Ima i Šešelj stav o BiH. Samo neće imati nikoga da ga zastupa u Skupštini Srbije. E sad, je li to dobro po nas ili nije ???sumirprimus wrote: ↑22/06/2020 13:17 cedo jovanovic kakav god da je, bar ima nedvosmislen stav o bosni, sto se ne moze reci ni za jednog drugog politicara u srbiji a u bh korist, s izuzetkom canka.
zato mi i djeluje ko propaganda ova prica o cedi smrku i njegovom olajavanju.
Dešavanja u Srbiji
-
Novak20
#45751 Re: Dešavanja u Srbiji
-
sumirprimus
#45752 Re: Dešavanja u Srbiji
pa napisao sam, u bh korist, bh kao drzave a ne secesionista. bar se tako javno deklarise..Novak20 wrote: ↑22/06/2020 13:21Ima i Šešelj stav o BiH. Samo neće imati nikoga da ga zastupa u Skupštini Srbije. E sad, je li to dobro po nas ili nije ???sumirprimus wrote: ↑22/06/2020 13:17 cedo jovanovic kakav god da je, bar ima nedvosmislen stav o bosni, sto se ne moze reci ni za jednog drugog politicara u srbiji a u bh korist, s izuzetkom canka.
zato mi i djeluje ko propaganda ova prica o cedi smrku i njegovom olajavanju.
-
neko_sa_strane
#45753 Re: Dešavanja u Srbiji
Moje mišljenje je da je opozicija bojkotovala izbore i zbog Kosova jer nisu željeli da dijele tu odgovornost sa Vučićem. Sve što uradi ili ne uradi biće isključivo njegova krivica ali je problem što su mediji pod njegovom kontrolom i što će svaki svoj potez predstaviti pobjedom.
- General War
#45754 Re: Dešavanja u Srbiji
Jbg...ne volis ga ali zavisis od njega...pa nije onda tesko odluciti sta zaokruziti, kao i kod nas...zato kazem sve vise preslikavaju nas (orban...pa vala i trump)bingov buraz wrote: ↑22/06/2020 13:00 Srbijanci gori od nas,svi jebu majku Vučiću a on počisti izbore.
-
RandomAndCasual
#45755 Re: Dešavanja u Srbiji
Zsto si editovao moj post?zilog wrote: ↑22/06/2020 12:18Hitler je bio u pravu po pitanju ZidovaRandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 11:27Kosovo je bilo dio Srbije, nakon pokusaja Srbije da na Kosovu ponovi genocid iz BiH i nakon Americkog bombardovanja je okupirano od strane Amerike i Zapada i proglaseno nezavisnom drzavom.
Eto ne moze jednostavnije.
Mogao si jednostavno odgovoriti u svom postu sa svojim misljenjem.
I kakve veze ima Hitler sa svim ovim o cemu pricamo.
-
RandomAndCasual
#45756 Re: Dešavanja u Srbiji
Znaci i Srbi koji nisu krivi nizasta moraju biti kaznjeni zbog zlocina koje su pocinili zlocinci iz njihovog naroda?jazzer wrote: ↑22/06/2020 12:54RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 11:27 [
Kosovo je bilo dio Srbije, nakon Americkog bombardovanja je okupirano od strane Amerike i Zapada i proglaseno nezavisnom drzavom.
Jebem li mu misa, bas ovi Srbi nemaju srece. Dodju amerikanci tek tako, bombarduju ih, okupiraju i otmu im Kosovo.
A Srbi ni luk jeli, ni luk mirisali. Nepravda, pa to ti je.
-
RandomAndCasual
#45757 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako je sve to tacno i pedantnosti radi kad vec se na to pozivas, ako dokument nije prosao parlamentarnu proceduru i ako nije usvojen, nije ni pravno valjan, jel tako?neko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 13:11I ne samo to već je SR Jugoslavija u Kumanovu potpisala pravu kapitulaciju. U rezoluciji SB UN-a 1244 na koju se poziva i ova vlada u Srbiji kao i svaka prethodna od rušenja Miloševića ne piše ništa o povratku Kosova u ustavnopravni poredak Srbije. Naprotiv piše da se na Kosovu raspisuje referendum o nezavisnosti Kosova. Takođe nigdje ne piše da se na Kosovo vraćaju pripadnici MUP - a Srbije. Ja sam čitao tu rezoluciju. Tadić je odbio provesti išta u korist nezavisnosti Kosova zato je doveden Vučić. Kada je Boris Tadić rekao Angeli Merkel da on neće potpisati nezavisnost Kosova odgovorila mu je da ima ko hoće. Od dolaska SNS-a na vlast Kosovo je dobilo i pozivni broj, granica je učvršćena a Srbija i Kosovo razmijenili su "oficire za vezu". Grčka je godinama u Skoplju prije rješenja o imenu imala oficira za vezu u kancelariji za vezu a koji je obavljao dužnost ambasadora.RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 11:27Kosovo je bilo dio Srbije, nakon Americkog bombardovanja je okupirano od strane Amerike i Zapada i proglaseno nezavisnom drzavom.
Znaci vrijedi u pravnom smislu koliko i ovo sto ja i ti kucamo na forumu, akp ne i manje.
Jel tako?
- jazzer
#45758 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne bi niko na svijetu neduzan trebao da trpi bilo kakvu kaznu. Al' da mi sada pisemo o tome sta je dovelo do americkeRandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 14:36Znaci i Srbi koji nisu krivi nizasta moraju biti kaznjeni zbog zlocina koje su pocinili zlocinci iz njihovog naroda?jazzer wrote: ↑22/06/2020 12:54RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 11:27 [
Kosovo je bilo dio Srbije, nakon Americkog bombardovanja je okupirano od strane Amerike i Zapada i proglaseno nezavisnom drzavom.
Jebem li mu misa, bas ovi Srbi nemaju srece. Dodju amerikanci tek tako, bombarduju ih, okupiraju i otmu im Kosovo.
A Srbi ni luk jeli, ni luk mirisali. Nepravda, pa to ti je.
intervencije morali bi krenuti od Hrvatske preko BiH, genocida, teskih zlocina i sl. a necemo. Meni je samo bola oci
tvoja teroija kako su Srbiji ukrali Kosovo. A znamo da nije tako.
-
omar little
#45759 Re: Dešavanja u Srbiji
kolika je bila izlaznost?
-
boshniak
#45760 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim da je ovaj rezultat dobar za sve i Srbiju i okolinu. Eto da mogu izabrati političara da ga stavim na čelo Srbije koji bi bio podoban i nas u BiH ne znam koga bi izabrao osim Vučića. Zauzeo je normalan stav prema BiH i odmjerene izjave barem javno, za razliku od satelita Ivice Dačića, Aleksandra Vulina i ostalih. Tako da im želim uspjeh u ostvarnju jednopartijskog sistema i do sljedećih izbora da promijene i ime u Napredna Republika Srbija
-
Ramo98
#45761 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa sta on ima tu uraditi?pa nije 1999 godinaneko_sa_strane wrote: ↑22/06/2020 13:31 Moje mišljenje je da je opozicija bojkotovala izbore i zbog Kosova jer nisu željeli da dijele tu odgovornost sa Vučićem. Sve što uradi ili ne uradi biće isključivo njegova krivica ali je problem što su mediji pod njegovom kontrolom i što će svaki svoj potez predstaviti pobjedom.
Kosovo je odavno albansko,pa samo oko 5 posto ukupnog stanovnistva kosova cine srbi
-
RandomAndCasual
#45762 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbiji su apsolutno ukrali Kosovo.jazzer wrote: ↑22/06/2020 14:50Ne bi niko na svijetu neduzan trebao da trpi bilo kakvu kaznu. Al' da mi sada pisemo o tome sta je dovelo do americkeRandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 14:36Znaci i Srbi koji nisu krivi nizasta moraju biti kaznjeni zbog zlocina koje su pocinili zlocinci iz njihovog naroda?
intervencije morali bi krenuti od Hrvatske preko BiH, genocida, teskih zlocina i sl. a necemo. Meni je samo bola oci
tvoja teroija kako su Srbiji ukrali Kosovo. A znamo da nije tako.
Zlocinci trebaju biti kaznjeni kao i svugdje, sve po proceduri i to, to je neupitno. Kako ovdje tako i sirom svjeta.
Ti zlocinci nisu vlasnici Srbije. Ne naplacuje se njihov zlocin otimanjem zemlje od naroda Srbije .... Al eto izgleda ima sad i to valjda.
Ne znam sta to je tu zaparalo usi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
RtrnOfSalisbury
#45764 Re: Dešavanja u Srbiji
uglavnom, scena i kulise za finalni rasplet su postavljeni, naravski do sljedeceg raspleta u balkanskoj krcmi. neko je do balcaka uvalio stvaranjem smijesne drzave kosovo samo je pitanje kome. ce se vidi koga ce boljeti i kolko. ta lakrdija od drzave je ipak kadra izac i obezbjedit granice, unic i u juzne i sjeverne opcine i hapsit, pa cak i politicare stranije drzava vodat ko kera po ferizaju, za razliku od neke druge monti pajton drzave u blizini koja nemere izac ni na entitet a kamoli na granice i probat zaustavit nadiranje govnara iz bogtepito kojije bjelo i crnosvjetskije vukojebina i radit ostale stvari koje normalne drzave rade na granicama
ipak kad bi bugojaneca pitali sta bi vise volio: jal kosovo jal rs, bugojanec bi odgovorio: kosovo jer rs je svakako njegova, doduse nezvanicno. bugojanec vjerovatno nece cackat bejundha neg ce pustit da se stvari same od sebe rjesavaju a na kosovu ce morat probat uzet i trazit maximum a to bi lako moglo biti maximalno nista. nas je jedini problem sto bugojanecu moremo suprotstavit jedino fiketa pastoralnog i boookira neonskog pojacatim sa fooodilom zakonskim i naravno od bisera skovanu turkovic hevivejt biserku. medjutim zalbi nema mjesta jer i na dejtonskoj pijaci smo nastupili sa taraba timom i primili tuce goleva, pa nije realno ocekivat da sad imamo nake genijalce. polako smo unisli u fazu dje se jedino more nadat cudu koja se ipak tu i tamo desavaju al misljenja sam da nas ta zmija nece ujest. siiiine cigani odaju okolo kuce
ipak kad bi bugojaneca pitali sta bi vise volio: jal kosovo jal rs, bugojanec bi odgovorio: kosovo jer rs je svakako njegova, doduse nezvanicno. bugojanec vjerovatno nece cackat bejundha neg ce pustit da se stvari same od sebe rjesavaju a na kosovu ce morat probat uzet i trazit maximum a to bi lako moglo biti maximalno nista. nas je jedini problem sto bugojanecu moremo suprotstavit jedino fiketa pastoralnog i boookira neonskog pojacatim sa fooodilom zakonskim i naravno od bisera skovanu turkovic hevivejt biserku. medjutim zalbi nema mjesta jer i na dejtonskoj pijaci smo nastupili sa taraba timom i primili tuce goleva, pa nije realno ocekivat da sad imamo nake genijalce. polako smo unisli u fazu dje se jedino more nadat cudu koja se ipak tu i tamo desavaju al misljenja sam da nas ta zmija nece ujest. siiiine cigani odaju okolo kuce
- Maraschino
#45765 Re: Dešavanja u Srbiji
Isto kao sto su i djikani privremeno okupirali dio BiH i svojataju ga kao vjekovno svoje.RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 15:35
Srbiji su apsolutno ukrali Kosovo.
Zlocinci trebaju biti kaznjeni kao i svugdje, sve po proceduri i to, to je neupitno. Kako ovdje tako i sirom svjeta.
Ti zlocinci nisu vlasnici Srbije. Ne naplacuje se njihov zlocin otimanjem zemlje od naroda Srbije .... Al eto izgleda ima sad i to valjda.
Bolno ce biti kada budu to vracali kome pripada jer ti zlocinci nisu vlasnici osim onoga sto ima u gruntu.
-
laik1981
#45766 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma njemu jebu majku jedino u Beogradu i Novom Sadu, sto i govori izlaznost u tim gradovima, pogotovo u Beogradu.. Za te koji psuju Vucic ce jos malo organizovati neki novi Goli Otok.. U ostatku Srbije se uglavnom kunu u njega, a jos malo ce poceti masovno kaciti njegove slike u kucama..bingov buraz wrote: ↑22/06/2020 13:00 Srbijanci gori od nas,svi jebu majku Vučiću a on počisti izbore.
-
mishic
#45767 Re: Dešavanja u Srbiji
Jest baš, radi 5 (pet) zločinaca oteše im Kosovo.RandomAndCasual wrote: ↑22/06/2020 15:35 biji su apsolutno ukrali Kosovo.
-
hillbill
#45768 Re: Dešavanja u Srbiji
ne bi mu bio u kozi..............u ovom mandatuga ceka...potpisi ovdje........a onda eto anfilohija na vrata
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#45769 Re: Dešavanja u Srbiji
- Dok god formalno ne uđe u NATO (a neće) i ne potpiše priznanje Kosova (ne vjerujem ni da će na to pristati na dosadašnjim teritorijalnim i interesnim premisama), Srbija će se na međunarodnoj areni suštinski razlikovati od ostalih državica nastalih raspadom Jugoslavije. Te državice su puki fragmenti malteških akorda i razvalina Berlinskog zida sa kojim velike zapadne sile rade šta god žele i koje ih bespogovorno usmjeravaju u jednosmernu ulicu. Dok Srbija, koliko-toliko, ima ostatke suvereniteta i na njemu zasnovanu mogućnost da lavira između međunarodnih aktera, za sada u svoju korist.
- Svi napori "međunarodne zajednice" (čitaj USA, Brisela i Berlina) su bili usmjereni u pravcu nivelacije Srbije sa ostatkom "regije" (NATO, Brisel, priznanje Kosova) sa ciljem da i od nje naprave puki objekat međunarodnih odnosa.
To im nije uspjelo od 2000-e do danas, ne vjerujem da će im poći za rukom i sutra.
- Svi napori "međunarodne zajednice" (čitaj USA, Brisela i Berlina) su bili usmjereni u pravcu nivelacije Srbije sa ostatkom "regije" (NATO, Brisel, priznanje Kosova) sa ciljem da i od nje naprave puki objekat međunarodnih odnosa.
To im nije uspjelo od 2000-e do danas, ne vjerujem da će im poći za rukom i sutra.
- MorningStar
#45770 Re: Dešavanja u Srbiji
Pisite ljudi pisite , ove rijeci gromade od geopoliticara o stratega necete vidjeti cesto van kancelarija najvisih svjetskih diplomatskih krugova.Challenger_ wrote: ↑22/06/2020 16:37 - Dok god formalno ne uđe u NATO (a neće) i ne potpiše priznanje Kosova (ne vjerujem ni da će na to pristati na dosadašnjim teritorijalnim i interesnim premisama), Srbija će se na međunarodnoj areni suštinski razlikovati od ostalih državica nastalih raspadom Jugoslavije. Te državice su puki fragmenti malteških akorda i razvalina Berlinskog zida sa kojim velike zapadne sile rade šta god žele i koje ih bespogovorno usmjeravaju u jednosmernu ulicu. Dok Srbija, koliko-toliko, ima fragmente suvereniteta i na njemu zasnovanu mogućnost da lavira između međunarodnih aktera, za sada u svoju korist.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#45771 Re: Dešavanja u Srbiji
Tako se pozicionirati na međunarodnoj areni je vrlo rizično ali i smjelo. Ili pukovnik ili pokojnik. Nema dalje.
- Nekako s proljeća
#45772 Re: Dešavanja u Srbiji
-
detroit-mercy
#45773 Re: Dešavanja u Srbiji
I ostanes bez petine teritorijeChallenger_ wrote: ↑22/06/2020 16:46 Tako se pozicionirati na međunarodnoj areni je vrlo rizično ali i smjelo. Ili pukovnik ili pokojnik. Nema dalje.
- oaza85
#45774 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto jest jest, stvarno ih ide.Challenger_ wrote: ↑22/06/2020 16:46 Tako se pozicionirati na međunarodnoj areni je vrlo rizično ali i smjelo. Ili pukovnik ili pokojnik. Nema dalje.
- dječak sa šibicama
#45775 Re: Dešavanja u Srbiji
Suverenost o kojoj se govori je vise prividna, neckaju se i balansiraju ali svi znamo da zapad ima ograniceno strpljenje. I Milosevic je balansirao i udarao inat, pa znamo kako je US embesi iz Budimpeste uz pomoc Sorosa, Srdje Popovica, CIA-e i ostalih igraca rasturila vucju jazbinu u jednom danu sa sve "stisnutom sakom".
Rusija je slicno pokusala u CG, zavrsilo hapsenjem delegata.
Sto se toga tice, zapad je u velikoj prednosti, preuzeli su CG i Makedoniju, ne znam koliko je pametno igrati se zajebanog igraca. Ali njegov problem.
Rusija je slicno pokusala u CG, zavrsilo hapsenjem delegata.
Sto se toga tice, zapad je u velikoj prednosti, preuzeli su CG i Makedoniju, ne znam koliko je pametno igrati se zajebanog igraca. Ali njegov problem.