Nemam pojma sta hoces reci? Da su to razlozi zasto reba glasati za SDA ili sta?relativno84 wrote: ↑21/06/2020 02:24Ta suplja bi imala smisla da iza nas nije mali milion izbornih ciklusa, gdje zeleni svidjalo se to nekome ili ne uzimaju vlast redovno. Naravno glasaju uhljebi, ovi s interesom itd. Ali gdje su ti slicni tebi, i ovoj malo grupi klonova na forumu, gledajuci izbore lijevi ga puse u svim pravcima. Naravno njihov alibi je narod glup itd, ali cinjenica je da njihova ponuda neke alternative je samo prica i prica, cim dodju do pozicije pokazu da su vrlo slicni zelenima, sa manjim mogucnostima lopovluka jer nisu uhodani.drug_profi wrote: ↑21/06/2020 00:14 Bore? Kao SDA se borio nesto, pa ih treba nadmasiti?
SDA je uspjela izgubiti i medjunarodnu podrsku i drzavotvornost stranke.
Naravno da vi to ne zelite vidjeti jer imate materijalni interes da SDA i dalje vlada.
Jednostavno nije moguce biti posten i inteligentan covjek, i idalje biti na strani SDA.
Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#7376 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- relativno84
#7377 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Glasanje nije problem, lazne alternative su muka koju mucimo iz godine u godinu.drug_profi wrote: ↑21/06/2020 03:18 Nemam pojma sta hoces reci? Da su to razlozi zasto reba glasati za SDA ili sta?
-
MUNAFIK
#7378 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Po prici, retorici, razmisljanju, nacinu koaliranja, razmjeni misljenja, prihvatanju drugih i drugacijih i ponasanju u koaliciji kifla je daleko ispred cijelog politickog sivila u BIH.Point. wrote: ↑20/06/2020 22:52 Kako je ova država srozala govori i podatak da se raja uzda u SDA preletača aka bivšeg košarkaša i studenta fiskulture, grobara velikana KK Bosna da će fol promijeniti bilo šta. Konaković nema problem sa SDA nego sa familijom Izetbegović, sutra bi se vrato da se ublehaški par povuče.
Dino, no pasaran! Mustafa vives!
Tako da ta prica kao da je on haman pa dno ne pije vode, odavno mi u BIH nismo imali nekoga kao kifla...
A ni za rad mu se ne može prigovarati, dok je bio SDA napao je korumpirane SDA ljude i direktore, kao NIP nastavio je jos jace... Tako da je kifla veliki iskorak naprijed u srozanoj BH politici... Razlika izmedju njega i ostalih je izuzetno velika i široka i duboka!!!
-
nehora
#7379 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dino je koliko sam ja shvatio lik koji je nekad bio u sda isada kada vise nijetu jebe taj sda ono bas fino.dino je iz sdajelili moguce daja e on doso sebi?
-
stranacc
#7380 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma naravnodrug_profi wrote: ↑21/06/2020 00:14Bore? Kao SDA se borio nesto, pa ih treba nadmasiti?relativno84 wrote: ↑21/06/2020 00:12Bilo bi lijepo vidjeti ljevicare kako se bore sa ove dvije gore stranke na nivou drzave. Jos samo da narod popusti demagogiju i eto vlasti.drug_profi wrote: ↑20/06/2020 23:15 Jel ti razumiješ da su HDZ i SNSD sve što su postigli, postigli zahvaljujući tome što su za partnera imali SDA, bratiju nesposobnih i neobrazovanih političara (kojima drzava treba samo u vidu budzeta), ali zato vrlo sposobnih i dosjetljivih kriminalaca?
Razumijes ti to odlicno, ali ti si zainteresovana strana koja vidi svoj interes u nekoj sitnoj nagradi od te SDA.
A sto se tice interesa, dovoljno je citati sve agresivne stavove lijevog foruma, pa da se vidi koliko ko ima interesa da grize kao pujdo.
Naravno da vi to ne zelite vidjeti jer imate materijalni interes da SDA i dalje vlada.
Jednostavno nije moguce biti posten i inteligentan covjek, i idalje biti na strani SDA.
33% bosnjaka su glupi. Genetski. Sve go kriminalac u sda . Sdp , adz, snsd..
Prosperitetna raja.
Vama fgr ocigledno ne valja bosnjacki narod. Pa koji kurac cekate prebacite se u bluku jal u citluk i odatle pocnite process..
A nedje si dodao da ce i bosne nestati, zbog sda
Po tom pitanju cerat ce se josh.. Mi se necemo umoriti
- ovo_malo_duse
#7381 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Promjena nacina napadanja. Kad su vidjeli da mu nemaju sta napakovat, da je raja u stvari vidjela koliki su iskorak napravi li za malo vremena u KS, Kifla i NS, sad je fokus na onom i on je iz SDA, preletac, svi su oni isti, nista se nece promjenit. Mantrom o fasizmu.MUNAFIK wrote: ↑21/06/2020 04:07Po prici, retorici, razmisljanju, nacinu koaliranja, razmjeni misljenja, prihvatanju drugih i drugacijih i ponasanju u koaliciji kifla je daleko ispred cijelog politickog sivila u BIH.Point. wrote: ↑20/06/2020 22:52 Kako je ova država srozala govori i podatak da se raja uzda u SDA preletača aka bivšeg košarkaša i studenta fiskulture, grobara velikana KK Bosna da će fol promijeniti bilo šta. Konaković nema problem sa SDA nego sa familijom Izetbegović, sutra bi se vrato da se ublehaški par povuče.
Tako da ta prica kao da je on haman pa dno ne pije vode, odavno mi u BIH nismo imali nekoga kao kifla...
A ni za rad mu se ne može prigovarati, dok je bio SDA napao je korumpirane SDA ljude i direktore, kao NIP nastavio je jos jace... Tako da je kifla veliki iskorak naprijed u srozanoj BH politici... Razlika izmedju njega i ostalih je izuzetno velika i široka i duboka!!!
Djelom da smanje izlazak na izbore demorliziranjem a i da probaju i svojim satelitima obezbjedite koji glasic.
Pogledaj postove pojedinaca zadnju sedmicu 2. Ista mantra se vrati.
-
The 51st State
#7382 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam procente ali je svako glup ko glasa za sda nakon samo ove afere sa efendicem, dakle covjek ih snimi da vrse izbornu prevaru i korupciju unutar stranke i opet se kandiduje ispred iste za nacelnika. Izvinices, ali samo glup covjel bez trunke postenja moze glasati za takav politicki subjekt, a ovo je samo jedan primjer. Bosnjaci imaju napokon jasnu alternativu sda koja ne odstupa od nacionalne politike ali su spremni da rade sa svakim u okviru jasno zadanaih principa i ciljeva.stranacc wrote: ↑21/06/2020 04:40Ma naravnodrug_profi wrote: ↑21/06/2020 00:14Bore? Kao SDA se borio nesto, pa ih treba nadmasiti?relativno84 wrote: ↑21/06/2020 00:12
Bilo bi lijepo vidjeti ljevicare kako se bore sa ove dvije gore stranke na nivou drzave. Jos samo da narod popusti demagogiju i eto vlasti.
A sto se tice interesa, dovoljno je citati sve agresivne stavove lijevog foruma, pa da se vidi koliko ko ima interesa da grize kao pujdo.
Prosperitetna raja.
Vama fgr ocigledno ne valja bosnjacki narod. Pa koji kurac cekate prebacite se u bluku jal u citluk i odatle pocnite process..
Po tom pitanju cerat ce se josh.. Mi se necemo umoriti![]()
-
emmir1
#7383 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
The 51st State wrote: ↑21/06/2020 08:12Ne znam procente ali je svako glup ko glasa za sda nakon samo ove afere sa efendicem, dakle covjek ih snimi da vrse izbornu prevaru i korupciju unutar stranke i opet se kandiduje ispred iste za nacelnika. Izvinices, ali samo glup covjel bez trunke postenja moze glasati za takav politicki subjekt, a ovo je samo jedan primjer. Bosnjaci imaju napokon jasnu alternativu sda koja ne odstupa od nacionalne politike ali su spremni da rade sa svakim u okviru jasno zadanaih principa i ciljeva.stranacc wrote: ↑21/06/2020 04:40Ma naravnodrug_profi wrote: ↑21/06/2020 00:14
Bore? Kao SDA se borio nesto, pa ih treba nadmasiti?
Prosperitetna raja.
Po tom pitanju cerat ce se josh.. Mi se necemo umoriti![]()
Samo dvije vrste ljudi mogu glasati za SDA.
Debili i oni koji imaju direktnu korist od te lopovske organizacije
- Styling
#7384 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Indirektno za SDA glasaju i oni koji ne izlaze na izbore jer se njihovi glasovi kradu i uredno biljeze za SDA. Samo izlaznost preko 60% moze osigurati koliko-toliko regularnost izbora. Spavaci se trebaju probuditi.
- bingov buraz
#7385 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA nije stranka SDA je interesno društvo.
Od vrha do običnog glasača svi imaju dio kolača (sad će mi Dubioza maznuti rimu,halalim
) veličine u skladu sa mjestom u hranidbenom lancu.
Od vrha do običnog glasača svi imaju dio kolača (sad će mi Dubioza maznuti rimu,halalim
- moon_walker_90
#7386 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To ja uvijek i govorim,samo masovna izlaznost na izbore. Par minuta svakih 730 dana nije mnogo, da se ode i zaokruzi listic.
- agnostic_front
#7387 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta je ovo, proculo se o maloj nebitnoj lokalnoj stranci i u Sveckoj 
-
putokaz1
#7388 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Najveća izlaznost je u Banovićima
75%
PDA dobije tih 75
75%
PDA dobije tih 75
- Point.
#7389 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Smeta vam SDA a ne smeta vam to sto se Dino i dalje vodi SDA ideologijom? Covjek je duuuug niz godina bio u SDA, bio je dio tog kartela, ona ga je iznjedrila i sad pojedini misle da se te stvari mogu preko noci promijeniti, da ce odbaciti njihovu ideologiju i krenuti ispocetka? Hoce al malo sutra. To i cinjenica da mu skola sa imenom Mustafe ne smeta i da je imenom i prezimenom zapisan u izvjestaju State Department, ti mislis taj lik je ista drugaciji od kartela Izetbegovic? Isto sranje, drugo pakovanje. Lik je skontao sta prolazi kod pojedinih, udri da si anti SDA i imas prolaz, sve ostalo ce ljudi zaboraviti, nema veze sto je on i dalje fakticki SDA.MUNAFIK wrote: ↑21/06/2020 04:07Po prici, retorici, razmisljanju, nacinu koaliranja, razmjeni misljenja, prihvatanju drugih i drugacijih i ponasanju u koaliciji kifla je daleko ispred cijelog politickog sivila u BIH.Point. wrote: ↑20/06/2020 22:52 Kako je ova država srozala govori i podatak da se raja uzda u SDA preletača aka bivšeg košarkaša i studenta fiskulture, grobara velikana KK Bosna da će fol promijeniti bilo šta. Konaković nema problem sa SDA nego sa familijom Izetbegović, sutra bi se vrato da se ublehaški par povuče.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7390 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jebote ideologija, hocemo obracun sa lopovima, zar je to toliko tesko skontati.
-
The 51st State
#7391 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A kk bosna 
- Styling
#7392 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jedina ideologija SDA je stranka prije naroda i države i uhljebljenje zarad lične koristi.
- Styling
#7393 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa ima li šta od toga? Jesu li šta dokazali? Dokle je proces?
-
The 51st State
#7394 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta ce biti kad je na kraju Imamvovic bio glavni i odgovorni pada kluba. No, cijelo dusebrizje je komicno eto 15 godina nije konakovic prsmrdio bosni pa opet nista se ne desava. Cherry picking klasicni., smjesan ali nemaju se za sta drugo fatati.
- Nekako s proljeća
#7395 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gospodski sa olovkom i u okviru od desetak minuta. Kamo sreće da se dvije trećine energije usmjeri na animiranje onih koji imaju pravo glasa da ga iskoriste, da izađu na izbore i glasaju.moon_walker_90 wrote: ↑21/06/2020 09:21To ja uvijek i govorim,samo masovna izlaznost na izbore. Par minuta svakih 730 dana nije mnogo, da se ode i zaokruzi listic.
Pri tom niti jednom riječju im ne sugerisati kome da daju svoj glas. To je isključivo njihovo pravo za koga će glasati.
Režimski glasači će sigurno izaći, a ostali se međusobno glođu za izborni rezultat koji će im omogućiti zadržavanje postojećih mrvica vlasti. Znam kada se ova tema pokrenula kakve su reakcije dijela forumaša-šica bile ... kako vas nije stid opet dolaziti i naprđivati na temi
Kamo sreće da ste znali prepoznati novu energiju na političkoj sceni u Kantonu Sarajevo, da se godinama poslije svi ne patimo zbog par mandata više, tj jednom ili dvije ruke u Skupštini.
-
putokaz1
#7396 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Danas su izbori u Srbiji
Sve je isto kao kod nas
SNS=SDA
LDP porede sa NS
DS sa SDP
Šapića,Stamatovića i slične sa NBL tj Nezavisnim Načelnicima ili možda su bliži Deliću ili Šuhretu
SRS porede s PDA
Vulin je neuporediv
Dosta je bilo porede s ASDA NB NIP i slično
SP bi uporedio s SBB i DF uvjek s vlastima
Miša Vacić je ko naš BOSS opozicija opoziciji
Sve je isto kao kod nas
SNS=SDA
LDP porede sa NS
DS sa SDP
Šapića,Stamatovića i slične sa NBL tj Nezavisnim Načelnicima ili možda su bliži Deliću ili Šuhretu
SRS porede s PDA
Vulin je neuporediv
Dosta je bilo porede s ASDA NB NIP i slično
SP bi uporedio s SBB i DF uvjek s vlastima
Miša Vacić je ko naš BOSS opozicija opoziciji
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#7397 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cosa Verdebingov buraz wrote: ↑21/06/2020 09:13 SDA nije stranka SDA je interesno društvo.
Od vrha do običnog glasača svi imaju dio kolača (sad će mi Dubioza maznuti rimu,halalim) veličine u skladu sa mjestom u hranidbenom lancu.
- drug_profi
#7398 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cosa verde merde
-
invincible1921
#7399 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino je odigrao na dobru kartu, ko sto sam rekao vec sve je ok i gradjanska drzava i multikulti, ali buraz ja necu da trpim ponizenja i da se stidim svoje drzave i sebe.
Sve druge opozicione su mozda imale neke programe ali relano nikog nije bolio qarc za one koji ih izglasaju tj Bosnjake. Dino je uzeo SDA najjace oruzje a to je drzavotvornost i etnos. Ne kazem da su doticni nesto radili po tom pitanju, ali makar su se pravili da rade.
Pokazo je takodjer po meni i dok je bio premijer a i nakon SDA da zna i radit ako nista bolje od ostalih.
Stranka mu je po meni vrlo tanka, ali on kao licnost je dobio moj glas na proslim izborima i nisam zazalio sekunde jedne.
Sve druge opozicione su mozda imale neke programe ali relano nikog nije bolio qarc za one koji ih izglasaju tj Bosnjake. Dino je uzeo SDA najjace oruzje a to je drzavotvornost i etnos. Ne kazem da su doticni nesto radili po tom pitanju, ali makar su se pravili da rade.
Pokazo je takodjer po meni i dok je bio premijer a i nakon SDA da zna i radit ako nista bolje od ostalih.
Stranka mu je po meni vrlo tanka, ali on kao licnost je dobio moj glas na proslim izborima i nisam zazalio sekunde jedne.
- Styling
#7400 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Par mojih prijatelja je pristupilo NiP-u nedavno. Interesantno je da su to ljudi srednjih godina koji nikada nisu bili politicki angazovani niti clanovi bilo koje stranke, ali su uvijek izlazili na izbore. Nisu mislili da ce se ikada angazovati ali su u ovoj prici prepoznali koncept koji im odgovara i odlucili su da javno podrze tu pricu. Kazu mi da ima jako puno takvih u NiP-u.invincible1921 wrote: ↑22/06/2020 01:53 Dino je odigrao na dobru kartu, ko sto sam rekao vec sve je ok i gradjanska drzava i multikulti, ali buraz ja necu da trpim ponizenja i da se stidim svoje drzave i sebe.
Stranka mu je po meni vrlo tanka, ali on kao licnost je dobio moj glas na proslim izborima i nisam zazalio sekunde jedne.![]()