Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
madner

#7326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Bilo bi stvarno dramaticno, naspram ove multipolarne situacije gdje se pita cak dvoje samo 20 godina.
Kejn

#7327 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kejn »

Sjebat će Dino virus ko KK Bosnu :lol:
stranacc

#7328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by stranacc »

emmir1 wrote: 20/06/2020 17:06 Dino Covid pozitivan
Sebija na aparatima.
:mrgreen:

Jak je dino syebat ce on to lakse nego kK bosna.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Kejn wrote: 20/06/2020 17:18 Sjebat će Dino virus ko KK Bosnu :lol:
Nije dugo trebalo da pocne nasladjivanje tudjom nesrecom
Bazinga1234

#7330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bazinga1234 »

Stigla ga kazna jer je napustio SDA...
Diwan

#7331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Diwan »

izvrsni direktor wrote: 20/06/2020 17:28
Kakva ba nesreća?

Nesreća je kad imaš kikiriki u glavi ko neki....
stranacc

#7332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by stranacc »

izvrsni direktor wrote: 20/06/2020 17:28
Hajd bogati nije dobio tifus..
Eto njega za heftu jaci nego ikad.
Corona je dim od pickata
drug_profi

#7333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Bascarsija1 wrote: 20/06/2020 16:46
drug_profi wrote: 19/06/2020 11:46 Nije bas prelako biti Hrvat ili Srbin u Sarajevu. Ne moze se to vjerovatno mjeriti sa drugom stranom, ali kad kazes Stefan, Snjezana, Ivana, postoji podozrenje.
Drugo, pristojan posao je teze naci. Niko ti nece reci u lice, ali se ispostavi da si otpao radi imena. Imam dosta primjera iz okruzenja gdje se jadamo jedni drugima.
Naravno da to nije stav vecine Bosnjaka u Sarajevu, ali dzaba je kad naletis na jednog kome je to bitno, a koji odlucuje o necemu sto je tebi bitno.
Pa drug dali znamo sta bi mogli biti razlozi takvom ponasanju koje nije u skladu sa "bratstvom i jedinstvom" u nasoj dragoj nam SFRJ.
Evo ja bi(h) da predlozim nekoliko razloga:
Dokumentarni filmovi od prije 30 godina.
Srebrenica svake godine ukopavaju nekoga koga su nasli. Pa onda cetnici svake godine naprave proslavu u srebrenici (kolona sa muzikom)
Dodik i Cvijanoviceva - netreba dugo da prica ali super brzo digne pritisak.
http://rs.n1info.com/Region/a346686/U-V ... dzica.html
http://ba.n1info.com/Vijesti/a442103/Dr ... disci.html
Zadnja dva linka su samo primjeri na koji nacin se ne priznaje da je ucinjeno ista lose.

To su provokacije koje konstantno utrljavaju so u rane.
I to sve treba fakturisat meni i mojoj porodici. Logicno.
i koja je tacno onda razlika izmedju "vas" i "nas"?
Last edited by drug_profi on 20/06/2020 17:54, edited 1 time in total.
drug_profi

#7334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dupli
palermo

#7335 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: 20/06/2020 16:28
palermo wrote: 20/06/2020 14:30
A_A_AKCIJA wrote: 20/06/2020 14:14

:thumbup: :bih:
hoćeš da kažeš da je čitava priča zapravo preslika čuvenog stripa (dugo godina objavljvanog u Politikinom zabavniku) o veziru iznogudu, znaš ono kalif umjesto kalifa :D ....
Mozda hoce da kaze da koristis zamjene teza...
možda, ali ako je to hotio reći, onda nije u pravu...
Bascarsija1

#7336 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bascarsija1 »

drug_profi wrote: 20/06/2020 17:52
Bascarsija1 wrote: 20/06/2020 16:46
drug_profi wrote: 19/06/2020 11:46 Nije bas prelako biti Hrvat ili Srbin u Sarajevu. Ne moze se to vjerovatno mjeriti sa drugom stranom, ali kad kazes Stefan, Snjezana, Ivana, postoji podozrenje.
Drugo, pristojan posao je teze naci. Niko ti nece reci u lice, ali se ispostavi da si otpao radi imena. Imam dosta primjera iz okruzenja gdje se jadamo jedni drugima.
Naravno da to nije stav vecine Bosnjaka u Sarajevu, ali dzaba je kad naletis na jednog kome je to bitno, a koji odlucuje o necemu sto je tebi bitno.
Pa drug dali znamo sta bi mogli biti razlozi takvom ponasanju koje nije u skladu sa "bratstvom i jedinstvom" u nasoj dragoj nam SFRJ.
Evo ja bi(h) da predlozim nekoliko razloga:
Dokumentarni filmovi od prije 30 godina.
Srebrenica svake godine ukopavaju nekoga koga su nasli. Pa onda cetnici svake godine naprave proslavu u srebrenici (kolona sa muzikom)
Dodik i Cvijanoviceva - netreba dugo da prica ali super brzo digne pritisak.
Zadnja dva linka su samo primjeri na koji nacin se ne priznaje da je ucinjeno ista lose.

To su provokacije koje konstantno utrljavaju so u rane.
I to sve treba fakturisat meni i mojoj porodici. Logicno.
i koja je tacno onda razlika izmedju "vas" i "nas"?
1) Ja sam samo ukazo na razoge zasto. Ja nisam ni opravdao ni ne-opravdao. Logiku na Balkanu netreba traziti. Da ima logike nista se prije 30 godina nebi ni desilo.

2) Jedna od razlika je da je jedna strana pocinila genocid (presudzeno/dokazano) a druga nije. Bar se nadam da priznajes presudu.
drug_profi

#7337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Nisam ja pao s marsa. Znam ja razloge, ali to nisu opravdanja.
Ja pisem a vi citate samo ono sto vi hocete.
Hocete da budete isti? Ok. Na dobrom ste putu. SDA like this.
Hocete da postujete ono za sta smo se borili?
Probudite se i prestanite vise izigravat zrtvu i traziti opravdanja za buđenje svog fašizma.

I samo tvoje pitanje na kraju je duboko uvredljivo.
Pokazuje upravo ovo na sta ukazujem.
Bascarsija1

#7338 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bascarsija1 »

drug_profi wrote: 20/06/2020 18:19 Nisam ja pao s marsa. Znam ja razloge, ali to nisu opravdanja.
Probudite se i prestanite vise izigravat zrtvu i traziti opravdanja za buđenje svog fašizma.

Ja ni nemislim da se Basnjaci trebaju opravdavati.
Pa pogledaj linkove:

Molim vas da priznate da je Bosnjackin narod zrtva a ne da izigrava zrtvu.

Pitanje je na mijestu jer mnogi ne priznaju da se zlocin dogodio (pogledaj linkove koji su dokaz moje tvrdnje)
Last edited by Bascarsija1 on 20/06/2020 18:39, edited 1 time in total.
drug_profi

#7339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

neću
Vozdra
Bascarsija1

#7340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bascarsija1 »

Bascarsija1 wrote: 20/06/2020 18:36
drug_profi wrote: 20/06/2020 18:19 Nisam ja pao s marsa. Znam ja razloge, ali to nisu opravdanja.

Ja ni nemislim da se Bosnjaci trebaju opravdavati.
Pa pogledaj linkove:

"Probudite se i prestanite vise izigravat zrtvu i traziti opravdanja za buđenje svog fašizma."
Molim vas da priznate da je Bosnjacki narod zrtva a ne da izigrava zrtvu. (Ovo me bas podsjeti kako je Karadzic govorio da mi izigravamo zrtvu i sami sebe bombardujemo/snajperisemo)
Ukazivanje na fasizam nije fasizam. Sve dok se slave fasisticki ratni zlocinci koji su pocinili genocid netreba ocekivati pobaljsanje odnosa.
Meni nije jasno sto sam vam ja kriv kad uperim prst u razloge. Radite na uklanjanju tih razloga a ne napadajte mene.

Pitanje je na mijestu jer mnogi ne priznaju da se zlocin dogodio (pogledaj linkove koji su dokaz moje tvrdnje)
Last edited by Bascarsija1 on 20/06/2020 19:38, edited 1 time in total.
putokaz1

#7341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Dino ima Koronu,Bakir izjavio da je Korona izvršila državni udar na Bošnjake :lol:
madner

#7342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Previse dodira sa obicnim ljudima :D
Kikibombona

#7343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Radoncic nazvao Konakovica bosanskim Vojislavom Seseljem. :D

Optuzio Konakovica za antisemitizam, homofobiju, radikalizam itd.
putokaz1

#7344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Kikibombona wrote: 20/06/2020 21:33 Radoncic nazvao Konakovica bosanskim Vojislavom Seseljem. :D

Dogovor Bakir-Kifla-Fahro :lol:
drug_profi

#7345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Stranka ili pokret "Narod i pravda". Mislim da je jako dobro sto Dino povremeno kaze "Narodi". Radikalni centar. Kako kaze, a to smatram obecanjem da se nece ici ni ljevo ni desno u politici. Meni paše. Ja od ljevice tražim senzibilitet za radnicka prava i radnicki standard. To NiP ima i vjerujem da bi bolje brinuli o ekonomiji od Fadila (sto i nije neki problem).

Dino političar. Karizmatičan. Inteligentan. Elokventan. Informisan.
Ubija u dijalozima, od Lagumdzije ovakvog politicara nemamo u Federaciji. U RS je Borenovic dosta slican.

Koalicija čevorke. Ako SDP i NS razjebu ovo, mislim da ce tu vise profitirati NiP. Jer ljudi u NiP vide najvecu prijetnju SDA vladavini i tu ce se prikloniti.
Sa druge strane ako NiP slucajno pocne koketirati sa SDA, za dva ciklusa ce nestati.

Da se razumijemo, ja sto sam zivio, to je onih 25 godina prije rata. Nije bilo nekog bogatstva, ali imalo se koliko je trebalo.
Zivot pod vlascu SDA i satelita mi je donio rat, smrti prijatelja i voljenih ljudi, borbu za opstanak. Zatim pljacku i nepravdu. Zatim bezakonje, dok zakoni vaze samo za krađu drva ili brasna. Zatim brukanje i slabljenje drzave jer oni koji treba da je brane vise se bave pljackom i trgovinom utjecajima. pri tom rasprodaju komadic po komadic drzavotovrnosti, za neke svoje licne talove. I na kraju opet borba za opstanak jer se nema posla, primanja... drzava vise brine za profit stranih banaka, nego za opstanak svojih poreznih obveznika.

Morate biti svjesni da ako se SDA uskoro ne ukloni potpuno, hirurski, da ce gotovo izvjesno doci do raspada drzave jer ona nece uopste funkcionisati.
nemojte da bude da vam niko nije rekao.
A druga stvar je ako vi hocete fildzan drzavu od Tuzle do pred Mostar.
putokaz1

#7346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote: 20/06/2020 22:03 Stranka ili pokret "Narod i pravda". Mislim da je jako dobro sto Dino povremeno kaze "Narodi". Radikalni centar. Kako kaze, a to smatram obecanjem da se nece ici ni ljevo ni desno u politici. Meni paše. Ja od ljevice tražim senzibilitet za radnicka prava i radnicki standard. To NiP ima i vjerujem da bi bolje brinuli o ekonomiji od Fadila (sto i nije neki problem).

Dino političar. Karizmatičan. Inteligentan. Elokventan. Informisan.
Ubija u dijalozima, od Lagumdzije ovakvog politicara nemamo u Federaciji. U RS je Borenovic dosta slican.

Koalicija čevorke. Ako SDP i NS razjebu ovo, mislim da ce tu vise profitirati NiP. Jer ljudi u NiP vide najvecu prijetnju SDA vladavini i tu ce se prikloniti.
Sa druge strane ako NiP slucajno pocne koketirati sa SDA, za dva ciklusa ce nestati.

Da se razumijemo, ja sto sam zivio, to je onih 25 godina prije rata. Nije bilo nekog bogatstva, ali imalo se koliko je trebalo.
Zivot pod vlascu SDA i satelita mi je donio rat, smrti prijatelja i voljenih ljudi, borbu za opstanak. Zatim pljacku i nepravdu. Zatim bezakonje, dok zakoni vaze samo za krađu drva ili brasna. Zatim brukanje i slabljenje drzave jer oni koji treba da je brane vise se bave pljackom i trgovinom utjecajima. pri tom rasprodaju komadic po komadic drzavotovrnosti, za neke svoje licne talove. I na kraju opet borba za opstanak jer se nema posla, primanja... drzava vise brine za profit stranih banaka, nego za opstanak svojih poreznih obveznika.

Morate biti svjesni da ako se SDA uskoro ne ukloni potpuno, hirurski, da ce gotovo izvjesno doci do raspada drzave jer ona nece uopste funkcionisati.
nemojte da bude da vam niko nije rekao.
A druga stvar je ako vi hocete fildzan drzavu od Tuzle do pred Mostar.
Zivot pod vlascu SDA-U kojem je Konaković bio 30 godina
palermo

#7347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

ali da se živi slučajno u Mostaru onda bi se vejrovatno, pod pritiskom sredine, bilo naklonjenije HDZ-u......

što bi se reklo, golema demagogija se ovdje prosipa...
Styling

#7348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Kikibombona wrote: 20/06/2020 21:33 Radoncic nazvao Konakovica bosanskim Vojislavom Seseljem. :D

Bogami bi je to sve tuzila. Majku im njihovu. Dokle to ide.
drug_profi

#7349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote: 20/06/2020 22:07
Zivot pod vlascu SDA-U kojem je Konaković bio 30 godina
Pa sto nije ostao u SDA ako je isti kao oni? Mozes li to objasniti?
Da se razumijemo, nisam ga mogao ni nacrtanog nekad jer sam ga krivio i za to sto nemam vode po noci.
U medjuvremenu se razjasnilo sta se desava.
Moze li iko zamisliti kakva je to banda kad zavrce vodu za pola miliona stanovnika mjesecima i godinama samo da bi isposlovala kredite za rekonstrukciju u koju bi se odmah ugradili sa svojim firmama. Pa onaj Ćesir već kupio cijevi.... :-)

I kad to saznas jos pride iz ostalih JKP afere, pa pokusas da utices, prijavis sefu stranke, a on te otpili i kaze da se ne petljas, sta bi bilo koji covjek sa kicmom i integritetom uradio?
Bascarsija1

#7350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bascarsija1 »

@drug_profi

Nesto sam razmisljao o tome sto se zalis na odnos Bosnjaka. Pa sto brate ne predjes na Islam. Samo bi da te stvarno bratski upozorim. Nije lako biti Bosnjak/musliman u Bih. Kad odes u genocidnu tvorevinu zvat cete turcin, balija i tako dalje (probaj tamo (Banjaluci/Bijeljini) dobit posao ...). Otprilika svakih 50 godina od kada je turska izubila vlast bio je genocid nad Bosnjacima. Nebeski narod ima osijecaj da ima pravo nas ubija bez milosti (Prije zadnjeg genocida su nam I obecali da ce da nas netane ... al eto nisu uspijeli). Poslije nam objasnjavaju da treba da im se izvinemo jer smo mi krivi sto su oni pocinili genocid nad nama.

Ti vidi kako ti najvise odgovara.
https://www.cdm.me/hronika/ucenici-pret ... avne-gore/
https://startbih.ba/clanak/video-maltre ... oku/105891
Post Reply