"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
drug_profi

#25826 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 23/06/2020 12:53
drug_profi wrote: 23/06/2020 12:17 jedne godine je tako jednom liku sto parkira pred haustor neko fisno teglu ajvara kroz sofersajbu. vjerovatno s velike visine.
ne parkira vise niko tu
Jazuk ajvara, mogao se prvo pohalisati pa onda fisnuti praznu teglu.
Pa nije bila puna, ali je bilo pofino u njoj, taman da pichvajz napravi. Bezbeli se neokm ubuđalo pa iskoristio.
A možda je i sasvim slučajno. :mrgreen:
Last edited by drug_profi on 23/06/2020 13:09, edited 1 time in total.
high_volume

#25827 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

drug_profi wrote: 23/06/2020 12:51
high_volume wrote: 23/06/2020 12:35
mbenz wrote: 23/06/2020 09:12

stvarno jeli toliki problem sacekati nekoga min da plati ?
Upravo tako!

Ne razumijem ovoliku agresivnost prema drugim ljudima koji se ponašaju drugačije nego bi htjeli, tu pretjeranu nervozu i netrpeljivost. Kakav je problem sačekati nekoliko minuta da neko plati parking. Nemaju svi mobitele, ne znaju svi plaćati SMS-om, nisu svi iz Sarajeva i neko je prvi put u BBI garaži, ili drugoj, nisu svi mladi i ne prate svi ljudi trendove. Zašto nemamo više tolerancije prema sugrađanima... Ovo nije greška u saobraćaju, nije prekršaj, da bi neko s pravom prozivao za neznanje ili nesposobnost i ugrožavanje drugih u saobraćaju, prozivanje ove žene ili svih drugih sličnih žena je samo skorojevićki način življenja, njihov promitivizam, bahatost i drskost. Papanluk.
Ajd ne se*i...
Tolika mrcina, a ponaša se ko seljačina
drug_profi

#25828 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

high_volume wrote: 23/06/2020 13:08
high_volume wrote: 23/06/2020 12:35

Upravo tako!

Ne razumijem ovoliku agresivnost prema drugim ljudima koji se ponašaju drugačije nego bi htjeli, tu pretjeranu nervozu i netrpeljivost. Kakav je problem sačekati nekoliko minuta da neko plati parking. Nemaju svi mobitele, ne znaju svi plaćati SMS-om, nisu svi iz Sarajeva i neko je prvi put u BBI garaži, ili drugoj, nisu svi mladi i ne prate svi ljudi trendove. Zašto nemamo više tolerancije prema sugrađanima... Ovo nije greška u saobraćaju, nije prekršaj, da bi neko s pravom prozivao za neznanje ili nesposobnost i ugrožavanje drugih u saobraćaju, prozivanje ove žene ili svih drugih sličnih žena je samo skorojevićki način življenja, njihov promitivizam, bahatost i drskost. Papanluk.
Ajd ne se*i...
Ma direktno samo. Mogao sam ti reći i da se ne slažem sa tvojom opservacijom iz mnogo razloga, pa ih onda nabrojati i argumentovati.
Ima direktniji način da se to kaže, ali nije korektan. Mrzim političku korektnost. To je samo način da se popu ne kaže pop, a bobu bob.
A ja nemam baš više dovoljno vremena da budem okolotivan i politički korektan. Možda ću poživit još 15-tak godina. Ko će gubit vrijeme na to.
high_volume

#25829 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

drug_profi wrote: 23/06/2020 13:12

Ajd ne se*i...
Ma direktno samo. Mogao sam ti reći i da se ne slažem sa tvojom opservacijom iz mnogo razloga, pa ih onda nabrojati i argumentovati.
Ima direktniji način da se to kaže, ali nije korektan. Mrzim političku korektnost. To je samo način da se popu ne kaže pop, a bobu bob.
A ja nemam baš više dovoljno vremena da budem okolotivan i politički korektan. Možda ću poživit još 15-tak godina. Ko će gubit vrijeme na to.
Naravno. Podržavaš opciju jebavanja i psovanja ljudima, ženama, starijim ženama, koje nemaju, ne koriste SMS ili ne znaju prije kako da plate parking u podzemnim garažama, treba im odmah glavu razbiti... Ne dozvoljavaš im njihovo neznanje, ne dopuštaš toleranciju, ljudskost... :-) :-)

Ne radi se ovdje o "političkoj" korektnosti, radi se o kulturi ponašanja, o noramama urbane sredine

Ja znam da ti razumiješ što sam pisao i što sada pišem, ali ne znam zašto reaguješ primitivno :(
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25830 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

nemam ni ja mobitel,ne placam esemesom jer sam seljak ,vec platim na automatu ili kucici ,sjednem u auto i gonim prema izlazu,ne pravim guzvu,ne smetam nikome.i uvijek jebem majku debilima koji na izlazu stoje i jedu govna.
p.s. je li norma urbane sredine,da blokiras 10 ljudi dok ti platis parking??
Last edited by bitanga_sa_otesa on 23/06/2020 13:20, edited 1 time in total.
Naslovnica

#25831 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

high_volume wrote: 23/06/2020 13:17

Naravno. Podržavaš opciju jebavanja i psovanja ljudima, ženama, starijim ženama, koje nemaju, ne koriste SMS ili ne znaju prije kako da plate parking u podzemnim garažama, treba im odmah glavu razbiti... Ne dozvoljavaš im njihovo neznanje, ne dopuštaš toleranciju, ljudskost... :-) :-)

Ne radi se ovdje o "političkoj" korektnosti, radi se o kulturi ponašanja, o noramama urbane sredine

Ja znam da ti razumiješ što sam pisao i što sada pišem, ali ne znam zašto reaguješ primitivno :(
DA PONOVIMO!
mk ultra wrote: 23/06/2020 12:48 jeste problem
jer dobiješ karticu za parking, na kojoj sve piše
jer imaš automata za plaćanje na svakoj etaži po 2 plus kasu za parking
jer imaš cjenovnik parkiranja na svakom koraku uz natpis na samom ulazu parking uz naplatu
jer imaš 100 natpisa da se parking plati prije ulaska u vozilo, što je zakonska obaveza u nekim državama EU, i
ne znam odakle dolaziš da si viđao garaže u tržnim centrima da nema naplate a dobio si karticu na ulazu
mbenz

#25832 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

mene vise sekiraju oni sto izbace pola auta u tvoju traku i onda bajacu blagi teleci pogled prema tebi da ih pustis, a takvih je vecina u sarajevu.
high_volume

#25833 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/06/2020 13:19 nemam ni ja mobitel,ne placam esemesom jer sam seljak ,vec platim na automatu ili kucici ,sjednem u auto i gonim prema izlazu,ne pravim guzvu,ne smetam nikome.i uvijek jebem majku debilima koji na izlazu stoje i jedu govna.
Odakle znaš razlog koji je bio da žena nije platila na automatu prije, možda nije imala sitnog novca? Ili jednostavno nije znala. Treba joj glavu razbiti zbog neznanja?

Nisu svi rođeni pametni i sposobni kao ti...

Je li problem sačekati 3-5 minuta za plaćanje parkinga? Čemu frustracije, čemu izljevi žuči i nervna rastrojstva :-)
drug_profi

#25834 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

high_volume wrote: 23/06/2020 13:17

Molim te objasni mi samo kako je norma korektnosti i kultura ponasanja kad neko krade tudje vrijeme radi svoje ljenosti ili gluposti, a najcesce bezobrazluka? niko se nije naucen rodio. Zato postoje uputstva. Jesi li pismen? Procitaj. jesi li idiot? Skontaj. Jesi idiot si? Pitaj.
Ali nemas jebeno pravo da se parkiras pred rampom i onda ides placati tiket, nemas ni po kojoj normi ponsanja, tolerancije, kulture, razumjevanja. To je samo i jedino cisti bezobrazluk.
A ti ne da seres nego preseravas. Ko jato foka.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25835 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

niko nije ni znao, ne radimo svi na ugradnji sistema za parking, svi smo samo pročitali šta piše, a valjda su bili pismeni kad su testove polagali za VD
Naslovnica

#25836 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

high_volume wrote: 23/06/2020 13:25
bitanga_sa_otesa wrote: 23/06/2020 13:19 nemam ni ja mobitel,ne placam esemesom jer sam seljak ,vec platim na automatu ili kucici ,sjednem u auto i gonim prema izlazu,ne pravim guzvu,ne smetam nikome.i uvijek jebem majku debilima koji na izlazu stoje i jedu govna.
Odakle znaš razlog koji je bio da žena nije platila na automatu prije, možda nije imala sitnog novca? Ili jednostavno nije znala. Treba joj glavu razbiti zbog neznanja?

Je li problem sačekati 3-5 minuta za plaćanje parkinga? Čemu frustracije, čemu izljevi žuči i nervna rastrojstva :-)
Jeste, problem je čekati 3-5 minuta po debilu da sklone auto ispred rampe
Ustvari, ne postoji potreba za bilo kakvim čekanjem, osim, eventualno, ispred automata za naplatu.
Jbte, zar je toliko teško shvatiti?!
drug_profi

#25837 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Pa ljudi uveli SMS placanje DA SE NE BI CEKALO NI PRED AUTOMATOM!!!
I onda neko tvrdi da je sasvim OK sacekati idiota da se zguza 3-5 minuta da plati.
bitanga_sa_otesa

#25838 Re: "Majstori" parkiranja

nije to samo ta zena,tu je svakodnevno tako,razne brude,degenerici coravi,matori,smrdljivi idioti.stalno parkiram tu,odem do grada da zavrsim nesto,dodjem po auto iznerviram se.odem u kino da se odmorim i pogledam film,dodjem po auto,sjebu mi kompletan dan idioti retardirani...problem mi je ,necu da cekam nikoga ,jer ni mene niko ne ceka,ne blokiram nikad prolaz nikome,ne parkiram na sred ceste,po trotoaru...ja nisam rodjen pametan ni sposoban,samo su me roditelji odgojili i usmjerili u zivotu da se ponasam kao normalan covjek,a ne kao bahati idiot.i svaki koji mi pravda takve idiote retardirane je jedan od njih poyyyy
Last edited by bitanga_sa_otesa on 23/06/2020 13:34, edited 1 time in total.
high_volume

#25839 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/06/2020 13:32

nije to samo ta zena,tu je svakodnevno tako,razne brude,degenrici coravi,matori,smrdljivi.stalno parkiram tu,odem do grada da zavrsim nesto,dodjem po auto iznerviram se.odem u kino da se odmorim i pogledam film,dodjem po auto,sjebu mi kompletan dan idioti retardirani...problem mi je ,necu da cekam nikoga ,jer ni mene niko ne ceka,ne blokiram nikad prolaz nikome,ne parkiram na sred ceste,po trotoaru...ja nisam rodjen pametan ni sposoban,samo su me roditelji odgojili i usmjerili u zivotu da se ponasam kao normalan covjek,a ne kao bahati idiot.i svaki koji mi pravda takve idiote retardirane je jedan od njih poyyyy
Moraš liječiti svoje psihičke traume.
bitanga_sa_otesa

#25840 Re: "Majstori" parkiranja

high_volume wrote: 23/06/2020 13:34

Moraš liječiti svoje psihičke traume.
samo reci gdje ti je ordinacija,da dodjem da se izlijecim ;-)
mbenz

#25841 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

hahahah tobe jarabi , citiram :

degenrici coravi,matori,smrdljivi.stalno parkiram tu,odem do grada da zavrsim nesto,dodjem po auto iznerviram se.odem u kino da se odmorim i pogledam film,dodjem po auto,sjebu mi kompletan dan idioti retardirani...problem mi je ,necu da cekam nikoga ,jer ni mene niko ne ceka,ne blokiram nikad prolaz nikome,ne parkiram na sred ceste,po trotoaru...ja nisam rodjen pametan ni sposoban,samo su me roditelji odgojili i usmjerili u zivotu da se ponasam kao normalan covjek,

i onda stavis da si odgojen i usmjeren u zivotu a nekoga omalovazavac i vrijedjas da je corav, retardiran , idiot. Ovo sad nema veze sa parkingom i temom , ali ako su ovakvi svi trubaci onda mi je sve jasno
beni-bu-man

#25842 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Ako je imala nekakv problem, nesto joj nejasno bilio zasto jednostavno nije parkirala auto na ocrtano mjesto otisla do naplatnog mjesta i fino se raspitala sta kako ?

Meni licno takvi ljudi nece biti nikad jasni :?
bitanga_sa_otesa

#25843 Re: "Majstori" parkiranja

mbenz wrote: 23/06/2020 13:37 tobe jarabi

ko ti je taj??

odgojen sam ja bolje od tebe i od drugih forumskih moralnih vertikala,nego su me godine iskustva naucile da sa marvom seljackom ne mozes drugacije ,jer marva ne razumije rijeci ,molim hvala,izvolite ,vec samo u kost ili u glavu kad ga spucas.sarajevo je jedna septicka jama puna bahatih seljacina i samozivih krkana koji ne razumiju nista sem batine,ni kazne im ne znace nista jer ih ne placaju...
mbenz

#25844 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/06/2020 13:41

ko ti je taj??

odgojen sam ja bolje od tebe i od drugih forumskih moralnih vertikala,nego su me godine iskustva naucile da sa marvom seljackom ne mozes drugacije ,jer marva ne razumije rijeci ,molim hvala,izvolite ,vec samo u kost ili u glavu kad ga spucas.sarajevo je jedna septicka jama puna bahatih seljacina i samozivih krkana koji ne razumiju nista sem batine,ni kazne im ne znace nista jer ih ne placaju...
super
beni-bu-man

#25845 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

ko ti je taj??

Marva :
Nedelja u mercator lik sa punim kolicima ode na brzu kasu (7 artikala) kasirka ga uredno vrati i on se kao buni "jooj valja tam cekat sve puno"

I naravno ovakvi znakovi za takve ljude su nevidljivi
Image
bitanga_sa_otesa

#25846 Re: "Majstori" parkiranja

beni-bu-man wrote: 23/06/2020 13:46
Marva :
Nedelja u mercator lik sa punim kolicima ode na brzu kasu (7 artikala) kasirka ga uredno vrati i on se kao buni "jooj valja tam cekat sve puno"

Image
pa to ti je to,ko ce citat,ajd da se ja uvalim pa ako prodje prodje...takva je cijela drzava ...
Naslovnica

#25847 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

beni-bu-man wrote: 23/06/2020 13:46

ko ti je taj??

Marva :

Image
:thumbup:
Sada će ti pojedinci reći "pa zar je problem sačekati 3-5 minuta..." :evil:
bitanga_sa_otesa

#25848 Re: "Majstori" parkiranja

samo sabura,cekaj cijeli zivot,mozda se sta promijeni....
Tomahawk11
Globalni moderator

#25849 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

Pa tako te i gledaju....ode s djetetom u pizzeriju, dođeš zagradio te...ni broja telefona, ništa...kontaš evo sad će, međutim nema...sviraš, gledaš ko debil hoće li se ko trznuti, ništa...onda se napokon pojavi s malcem...ono sav iznenađen otkud ti...eto on bio samo 5 minuta (iako si ti bar 15 minuta čekao, a on prije toga bar 10-ak bio odsutan).
Naslovnica

#25850 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

I tako 3-5 minuta na kasi, 3-5 minuta na parkingu, 3-5 minuta na šalteru, 3-5 minuta na pumpi...
Locked