Sinaj je davno oslobođenMorningStar wrote: ↑20/06/2020 22:47Daj jedan fin penthouse od jedno 250 m2 u Alexandriji, neki manji hotel u vlasnistvo, kakav parking za iznajmljivat... Postajem Egipcanin, tetoviram orla onog njihovog navijam za nase i dobacujem Izraelcima da ce mo im je*at majku za sinajHarTar wrote: ↑20/06/2020 22:45Opet ti kažem, stipu šupljuMorningStar wrote: ↑20/06/2020 22:44
Zavisi kako zivis a ne gdjeA ta sto se udala je vjerovatno upoznala cari arapske kulture prema zenama
![]()
![]()
![]()
![]()
LIBIJA
- HarTar
#7401 Re: LIBIJA
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#7402 Re: LIBIJA
To kaže on, a ovo kažu, odnosno rade USA:
Američki vojni transportni avioni vrše svakodnevne letove za Libiju iz vazdušne baze Ramstein u Njemačkoj
Američki vojni transportni avioni redovno vrše letove iz vazdušne baze Ramstein u Njemačkoj do dva libijska grada, Tripolija i Misrate, rekao je anonimni diplomatski izvor. Oba grada su trenutno pod kontrolom Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA), libijske vlade koju je odobrila UN i zadužene za sjeverozapad zemlje.
Izvor je rekao da postoji mogućnost da ovi avioni prevoze vojni teret u sjevernoafričku zemlju i dodao da Washington razmišlja o učvršćivanju stalnog vojnog prisustva tamo.
- MorningStar
#7403 Re: LIBIJA
Jasta je oslobodjen a ne vracen u zamjenu za priznanje izraela,blokadu palestinaca i jos moraju pitati "e moze li 200 vojnika prave nam probleme ovi neki" kad oce da salju vojsku na isti Egipcani - al nea veze opet bi ja preko ograde, "Pu pu neeeecete vise ,a vidit ce te ima da piramidu pravimo u tel avivu abd dogodine"HarTar wrote: ↑20/06/2020 22:50Sinaj je davno oslobođenMorningStar wrote: ↑20/06/2020 22:47Daj jedan fin penthouse od jedno 250 m2 u Alexandriji, neki manji hotel u vlasnistvo, kakav parking za iznajmljivat... Postajem Egipcanin, tetoviram orla onog njihovog navijam za nase i dobacujem Izraelcima da ce mo im je*at majku za sinaj![]()
![]()
![]()
- MorningStar
-
The 51st State
#7406 Re: LIBIJA
I onda dodje kuka zbog lurdkih i marksistickih teroritsta, a fura se na diktaatora samo zato sto je kontra turske 
-
The 51st State
#7407 Re: LIBIJA
Moguce da su katarski patrioti u tim avionima, barem se tako spekulisalo da ce ih prebaciti u libiju.Challenger_ wrote: ↑20/06/2020 22:53To kaže on, a ovo kažu, odnosno rade USA:
Američki vojni transportni avioni vrše svakodnevne letove za Libiju iz vazdušne baze Ramstein u Njemačkoj
Američki vojni transportni avioni redovno vrše letove iz vazdušne baze Ramstein u Njemačkoj do dva libijska grada, Tripolija i Misrate, rekao je anonimni diplomatski izvor. Oba grada su trenutno pod kontrolom Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA), libijske vlade koju je odobrila UN i zadužene za sjeverozapad zemlje.
Izvor je rekao da postoji mogućnost da ovi avioni prevoze vojni teret u sjevernoafričku zemlju i dodao da Washington razmišlja o učvršćivanju stalnog vojnog prisustva tamo.LINK
- Kikibombona
#7408 Re: LIBIJA
Dok Tajipa zaljevaju hladnom vodom, poslao je ovu budalu da nesto prolabrnja

...
A pratite u narednim danima kada se u Tripoliju teroristicka bagra bude medjusobno sukobljavala oko raspodjele plijena. Ona ihvanijska budala Saraz nema nikakvu kontrolu nad oruzanim bandama. Zapamtite ovo. Dajem rok od maksimalno mjesec dana da pocnu obracuni izmedju bandi u Tripoliju i Misrati.

...
A pratite u narednim danima kada se u Tripoliju teroristicka bagra bude medjusobno sukobljavala oko raspodjele plijena. Ona ihvanijska budala Saraz nema nikakvu kontrolu nad oruzanim bandama. Zapamtite ovo. Dajem rok od maksimalno mjesec dana da pocnu obracuni izmedju bandi u Tripoliju i Misrati.
- Kikibombona
#7409 Re: LIBIJA
Saudijska Arabija poziva na razoruzanje teroristickih milicija u Libiji
Podrska za Egipat
Stize podrska iz Emirata
Podrska za Egipat
Stize podrska iz Emirata
Last edited by Kikibombona on 20/06/2020 23:15, edited 1 time in total.
- muhafuca
#7410 Re: LIBIJA
Na stranu sad Sisi al ovaj Egipat ako ne pocne konkretno
pokazivati/demonstrirati silu po komsiluku
kako je krenulo nece imati uticaja ni u Kairu a kamoli gdje dalje
propast ce skroz na skroz
etiopija ga odozdo a turska odozgo i sa strane
saudija ih vec odavno sa druge strane
zalosno.
pokazivati/demonstrirati silu po komsiluku
kako je krenulo nece imati uticaja ni u Kairu a kamoli gdje dalje
propast ce skroz na skroz
etiopija ga odozdo a turska odozgo i sa strane
saudija ih vec odavno sa druge strane
zalosno.
- Challenger_
#7411 Re: LIBIJA
Nebitno. Bitno je šta USA rade.The 51st State wrote: ↑20/06/2020 23:08
Moguce da su katarski patrioti u tim avionima, barem se tako spekulisalo da ce ih prebaciti u libiju.
Last edited by Challenger_ on 20/06/2020 23:17, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#7412 Re: LIBIJA
Nebitno. Bitno je šta USA rade.Challenger_ wrote: ↑20/06/2020 23:14Moguce da su katarski patrioti u tim avionima, barem se tako spekulisalo da ce ih prebaciti u libiju.
[/quote]
Sumnjam da ista posebno rade osim da ruse iskontrolisu, koji su u principu i isprovocirali vanjski uticaj zajedno sa uae podrzavajuci pucistu.
- Challenger_
#7413 Re: LIBIJA
Presitno je to za njih. Oni i Iran imaju kudikamo kompleksniju i dugoročniju kalkulaciju.The 51st State wrote: ↑20/06/2020 23:17Sumnjam da ista posebno rade osim da ruse iskontrolisu, koji su u principu i isprovocirali vanjski uticaj zajedno sa uae podrzavajuci pucistu.
Iza Sirta, Bengazija i Tobruka prije svega i iznad svega stoje Egipat i Emirati.
- Kikibombona
#7415 Re: LIBIJA
Zanimljivo je da se al-Sisi u svom govoru vise puta obratio arapskim plemenima, porucio im da ce ih Egipat zastiti od svake prijetnje.
Nekoliko puta je rekao da Egipat nece dozvoliti da strane sile ugrozavaju arapski narod.
Dakle, al-Sisi se pozicionira kao novi arapski lider.
General Farid kaze da ce egipatska armija doci u Libiju ako dobije poziv od libijske armije
IF #LNA requests the entry of the Egypt Army in #Libya (to give assistance in the fight against Terrorists),we will do so.
We are ready.
- Challenger_
#7417 Re: LIBIJA
Što se tiče ove gužve u Magrebu, znam koga se, takođe, ne treba izgubiti iz vida: Alžir. Radar kaže da fercera...
- Kikibombona
#7418 Re: LIBIJA
State Department nakon poruka al-Sisija
'Oni koji danju i nocu prijete napadom na Libiju moraju znati da postoji arapska i medjunarodno priznata vlada koja je u vise navrata odbacila egipatsku vojnu intervenciju i pozdravila politicku saradnju sa Kairom. Zasto generali danas traze rat a ne mir'?
Na komentar je odgovorio veliki broj Egipcana, uglavnom duhovito. Evo jedan ozbiljan odgovor:
'Turska mora prestati sanjariti - ne mozete na libijski zapad dovesti 13 000 terorista i placenika, opisati ih kao libijsku vojsku, a misliti da ce vam to proci. Libija i sinova Omara Mahtara ce pokopati vas projekt, oni ce zastititi svoje bogastvo od vase pohlepe, neizbjezno cete izgubiti i necete lizati libijski med (naftu)'.

The State Department: Al-Sisi's statement regarding #Libya reflects the importance of working on a ceasefire
We support the efforts launched by #Egypt to return to international negotiations
Washington supports improving security in Libya and reviving its economy
Jasin Aktaj, visoki zvanicnik AKP, cvili na arapskomThe State Department: #Libya's stability is achieved through a cease-fire and the start of a political process
We support the desire of all Libyans to end foreign interference
'Oni koji danju i nocu prijete napadom na Libiju moraju znati da postoji arapska i medjunarodno priznata vlada koja je u vise navrata odbacila egipatsku vojnu intervenciju i pozdravila politicku saradnju sa Kairom. Zasto generali danas traze rat a ne mir'?
Na komentar je odgovorio veliki broj Egipcana, uglavnom duhovito. Evo jedan ozbiljan odgovor:
'Turska mora prestati sanjariti - ne mozete na libijski zapad dovesti 13 000 terorista i placenika, opisati ih kao libijsku vojsku, a misliti da ce vam to proci. Libija i sinova Omara Mahtara ce pokopati vas projekt, oni ce zastititi svoje bogastvo od vase pohlepe, neizbjezno cete izgubiti i necete lizati libijski med (naftu)'.
- HarTar
#7419 Re: LIBIJA
Ima traume iz rata vezano za izbjeglištvo u Turskoj tako da čak i vehabije podržava samo ako su protiv Turske, iako znam da ih organski ne može (vehabije), ali izgleda Tursku još više ne može...turgut wrote: ↑20/06/2020 23:51 jel to na nivou plemena, nema tu hajra.
Turska ne može svoje teroriste ali zato Rusi mogu svoje, Haftar svoje plaćenike iz Čada i sličnih pripizdina, i tako prebacivanje jednih drugima u nedogled. Omer Muhtar i ove kreteni daleko ko nebo i zemlja. čuj pozivaju se na Omera MuhtaraTurska mora prestati sanjariti - ne mozete na libijski zapad dovesti 13 000 terorista i placenika, opisati ih kao libijsku vojsku, a misliti da ce vam to proci. Libija i sinova Omara Mahtara ce pokopati vas projekt, oni ce zastititi svoje bogastvo od vase pohlepe, neizbjezno cete izgubiti i necete lizati libijski med (naftu)![]()
kao što rekoh, nivo plemenske svijesti.![]()
- HarTar
#7420 Re: LIBIJA
Ne uzimaj ga za ozbiljno, on živi u svom nekom imaginarnom svijetu. Ja plačem kada ga čitam, tako sam plakao i kada mi je ove gluposti uživo pričao. Glavna mu je bila za Saudiju, kaže hebo zemlju kojoj je vrhunac proizvodnje proizvodnja hurniturgut wrote: ↑21/06/2020 00:05lik ima čir na želudcu od pomena vehabija, a onda sav u ekstazi i oduševljen postavlja linkove kako KSA podržava Haftara, Idžipt i Sisonju.HarTar wrote: ↑20/06/2020 23:58Ima traume iz rata vezano za izbjeglištvo u Turskoj tako da čak i vehabije podržava samo ako su protiv Turske, iako znam da ih organski ne može (vehabije), ali izgleda Tursku još više ne može...turgut wrote: ↑20/06/2020 23:51 jel to na nivou plemena, nema tu hajra.
Turska ne može svoje teroriste ali zato Rusi mogu svoje, Haftar svoje plaćenike iz Čada i sličnih pripizdina, i tako prebacivanje jednih drugima u nedogled. Omer Muhtar i ove kreteni daleko ko nebo i zemlja. čuj pozivaju se na Omera Muhtara![]()
kao što rekoh, nivo plemenske svijesti.![]()
![]()
- HarTar
#7421 Re: LIBIJA
Meni je žao egipćana, običnog naroda, ali faraona ne mogu smisliti. Pobježe nam Tvrtkoturgut wrote: ↑21/06/2020 00:31hurme su dobre i hranljive. s obzirom na ekonomsku moć Egipta, hurme će izgleda biti jedini prehrambeni artikl faraonovoj vojsci. onaj egipatski uštipak od hljeba, šaka hurmi i čuturica vode. Suhi dnevni obrok SDO.Ne uzimaj ga za ozbiljno, on živi u svom nekom imaginarnom svijetu. Ja plačem kada ga čitam, tako sam plakao i kada mi je ove gluposti uživo pričao. Glavna mu je bila za Saudiju, kaže hebo zemlju kojoj je vrhunac proizvodnje proizvodnja hurni![]()
![]()
![]()
- Kikibombona
#7422 Re: LIBIJA
I meni je zao mladih turskih vojnika, nevidjene bijede, koja gine po Iraku, Siriji i drugim drzavama u koje ih salju bolesni AKP sektasi. Dok siromasni Turcin ratuje u Siriji, dok njegovi roditelji i braca cekaju da im plafon padne na glavu, sultanova djeca, Bilal i Sumeja, zive u nevidjenoj raskosi, u zlatu i svili. Nepravda najgore vrste.HarTar wrote: ↑21/06/2020 00:37Meni je žao egipćana, običnog naroda, ali faraona ne mogu smisliti. Pobježe nam Tvrtkoturgut wrote: ↑21/06/2020 00:31hurme su dobre i hranljive. s obzirom na ekonomsku moć Egipta, hurme će izgleda biti jedini prehrambeni artikl faraonovoj vojsci. onaj egipatski uštipak od hljeba, šaka hurmi i čuturica vode. Suhi dnevni obrok SDO.Ne uzimaj ga za ozbiljno, on živi u svom nekom imaginarnom svijetu. Ja plačem kada ga čitam, tako sam plakao i kada mi je ove gluposti uživo pričao. Glavna mu je bila za Saudiju, kaže hebo zemlju kojoj je vrhunac proizvodnje proizvodnja hurni![]()
![]()
![]()
![]()
- MorningStar
#7423 Re: LIBIJA
Heh pa to je svugdje tako , urijetko krema ide da uskace u rovoveKikibombona wrote: ↑21/06/2020 10:33I meni je zao mladih turskih vojnika, nevidjene bijede, koja gine po Iraku, Siriji i drugim drzavama u koje ih salju bolesni AKP sektasi. Dok siromasni Turcin ratuje u Siriji, dok njegovi roditelji i braca cekaju da im plafon padne na glavu, sultanova djeca, Bilal i Sumeja, zive u nevidjenoj raskosi, u zlatu i svili. Nepravda najgore vrste.
-
The 51st State
#7424 Re: LIBIJA
Ovo licemjerno lamentiranje nad zivotima turskih vojnika je za povracanje. Zna se sta je vojnik i sta je drzava kad se ugovor potpisuje, posebno od nekog ko goriljivo podrzava kurdski terorizam.
Glup i seljacki nacin diskreditacije.politike turske drzave, no to je fora stara jos iz vijetnama pa sad svakakva fukara to koristi.
Glup i seljacki nacin diskreditacije.politike turske drzave, no to je fora stara jos iz vijetnama pa sad svakakva fukara to koristi.
- Kikibombona
#7425 Re: LIBIJA
Nemoj mi reci da britanski, francuski, njemacki ili grcki vojnik zivi u ovakvim kucama.MorningStar wrote: ↑21/06/2020 10:40Heh pa to je svugdje tako , urijetko krema ide da uskace u rovove(svaka cast izuzetcima i onim koji zasluze komanduju)

I ovi momci, u ranim dvadesetim, poginu u nekakvom Idlibu, ratujuci sa snagama Bashara Asada.