Odigrao sam mnogo igara do sada u zivotu i nisam siguran jesam li ijednu igrao dva puta. Bez obzira o kakvoj vrsti igre se radi i koliko je dobra, nakon sto jednom zavrsim story mene vise ne moze privuci da igram ponovo.Tabakmalac wrote: ↑21/06/2020 17:22 Ne kontam toliki hype oko TLOU 2 kad igra bukvalno pati od "Uncharted" sindroma, tj. odigrat ću jednom i nikad više.
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- arnes_king
#9126 Re: PlayStation 4 - all about
- Riddle
#9127 Re: PlayStation 4 - all about
Dugo nisam vidio da se jedna igra ovako mrzi. Srecom mene ne dotice, jer nikad nisam igrao The Last of Us, ali znam kako je kad se razocaras u knjigu, film ili igru, pa suosjecam sa publikom. Sinoc lik na Fextralife streamu zavrsio igru, poce plakati i napusti stream.
Dodje drugi, kaze ja cu ga sad zamijeniti i igrati svoju verziju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9128 Re: PlayStation 4 - all about
Ma pretjerivanje, hype je čudo, uglavnom smiješno da se sad treba voditi za masom, ovo je nastavak popularne igre i definitivno treba probati, igrivo je sigurno, grafika je bolja, čak i da su išli po tom nekom fan modu, priča ne bi sigurno bila dobra kao u prvom dijelu.
- alibaba_i_30_godina
#9129 Re: PlayStation 4 - all about
Meni nije jasno da neko zbog pederluka, ili sta je vec sad s igricom, uopće neće da je igra.
Eto prece na tebe to iz igrice.
Eto prece na tebe to iz igrice.
- klixoris
#9130 Re: PlayStation 4 - all about
Kupio Modern Warfare 2 Remastered, da se malo raspucam 
Nije losa, ali cu je izgleda jako brzo zavrsiti (za 1 dan sam vec pola chaptera presao)
Svidja mi se sto je bas fokusirana na pucacinu, nema onih budalastina trazi zavoje da se zakrpis i to, a i municije i pusaka na podu uvijek ima na pretek
Nije losa, ali cu je izgleda jako brzo zavrsiti (za 1 dan sam vec pola chaptera presao)
Svidja mi se sto je bas fokusirana na pucacinu, nema onih budalastina trazi zavoje da se zakrpis i to, a i municije i pusaka na podu uvijek ima na pretek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9131 Re: PlayStation 4 - all about
Tako ti je sa singleplayer CoD.klixoris wrote: ↑22/06/2020 09:26 Kupio Modern Warfare 2 Remastered, da se malo raspucam
Svidja mi se sto je bas fokusirana na pucacinu, nema onih budalastina trazi zavoje da se zakrpis i to, a i municije i pusaka na podu uvijek ima na pretek![]()
Ja sam WWII brzo prešao.
Nije loše, al opet...brzo se završi.
Probao multi ono sa zombijima, u početku je dobro, kasnije se ne zna ko koga
- klixoris
#9132 Re: PlayStation 4 - all about
Znam, igrao sam WW2. Stvarno kratko, al *ebigaTomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 09:36Tako ti je sa singleplayer CoD.klixoris wrote: ↑22/06/2020 09:26 Kupio Modern Warfare 2 Remastered, da se malo raspucam
Svidja mi se sto je bas fokusirana na pucacinu, nema onih budalastina trazi zavoje da se zakrpis i to, a i municije i pusaka na podu uvijek ima na pretek![]()
Ja sam WWII brzo prešao.
Nije loše, al opet...brzo se završi.
Probao multi ono sa zombijima, u početku je dobro, kasnije se ne zna ko koga![]()
- TMovac
#9133 Re: PlayStation 4 - all about
sa subote na nedjelju sam igrao od 9 navece do 5 ujutro. A sa nedjelje na ponedjeljak od pola 8 navece do 3 ujutro. Odigrao sam preko 15 sati igre do sada. I moram reci da jos uvijek uzivam. U nekim dijelovima igre se bas osjeti napetost. Ono bas te hastra bude. Mracan prostor, cujes clickere ili neke druge zvukove, cekas kada ce se pojaviti ispred tebe. Jos svemu tome muzika koja ide u tom trenutku povecava jos vise osjecaj napetosti, straha. Jednostavno uzivam u igri. doduse tek sam na polovici, ali mislim da cu je odigrati jos nekoliko puta za redom i ici na platinum. definitivno se isplati odigrati. valjda mi ostala polovica igre nece pokvariti dojam o istoj. U igri ima dosta cinematica ( koji se moze preskociti ) i dijaloga. Ali i to joj daje odredjeni smek.Tomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 08:11 Ma pretjerivanje, hype je čudo, uglavnom smiješno da se sad treba voditi za masom, ovo je nastavak popularne igre i definitivno treba probati, igrivo je sigurno, grafika je bolja, čak i da su išli po tom nekom fan modu, priča ne bi sigurno bila dobra kao u prvom dijelu.
Last edited by TMovac on 22/06/2020 10:57, edited 1 time in total.
- FoolControl
#9134 Re: PlayStation 4 - all about
Ja igru kupujem kad bude 50% off, a do tad čitam hejterske komentare (čast izuzetcima) i jedem kokice 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9135 Re: PlayStation 4 - all about
Po tome znači kao i prvi dio.TMovac wrote: ↑22/06/2020 10:46sa subote na nedjelju sam igrao od 9 navece do 5 ujutro. A sa nedjelje na ponedjeljak od pola 8 navece do 3 ujutro. Odigrao sam preko 15 sati igre do sada. I moram reci da jos uvijek uzivam. U nekim dijelovima igre se bas osjeti napetost. Ono bas te hastra bude. Mracan prostor, cujes clickere ili neke druge zvukove, cekas kada ce se pojaviti ispred tebe. Jos svemu tome muzika koja ide u tom trenutku povecava jos vise osjecaj napetosti, straha. Jednostavno uzivam u igri. doduse tek sam na polovici, ali mislim da cu je odigrati jos nekoliko puta za redom i ici na platinum. definitivno se isplati odigrati. valjda mi ostala polovica igre nece pokvariti dojam o istoj. U igri ima dosta cinematica ( koji se moze preskociti ) i dijaloga. Ali i to joj daje odredjeni smek.Tomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 08:11 Ma pretjerivanje, hype je čudo, uglavnom smiješno da se sad treba voditi za masom, ovo je nastavak popularne igre i definitivno treba probati, igrivo je sigurno, grafika je bolja, čak i da su išli po tom nekom fan modu, priča ne bi sigurno bila dobra kao u prvom dijelu.
Jedno od obilježja prvog dijela jeste i to ideš rega sve, oni bezze nešto razgledaju, naoko nema opasnosti, onda krene belaj.
A čuj, ja bih mogao svakako odigrati još jednom prvi dio, čisto da se ponovi gradivo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- TMovac
#9137 Re: PlayStation 4 - all about
igra je kombinacija Uncharted-a 4, lost legacy-ja, TLOU-a i Days Gone. poveznica sa prve dvije je poluotvoreni svijet. Niti je linearna igra, niti je open world, nego bas nesto izmedju, a poveznica sa days gone igrom sto te u odredjenim dijelovima igre vraca u proslost, i pokazuje sta se odigralo izmedju prvog dijela i drugog. tj odrastanje Eli. mozda je ovo malo spoilanje, ali eto. uglavnom nisam pozalio sto sam kupio igru. zaista uzivam u njoj. Najveca razlika izmedju prvog i drugog dijela, jeste da Elli nije vise malo, nevino bice koje treba zastititiTomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 11:13Po tome znači kao i prvi dio.TMovac wrote: ↑22/06/2020 10:46sa subote na nedjelju sam igrao od 9 navece do 5 ujutro. A sa nedjelje na ponedjeljak od pola 8 navece do 3 ujutro. Odigrao sam preko 15 sati igre do sada. I moram reci da jos uvijek uzivam. U nekim dijelovima igre se bas osjeti napetost. Ono bas te hastra bude. Mracan prostor, cujes clickere ili neke druge zvukove, cekas kada ce se pojaviti ispred tebe. Jos svemu tome muzika koja ide u tom trenutku povecava jos vise osjecaj napetosti, straha. Jednostavno uzivam u igri. doduse tek sam na polovici, ali mislim da cu je odigrati jos nekoliko puta za redom i ici na platinum. definitivno se isplati odigrati. valjda mi ostala polovica igre nece pokvariti dojam o istoj. U igri ima dosta cinematica ( koji se moze preskociti ) i dijaloga. Ali i to joj daje odredjeni smek.Tomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 08:11 Ma pretjerivanje, hype je čudo, uglavnom smiješno da se sad treba voditi za masom, ovo je nastavak popularne igre i definitivno treba probati, igrivo je sigurno, grafika je bolja, čak i da su išli po tom nekom fan modu, priča ne bi sigurno bila dobra kao u prvom dijelu.
Jedno od obilježja prvog dijela jeste i to ideš rega sve, oni bezze nešto razgledaju, naoko nema opasnosti, onda krene belaj.
A čuj, ja bih mogao svakako odigrati još jednom prvi dio, čisto da se ponovi gradivo![]()
-
r_faruk
#9138 Re: PlayStation 4 - all about
Ima li kakav osvrt na prvi dio, sve sam pozaboravljao... ono, gledali ste u prosloj epizodiTMovac wrote: ↑22/06/2020 12:16igra je kombinacija Uncharted-a 4, lost legacy-ja, TLOU-a i Days Gone. poveznica sa prve dvije je poluotvoreni svijet. Niti je linearna igra, niti je open world, nego bas nesto izmedju, a poveznica sa days gone igrom sto te u odredjenim dijelovima igre vraca u proslost, i pokazuje sta se odigralo izmedju prvog dijela i drugog. tj odrastanje Eli. mozda je ovo malo spoilanje, ali eto. uglavnom nisam pozalio sto sam kupio igru. zaista uzivam u njoj. Najveca razlika izmedju prvog i drugog dijela, jeste da Elli nije vise malo, nevino bice koje treba zastititiTomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 11:13Po tome znači kao i prvi dio.TMovac wrote: ↑22/06/2020 10:46
sa subote na nedjelju sam igrao od 9 navece do 5 ujutro. A sa nedjelje na ponedjeljak od pola 8 navece do 3 ujutro. Odigrao sam preko 15 sati igre do sada. I moram reci da jos uvijek uzivam. U nekim dijelovima igre se bas osjeti napetost. Ono bas te hastra bude. Mracan prostor, cujes clickere ili neke druge zvukove, cekas kada ce se pojaviti ispred tebe. Jos svemu tome muzika koja ide u tom trenutku povecava jos vise osjecaj napetosti, straha. Jednostavno uzivam u igri. doduse tek sam na polovici, ali mislim da cu je odigrati jos nekoliko puta za redom i ici na platinum. definitivno se isplati odigrati. valjda mi ostala polovica igre nece pokvariti dojam o istoj. U igri ima dosta cinematica ( koji se moze preskociti ) i dijaloga. Ali i to joj daje odredjeni smek.
A čuj, ja bih mogao svakako odigrati još jednom prvi dio, čisto da se ponovi gradivo![]()
- arnes_king
#9139 Re: PlayStation 4 - all about
@r_faruk Nista ti ne treba jer ova igra ima potpuno druga desavanja koja kako treba nemaju veze s prvim. K'o pokusali uvezati ali sve nesto sporedno 
- TMovac
#9140 Re: PlayStation 4 - all about
dvojka je djelomicno temeljena na grijesima iz proslosti ( tj prvog dijela ), do sada ovo sto sam odigrao izmedju ostalog pokazano je ono sto se dogadjalo od kraja prvog dijela do pocetka drugog ( stim da imam odigrati mislim jos ovoliko, mozda i vise, da bi zavrsio igricu, tako da ne znam sta ce joj biti prikazano do kraja) tj Elino odrastanje. Ja nisam stigao preci jos jednom prvi dio, prije izlaska drugog. Jer sam na 2 dana prije izlaska dvojke zavrsio Fallen Order, ali svakako imam nijet sve objediniti. Odigrati oba dijela ponovo.r_faruk wrote: ↑22/06/2020 15:15Ima li kakav osvrt na prvi dio, sve sam pozaboravljao... ono, gledali ste u prosloj epizodiTMovac wrote: ↑22/06/2020 12:16igra je kombinacija Uncharted-a 4, lost legacy-ja, TLOU-a i Days Gone. poveznica sa prve dvije je poluotvoreni svijet. Niti je linearna igra, niti je open world, nego bas nesto izmedju, a poveznica sa days gone igrom sto te u odredjenim dijelovima igre vraca u proslost, i pokazuje sta se odigralo izmedju prvog dijela i drugog. tj odrastanje Eli. mozda je ovo malo spoilanje, ali eto. uglavnom nisam pozalio sto sam kupio igru. zaista uzivam u njoj. Najveca razlika izmedju prvog i drugog dijela, jeste da Elli nije vise malo, nevino bice koje treba zastititiTomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 11:13
Po tome znači kao i prvi dio.
ili da se podsjecam s youtube-a
- arnes_king
-
Tabakmalac
#9142 Re: PlayStation 4 - all about
Kao fan originalne trilogije i CTRa koje i dan danas igram, ovo djeluje dobro, ali kao official sequel mi baš ne leži, baš zbog broja. Da su je nazvali bilo kako ali da nije numbered sequel, onda mi ne bi bio toliki problem. 
-
henjin
#9143 Re: PlayStation 4 - all about
TloU2 gotov. Ukratko, odlicno uradjena igra i primjetno unapredjenje u odnosu na prvi dio. Borbe su dosta fluidnije i izazovnije. Grafika je na zavidnom nivou i izvlaci iz PS4 sve moguce i nemoguce. Sto se tice atmosfere igre, diapazon je ogroman... znalo se desiti da sam opusteno uzivao u pogledu na zarasli grad u pozadini na jednom trenutku i odjednom u drugom trenutku se nadjes usred situacije, da si toliko fokusiran u igru, da drzis dah u stvarnom zivotu koliko je napet momenat (naravno zavisi od tezine na kojoj igras). Definitivno igru vrijedi igrati, prije ili kasnije, s obzirom da je Sony first party igra bit ce na popustima cesto u buducnosti.
- dino1403
#9144 Re: PlayStation 4 - all about
Ne izgleda loše iako me nije nešto pretjerano impresioniralo. Moguće da će do konačne verzije dodatno ispeglati gameplay. Doduše kao veliki comic fan, definitivno ću je odigrati kad izađe.
- TMovac
#9145 Re: PlayStation 4 - all about
Sinoc sam zavrsio TLOU2, moram reci da sam uzivao u svakoj sekundi. Ponudili su pricu iz dvije perspektive, i mogu reci da sam se uspio povezati sa obje. I obje nekako zvuce ispravno. Ma koliko to ludo zvucalo. Ne bi me iznenadilo da Abby dobije svoj nastavak. Nesto slicno kao Cloe i Nadine u Lost Legacy u Uncharted seriji. Novi zombiji je brutalan, sva sreca pa se pojavljuje samo na jednom mjestu.
Uglavnom svako ko je uzivao u prvom nastavku, i ko uziva i voli Nughty Dog igre, definitivno ce biti odusevljen. Jedini minusi u igri su pederluk ( kojeg istina nema mnogo, ali ipak se pojavljuje ), kao i sudbina Joel-a.Sa jedne strane razumijem to sto mu se desilo, ali ipak radi se o meni jednom od najdrazih likova iz video-igara. Veceras startam NG+ i lov na platinum.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9146 Re: PlayStation 4 - all about
Ja sinoć krenuo prvi dioTMovac wrote: ↑25/06/2020 13:34 Sinoc sam zavrsio TLOU2, moram reci da sam uzivao u svakoj sekundi. Ponudili su pricu iz dvije perspektive, i mogu reci da sam se uspio povezati sa obje. I obje nekako zvuce ispravno. Ma koliko to ludo zvucalo. Ne bi me iznenadilo da Abby dobije svoj nastavak. Nesto slicno kao Cloe i Nadine u Lost Legacy u Uncharted seriji. Novi zombiji je brutalan, sva sreca pa se pojavljuje samo na jednom mjestu.![]()
![]()
Uglavnom svako ko je uzivao u prvom nastavku, i ko uziva i voli Nughty Dog igre, definitivno ce biti odusevljen. Jedini minusi u igri su pederluk ( kojeg istina nema mnogo, ali ipak se pojavljuje ), kao i sudbina Joel-a.Sa jedne strane razumijem to sto mu se desilo, ali ipak radi se o meni jednom od najdrazih likova iz video-igara. Veceras startam NG+ i lov na platinum.
![]()
![]()
![]()
![]()
Reko da obnovim gradivo, u tom će i sniženje
Brzo si ti to nešto....ko da se noćima nije spavalo?
- PlusSA
#9147 Re: PlayStation 4 - all about
Isti sam prvi dio još se kiseli na DVD-u
Taman do black fridaya ce drugi dio ici na 50% sniženje
Taman do black fridaya ce drugi dio ici na 50% sniženje
- klixoris
#9148 Re: PlayStation 4 - all about
Nocima se nije spavalo, hem jos pederluk u igrici...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9149 Re: PlayStation 4 - all about
- TMovac
#9150 Re: PlayStation 4 - all about
ma kakvo spavanje. sa petka na subotu igrao od 7 navece do 3 ujutro. sa subote na nedjelju od 9 navece do pola 6 ujutro. sa nedjelje na ponedjeljak od 7 navece do pola 4 ujutro ( iako radnim sve dane osim nedjelje ). Eh jedino u utorak nisam puno igrao, samo 3 sata. sinoc sam opet ostao do 4 ujutro, a krenui oko 7. eh u citavoj igri imao sam samo 1 bug. izbacivalo me iz igre u jednom podrumu kada krene clicker na mene. i guglao na netu, kako da rijesim taj bug, ono vecina savjeta bilo da se uradi deinstal igre i ponovo instalira, ali sam se dosjetio necega i upalilo je. Prije nego je clicker krenuo na mene ubio sam ga. Posto sam mu znao lokaciju ( 10 puta mi bugalo i izbacivalo ). i nakon toga sam samo nastavio normalno igru. svakako ti preporucujem da odigras. i kako napreduje igra sve postaje napetije i zanimljivije. jedino malo pred kraj ( zadnji sat igranja, malo opadne napetost ), ali sve u svemu radi se o najboljoj igri u zadnjih nekoliko godina. Da li ce je Cyberpunk i GOT nadmasiti ostaje da vidimo.Tomahawk11 wrote: ↑25/06/2020 13:38Ja sinoć krenuo prvi dioTMovac wrote: ↑25/06/2020 13:34 Sinoc sam zavrsio TLOU2, moram reci da sam uzivao u svakoj sekundi. Ponudili su pricu iz dvije perspektive, i mogu reci da sam se uspio povezati sa obje. I obje nekako zvuce ispravno. Ma koliko to ludo zvucalo. Ne bi me iznenadilo da Abby dobije svoj nastavak. Nesto slicno kao Cloe i Nadine u Lost Legacy u Uncharted seriji. Novi zombiji je brutalan, sva sreca pa se pojavljuje samo na jednom mjestu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Reko da obnovim gradivo, u tom će i sniženje
Brzo si ti to nešto....ko da se noćima nije spavalo?