Windows 7 Ultimate

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mega Man X

#1 Windows 7 Ultimate

Post by Mega Man X »

Pozdrav!

Potreban mi je legit (čitaj: čist) .iso za Windows 7 Ultimate 64-bit kao da je s oficijelne MS stranice skinut.
Znam da ima na oficijelnoj stranici download page, ali traži licencu, a mrzi me da je uzimam na Ebay-u.

Ko ima čiste verzije nek mi javi u PP-u ili ovdje, ukoliko moderatori nemaju ništa protiv.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#2 Re: Windows 7 Ultimate

Post by liaar »

Pa kako god da skineš trebat će ti licenca da ga aktiviraš ?
Mega Man X

#3 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Mega Man X »

liaar wrote:Pa kako god da skineš trebat će ti licenca da ga aktiviraš ?
Ma ne sikiriaj se za to. Meni je potrebno samo da je OS čist, bez ikakvih gluposti ubačenih od strane nekih drugih. :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4 Re: Windows 7 Ultimate

Post by liaar »

Mega Man X wrote:
Ma ne sikiriaj se za to. Meni je potrebno samo da je OS čist, bez ikakvih gluposti ubačenih od strane nekih drugih. :D
Kakvim aktivatorom planiraš aktivirat ?
arnes_king

#5 Re: Windows 7 Ultimate

Post by arnes_king »

Mega Man X wrote:
Pa odes na tpb fino ukucas Windows (verzija) clean iso i eto ga
Mega Man X

#6 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Mega Man X »

arnes_king wrote:
Mega Man X wrote:
Pa odes na tpb fino ukucas Windows (verzija) clean iso i eto ga
Našao sam izvor u međuvremenu.

Tako da tema može "pod ključ".
arnes_king

#7 Re: Windows 7 Ultimate

Post by arnes_king »

Pa mogao si bar i napisati ovdje gdje si nasao, kako bi sutra neko sa istim problemom kada naidje na ovu temu nasao i rijesenje.
typeOnegative

#8 Re: Windows 7 Ultimate

Post by typeOnegative »

To se može naći na svakom iole ozbiljnijem trackeru. Dođe standardna tj čista instalacija i sa aktivacijom, izaberi koja ti paše i vozi. Bar sto se 7 tiče, za novije je još lakše.
Mega Man X

#9 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Mega Man X »

arnes_king wrote:Pa mogao si bar i napisati ovdje gdje si nasao, kako bi sutra neko sa istim problemom kada naidje na ovu temu nasao i rijesenje.
:pisnuo:
Evo sve neko leti po forumu tražiti rješenja pored miliona rezultata na Google-u..
Radar71

#10 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Radar71 »

prvi ti poletio na forum :lol:
arnes_king

#11 Re: Windows 7 Ultimate

Post by arnes_king »

Mega Man X wrote:
arnes_king wrote:Pa mogao si bar i napisati ovdje gdje si nasao, kako bi sutra neko sa istim problemom kada naidje na ovu temu nasao i rijesenje.
:pisnuo:
Evo sve neko leti po forumu tražiti rješenja pored miliona rezultata na Google-u..
Pa kad ukuca na google, izbacit ce mu rezultate sa neta, odnosno i foruma. A sto ovaj kaze, prvi si ti poletio na forumu pitati, iako to nema veze jer nisi shvatio da kad ukuca na google Naci ce ovo sto se pisalo....
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#12 Re: Windows 7 Ultimate

Post by suad-sarajevo »

Da ne otvaram novu temu.

Na laptopu mi je bila priključena dodatna tastatura. Kada sam je isključio pomiješala su mi se neka slova na tastaturi. Umjesto slova P piše * itd. Help.

Čačkao sam po postvkama jezika i tastature i ništa.

edit: riješeno. Bila ukključena neka opcija na tastaturi "prastarog" laptopa. Uz tipku Fn isključim je i to je to.
scenesport

#13 Re: Windows 7 Ultimate

Post by scenesport »

Kako prebaciti i koristiti software koji je instaliran na laptopu sa windows xp sustavom na drugi laptop koji radi na windows 7 sustavu, a da solucija nije prebacivanje hard diska? Instalacijski CD sam izgubio a software je nemoguće naci na internetu za download.
Pirija

#14 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Pirija »

vrlo tesko jer predpostavljam da nisu isti laptopi. ako je hardware isti mozes napravit imidz starog diska i prepisat ga na novi al tu ces imat problema sa vecinom drivera ako nije identican laptop
CPT

#15 Re: Windows 7 Ultimate

Post by CPT »

scenesport wrote: 24/06/2020 22:03 Kako prebaciti i koristiti software koji je instaliran na laptopu sa windows xp sustavom na drugi laptop koji radi na windows 7 sustavu, a da solucija nije prebacivanje hard diska? Instalacijski CD sam izgubio a software je nemoguće naci na internetu za download.
kloniras i kad ti crasha uradis repair sa XP diskom... ako ti ne smeta XP
scenesport

#16 Re: Windows 7 Ultimate

Post by scenesport »

Pirija wrote: 25/06/2020 17:35 vrlo tesko jer predpostavljam da nisu isti laptopi. ako je hardware isti mozes napravit imidz starog diska i prepisat ga na novi al tu ces imat problema sa vecinom drivera ako nije identican laptop
Nisu isti modeli laptopa, a samo mi taj jedan poslovan program treba sa XP laptopa da radi normalno na laptopu sa win7. Mislio sam mozda povezati ih oba teamviewerom pa raditi preko win sedmice ako nista drugo ne upali.. Ili kupiti eksterni hard disk i napravit na njemu kopiju hard diska sa XP laptopa pa ga spojiti i nekako pokrenuti na drugom win7 laptopu?
Pirija

#17 Re: Windows 7 Ultimate

Post by Pirija »

scenesport wrote: 25/06/2020 20:28
Pirija wrote: 25/06/2020 17:35 vrlo tesko jer predpostavljam da nisu isti laptopi. ako je hardware isti mozes napravit imidz starog diska i prepisat ga na novi al tu ces imat problema sa vecinom drivera ako nije identican laptop
Nisu isti modeli laptopa, a samo mi taj jedan poslovan program treba sa XP laptopa da radi normalno na laptopu sa win7. Mislio sam mozda povezati ih oba teamviewerom pa raditi preko win sedmice ako nista drugo ne upali.. Ili kupiti eksterni hard disk i napravit na njemu kopiju hard diska sa XP laptopa pa ga spojiti i nekako pokrenuti na drugom win7 laptopu?
ne znam koji je program u pitanju ali obicno tokom instalacije imas i registry unose pa programi uglavnom ne radi kad ih tako prebacis na drugi racunar
al probaj pa ces znat za tvoj primjer, ako si program prvobitno samo raspakovao i koristio sanse da moze tako su 99,99%

probaj i Windows Easy Transfer Tool mislim da neke programe mozes sa njim prebacit sa XP na 7-icu
Post Reply