General War wrote: ↑22/06/2020 11:11
4500 wrote: ↑22/06/2020 10:56
@general
pa vec sam napisao, ko god da riješi Kosovo to ce mu biti zadnje u politici sto je uradio, jer otvara ogromnu buru nezadovoljstva svih ostalih koji tako nisu htjeli, a sta god da uradis neces valjati. Pogotovo ne ako priznaš Kosovo, sto se sprema.
on nakon sto to uradi, slijedece izbore gubi taman da je Putin licno, a mozda i ne doceka izbore na vlasti.
Ostali su vidjeli sta se sprema i ne pada im na pamet biti u parlamentu kada se o tome bude odlucivalo, jer tu mozes samo izgubiti, a nista dobiti.
Hoces da se kladimo da nece niko ni pisnut? A nece on samo izgubiti, meni je problem sta ce doboti u zamjenu.
shvatam sta ti govoris, ima smisla...
ja govorim da je ovim izborima, iako zvuci paradoksalno njegova rijec i pozicija slabija nego kad okupi oko sebe dodatne stranke i tako napravi vlast.
Ovim, osim sto Srbija djeluje demokratski obesmislena, samim tim i Vucic nece biti u ocima Zapada neko ko predstavlja skup razlicitih misljenja i pretstavnik svih Srba, prije si bar prividno mislio da se on dogovara da Dacicem i uzima u obzir misljenje opozicije.
sada je sve to ogoljeno.
Zna se sad da Vucic (SNS) sjedne i odluci sta god zeli, nema izgovora, nema dogovora, nema opozicije,nema drugog misljenja,nema blefiranja, nema nicega.
a sve ovo sto "nema" ce vise faliti Vucicu, jer je on na osnovu toga dobivao ustupke, izgovore, vrijeme...jer se pretstavljao kao glas razuma pored ekstermne desnice i ostalih, i da ima obaveze prema svima.
nešto kao kad pitas ozenjenog covjeka za planove, moras uzeti u obzir i planove njegove zene, djece...
on moze blefirati da ima obaveza i ako nema, na kraju, ti se prilagodjavas njemu.
ali ako slobodnog covjeka pitas onda je to izmedju tebe i njega.
vec jutros u ruskim i europskim medijima vrše pritisak na Vucica sa naslovima da je preuzeo apsolutnu vlast i je sada samo do njega.
(Moskva -- SNS predsednika Aleksandra Vučića osvojila apsolutnu većinu, koja će joj omogućiti da sprovede bilo koju odluku, uključujući i o Kosovu, piše "Komersant")
moje misljenje je da je Vucic u goroj poziciji nego prije, i da mu je sužen prostor djelovanja.