LIBIJA

Post Reply
HarTar

#7476 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:20
HarTar wrote: 21/06/2020 23:18

Neka bolan, de vabnii Tvrtka da se malo nasmijemo :D Nazvao bih ga ja, ali nismo u dobrim odnosima, trenutno :lol:
Zovni ga ti , radite na diplomatiji - pomirenje suzivot :D ja ga ne znam.
Ova ti je dobra :lol: :lol: :lol:
MorningStar

#7477 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

HarTar wrote: 21/06/2020 23:24
HarTar wrote: 21/06/2020 23:18

Neka bolan, de vabnii Tvrtka da se malo nasmijemo :D Nazvao bih ga ja, ali nismo u dobrim odnosima, trenutno :lol:
Poneses mu ti sliku odzelana a on tebi erdogana i ono mir mir mir niko nije kriv :D
HarTar

#7478 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

I. Š. Upadaj, ispali koju o kurdima kud puklo da puklo :lol: :lol: :lol:
HarTar

#7479 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:25
HarTar wrote: 21/06/2020 23:24

Poneses mu ti sliku odzelana a on tebi erdogana i ono mir mir mir niko nije kriv :D
:mrgreen: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
The 51st State

#7480 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:23
The 51st State wrote: 21/06/2020 23:22 Cini ti se jedini zanos je tvoj oko podrske izraelu.

Obaveza cijeloG svijeta, a ne samo muslimanskog je da izoluje i lupi sankcije izraelu dok se na vrati na principe koji su zadnji put usaglaseni u UN. Ostalo je navijanje, no ti to neces reci da treba jer mislis da izrael ima prava i mimo toga.
Jasta nego je obaveza. :lol: Inace je poznato da svijet funkcionise na pravdi a ne sili.
Pa pito si zasto bi egipat, iz pravednih razloga, nego sta drugo.
MorningStar

#7481 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 21/06/2020 23:29

Aham zbog pravde - a tamo udri kurde ci*ani ovo ono.Pravda je inace kazu .. pokretac svijeta - uvijek bilo i ostalo :D
HarTar

#7482 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:23
The 51st State wrote: 21/06/2020 23:22 Cini ti se jedini zanos je tvoj oko podrske izraelu.

Obaveza cijeloG svijeta, a ne samo muslimanskog je da izoluje i lupi sankcije izraelu dok se na vrati na principe koji su zadnji put usaglaseni u UN. Ostalo je navijanje, no ti to neces reci da treba jer mislis da izrael ima prava i mimo toga.
Jasta nego je obaveza. :lol: Inace je poznato da svijet funkcionise na pravdi a ne sili.
Pravda i pravo postoje samo u niskobudžetnim filmovima.
HarTar

#7483 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Nema mi Tvrtka Ocalana, dosadno :( Bok :lol:
zlajaBHF

#7484 Re: LIBIJA

Post by zlajaBHF »

HarTar wrote: 21/06/2020 23:06 :|
MorningStar wrote: 21/06/2020 23:02
HarTar wrote: 21/06/2020 23:01

Alžir je što se tiče obuke i ustrojstva vojske USA za Egipat. Egipat je zmaj od papira.
Pretpostavljam ti trenirao sa istim na obalama mediterana :lol:

Cim nesto ne ide sa tim nekim pan-islamistickim pokretnom odmah propade jucer vec. :D
Nek održe fer i slobodne izbore u Egiptu i sve će ti biti jasno.
Pa odrzali su.

Narod jeste izasao na ulice i protiv Mursija, ali ne vjerujem da je bio rizik od gradjanskog rata.

Sisi je iskoristio demonstracije kako bi ponovo ukunio demokratiju u Egiptu.

On danas ima ekstremno malu podrsku.....Mubarak je imao dosta vecu.

Ono sto je meni cudno, iako poznajem taj dio svjeta poprilicno dobro je to da su selefije podrzale Sisija protiv Mursija....barem koliko sam ja upoznat.
MorningStar

#7485 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

zlajaBHF wrote: 21/06/2020 23:37
Pa odrzali su.

Narod jeste izasao na ulice i protiv Mursija, ali ne vjerujem da je bio rizik od gradjanskog rata.

Sisi je iskoristio demonstracije kako bi ponovo ukunio demokratiju u Egiptu.

On danas ima ekstremno malu podrsku.....Mubarak je imao dosta vecu.

Ono sto je meni cudno, iako poznajem taj dio svjeta poprilicno dobro je to da su selefije podrzale Sisija protiv Mursija....barem koliko sam ja upoznat.

Za taj dio oko selefija, jel to samo tvoje misljenje i na cemu je zasnovano ? Upravo najvecu podrsku i "bazu" Mursi je imao kod "islamisticki" nastrojenih glasaca.
zlajaBHF

#7486 Re: LIBIJA

Post by zlajaBHF »

Trebalo mi je 4 sekunde da pronadjem dokaze o podrsci selefija

https://studies.aljazeera.net/en/report ... 62726.html

https://www.jadaliyya.com/Details/29813

Sto se tice gradjanskg rata. Mislim da nebi doslo do istog, i da Sisi nije preuzeo vlast.
Veca je sansa bila da do rata dodje, nakon sto je Sisi uzeo vlast, nego prije toga.
Hiljade ljudi je ubijeno nakon preuzimanja vlasti.

Ne znam da li si upoznat, ali je Mubarak, a i Sisi koristio gangstere i kriminalce da kao civili (sto i jesu) napadaju narod tokom demontracija. Tako da je bilo dosta okrsaja sa njima.
Bilo je naravno i tenzija izmedju Mursijevih i antimursijevih, ali gradjanski rat je bio daleko.
The 51st State

#7487 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:31

Aham zbog pravde - a tamo udri kurde ci*ani ovo ono.Pravda je inace kazu .. pokretac svijeta - uvijek bilo i ostalo :D
To su tvoje insinuacije. Pkk i kurdi nisu sinomim.
MorningStar

#7488 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

zlajaBHF wrote: 21/06/2020 23:47 Trebalo mi je 4 sekunde da pronadjem dokaze o podrsci selefija

https://studies.aljazeera.net/en/report ... 62726.html

https://www.jadaliyya.com/Details/29813

Sto se tice gradjanskg rata. Mislim da nebi doslo do istog, i da Sisi nije preuzeo vlast.
Veca je sansa bila da do rata dodje, nakon sto je Sisi uzeo vlast, nego prije toga.
Hiljade ljudi je ubijeno nakon preuzimanja vlasti.

Ne znam da li si upoznat, ali je Mubarak, a i Sisi koristio gangstere i kriminalce da kao civili (sto i jesu) napadaju narod tokom demontracija. Tako da je bilo dosta okrsaja sa njima.
Bilo je naravno i tenzija izmedju Mursijevih i antimursijevih, ali gradjanski rat je bio daleko.
E pa mislimo drugacije , ja svoje misljenje zasnivam da je Morsi izazvao revolt u kojima su milioni izasli na ulice - kako protivnika tako i pristalica i situacija kao sto eno na par klipova se vidi nije bila bas "par gangstera" nego sukobi hiljada ljudi u nekom vidu srednjovjekovnog rata.

Evo i od mene par sekundi:
Image
Image

Anti morsi ?
Image

Malo je i smijesno diskutovati na tu temu jer opet.... Muslimansko bratstvo zasniva platformu na "povratku morala" itd.
zlajaBHF

#7489 Re: LIBIJA

Post by zlajaBHF »

MorningStar wrote: 21/06/2020 23:58
E pa mislimo drugacije , ja svoje misljenje zasnivam da je Morsi izazvao revolt u kojima su milioni izasli na ulice - kako protivnika tako i pristalica i situacija kao sto eno na par klipova se vidi nije bila bas "par gangstera" nego sukobi hiljada ljudi u nekom vidu srednjovjekovnog rata.

Malo je i smijesno diskutovati na tu temu jer opet.... Muslimansko bratstvo zasniva platformu na "povratku morala" itd.
Ne razumijem sta mislimo drugacije?

Jesi li se uvjerio da je selefijska stranka podrzala Sisija ?

Nisam rekao par gangstera?
I reako sam da je bilo i tenzija izmedju obicnih pristalica, ali da je bilo daleko od gradjanskog rata.
MorningStar

#7490 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

zlajaBHF wrote: 22/06/2020 00:02

I reako sam da je bilo i tenzija izmedju obicnih pristalica, ali da je bilo daleko od gradjanskog rata.
On July 3, 2013, when General Abdel Fattah El-Sisi announced that the Egyptian army was stepping in to remove the country’s first freely elected Islamist president Mohammed Morsi after massive popular protests, there was an unlikely figure sitting among a panel of the general’s largely liberal supporters: Younis Makhyoun, the chairman of the ultra-conservative Salafi Nour party.

From a school of thought that had shunned politics for decades; the Nour party entered the political arena after the 2011 revolution and saw unexpected success in elections. While the party initially allied with the Muslim Brotherhood, it was not long after securing an Islamist-leaning constitution that the party began distancing itself from the floundering group. By the July 3rd ouster of Morsi, the party had shrewedly positioned itself as the only Islamist representative in the military-backed government.

While the Nour party may have initially gained much power from their decision to side with the military, it has now forced the party to make considerable concessions, caused fractures within its ranks, and come at the expense of much of its grassroots support. While it seems unimaginable that an ultraconservative Salafi party could actively support a secular regime amid a bloody crackdown on their fellow pious Muslims, ultimately their decision was made in an attempt to secure specific political gains and was the result of influence from their Arab gulf backers who welcomed the coup, namely Saudi Arabia.
Pokusali da se izvuku da ne propadnu sa Morsijem, opet ih vojska "rasformirala"......
zlajaBHF

#7491 Re: LIBIJA

Post by zlajaBHF »

MorningStar wrote: 22/06/2020 00:04
zlajaBHF wrote: 22/06/2020 00:02

On July 3, 2013, when General Abdel Fattah El-Sisi announced that the Egyptian army was stepping in to remove the country’s first freely elected Islamist president Mohammed Morsi after massive popular protests, there was an unlikely figure sitting among a panel of the general’s largely liberal supporters: Younis Makhyoun, the chairman of the ultra-conservative Salafi Nour party.

From a school of thought that had shunned politics for decades; the Nour party entered the political arena after the 2011 revolution and saw unexpected success in elections. While the party initially allied with the Muslim Brotherhood, it was not long after securing an Islamist-leaning constitution that the party began distancing itself from the floundering group. By the July 3rd ouster of Morsi, the party had shrewedly positioned itself as the only Islamist representative in the military-backed government.

While the Nour party may have initially gained much power from their decision to side with the military, it has now forced the party to make considerable concessions, caused fractures within its ranks, and come at the expense of much of its grassroots support. While it seems unimaginable that an ultraconservative Salafi party could actively support a secular regime amid a bloody crackdown on their fellow pious Muslims, ultimately their decision was made in an attempt to secure specific political gains and was the result of influence from their Arab gulf backers who welcomed the coup, namely Saudi Arabia.
Pokusali da se izvuku da ne propadnu sa Morsijem, opet ih vojska "rasformirala"......
Rekao sam da su selefije podrzale Sisija. '
Ti rekao da nisu
Ja ti dokazao da jesu

Sad rti govoris kako su oni nesto pokusali, pa se sad rasformirali.

Da ti ponovim.

Selefijska stranka je podrzala sklanjanje Mursija i a dolazak Sisija.

Zasto, to ne znam. Pitaj njih.
MorningStar

#7492 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

zlajaBHF wrote: 22/06/2020 00:08
Rekao sam da su selefije podrzale Sisija. '
Ti rekao da nisu
Ja ti dokazao da jesu

Sad rti govoris kako su oni nesto pokusali, pa se sad rasformirali.

Da ti ponovim.

Selefijska stranka je podrzala sklanjanje Mursija i a dolazak Sisija.

Zasto, to ne znam. Pitaj njih.
Podrzali su prvo Mursija, kao sto ti i pise u tvom linku - nakon sto je uveden novi ustav zbog kojeg su i izbili neredi , ufatili se sture i podrzali vojsku kada su vidili gdje vjetar puse. Kako je moguce da su bili protiv Morsija a bili u koaliciji sa njim do izbijanja nerede?

Mislim ozbiljno evo oficijelne stranice muslimanskog bratstva (Morsijeve stranke):
https://www.ikhwanonline.com/
Image
Stated platform and goals

The Brotherhood itself describes the "principles of the Muslim Brotherhood" as including firstly the introduction of the Islamic Sharia as "the basis controlling the affairs of state and society;" and secondly work to unify "Islamic countries and states, mainly among the Arab states, and liberating them from foreign imperialism". It denounces the "catchy and effective terms and phrases" like "fundamentalist" and "political Islam" which it claims are used by "Western Media" to pigeonhole the group, and points to its "15 Principles" for an Egyptian National Charter, including "freedom of personal conviction... opinion... forming political parties... public gatherings... free and fair elections..."

In October 2007, the Muslim Brotherhood issued a detailed political platform. Amongst other things it called for a board of Muslim clerics to oversee the government, and for limiting the office of the presidency to Muslim men. In the 'Issues and Problems' chapter of the platform, it declared that a woman was not suited to be president because the post's religious and military duties 'conflict with her nature, social and other humanitarian roles.' While underlining 'equality between men and women in terms of their human dignity,` the document warned against 'burdening women with duties against their nature or role in the family.'
Political strategy

In his writing, Hassan Al-Banna outlined a strategy for achieving power of three stages:

the initial propaganda stage (preparation),
the organization stage (in which the people would be educated by the Muslim Brotherhood), and
finally, the action stage (where power would be taken or seized).

Using agenda-setting as a theoretical framework and the seven devices developed by the Institute for Propaganda Analysis (IPA) in the late 1930s as a deductive tool, the Brotherhood’s communication strategy strongly aligned with the seven devices developed by the IPA: more than one technique was identified in 97% of the movement’s communiqués analyzed. Persuasive techniques are being used by the Brotherhood as strategic communication devices to serve the goals of
1) discrediting the current military regime;
2) winning the hearts and minds of Egyptians; and,
3) establishing themselves as a legitimate political actor. The IPA’s persuasive techniques reveal the specific mechanisms through which the

Brotherhood seek to achieve their communication goals. These techniques are a critical means by which the Brotherhood is spreading its agenda.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7493 Re: LIBIJA

Post by japin_mutapi »

Selefije/vehabije su uvijek i svugdje režimski ljudi. Bilo kao pojedinci, grupa, udruženje građana ili politička organizacija sa većom ili manjom snagom.
Po njihovom učenju i shvatanju politike i vlasti nije dozvoljeno buniti se protiv vlastodržaca.
Većina je na pravcu koji zastupaju vjerski autoriteti iz Saudijske Arabije i postupaju po uputama koji im dolaze iz te zemlje.
Učestvovanje na izborima i političkom životu, podrška/protivljenje određenim ljudima i organizacijama, javna komunikacija, mediji, misionarski rad, humanitarni i socijalni angažman itd sve sa ciljem promovisanja i podrške KSA. Duboko indoktrinirani i instrumentalizovani u svome djelovanju provode politiku vladajuće elite Saudijske Arabije.

U suštini se bore za status quo i protiv političke emancipacije i društvenog napretka.
Zvuči poznato?
HarTar

#7494 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

MorningStar, učini mi se Tvrtko od tebe :lol: :lol: :lol:
HarTar

#7495 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Da vam skratim muke, egipatska selefistička stranka Nour je Sisicin saveznik i oko toga nema nikakve dileme. Razlog? Najvjerovatnije Saudija i UAE.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7496 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

japin_mutapi wrote: 22/06/2020 00:48 Selefije/vehabije su uvijek i svugdje režimski ljudi. Bilo kao pojedinci, grupa, udruženje građana ili politička organizacija sa većom ili manjom snagom.
Po njihovom učenju i shvatanju politike i vlasti nije dozvoljeno buniti se protiv vlastodržaca.
Većina je na pravcu koji zastupaju vjerski autoriteti iz Saudijske Arabije i postupaju po uputama koji im dolaze iz te zemlje.
Učestvovanje na izborima i političkom životu, podrška/protivljenje određenim ljudima i organizacijama, javna komunikacija, mediji, misionarski rad, humanitarni i socijalni angažman itd sve sa ciljem promovisanja i podrške KSA. Duboko indoktrinirani i instrumentalizovani u svome djelovanju provode politiku vladajuće elite Saudijske Arabije.

U suštini se bore za status quo i protiv političke emancipacije i društvenog napretka.
Zvuči poznato?
Od tih principa su odustali u Siriji. Tu su se, kao i ihvanije, igrale tekfira i džihada.
MorningStar

#7497 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

HarTar wrote: 22/06/2020 00:49 MorningStar, učini mi se Tvrtko od tebe :lol: :lol: :lol:
Sto ? Po cemu ? :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7498 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

Ihvanije, selefije i vehabije u Siriji - Jakub-efendijina jihad-pipeline ekipa.

:lol: :lol:
Last edited by Challenger_ on 22/06/2020 00:54, edited 1 time in total.
MorningStar

#7499 Re: LIBIJA

Post by MorningStar »

japin_mutapi wrote: 22/06/2020 00:48 Selefije/vehabije su uvijek i svugdje režimski ljudi. Bilo kao pojedinci, grupa, udruženje građana ili politička organizacija sa većom ili manjom snagom.

Zvuči poznato?
To se posebno manifestovalo u siriji :D
HarTar

#7500 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

MorningStar wrote: 22/06/2020 00:51
HarTar wrote: 22/06/2020 00:49 MorningStar, učini mi se Tvrtko od tebe :lol: :lol: :lol:
Sto ? Po cemu ? :D
Izbacuješ te nekakve fotografije, Twittere na arapskom, tako i Tvrtko kikica radi, samo što kod njega ništa nije povezano sa tim o čemu laprda :lol:
Post Reply