Mislim ipak da je to sve proces kako bi Srbi kao narod "svarili" da je kosovo zavrsena stvar, dosta mazanja ociju ovo ono - a politicarima u Srbiji je to itekako jasno nego ne smiju bas izletiti i rec gotovo nema nista od toga. A ponovno zakuhavanje u BiH isto tako nece dopustiti ... jednostavno zapad je investirao i vremena i resursa da nas zauzdaju i navuku kosulju pa provjere svakih 5 godina jesmo li normalniji i zatvore vrata opet.horkesh wrote: ↑23/06/2020 01:14Jedno je imati kapacitet, a drugo je imati volju da se taj kapacitet upotrijebi. Imao je Zapad i 1992. godine kapacitet da upotrijebi silu, ali do pojave Clintona za njenu primjenu nije bilo volje.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 00:57Nisu dovoljno mocni da mogu tako da projektuju silu.... Da mogu BiH vojno satrati u 3-4 mjesca NATO bi veoma moguce sutio, ali dugorocni belaj nervirao bi ih (zapad) a imaju kapacitete da ih mlatnu u 7 dana da im zvoni u glavi 5 godina , za razliku od Njemacke koja je bila supersila u tom vremenu.
Da se vratim na poređenje s vremenom Hitlerove Njemačke... Kad je Hitler postao agresivan, zapadne sile su mu popuštale kako bi očuvale mir i stabilnost.
Tako su Hitleru prepustili Rajnu, pustili su ga da se ponovno naoruža, prepustili su mu Češku, pa Austriju...
Ne mora Vučić nikakvu silu da projektuje, ali svakako još uvijek nije agresivan. Dilema i jeste da li će uopšte postati agresivan, bez obzira na retoriku njega i njegovih pratilaca kroz godine.
Ovo je vrijeme hibridnih ratova, sve se može ispod stola dobiti u ime očuvanja mira i stabilnosti.
Dešavanja u Srbiji
- MorningStar
#45851 Re: Dešavanja u Srbiji
- horkesh
#45852 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma investirao je Zapad, da izviniš, klinac moj. Najmanje 70 posto "pomoći" koju nam je Zapad slao i šalje se vraća opet njima kroz plate državljanima Zapadnih sila koji ovdje uživaju kao pravi kolonizatori, a i kroz tenderisanje - misliš da je to SDA izmislila?
Pustili bi vodu za nama, ni pogledali nas ne bi. Ko smo mi? Nismo nikad ni bili.
Pustili bi vodu za nama, ni pogledali nas ne bi. Ko smo mi? Nismo nikad ni bili.
- MorningStar
#45853 Re: Dešavanja u Srbiji
Jel ti mislis da mi placamo te po raznim institucijama,ohr-u itd ? A investirali su jasta, sto donacijama do drzanja u jednom momentu preko 100 k vojnika ovdje.horkesh wrote: ↑23/06/2020 01:24 Ma investirao je Zapad, da izviniš, klinac moj. Najmanje 70 posto "pomoći" koju nam je Zapad slao i šalje se vraća opet njima kroz plate državljanima Zapadnih sila koji ovdje uživaju kao pravi kolonizatori, a i kroz tenderisanje - misliš da je to SDA izmislila?
Za zapad mi smo nula nada nista - zato su posmatrali 5 godina sa nadom da cemo se istohati i dogovoriti al kad im je prekipilo jer je dosadilo gledati po cnn u masakre itd jos problem u srcu evrope onda su morali da stapom malo. Ne treba im repriza.
- horkesh
#45854 Re: Dešavanja u Srbiji
To ti i govorim, ne plaćamo ih mi, nego oni, ALI - oni to podvode pod donacije.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 01:28Jel ti mislis da mi placamo te po raznim institucijama,ohr-u itd ? A investirali su jasta, sto donacijama do drzanja u jednom momentu preko 100 k vojnika ovdje.horkesh wrote: ↑23/06/2020 01:24 Ma investirao je Zapad, da izviniš, klinac moj. Najmanje 70 posto "pomoći" koju nam je Zapad slao i šalje se vraća opet njima kroz plate državljanima Zapadnih sila koji ovdje uživaju kao pravi kolonizatori, a i kroz tenderisanje - misliš da je to SDA izmislila?
Za zapad mi smo nula nada nista - zato su posmatrali 5 godina sa nadom da cemo se istohati i dogovoriti al kad im je prekipilo jer je dosadilo gledati po cnn u masakre itd jos problem u srcu evrope onda su morali da stapom malo. Ne treba im repriza.
Kad govorimo o Zapadu, ovdje bi morali odvojiti pojmove Evrope i Amerike. Ukratko, Evropa je i gledala godinama ubijanja i zločine, ali ni prstom nije mdrnula dok Americi nije prekipjelo.
Eno rat u Ukrajini traje i dalje godinama, niko se ni počešao nije. Prodala ih stara kurva Evropa Rusima za malo više plina.
Možemo se složiti da si ti optimističniji od mene po pitanju evropskog odnosa u slučaju novih napetosti na Balkanu. Ja mislim da briselskoj gospodi nedostaje malo spektakla.
- MorningStar
#45855 Re: Dešavanja u Srbiji
Uh ja i govorim za Ameriku, a na Evropu to racunati mozes samo na "je suis bosnia" il neko tako sr*nje. U slucaju da se Srbi razmasu a naginju Rusima to bi lampicu amerima upalilo prvo radi izbjegavanja novog zarista,drugo radi moguceg znacajnog povecanja ruskog uticaja.horkesh wrote: ↑23/06/2020 01:34To ti i govorim, ne plaćamo ih mi, nego oni, ALI - oni to podvode pod donacije.MorningStar wrote: ↑23/06/2020 01:28Jel ti mislis da mi placamo te po raznim institucijama,ohr-u itd ? A investirali su jasta, sto donacijama do drzanja u jednom momentu preko 100 k vojnika ovdje.horkesh wrote: ↑23/06/2020 01:24 Ma investirao je Zapad, da izviniš, klinac moj. Najmanje 70 posto "pomoći" koju nam je Zapad slao i šalje se vraća opet njima kroz plate državljanima Zapadnih sila koji ovdje uživaju kao pravi kolonizatori, a i kroz tenderisanje - misliš da je to SDA izmislila?
Kad govorimo o Zapadu, ovdje bi morali odvojiti pojmove Evrope i Amerike. Ukratko, Evropa je i gledala godinama ubijanja i zločine, ali ni prstom nije mdrnula dok Americi nije prekipjelo.
Eno rat u Ukrajini traje i dalje godinama, niko se ni počešao nije. Prodala ih stara kurva Evropa Rusima za malo više plina.
Možemo se složiti da si ti optimističniji od mene po pitanju evropskog odnosa u slučaju novih napetosti na Balkanu. Ja mislim da briselskoj gospodi nedostaje malo spektakla.
- AstorH
#45856 Re: Dešavanja u Srbiji
Zemlja sa vrlo malom razlikom u odnosu na S.Koreju.
#justayin
#justayin
- muha_sa
#45857 Re: Dešavanja u Srbiji
ne upratih-šta je to @oaza85. uradio pa otišo u Banovicehorkesh wrote: ↑22/06/2020 23:26Džaba se opraštaš, otišao je na godišnji u Banoviće.neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 23:24 Iako sam se zarekao da neću ostavljati komentare na politici, ne poslije 15 godina opet sam poklekao, nekad me povuče a pogotovo me izvade iz takta pacijenti poput forumaša oaza85. Mislim da mu treba stručna pomoć. Elem odjavljujem se sa politike, jer svakako niti od jedne diskusije nema koristi. Zbog čega raspravljati o nečemu na šta se ne može uticati čak ni na izborima jer je stvoren lopovski sistem i izlazak na izbore jednostavno nema smisla.
Goodbye!
- horkesh
#45858 Re: Dešavanja u Srbiji
Na drugoj je temi pao, ne bih se ni ja sad mogao sjetiti kojoj.muha_sa wrote: ↑23/06/2020 09:05ne upratih-šta je to @oaza85. uradio pa otišo u Banovicehorkesh wrote: ↑22/06/2020 23:26Džaba se opraštaš, otišao je na godišnji u Banoviće.neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 23:24 Iako sam se zarekao da neću ostavljati komentare na politici, ne poslije 15 godina opet sam poklekao, nekad me povuče a pogotovo me izvade iz takta pacijenti poput forumaša oaza85. Mislim da mu treba stručna pomoć. Elem odjavljujem se sa politike, jer svakako niti od jedne diskusije nema koristi. Zbog čega raspravljati o nečemu na šta se ne može uticati čak ni na izborima jer je stvoren lopovski sistem i izlazak na izbore jednostavno nema smisla.
Goodbye!![]()
- Maraschino
#45859 Re: Dešavanja u Srbiji
viewtopic.php?f=3&t=158037&p=16598078#p16598078muha_sa wrote: ↑23/06/2020 09:05ne upratih-šta je to @oaza85. uradio pa otišo u Banovicehorkesh wrote: ↑22/06/2020 23:26Džaba se opraštaš, otišao je na godišnji u Banoviće.neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 23:24 Iako sam se zarekao da neću ostavljati komentare na politici, ne poslije 15 godina opet sam poklekao, nekad me povuče a pogotovo me izvade iz takta pacijenti poput forumaša oaza85. Mislim da mu treba stručna pomoć. Elem odjavljujem se sa politike, jer svakako niti od jedne diskusije nema koristi. Zbog čega raspravljati o nečemu na šta se ne može uticati čak ni na izborima jer je stvoren lopovski sistem i izlazak na izbore jednostavno nema smisla.
Goodbye!![]()
Bez veze ode. Ima ih deset puta gorih.
-
DonieBrasco
#45860 Re: Dešavanja u Srbiji
Do jeseni ide nova pobeda tj. priznanje Kosova a onda okretanje BiH, tj. RS-u.
-
RtrnOfSalisbury
#45861 Re: Dešavanja u Srbiji
ko i obicno imam rjesenje i izrazavam divljenje samom sebi. kosovo odmah vratiti u srbiju i ustrojiti srbiju na entitetskom principu: uska srbija sa pokrajinama se organizuje ko federacija kantona a kosovo ce bit drugi entitet i zvace se republika albanska. sjeverne opcine bi imale pravo trazit treci entitet i specijalni odnosi bi se podrazumijevali. time bi i bejundha profitirala jer bi postojala jos jedna takova drzava i nebi bila jedina na planeti i sire sa tijem jedinstvenim ustrojem
inace ovo nije skroz moja ideja ali se bazira na principu koje su pametne sijede glave, glavurde, lobanje, tikve, smislile a vala i podapisale
- Banksy
- Porodice Foht
#45863 Re: Dešavanja u Srbiji
Pogledao neki dan rezultate izbora i vidim onaj Zukorljic dobio 1% a covjek proglasio pobjedu i veli ulazak u srbijanski parlament njegova tri poslanika? Kako ako je cenzus bio 3%, nis´mi nije jasno?
- al_akhisari
#45864 Re: Dešavanja u Srbiji
...može l biti razlog manjinska lista?Porodice Foht wrote: ↑24/06/2020 09:56 Pogledao neki dan rezultate izbora i vidim onaj Zukorljic dobio 1% a covjek proglasio pobjedu i veli ulazak u srbijanski parlament njegova tri poslanika? Kako ako je cenzus bio 3%, nis´mi nije jasno?
- MorningStar
#45865 Re: Dešavanja u Srbiji
Nesto oko manjina ...Porodice Foht wrote: ↑24/06/2020 09:56 Pogledao neki dan rezultate izbora i vidim onaj Zukorljic dobio 1% a covjek proglasio pobjedu i veli ulazak u srbijanski parlament njegova tri poslanika? Kako ako je cenzus bio 3%, nis´mi nije jasno?
- Banksy
#45866 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.blic.rs/vesti/politika/ipso ... ti/lme6t8jPorodice Foht wrote: ↑24/06/2020 09:56 Pogledao neki dan rezultate izbora i vidim onaj Zukorljic dobio 1% a covjek proglasio pobjedu i veli ulazak u srbijanski parlament njegova tri poslanika? Kako ako je cenzus bio 3%, nis´mi nije jasno?
-
boshniak
#45867 Re: Dešavanja u Srbiji
"Vučić je trenutno u Moskvi, a već sutra ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle - u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni."
Svaka čast za tempo, možda je autokrata ali radi punom parom, sumnjam da bi iko od domaćih pa i političara iz okruženja mogao raditi ovim tempom. Većina ih se poslije izbora zaključa u kancelarije i ne viđaš ih do narednih izbora. Eto može li se sjetiti kad se sa nekim susreo Džaferović, Komšić pa i Dodik, i on se uglavnom susreće sa Vučićem u Beogradu i ide na prijeme koje mu ovaj sredi.
Svaka čast za tempo, možda je autokrata ali radi punom parom, sumnjam da bi iko od domaćih pa i političara iz okruženja mogao raditi ovim tempom. Većina ih se poslije izbora zaključa u kancelarije i ne viđaš ih do narednih izbora. Eto može li se sjetiti kad se sa nekim susreo Džaferović, Komšić pa i Dodik, i on se uglavnom susreće sa Vučićem u Beogradu i ide na prijeme koje mu ovaj sredi.
-
omar little
#45868 Re: Dešavanja u Srbiji
pogledam, tenskic.
-
zilog
#45869 Re: Dešavanja u Srbiji
Seselju Vucic kriv sto ga nije ugurao u parlament. Po obicaju, napisace studiju gdje ce dokazati sta se desilo... 
-
RtrnOfSalisbury
#45870 Re: Dešavanja u Srbiji
ima i bejundha sastanke na visokom nivou o zbrinjavanju govnara u kampoveboshniak wrote: ↑24/06/2020 13:30 "Vučić je trenutno u Moskvi, a već sutra ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle - u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni."
-
RtrnOfSalisbury
#45871 Re: Dešavanja u Srbiji
...plus sto su izganjali da optuze hrabrog albanca tacija ... bilo je i vrijeme vala da se neko zapita sta je to tradicionalno albansko erojstvo
-
hillbill
#45872 Re: Dešavanja u Srbiji
sacekaj malo da vidis sta je cijenaRtrnOfSalisbury wrote: ↑24/06/2020 17:37 ...plus sto su izganjali da optuze hrabrog albanca tacija ... bilo je i vrijeme vala da se neko zapita sta je to tradicionalno albansko erojstvo
-
RtrnOfSalisbury
#45873 Re: Dešavanja u Srbiji
vucic nece nasjest ko nasi genijalci .... mir mir niko nije kriv a i za nas je bolje da ne nasjedne premda je bejha vec varena i pecenahillbill wrote: ↑24/06/2020 22:20sacekaj malo da vidis sta je cijenaRtrnOfSalisbury wrote: ↑24/06/2020 17:37 ...plus sto su izganjali da optuze hrabrog albanca tacija ... bilo je i vrijeme vala da se neko zapita sta je to tradicionalno albansko erojstvo
nije jasno ko je ovdje sta zamutio ...
-
Duka Dizel II
#45874 Re: Dešavanja u Srbiji
Hag minirao Trampa.RtrnOfSalisbury wrote: ↑24/06/2020 22:26vucic nece nasjest ko nasi genijalci .... mir mir niko nije kriv a i za nas je bolje da ne nasjedne premda je bejha vec varena i pecenahillbill wrote: ↑24/06/2020 22:20sacekaj malo da vidis sta je cijenaRtrnOfSalisbury wrote: ↑24/06/2020 17:37 ...plus sto su izganjali da optuze hrabrog albanca tacija ... bilo je i vrijeme vala da se neko zapita sta je to tradicionalno albansko erojstvo![]()
nije jasno ko je ovdje sta zamutio ...
- Kikibombona
#45875 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta god mislili o njemu, a mislimo sve najgore, lik ima ogromnu energiju.boshniak wrote: ↑24/06/2020 13:30 "Vučić je trenutno u Moskvi, a već sutra ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle - u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni."
Nasi debili ne rade ništa. Pogledaj ublehu Komsica, niti gdje ide, niti se sastaje, niti sta radi. Prospe poneki supljak za raju svakih mjesec dana i to je to.