"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#25801 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Ma trola vas frajer, ne mozes biti toliko glup i koristi forum. Nema logike.
drug_profi

#25802 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Realno, ja ne zelim ulaziti vise u BBI garazu jer je ovdje najcesca ova situacija. Sto mi treba srklet. Ja platim parking SMS-om kad sjednem u auto i onda treba da stojim gore dok jedan, drugi, treci, cetvrti debil boliqurac japajaisamoja lagano sa bradicom i cvikama ide platiti, malo se upitat, da se malo vidi ko sta vozi, ko je frajer i tako dalje. Ma jebite se. U ovom gradu si lako mogao prepoznat seljaka. Taj grune preko reda, galami, privlaci paznju, smeta svima... danas to izgleda normalno ponasanje, a ovakvi ko ja sto bi da su neprimjetni, da ne smetaju, da cijene tudji prostor i vrijeme, mi smo valjda dinosaurusi, sta li?
mbenz

#25803 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

zato ja parkiram na trotoar i nemam problema sa debilima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pirija

#25804 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pirija »

drug_profi wrote: 23/06/2020 11:06 Realno, ja ne zelim ulaziti vise u BBI garazu jer je ovdje najcesca ova situacija. Sto mi treba srklet. Ja platim parking SMS-om kad sjednem u auto i onda treba da stojim gore dok jedan, drugi, treci, cetvrti debil boliqurac japajaisamoja lagano sa bradicom i cvikama ide platiti, malo se upitat, da se malo vidi ko sta vozi, ko je frajer i tako dalje. Ma jebite se. U ovom gradu si lako mogao prepoznat seljaka. Taj grune preko reda, galami, privlaci paznju, smeta svima... danas to izgleda normalno ponasanje, a ovakvi ko ja sto bi da su neprimjetni, da ne smetaju, da cijene tudji prostor i vrijeme, mi smo valjda dinosaurusi, sta li?
ne ne, sad smo mi papci..
beni-bu-man

#25805 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

mbenz wrote: 23/06/2020 10:11
Naslovnica wrote: 23/06/2020 10:04 Ako se ne snalazi ni na parkingu ni u vožnji, onda to nije za nju.
Neka ne vozi i neka ne parkira.
Danas svaka šuša posjeduje automobil.
Tolerancija 0 , zato i imamo trubaca na sve strane. Ljudi trebaju shvatiti da nije sve i da ne moze sve biti onako kako oni zamisljaju, da bogdo moze . No sikiriki drug :mrgreen:
Pa da nema takvih maloumnih debila ne bi bilo ni trubaca
irconbih

#25806 Re: "Majstori" parkiranja

Post by irconbih »

Koliki kloc moraš biti da na parkingu zagradiš tri auta, kad te se nazove na broj koji ostaviš na inst. tabli kažeš eto me za pet minuta, a kad dođeš onda se još pitaš zašto ti se prijeti zvanjem policije? Trebam voziti dijete na trening, a gospoDŽa otišla "samo da nešto uzme" i još se kao uzrujala kad sam rekao da ću sljedeći put zvati policiju (čekao bih ih i tada da nisam žurio, a oni se ne bi nakanili da dođu za minimum 45 minuta), kao, zašto mi prijetite policijom?! Jesam trebao cvijeće joj dati? Ne znam. A tako je svaki dan. Parking je kao šira slijepa ulica, može se stati na obje strane. I stručnjaci, obično ovi što žive tu, ili ovi što dođu "samo da nešto uzmu" na kraju parkiraju i zagrade tako ostale, čekajući da neko izađe pa da se uvale. A dok ih dozoveš, vječnost prođe. Samo kakav jak SUV, bullbar i goni.
mbenz

#25807 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

E sad nezz stvarno, samo mislim da nekad treba stvari pogledati i iz drugog ugla, ima debila svakako sto misle da je njihova cesta, parking i tako te stvari, vjerovatno svaki dan dozivite po x puta ovakve stvari pa ste izgubili zivce sto je razumljivo. Ja nisam iz sarajeva , iz manjeg grada sam , pa se ne susrecem tako cesto s ovom stvarima. Valjda zato i mogu sacekati min ako neko stane da plati i digne ruku kao znak zahvalnosti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#25808 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Ako se nisi našao u ovoj situaciji, ne laprdaj.

Papci namotaju sa -2 na -1 etažu, blokiraju skroz da ne možeš namotati tu i izaći u Radićevu, nego zbog takvih, ili gubiš dosta vremena (a kada platiš tiket SMS-om, važi 15 minuta a nakon istoga toga, moraš platiti opet), pa si primoran namotati na drugu stranu, izaći u Miss Irbinu, napraviti krug Obalom opet do Radićeve i onda proći opet pored BBI. To sve traje, uzimajući u obzir da moraš proći kroz Miss Irbinu (parkinzi sa obje strane, raja mili 11km/h tražeći mjesto), pa imaš semafor na uključenje na OBK, pa imaš semafor na skretanju za Radićevu, pa semafor koji siječe ispod BBI, pa semafor iznad BBI kod Velikog parka.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25809 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

pa eto,cekaj,ne brani ti niko,nek ti masu povazdan :-D
mbenz

#25810 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mbenz »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/06/2020 11:56 pa eto,cekaj,ne brani ti niko,nek ti masu povazdan :-D
😂😂😂😂
Seyfo

#25811 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Seyfo »

Trebate shvatiti da smo sredina koja favorizira kabadahije.
Evo kako:
kod mene komšinica parkira tako da zagradi 20 auta, ostavi broj i smatra da je ok jer će je uvijek neko zvati i čekati je.
I to joj PROLAZI, znači godinama radi isto i to iskustvo joj govori da tako treba raditi. Onaj ko radi suprotno, ne radi dobro. Da se svaki dan neko 10 puta pobuni, drukčiji bi se zaključak nametao.
Većina ljudi se ne buni jer konta, "vidi budale, ko zna ko je,možda ima negdje nekog, možda će me upucat, hajd jebaji ga" i ne pravi joj probleme. I onda kad nakon 1000 puta što parkira isto, dođe neko tankih živaca sa manjim stepenom tolerancije, izbuši joj gume ili uradi nešto drugo, ona se nađe u čudu:"pa šta mu je". Nije joj niko, da se razumijemo,izbušio gume, ali jeste zvao policiju, galamio, prijetio i svi ti ljudi su ispali budale. A ja smatram da su oni jedini normalni.
liaar

#25812 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

samo sabura, i da ne puca :run:
drug_profi

#25813 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

jedne godine je tako jednom liku sto parkira pred haustor neko fisno teglu ajvara kroz sofersajbu. vjerovatno s velike visine.
ne parkira vise niko tu
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25814 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

Seyfo wrote: 23/06/2020 12:06
I to joj PROLAZI, znači godinama radi isto i to iskustvo joj govori da tako treba raditi.
parkirat joj ivicnjak na sjediste kroz sofersajbu jednom i ne bi nikad vise...
beni-bu-man

#25815 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Seyfo wrote: 23/06/2020 12:06 Trebate shvatiti da smo sredina koja favorizira kabadahije.
Evo kako:
kod mene komšinica parkira tako da zagradi 20 auta, ostavi broj i smatra da je ok jer će je uvijek neko zvati i čekati je.
I to joj PROLAZI, znači godinama radi isto i to iskustvo joj govori da tako treba raditi. Onaj ko radi suprotno, ne radi dobro. Da se svaki dan neko 10 puta pobuni, drukčiji bi se zaključak nametao.
Većina ljudi se ne buni jer konta, "vidi budale, ko zna ko je,možda ima negdje nekog, možda će me upucat, hajd jebaji ga" i ne pravi joj probleme. I onda kad nakon 1000 puta što parkira isto, dođe neko tankih živaca sa manjim stepenom tolerancije, izbuši joj gume ili uradi nešto drugo, ona se nađe u čudu:"pa šta mu je". Nije joj niko, da se razumijemo,izbušio gume, ali jeste zvao policiju, galamio, prijetio i svi ti ljudi su ispali budale. A ja smatram da su oni jedini normalni.
bilo nebilo slobodno mjesto debil uvijek ispred ulaza parkira, kcerka mu je na istom mentlanom nivou...

Image
Laplace

#25816 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mbenz wrote: 23/06/2020 09:27 i dodjes na granicni prelaz doljani i cekas po 2 ipo sata , ili radi svitava :lol: :lol: :lol:
Ovo već miriše na whataboutizam. Ako je gužva na granici, zašto ne bi bila i na parkingu?
Laplace

#25817 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 23/06/2020 10:04 Ako se ne snalazi ni na parkingu ni u vožnji, onda to nije za nju.
Neka ne vozi i neka ne parkira.
Danas svaka šuša posjeduje automobil.
Tačno. Vozač se po definiciji mora snalaziti i u vožnji i u parkiranju.

Dokle ćemo više tolerisati nježne cvjetiće, vozače koji se ne snalaze u vožnji itsl.? Odakle im onda vozačka i kako su položili? Ko je stvarno naučio osnove, brzo se uhoda i nema tu šta da neko bude doživotni početnik.

Btw, aparat za naplatu parkinga je za nijansu jednostavniji od space shuttlea.
high_volume

#25818 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

mbenz wrote: 23/06/2020 09:12
zigson wrote: 18/06/2020 18:44
Optimist wrote: 18/06/2020 12:15 Vlasnica parkirala, ugasila i otisla da plati parking.

Image
Pa sto joj ne viknu da je maloumno postupila
stvarno jeli toliki problem sacekati nekoga min da plati ?
Upravo tako!

Ne razumijem ovoliku agresivnost prema drugim ljudima koji se ponašaju drugačije nego bi htjeli, tu pretjeranu nervozu i netrpeljivost. Kakav je problem sačekati nekoliko minuta da neko plati parking. Nemaju svi mobitele, ne znaju svi plaćati SMS-om, nisu svi iz Sarajeva i neko je prvi put u BBI garaži, ili drugoj, nisu svi mladi i ne prate svi ljudi trendove. Zašto nemamo više tolerancije prema sugrađanima... Ovo nije greška u saobraćaju, nije prekršaj, da bi neko s pravom prozivao za neznanje ili nesposobnost i ugrožavanje drugih u saobraćaju, prozivanje ove žene ili svih drugih sličnih žena je samo skorojevićki način življenja, njihov promitivizam, bahatost i drskost. Papanluk.
zigson

#25819 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zigson »

mbenz wrote: 23/06/2020 11:51 E sad nezz stvarno, samo mislim da nekad treba stvari pogledati i iz drugog ugla, ima debila svakako sto misle da je njihova cesta, parking i tako te stvari, vjerovatno svaki dan dozivite po x puta ovakve stvari pa ste izgubili zivce sto je razumljivo. Ja nisam iz sarajeva , iz manjeg grada sam , pa se ne susrecem tako cesto s ovom stvarima. Valjda zato i mogu sacekati min ako neko stane da plati i digne ruku kao znak zahvalnosti.
Dodji 5 dana obidji par krugova onako, samo glavnom ulicom a da ne govorim ove sporedne i uze, i parkinge u jednoj traci. Pa se onda javi :D
liaar

#25820 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

hoćeš li mi ti platiti opet 5 KM parkinga, kada zbog ovakve umjetnice moj tiket istekne, pa moram platiti opet ?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25821 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

jeste problem
jer dobiješ karticu za parking, na kojoj sve piše
jer imaš automata za plaćanje na svakoj etaži po 2 plus kasu za parking
jer imaš cjenovnik parkiranja na svakom koraku uz natpis na samom ulazu parking uz naplatu
jer imaš 100 natpisa da se parking plati prije ulaska u vozilo, što je zakonska obaveza u nekim državama EU, i
ne znam odakle dolaziš da si viđao garaže u tržnim centrima da nema naplate a dobio si karticu na ulazu

isto kao da imaš majcu u radnji i uzmeš je i hoćeš da je izneseš, ne znaš ko fol koliko je para a piše na njoj, nisi vidio kasu ni kasirku, ti mislio to tvoj ormar, daj bogati
drug_profi

#25822 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

high_volume wrote: 23/06/2020 12:35

Upravo tako!

Ne razumijem ovoliku agresivnost prema drugim ljudima koji se ponašaju drugačije nego bi htjeli, tu pretjeranu nervozu i netrpeljivost. Kakav je problem sačekati nekoliko minuta da neko plati parking. Nemaju svi mobitele, ne znaju svi plaćati SMS-om, nisu svi iz Sarajeva i neko je prvi put u BBI garaži, ili drugoj, nisu svi mladi i ne prate svi ljudi trendove. Zašto nemamo više tolerancije prema sugrađanima... Ovo nije greška u saobraćaju, nije prekršaj, da bi neko s pravom prozivao za neznanje ili nesposobnost i ugrožavanje drugih u saobraćaju, prozivanje ove žene ili svih drugih sličnih žena je samo skorojevićki način življenja, njihov promitivizam, bahatost i drskost. Papanluk.
Ajd ne se*i...
Naslovnica

#25823 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 23/06/2020 12:17 jedne godine je tako jednom liku sto parkira pred haustor neko fisno teglu ajvara kroz sofersajbu. vjerovatno s velike visine.
ne parkira vise niko tu
Jazuk ajvara, mogao se prvo pohalisati pa onda fisnuti praznu teglu.
Naslovnica

#25824 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

high_volume wrote: 23/06/2020 12:35

Upravo tako!

Samo sam čekao da se ti javiš i opališ kontru, kako predvidljivo od tebe. :lol:
Već smo apsolvirali debilizam te vrste, nema tolerancije.
Nemaju svi mobitele, ne znaju svi plaćati SMS-om, nisu svi iz Sarajeva i neko je prvi put u BBI garaži
- apsolutno nebitno, osim ako su NEPISMENI ili GLUPI.
high_volume

#25825 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

Naslovnica wrote: 23/06/2020 12:56
Samo sam čekao da se ti javiš i opališ kontru, kako predvidljivo od tebe. :lol:
Već smo apsolvirali debilizam te vrste, nema tolerancije.
Eto te k'o drot s kamerom iz grmlja :(
Locked