu je ba, hajde ne dira nikoga...stane na rampi pa guzelja da plati jer je samozivi bolikurac, uredu je i to ba, ne zna naucit ce...izadje pred zgradu gdje djeca sutaju loptu pa hrace, pljuje po asfaltu dok cese muda, bolikurac, ko mu sta moze, jebes djecu nece im biti nista.

Ne shvatam da ga jebes.
Sve si u pravu i sve se slazem za nabrojane stvari. Samo kad bi covjek posteno krenuo od sebe, skontao bi da i on ima slicnih gresaka ili pogresnih poteza, zasto onda nekog drugog proganjati i prozivati radi manje bitnih gresaka a ovo koso parkiranje smatram manjom greskom koja nema neke velike posljedice za druge.
Jel sad svako ko je prosao kroz crveno, usao u zabranu, prekoracio brzinu iznad dozvoljene treba odmah pocijepati svoju vozacku jer je neznalica i bahati debil ?

Pa bas sam i krenuo od sebe, ne moram ja smetati nikome, ali u drustvu i krene od ovakvih sitnica...mene bi bilo stid da djeca okolo gledaju da ovako ostavljam auto, a da ne kazem da moje dijete izlazi iz ovako parkiranog auta, da to gleda da ja radim pored lijepo iscrtanih linija...

Brate sitnice vode do vecih stvari, danas me zaboli za ovo, sutra za ono...moze ovako, moze onako...na kraju hraces djeci pod noge ne vidis ih od svoje samozivosti.
Laplace

#26065 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mirsek wrote: 24/06/2020 15:11
mbenz wrote: 24/06/2020 14:59

Mirsek mislim da nisi u pravu, iskreno ne bih parkirao pored ovoga sa citroenom jer bih ga zagradio ,posto vozim malo veci auto , tako da je on bukvalno zauzeo 2 mjesta osim ako ne vozis nekog clia pa mozes bez problema parkirati.
Mogao bih i ja reci, ne bih parkirao pored pocetnika, neke gospodje ili penzionera jer je veci rizik da me zakaci.
Njegovo je da se cica i izvlaci poslije, ti mozes bez problema parkirati tu sto se tice prostora.
Taj da je htio da se cica, cicao bi se pri parkiranju i namjestio ga kako valja. Ne da se neće cicati i pri izlasku, nego će samo izaći i zagrebati nekome auto, a svoje će zakrpiti u Haminoj garaži sa lemilicom i malo farbe.
Laplace

#26066 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mirsek wrote: 24/06/2020 16:32
bitanga_sa_otesa wrote: 24/06/2020 16:23
mirsek wrote: 24/06/2020 15:23
Jesi, jer je matematika egzaktna nauka.
Fulio si stadion. :thumbup:
fulio si ti internet domacine ,objasnjeno ti je vec.ako si polozio svaki dan se usavrasavas voznjom,sto vise sati imas trebas biti bolji vozac,a ovi debili koje ti branis su svakim danom sve gori i bahatiji ,vjerovatno si i ti isti takav jer si im advokat,jer ne vidim drugi razlog.i da moj primjer s matematikom je savrsen jer je i voznja nauka,posebno za neke debile kojima je cak i visa matematika stati izmedju dvije linije i voziti u svojoj traci a da ne prelazi u drugu.
Parkiranje nije nauka, voznja u svojoj traci nema veze sa ovim primjerom, neka parkira kako ko hoce dok ne zakida nekog drugog i zauzima tudje mjesto. Ako je ovakvo parkiranje bahacenje ili neznanje onda vecina grada je bahata i neznalice.
Eno na Benijevoj slici pola parkinga pogresno parkiralo, jesu li svi bahati i losi vozaci ?
OK, ona zena sto je parkirala pred rampom, ona se moze kritikovati jer drugi mogu da trpe posljedice zbog njenog ponasanja.
Zbog ovog ukoso, niko ne trpi osim eventualno njega samog kad bude izlazio, znaci njegov problem.
Ako ne vidis razliku izmedju te dvije situacije, sta ti ja mogu.
Druže, imaš li ti osjećaj za prostor?

Na mnogim parkinzima, ne samo kod nas nego i u svijetu, pri izlasku unazad trebaš odmah i motati, najčešće puni lijevi. Tu dolazi do problema vozač koji je parkirao lijevo od ovog Citroena, jer mu je zadnji lijevi kraj Citroena na putanji. Time komplikuje izlazak drugog vozača sa parkinga u najčešćoj situaciji na parkingu. A na maom prostoru ovih nekoliko centimetara zna nekome poprilično iskomplikovati izlazak sa parkinga i oduzeti vremena možda koliko i ona gospođa na rampi.

Nije džabe pravilo da se parkira paralelno sa linijama.
mirsek

#26067 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

denimb wrote: 24/06/2020 22:23
mirsek wrote: 24/06/2020 22:11

Ne shvatam da ga jebes.

Pa bas sam i krenuo od sebe, ne moram ja smetati nikome, ali u drustvu i krene od ovakvih sitnica...mene bi bilo stid da djeca okolo gledaju da ovako ostavljam auto, a da ne kazem da moje dijete izlazi iz ovako parkiranog auta, da to gleda da ja radim pored lijepo iscrtanih linija...

Brate sitnice vode do vecih stvari, danas me zaboli za ovo, sutra za ono...moze ovako, moze onako...na kraju hraces djeci pod noge ne vidis ih od svoje samozivosti.
Pa sto od ovog lika pravite cudo, pola grada tokom radnog vremena parkira ovako. Meni fakat ne smeta da neko parkira ukoso koliko hoce ako ne prelazi na susjedno parking mjesto, bukvalno me se ne tice. Ovdje se pravda bilo kako da je lik napravio smrtni grijeh a ne zna se jel stalno ovako parkira, jel bio u zurbi, mozda naletio na 5 minuta da nesto pokupi. Ja nikad nisam procitao da je neko za sebe rekao, jesam bio debil prosao sam kroz crveno, vozio sam puno brze od zabrane, preticao preko pune, mogao sam ubiti i sebe i druge, bas sam bahati debil. Nego, joj vidi lika kako je na koso parkirao, nije da mi je zauzeo parking mjesto ali katastrofa, bahati papak, najgori je od sve djece.
Last edited by mirsek on 25/06/2020 00:06, edited 1 time in total.
mirsek

#26068 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

Laplace wrote: 24/06/2020 22:53

Na mnogim parkinzima, ne samo kod nas nego i u svijetu, pri izlasku unazad trebaš odmah i motati, najčešće puni lijevi. Tu dolazi do problema vozač koji je parkirao lijevo od ovog Citroena, jer mu je zadnji lijevi kraj Citroena na putanji. Time komplikuje izlazak drugog vozača sa parkinga u najčešćoj situaciji na parkingu. A na maom prostoru ovih nekoliko centimetara zna nekome poprilično iskomplikovati izlazak sa parkinga i oduzeti vremena možda koliko i ona gospođa na rampi.

Ja samo mogu reci da bi za lijevog vozaca koji izlazi bilo gore da je citav citroen paralelno parkiran uz/na samu liniju nego ovako kako je na slici samo jednim coskom. Jel se slazes ?
Laplace

#26069 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mirsek wrote: 25/06/2020 00:02
Laplace wrote: 24/06/2020 22:53

Ja samo mogu reci da bi za lijevog vozaca koji izlazi bilo gore da je citav citroen paralelno parkiran uz/na samu liniju nego ovako kako je na slici samo jednim coskom. Jel se slazes ?
To stoji, ali bi svakako bilo najbolje da je parkirao kulturno, tačno na sredini, pa taman da mu dio auta malo viri iza (iako bismo ga i tad kritikovali :D ).
Laplace

#26070 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Koja filozofija oko parkiranja ukoso, ono kao "možda se žurio" itsl. Momci, i ja često žurim pa se ipak trudim da parkiram koliko-toliko iztravnat sa linijama (i dok sam vozio karavana trudio samn se da kulturno parkiram koliko god da sam žurio).

Viđao sam tu i tamo ovakve ljude dok parkiraju i nijednom dotični nije žurio. Ono, kako naiđe tako i parkira, i ne pogleda da li je fino parkirao, a onda se odgega polagano, noga za nogom style, no sikiriki, no rush.

Isto tako sam prilično siguran da je ovaj sasvim slučajno ubo unutar linija, nije da je tako htio. Našprosto ga nije billo briga. (Čak i nije potpuno unutar, zadnji lijevi dio zauzima par centimetara susjednog mjesta).

Ovakvi sigurno i pretiču na punoj i rade gomilu drugih prekršaja. To je pitanje psihologije: ili poštuješ propise ili ih ne poštuješ.
mirsek

#26071 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

Laplace wrote: 25/06/2020 09:24 Koja filozofija oko parkiranja ukoso, ono kao "možda se žurio" itsl. Momci, i ja često žurim pa se ipak trudim da parkiram koliko-toliko iztravnat sa linijama (i dok sam vozio karavana trudio samn se da kulturno parkiram koliko god da sam žurio).

Viđao sam tu i tamo ovakve ljude dok parkiraju i nijednom dotični nije žurio. Ono, kako naiđe tako i parkira, i ne pogleda da li je fino parkirao, a onda se odgega polagano, noga za nogom style, no sikiriki, no rush.

Isto tako sam prilično siguran da je ovaj sasvim slučajno ubo unutar linija, nije da je tako htio. Našprosto ga nije billo briga. (Čak i nije potpuno unutar, zadnji lijevi dio zauzima par centimetara susjednog mjesta).

Ovakvi sigurno i pretiču na punoj i rade gomilu drugih prekršaja. To je pitanje psihologije: ili poštuješ propise ili ih ne poštuješ.
Ali ne moze tako parcijalno da se gleda.
Jesi li morao proci kroz crveno, jesi li morao da ne zavezes pojas, jesi li morao voziti iznad dopustene brzine, jesi li morao preticati preko pune, kontas sad kuda to vodi ?
Ja mislim da je tona raje koja pravilno parkira bilo kaznjeno zbog prolaska kroz crveno, zbog krsenja brzine, prolasko kroz zabranu a da su i dalje dobri vozaci. Ne moze se tako generalizirati, jednostavno nije realno.Ja i dalje mislim da ce svako od nas bar jednom u zivotu biti u situaciji da ovako parkira i da cemo i dalje biti pazljivi vozaci. Covjek je uslikan slucajno i odmah se zakljucuje da on to stalno radi, da stalno krsi propise.
Uvijek se ta teze moze testirati, evo neka svako krene od sebe i neka se pita, jesam li ja i koliko sam puta prekrsio propise i da li sam ja zbog toga los vozac :thumbup:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#26072 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Mirsek, hajde da skratimo i da ti 'nako narodski kažem, ne seri.

Uvalio si se do preko glave, i koprcaš se i sve gore praviš.

Evo ja pravilno parkiram, nisam nikad prošao kroz crveno, jednom me radar skinuo na magistrali, vozio 72 u 60. Po gradu ne milim 28-35-40-45 brzinom, nego gledam da vozim u okviru dozvoljene saobraćajnim znakovima, tj do 70 km/h, nisam nikad vozio kroz zabranu.

Pravim prekršaje redovno, u smislu - prestrojavam se bez žmigavca, ne uvijek nego po potrebi, i uglavnom kada to radim, nemam auto u blizini sebe da bih ga ugrozio i prepao svojom akcijom.

Ja iza svojih djela stojim, ne pravdam ih ali kada se parkiram, gledam da se svi oko mene mogu parkirati, kada vozim gledam da ne usporavam nikoga.
drug_profi

#26073 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Vidi, kad napravim prekrsaj, vjerovatno da mogu da vratim vrijeme, uradio bih undo. Obicno se to desi u neznanju ili pri pogresnoj procjeni. Rijetko kad namjerno. Ko prekrsaje radi namjerno, taj sigurno nije dobar vozac, jer mu glava nije dobra.
Ali kad parkiram, imam svo vrijeme svijeta da popravim dok ne bude kako treba.
Logovan

#26074 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Zakuhalo se ovdje pravo.
mirsek

#26075 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirsek »

liaar wrote: 25/06/2020 11:41 Mirsek, hajde da skratimo i da ti 'nako narodski kažem, ne seri.

Uvalio si se do preko glave, i koprcaš se i sve gore praviš.

Evo ja pravilno parkiram, nisam nikad prošao kroz crveno, jednom me radar skinuo na magistrali, vozio 72 u 60. Po gradu ne milim 28-35-40-45 brzinom, nego gledam da vozim u okviru dozvoljene saobraćajnim znakovima, tj do 70 km/h, nisam nikad vozio kroz zabranu.

Pravim prekršaje redovno, u smislu - prestrojavam se bez žmigavca, ne uvijek nego po potrebi, i uglavnom kada to radim, nemam auto u blizini sebe da bih ga ugrozio i prepao svojom akcijom.

Ja iza svojih djela stojim, ne pravdam ih ali kada se parkiram, gledam da se svi oko mene mogu parkirati, kada vozim gledam da ne usporavam nikoga.
Ja ovdje vidim samo opravdanja za svoje postupke..
Znaci nisi nista bolji od ovoga sto je parkirao. Ne mozes mu nista reci. Jel de da je zajebano kad prvo moras da krenes od sebe prije nego nekom drugom pocnes popovati ?
Locked