što je najgore - ima ih koji će se primit na ovo
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200610007
Moderator: O'zone
Mozes li ovo potvrditi nekim stručnim analizama, gdje smo mi stavljeni u nepovoljan položaj, jer smo Bosanci i Hercegovici?
Bajka, mislis kao i vecina pisanja u vjerskim knjigama, o bogovima djevicanskim zacecima, etcdaddy-kool wrote: ↑23/06/2020 19:30 Teorija zavjere je bajka koju sebi ljudi ispričaju, sve sa vilama i vukodlacima, sa zlim vladarima i dobrim vitezovima, u svijetu koji se nalazi iza zavjese, i u njega se ulazi kroz magičnu kutiju.
Nego gdje nestadoše brige za ekonomiju i slobodu kretanja? Mjera nemamo nikavih, uveli smo "švedski model", ali sada nama drugi uvode zabrane.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/drza ... /200623130
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkriva ... /200623124
Znas li kolike su to pare. Valjalo je po glavi dati 1000 kmjeza u ledja wrote: ↑24/06/2020 20:02 Gledam, broj umrlih skoro dosao na pola miliona.
Bilo bi interesantno vratiti se unazad na postove odredjenih forumasa i pogledati predvidjanja i komentare o malom broju umrlih, jacoj gripi, i tako.![]()
Pa dobar dio i danas isto misli i priča. Danas u lokalnoj samoposluzi, u udarnom terminu 30-ak ljudi se gura, dvoje ljudi uključujući i mene imaju masku. Stoti put ponavljam, nadam se da sam ja sa svojim (pre)opreznim i odgovornim odnosom u krivu, a svi ti drugi u pravu.jeza u ledja wrote: ↑24/06/2020 20:02 Gledam, broj umrlih skoro dosao na pola miliona.
Bilo bi interesantno vratiti se unazad na postove odredjenih forumasa i pogledati predvidjanja i komentare o malom broju umrlih, jacoj gripi, i tako.![]()
Mlado, ludo, boli ljude kurac za ugrozenima.pinturicchio wrote: ↑24/06/2020 20:13Pa dobar dio i danas isto misli i priča. Danas u lokalnoj samoposluzi, u udarnom terminu 30-ak ljudi se gura, dvoje ljudi uključujući i mene imaju masku. Stoti put ponavljam, nadam se da sam ja sa svojim (pre)opreznim i odgovornim odnosom u krivu, a svi ti drugi u pravu.jeza u ledja wrote: ↑24/06/2020 20:02 Gledam, broj umrlih skoro dosao na pola miliona.
neki ljudi su bili i ostali sebicni gadovi jbg.Hajde to i nekako ali neinformiranost je jos gora,ako on ne zna nikoga ko je losije prosao onda niko ne zna znaci.Ja znam zenu od 30 godina koja je jedva ostala ziva,trudnica
ma to su sve ljudi primili po par milja da im umrlim upišu covid kao razlog smrti, provjerena info iz štabajeza u ledja wrote: ↑24/06/2020 20:02 Gledam, broj umrlih skoro dosao na pola miliona.
gdje to? evo ja cu upisat da sam prebolila coronu i da su mi od pradjeda svi pomrli od coroneVelkoski wrote: ↑24/06/2020 20:40ma to su sve ljudi primili po par milja da im umrlim upišu covid kao razlog smrti, provjerena info iz štabajeza u ledja wrote: ↑24/06/2020 20:02 Gledam, broj umrlih skoro dosao na pola miliona.
Vidis da po jedan umire, kakvih 10, sta pricas.elcaliente wrote: ↑24/06/2020 19:55Znaci umre im 10 ljudi i oni izvale 10.000km.
Sutra opet deset,prekosutra pet itd.
Pa koliki je to budzet te bolnice.
I bez korone ti možeš proglasiti bankrot i krenuti novu firmu??? Firme zadnjih godina su fantastično poslovale, nikakve veze da ti možeš nesto tako resetovati. (Vidjećemo hoće li Italija resetovati sistem i početi ponovo) Da neko uništava svoju ekonomiju da bi kao nešto mogao resetovati??? ovo si od nekog teoretičara zavjera pokupio na nekom jeftinom portalu. .Dozer wrote: ↑24/06/2020 12:26Odgovor na ovo je dat davno - prenapuhano finansijsko trziste. FED pocetkom godine u promet pustio stotine fiktivnih milijardi u REPO trziste, a stotine kompanija se zaduzile daleko iznad vlastitih vrijednosti i kapaciteta.geralt wrote: ↑23/06/2020 18:03 Ljudi hajmo malo koristiti vlastitu pamet i logiku.
Ima li ijedna drzava na svijetu logican razlog da preuvelicava broj oboljelih i umrlih od korone? Nema. Sve sto ekstra zaradi npr. farmaceutska industrija, ostale industrije ce izgubiti 10 ili 100 puta vise. Svakoj ekonomiji ide u korist da ljudi slobodno hodaju i trose pare.
Imaju li drzave logican razlog da kriju umrle i oboljele? Ima skoro svaka. Za Kinu znamo da je krila umrle, sada to znamo i za Srbiju. Nema dokaza, ali ja sam ubijedjen da isto rade i Hrvatska, Grcka, Rusija i Turska. Trump na predizbornim skupovima otvoreno govori da bi htio da umanji brojeve, ali Amerika je previse decentralizovana da bi on tu imao puno uticaja.
Kako sanirati tu nebulozu i pokriti enormne dugove i emisije bez ikakvog pokrica? Jednostavno - napravis reset na nulu, otpises dugove, ili naprosto proglasis stecaj ili bankrot, dok si u medjuvremenu poslovanje prebacio na neku novootvorenu kompaniju.
Dugovanja ostala na staroj firmi, a ti nastavljas s novom pun ko brod, i bez milionskih obaveza.
Primjera ovoga ima na sve strane, pa i kod nas. Recimo IBM > Lenovo.
Ili, kod nas, onaj Megatrend (ili kako se zvalo ono na Koreji, ne sjecam se vise, misoim da nije Megatrend), pa postade 4Connect. Milione ostali duzni dobavljacima.
Pevec. Itd.