Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Daft Haruki
#43126 Re: Zeničani
Nisam balavac druze daleko od toga a ciji je veci staz na BP ne sumjam i ponio sam se sa respektom prema tebi. Moze se imati razlicito misljenje naravno. I mene je zabolilo tvoje filozofiranje na temu a mi se gasimo. Ili si uz nas druze kad je najteze ili druze nemoj so na ranu dosipati. Borba je pocela. Sarajevo je pesonifikacija buducnosti sta cel se na BP i u Zenickoj publici odvijati kad nas nezainteresovani vjecnici i Vakufski kralj ugasi. Sve najbolje. I od mene dosta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43127 Re: Zeničani
Ok mi je zgrada na bulevaru, drzali su se originalnog dizajna. Ruglo su mi Socijalno i zgrada kod Tena gdje nisu sve do kraja zavrsili
Ove boje bih i ja preskocio i isao bih jednobojnim ćizama kakve su bile. Ono sto je potencijalni problem
je sto ovih tipskih nebodera na Jaliji ima 4-5 komada, a i u Crkvicama jos 4 ..pa ako se svako bude igrao varijacija na temu, onda smo ga popusili. 
Ove boje bih i ja preskocio i isao bih jednobojnim ćizama kakve su bile. Ono sto je potencijalni problem
- phillie
#43128 Re: Zeničani
Ma nece se sve ni uraditi...nema narod para_BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2020 15:57 Ok mi je zgrada na bulevaru, drzali su se originalnog dizajna. Ruglo su mi Socijalno i zgrada kod Tena gdje nisu sve do kraja zavrsili![]()
Ove boje bih i ja preskocio i isao bih jednobojnim ćizama kakve su bile. Ono sto je potencijalni problemje sto ovih tipskih nebodera na Jaliji ima 4-5 komada, a i u Crkvicama jos 4 ..pa ako se svako bude igrao varijacija na temu, onda smo ga popusili.
![]()
- kamberovica polje
#43129 Re: Zeničani
Vidjet ćete kad se lamele uhvate. Mene već strah palete koju tamo budu koristili.
- Ja_Ja
#43130 Re: Zeničani
Ne znam jesam li ovdje ili na skyscraper-u procitao da za lamelu treba i preko milion ako ne i puno vise. Al bi jedna lijepa fasada na njoj grad citav promjenila.
-
clio_dci120
#43131 Re: Zeničani
Rijesit ce to Fudo, tako sto ce i lamelu poslati u stecaj. 
-
zona072
#43133 Re: Zeničani
Pa samo neka usklade približno sa bojom škole i trebalo bi biti okejkamberovica polje wrote: ↑20/06/2020 19:15 Vidjet ćete kad se lamele uhvate. Mene već strah palete koju tamo budu koristili.
-
Throttle
#43134 Re: Zeničani
Sta je ovo i po zenici zavladala praksa da se cacka telefon dok se vozi. Al ne da se neko.javi ili otkuca poruku nego vidis da skrola po instagramu, fejsbuku il cemu vec
vidis po pokretima da se bezveze pregleda po mrezama, znaci nije iz neke potrebe nego level iznad...
-
clio_dci120
#43135 Re: Zeničani
Ma ove mladje generacije su retardirane. Valja objaviti story voznje Audija ili BMW na fb ili Instagramu. Ne voze svi Lancije i Opele, pa da se moraju da kriti od naroda. 
- Casual's
#43136 Re: Zeničani
To je dobro, ali mi je najjace stati da se ispricas sa jaranom iz suprotne trake i puhati biceps kroz prozor za vrijeme razgovora.Throttle wrote: ↑21/06/2020 15:15 Sta je ovo i po zenici zavladala praksa da se cacka telefon dok se vozi. Al ne da se neko.javi ili otkuca poruku nego vidis da skrola po instagramu, fejsbuku il cemu vecvidis po pokretima da se bezveze pregleda po mrezama, znaci nije iz neke potrebe nego level iznad...
-
Throttle
#43137 Re: Zeničani
Ja sam se sav zatamnio da me ne vide hahaclio_dci120 wrote: ↑21/06/2020 15:36 Ma ove mladje generacije su retardirane. Valja objaviti story voznje Audija ili BMW na fb ili Instagramu. Ne voze svi Lancije i Opele, pa da se moraju da kriti od naroda.![]()
-
clio_dci120
#43138 Re: Zeničani
Meni je najjaci Pivke kad pored Carpe Diema prolazi dvaes na sat sa sluzbenim Passatom 
-
clio_dci120
#43139 Re: Zeničani
Throttle wrote: ↑21/06/2020 16:32Ja sam se sav zatamnio da me ne vide hahaclio_dci120 wrote: ↑21/06/2020 15:36 Ma ove mladje generacije su retardirane. Valja objaviti story voznje Audija ili BMW na fb ili Instagramu. Ne voze svi Lancije i Opele, pa da se moraju da kriti od naroda.![]()
Hehe. Ma tvoja je Vectra beton, uvijek je zagledam.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#43140 Re: Zeničani
Pa ograničenje je 20..ležeci i pješački, šta je trebao 50 na satclio_dci120 wrote: ↑21/06/2020 16:35 Meni je najjaci Pivke kad pored Carpe Diema prolazi dvaes na sat sa sluzbenim Passatom![]()
- N.N.
#43141 Re: Zeničani
Onda bi bilo, klosar, fura se, lako he drzavno auto jebavati i td.
Nasa posla.

Nasa posla.
-
clio_dci120
#43142 Re: Zeničani
Ma dobro, imas verziju 20 na sat i gledas svoja posla, I'ma verzija 20 na sat da me vidi Rakija iz baste. Ispred mene isao, haman se zaustavi pred bastom da ga vide.Bobi wrote: ↑21/06/2020 16:48Pa ograničenje je 20..ležeci i pješački, šta je trebao 50 na satclio_dci120 wrote: ↑21/06/2020 16:35 Meni je najjaci Pivke kad pored Carpe Diema prolazi dvaes na sat sa sluzbenim Passatom![]()
?
Seljakluk se Iz nekog nikada ne izbaci, a meni je svakako seljakluk eksponiranje vozilom.
I mnogi drugi, Koji imaju ogrooooman parking ispred IK banker, besplatan navece, Ali se svi naguraju u onu ulicicu...
-
belfy
#43143 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/saopcenje-za ... as-celika/
opa! sta ovo kaze zenicka SDA da ce pokrenuti inicijativu da se Celik spasi parama gradjana. trebali su reci i da ce organizovati sergiju... svaka cast, kako se niko drugi nije toga sjetio... oh, cek...
https://www.zenicablog.com/video-eksklu ... -nk-celik/
evo, veli i neki vrhunski menadzer da bi to ljudi lako podnijeli. a to je izrekao nakon sto ga je to tistilo mjesecima i godinama... stata sto nije objelodanjen ranije pa da Celik spasi muke. lijepo covjek kaze da je: "Menadžer nekolicine svjetski poznatih nogometnih imena..." i da nije "obican" znamo zato jer: "a da nije “običan” menadžer govori i to što je na Univerzitetu Castilla u Španiji stekao i zvanje eksperta u upravljanju klubovima".
et'. pa niko nista da napise o svim ovim kvalitetnim rjesenjima koja se nude, pa bih ja da poberem lajkove, zahvale i sabskrajbove... cuj mene uplate... sabskrajbove sam mislio...
opa! sta ovo kaze zenicka SDA da ce pokrenuti inicijativu da se Celik spasi parama gradjana. trebali su reci i da ce organizovati sergiju... svaka cast, kako se niko drugi nije toga sjetio... oh, cek...
https://www.zenicablog.com/video-eksklu ... -nk-celik/
evo, veli i neki vrhunski menadzer da bi to ljudi lako podnijeli. a to je izrekao nakon sto ga je to tistilo mjesecima i godinama... stata sto nije objelodanjen ranije pa da Celik spasi muke. lijepo covjek kaze da je: "Menadžer nekolicine svjetski poznatih nogometnih imena..." i da nije "obican" znamo zato jer: "a da nije “običan” menadžer govori i to što je na Univerzitetu Castilla u Španiji stekao i zvanje eksperta u upravljanju klubovima".
et'. pa niko nista da napise o svim ovim kvalitetnim rjesenjima koja se nude, pa bih ja da poberem lajkove, zahvale i sabskrajbove... cuj mene uplate... sabskrajbove sam mislio...
- apsidejzi
#43144 Re: Zeničani
Srusite ga ako mislite da ce SDA bit bolja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/06/2020 17:46 Izbori ce u novembru pa eto prilike da se srusi gradonacelnik. Ali onda nema kuknjave kako ovo nije politicka prica.
- Ja_Ja
#43145 Re: Zeničani
Ni Bekim a pogotovo SDA nisu vrijedni odgovora, niti da se o njima pise. Od vijecnika i gradonacelnika samo traziti da prihvate prijedlog UG Robijasi. Za pocetak nista vise, a ni manje.
- Ja_Ja
#43146 Re: Zeničani
Srusit ga treba ne samo zbog Celika. Rusiti ga treba i zbog ZT, pasa, reforme administracije (koju nije uradio), reforme drugih JP, rusit ga treba i zbog toga sto je totalno zapostavio ne samo javne radove vec i odrzavanje u gradu. Treba ga rusit sto laze, vara, javnim parama pozicionira svoje zemljiste da postane od javnog znacaja pa da ga mnogostruko unovci. Rusit ga treba zbog milion razloga ali ni jedan od njih jos uvijek nije zbog toga sto postoji bolja alternativa.apsidejzi wrote: ↑22/06/2020 23:13Srusite ga ako mislite da ce SDA bit bolja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/06/2020 17:46 Izbori ce u novembru pa eto prilike da se srusi gradonacelnik. Ali onda nema kuknjave kako ovo nije politicka prica.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene bude stid kada procitam komentare tipa “srusite ga ako mislite da ce SDA biti bolja”. Tim se prejudicira da ukoliko smo protiv jednog smeca da nam po automatizmu drugo smece odgovara. Sto je svakako van pameti i nije tacno. Trenutno sve sto se ljudima nudi je smece. Nada uvijek postoji da ce se pojaviti kvalitetnija alternativa. A do tada nam apsolutno postaje obaveza da vrsimo pritisak na smece da radi svoj posao onako kako treba.
- apsidejzi
#43147 Re: Zeničani
Najgore su ove poluistine gdje sve lijepo ispricas i onda taman preskocis dio koji ti neodgovara. Ovaj boldirani dio koji si namjerno smrljao izgledao je ovako: Robijasi su htjeli 1 clan = 1 glas i Fudo im je to dao. Proce par sedmica i ispostavice se da je Celik imao par stotina clanova. TIh par stotina clanova nije moglo finansirati nista, kamoli klub za Evropu. Tek onda je krenula prica o "investitoru". Ovo sto si propustio napisati je veoma bitan faktor u prici. Celik se trebao ugasiti brat bratu prije 4 godine minimalno. Jednostavno, 500 robijasa nije dovoljno za fudbal.zona072 wrote: ↑19/06/2020 17:51 Mislim da niste upravu kada govorite da nije bilo otpora prema vlastima prije Fuada Kasumovića. Robijaši i svi ostali navijači Čelika su vjerovatno jedina navijačka grupa na Balkanu koja je bojkotovala domaće utakmice kluba u dva navrata, sa porukom da se ukaže na malverzacije i kriminal u klubu. Treba ovdje napomenuti da su ti momci išli na gostujuće utakmice i tako svaki drugi vikend gledali svoj klub, i zbog toga vjerovatno doveli u pitanje i svoje samo postojanje kao navijačke grupe, jer je zbog toga mnogo ljudi otišlo, izgubilo osjećaj za utakmicu za Čelik, počelo sa pričom kako klub treba ugasiti i kako je upitna ljubav prema Čeliku. Sve do zadnjih izbora, kada se najoštrije napadala tadašnja odlazeća struktura ispostavit će se. Na tom pritisku i otporu Robijaša, NGG-a i svih ostalih ljudi koji vole ovaj klub Fuad Kasumović započinje svoju nezavisnu kampanju. Opet ću se pozvati na prilog Federalne televizije i emisije mreža gdje se govorilo o ljudima koji su u klubu i koji prave štetu klubu, u samom finišu izborne kampanje, maltene dan ili noć pred izbore, Robijaši dijele i lijepe letke za auta, kako se treba glasati kontra SDA, jasna je poruka bila. Dakle, ako se pogleda broj glasova u odnosu na kontra kandidata Fuada Kasumovića, može se komotno reći da su Robijaši imali svoj uticaj u njegovom mandatu. Ponoviti ću, taj čovjek je potpisao sa grupom NGG memorandum u vezi Čelika ako dođe na vlast (depolitizacija kluba, reprogram itd.), vrlo brzo nakon toga to je sve izigrao, doveo investitore koji imaju kriminalni dosije, pristiskom na skupštinu kluba tada uveo sumnjivog investitora u klub i danas mu nije jasno kako se nekome igraču duguje 500 hiljada maraka i da ovo nije Real Madrid. Dakle, nije tačno da nije bilo otpora prema vlastima prije Fuada Kasmuovića, vjerovatno su to ljudi vrlo brzo zaboravili šta su sve prvenstveno Robijaši radili i uradili za ovaj klub.
U.G. Robijaši i NGG su smislili i ponudili plan oporavka, to se nije svidjelo Fuadu Kasumoviću i on ponovo svojim postupcima i izjavama za medije pokušava od tih ljudi napraviti magarce i vjerovatno je zbog toga saopštenje kakvo jest.
Ja nisam član Robijaša ni NGG, ali treba neke činjenice reći i ovako stvari stoje.
Nemoj zaboraviti da je Celik i dalje udruzenje gradjana, pravno gledano na nivou udruzenja pcelara ili islamske zajednice. Gradjani koji dijele zajednici interes (u ovom slucaju fudbal, ljubav prema pcelama, vjerski svjetonazor) se okupe i naprave udruzenje. Onda ga finansiraju preko clanarina ili nekog oblika biznisa. Drzava nema nista s tim. CIsti odnos ponude i potraznje. Vi svi galamite na Fudu a ustvari veoma mali broj je nesto aktivno uradio za Celik. Cak sta vise, ni kad dodju izbori ne glasate. I onda ocekujete da vam neko nesto uradi. Hoce karinu. Pogledaj prosle izbore i rezultate. FUdo je vecinu glasova dobio sa sela. U Zenici je dobio 14%. Tacnije, dobio je 28% ali je samo pola stanovnika izaslo na izbore, tako da je to u sustini 14%. To objasnjava zasto se on slomi da pravi puteve po selima. Seljaci ce opet glasati za njega a vi gradjani cekajte da vam seljaci uvedu red i naprave Zenicu kako je oni zamisljaju.
Mislim, zaboli me za Fudu, al iskreno, smeta mi kad se on okrivljuje za celik jer on je tu na dnu liste stvarnih krivaca. Ima naravno odgovornosti, ali je to minorno u odnosu na sve ostalo. Glavni i odgovorni su oni koji sebe nazivaju robijasima. To je njihovo udruzenje gradjana i oni se moraju boriti za njega. Ko je od njiih podnio tuzbu protiv nekoga u Celiku. Ko je od njih na bilo koji nacin konfrontirao nekoga ko je zario i palio po klubu. Niko. Nikoga i nije briga. Tako da, celik je samo ovogodisnja izborna prica koja ce stati u novembru. Nece se niko ni osvrnuti sto je ispao iz lige ili sto ce u stecaj otici.
- apsidejzi
#43148 Re: Zeničani
Pa haj se ti kandiduj da se ne bira smece nego zlato.Ja_Ja wrote: ↑22/06/2020 23:25Srusit ga treba ne samo zbog Celika. Rusiti ga treba i zbog ZT, pasa, reforme administracije (koju nije uradio), reforme drugih JP, rusit ga treba i zbog toga sto je totalno zapostavio ne samo javne radove vec i odrzavanje u gradu. Treba ga rusit sto laze, vara, javnim parama pozicionira svoje zemljiste da postane od javnog znacaja pa da ga mnogostruko unovci. Rusit ga treba zbog milion razloga ali ni jedan od njih jos uvijek nije zbog toga sto postoji bolja alternativa.apsidejzi wrote: ↑22/06/2020 23:13Srusite ga ako mislite da ce SDA bit bolja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/06/2020 17:46 Izbori ce u novembru pa eto prilike da se srusi gradonacelnik. Ali onda nema kuknjave kako ovo nije politicka prica.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene bude stid kada procitam komentare tipa “srusite ga ako mislite da ce SDA biti bolja”. Tim se prejudicira da ukoliko smo protiv jednog smeca da nam po automatizmu drugo smece odgovara. Sto je svakako van pameti i nije tacno. Trenutno sve sto se ljudima nudi je smece. Nada uvijek postoji da ce se pojaviti kvalitetnija alternativa. A do tada nam apsolutno postaje obaveza da vrsimo pritisak na smece da radi svoj posao onako kako treba.
-
clio_dci120
#43149 Re: Zeničani
A sta je pogresno napisao? Svi su smece, a opet svim tim "smecadima" odgovara da su svi "smecad" pa da se ne izadje na izbore, da bi ih njihovi djubretari izglasali. Kako vrijeme ide, zaista sve vise uvidjam da je tako. Nazalost.
- Casual's
#43150 Re: Zeničani
Najjace mi je ovo da spinujes, izvrces cinjenice, lazes i onda kazes "boli mene za Fudu" kako bi te neko ozbiljnije shvatio.