PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- ferratilis
#9101 Re: PlayStation 4 - all about
Cuj hrvatski prijevod?! Koje jos igre imaju prijevod?
-
soha96
#9102 Re: PlayStation 4 - all about
Gledao sam na hcl kako igraju, bas je dobar hrvatski prevod
Vidio sam da ima i detroit b human hrvatski ali nisam pokusavao, nekako mi cudno
Vidio sam da ima i detroit b human hrvatski ali nisam pokusavao, nekako mi cudno
- Ironman_88
#9103 Re: PlayStation 4 - all about
Mislio sam na titlove na HR jeziku - ne znam jesu li prevedeni inventar, opcije itd., nisam to pitao.
- TMovac
#9104 Re: PlayStation 4 - all about
Da uglavnom TLOU atmosfera, stim da je barem za sada bolja mehanika, nacin borbe, i naravno grafika. Imao sam susret sa jednom hordom, doduse ne znam mogu li bas nazvati hordom, jer su navirali sa svih strana po par komada. Pa se moralo bjezati. Za sada nije bilo bugova. Doduse odigrao sam tek 5 sati. jer nastojim bas sve prostorije i okolinu istraziti. veceras cu nastaviti cim zavrsim sa poslom i malo dodjem sebi.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 13:42Uglavnom, tlou atmosfera... Ima li kakvih bugova?TMovac wrote: ↑20/06/2020 10:56Trudicu se da ne spoil-am, sinoc sam igrao od 8 do pola 3 ujutro. Nisam zurio, trudio sam se da istrazim ona podrucja koja mogu. Prerano za konacan sud, jos sam na pocetku. Ali ovo sto sam odigrao moram reci da sam barem za sada odusevljen. Dok sam jahao konja i navikavao se na komande, nenamjerno sam pogledao direkt u sunce i vjerovao ili ne, osjetio sam ga kao da je pravo. Zaslijepilo me na isti nacin kao kad se recimo vozis autom i pogledas direkt u sunce kroz staklo. Potpuno isti osjecaj. Samo naravno nisam osjetio toplinu. Malo mi se tesko bilo naviknuti na R3, ali nakon pola sata, vec naviknes i onda ide sve glatko. Grafika je cista perverzija. Svidja mi se sto mozes raditi i STEALTH, 3-4 clicker-a sam smaknuo stealthom s ledja.![]()
![]()
Uglavnom za sada mi lici na klasicnu naughty dog igru ( TLOU i Uncharted stil ) uz vrhunsku grafiku. Eh da barem za sada ima dosta cinematic-a. Koji se naravno moze preskociti, ali ja ne zelim propustiti niti jedan sekund. Bez obzira kakva igra na kraju bila, ono sto mogu vec sada reci jeste da su postavili nove standarde za gaming, jer su omogucili da igru mogu igrati cak i slijepe i slabovidne osobe, kao i one sa ogranicenom motorikom ( sve je moguce nastimati u postavkama ). Drago mi je da ce cak i te osobe moci osjetiti slast gaminga.
- Ultraviolent
- TMovac
#9106 Re: PlayStation 4 - all about
za sada je prica odlicna. iako sam odigrao tek 5 sati, vec je bilo par emocionalnih momenata. eh bila je jedna scena i pederluka, u fazonu, kada Deacon st John i Sarah provode noc u onoj kuci. ( ako si igrao Days Gone znas o cemu govorim ). ali sve u svemu prica je za sada ok. Zanimljiva. Kako ce se razvijati ubuduce vidjet cemo. svakako dam konacno misljenje i kada zavrsim komplet igricu. Za sada uzivam u njoj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9107 Re: PlayStation 4 - all about
A nije vam palo na pamet da hejteri namjerno daju niske ocjene?
- TMovac
#9108 Re: PlayStation 4 - all about
sto se usera tice sumnjam da je iko uspio zavrsiti igru vec, pa da moze reci neki konacni sud ( osim onih recenzenata koji su dobili igru ranije ) obzirom da igra traje od 27 do 36 sati. Ovisno koliko brzo zelis preci. Meni je besmisleno hvaliti ili kuditi neku igru prije nego i odigras makar dio nje. Mjesecima vec traje prepirka na PS4 grupama na FB koja ce igra biti GOTY izmedju fanova Cyberpunka, GOT i TLOU2 , hvaleci jednu igru, a blateci druge dvije. Iako nisu niti jednu do sada odigrali. svakako imam u planu odigrati sve 3 i tada donijeti neki sud. Mogu sve tri biti vrhunske ( za sto se iskreno nadam i navijam, a mogu i sve 3 ispasti bas flop ).
- arnes_king
#9109 Re: PlayStation 4 - all about
Ima raje kojima je igra stigla prije na dan, eno u hr se desavalo. Takodjer ima lik koji je prekucao za 11 sati, ne znam ni sam kako vjerovatno samo letio naprijed jer znam da je oko 25 sati normalno, ukljucujuci nekoliko sati cutscena.TMovac wrote: ↑20/06/2020 16:06sto se usera tice sumnjam da je iko uspio zavrsiti igru vec, pa da moze reci neki konacni sud ( osim onih recenzenata koji su dobili igru ranije ) obzirom da igra traje od 27 do 36 sati. Ovisno koliko brzo zelis preci. Meni je besmisleno hvaliti ili kuditi neku igru prije nego i odigras makar dio nje. Mjesecima vec traje prepirka na PS4 grupama na FB koja ce igra biti GOTY izmedju fanova Cyberpunka, GOT i TLOU2 , hvaleci jednu igru, a blateci druge dvije. Iako nisu niti jednu do sada odigrali. svakako imam u planu odigrati sve 3 i tada donijeti neki sud. Mogu sve tri biti vrhunske ( za sto se iskreno nadam i navijam, a mogu i sve 3 ispasti bas flop ).
Citao sam bas neke od ovih negativnih recenzija i ima ih fino napisanih gdje se vidi da je odigrano. Treba uzeti u obzir i da ima raje koja vecinu igara sjedne i završi za 1-2 dana.
Ja sam se cudio za death stranding, meni trebalo 63 sata unutar nekoliko mjeseci a na redditu sam citao savjete ljudi za stvari pred kraj igre koje su pisali isti dan izlaska igre i bas se cudio kako neko tako brzo sve obidje. Ima raje koja igra 12 sati dnevno
Ja sam pregledao par kljucnih scena na yt, i pored onih leakova koje sam gledao ranije ovo mi je dovoljno da ostanem na odluci da je ne nabavljam. Grafika vrh, gameplay OK, ali prica zeznuta i propaganda primjetna.
Ta slika iznad govori 1000 rijeci, zasto nije bilo hejtanja GOW-a na taj nacin? Taj toliki hejt nije sigurno bez razloga.
Najgadnija mi je ona sex scena sa abby, isto da musko musmo mlati
Spoiler
Show
pljune na mrtvog Joela, vidi se da je namjerno uradio to radi fanova keca
Kraj je takodjer preglup i sve ove 10/10 recenzije su šuplja. Realno za ovo je nekih 7/10. Grafika 10/10, gameplay 8/10, prica 2/10, likovi 2/10, moja ocjena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9110 Re: PlayStation 4 - all about
Jbg, meni se GOW ne sviđa, niti ću je nabavljati niti igrati.
S moje tačke gledišta nije to to.
NO, šta da se radi... To ne znači da igra ne valja globalno gledano.
Previše se hejta, možda priča nije (a i ne može biti) ko u kecu, ali je bolja grafika, mehanika gameplaya, a tragovi keca i atmosfere su svakako tu.
Odigraće se kad dođe na red (i kad bude na akciji
)
Previše se hejta, možda priča nije (a i ne može biti) ko u kecu, ali je bolja grafika, mehanika gameplaya, a tragovi keca i atmosfere su svakako tu.
Odigraće se kad dođe na red (i kad bude na akciji
-
tap3ah75
#9111 Re: PlayStation 4 - all about
Joooj i meni je GOW ovaj s klincem onako.... neću još reći bezveze. OK je igra ali nije to GOW.
Bolje su mi bile sve i jedna ranija koju sam na trojci igrao.
Bolje su mi bile sve i jedna ranija koju sam na trojci igrao.
- TMovac
#9112 Re: PlayStation 4 - all about
Koliko je realno da neko igru od 27-36 sati zavrsio u roku dva dana? Moras jesti,spavati, otici barem u wc. A taj sto je zavrsio sve u roku 11 sati je preskakao sve zivo i pitam se koliko je zaista razmisljao o tome sta igra, koliko se uzivio. To isto kao da vozis auto 300 na sat i kazes da si uzivao u krajoliku. A nisi ga ni vidio kako treba. Meni je cilj da odigram igru, da se zabavim, opustim, uzivam. To i jeste cilj igara. Opet naravno tvoje je pravo da odigras igru ili ne. Niti te ja zelim nesto nagovarati. Ja cu kad odigram igru, iznijeti svoje misljenje o istoj ovdje. Mada opet najbolje je da svako na osnovu svog licnog iskustva, donese neki sud. Nekom ce goditi, nekom ne. Ne volimo svi isto. Niti bi bilo dobro da volimo.arnes_king wrote: ↑20/06/2020 16:14Ima raje kojima je igra stigla prije na dan, eno u hr se desavalo. Takodjer ima lik koji je prekucao za 11 sati, ne znam ni sam kako vjerovatno samo letio naprijed jer znam da je oko 25 sati normalno, ukljucujuci nekoliko sati cutscena.TMovac wrote: ↑20/06/2020 16:06sto se usera tice sumnjam da je iko uspio zavrsiti igru vec, pa da moze reci neki konacni sud ( osim onih recenzenata koji su dobili igru ranije ) obzirom da igra traje od 27 do 36 sati. Ovisno koliko brzo zelis preci. Meni je besmisleno hvaliti ili kuditi neku igru prije nego i odigras makar dio nje. Mjesecima vec traje prepirka na PS4 grupama na FB koja ce igra biti GOTY izmedju fanova Cyberpunka, GOT i TLOU2 , hvaleci jednu igru, a blateci druge dvije. Iako nisu niti jednu do sada odigrali. svakako imam u planu odigrati sve 3 i tada donijeti neki sud. Mogu sve tri biti vrhunske ( za sto se iskreno nadam i navijam, a mogu i sve 3 ispasti bas flop ).
Citao sam bas neke od ovih negativnih recenzija i ima ih fino napisanih gdje se vidi da je odigrano. Treba uzeti u obzir i da ima raje koja vecinu igara sjedne i završi za 1-2 dana.
Ja sam se cudio za death stranding, meni trebalo 63 sata unutar nekoliko mjeseci a na redditu sam citao savjete ljudi za stvari pred kraj igre koje su pisali isti dan izlaska igre i bas se cudio kako neko tako brzo sve obidje. Ima raje koja igra 12 sati dnevno![]()
Ja sam pregledao par kljucnih scena na yt, i pored onih leakova koje sam gledao ranije ovo mi je dovoljno da ostanem na odluci da je ne nabavljam. Grafika vrh, gameplay OK, ali prica zeznuta i propaganda primjetna.
Ta slika iznad govori 1000 rijeci, zasto nije bilo hejtanja GOW-a na taj nacin? Taj toliki hejt nije sigurno bez razloga.
Najgadnija mi je ona sex scena sa abby, isto da musko musmo mlatia ima i ona scena gdje je Neil napravio lika po sebi da
jer zbog cega bi inace napravio sebe u igri da bas to odradi.SpoilerShowpljune na mrtvog Joela, vidi se da je namjerno uradio to radi fanova keca
Kraj je takodjer preglup i sve ove 10/10 recenzije su šuplja. Realno za ovo je nekih 7/10. Grafika 10/10, gameplay 8/10, prica 2/10, likovi 2/10, moja ocjena.
- ferratilis
#9113 Re: PlayStation 4 - all about
Najveca tragedija je sto je Last of Us 2 prelijepa igra, jedna od najljepsih ove generacije sigurno, ali su je sjebali losom pricom. Al et, i Zidovi nekad omase jbg. Ne moze svako bit Darren Aronofsky 
A God of War zasluzuje svoju reputaciju, barem po meni. Odlicna igra od pocetka do kraja
A God of War zasluzuje svoju reputaciju, barem po meni. Odlicna igra od pocetka do kraja
-
1Dante1
#9114 Re: PlayStation 4 - all about
Da nije bilo keca, te da je ovo prica za sebe, onda bi moglo proci bez problema. Ovako, udaren je samar vecini fanova prvog dijela te ljudi i ne obracaju mnogo paznje na grafiku, gameplay i ostale tehnikalije kad to nije bio najvazniji aspekt ni prvog dijela. IGN Japan je bio najblize objektivnom sudu sto se recenzije tice a i oni su bili blagi s obzirom koje su sve mahane naveli. Antipaticnost odredjenih likova nema nikakve veze sa njihovom seksualnoscu i sluzi samo kao izgovor da se opravdaju legitimne kritike mnogih ljudi.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 16:24 Jbg, meni se GOW ne sviđa, niti ću je nabavljati niti igrati.
Odigraće se kad dođe na red (i kad bude na akciji)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9115 Re: PlayStation 4 - all about
Razumijem sve razloge, opet probao sam i neke druge igre koje nikad neću završiti poput FC5, AC Odisey, W3... Nije legli i šta sad. Tako i ovo, ako ne bude išlo, ko da je problem obrisati.1Dante1 wrote: ↑20/06/2020 18:03Da nije bilo keca, te da je ovo prica za sebe, onda bi moglo proci bez problema. Ovako, udaren je samar vecini fanova prvog dijela te ljudi i ne obracaju mnogo paznje na grafiku, gameplay i ostale tehnikalije kad to nije bio najvazniji aspekt ni prvog dijela. IGN Japan je bio najblize objektivnom sudu sto se recenzije tice a i oni su bili blagi s obzirom koje su sve mahane naveli. Antipaticnost odredjenih likova nema nikakve veze sa njihovom seksualnoscu i sluzi samo kao izgovor da se opravdaju legitimne kritike mnogih ljudi.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 16:24 Jbg, meni se GOW ne sviđa, niti ću je nabavljati niti igrati.
- alibaba_i_30_godina
#9116 Re: PlayStation 4 - all about
Ko meni sto onaj Red dead redemption 2 nikako Nesto ne ide.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 19:08Razumijem sve razloge, opet probao sam i neke druge igre koje nikad neću završiti poput FC5, AC Odisey, W3... Nije legli i šta sad. Tako i ovo, ako ne bude išlo, ko da je problem obrisati.1Dante1 wrote: ↑20/06/2020 18:03Da nije bilo keca, te da je ovo prica za sebe, onda bi moglo proci bez problema. Ovako, udaren je samar vecini fanova prvog dijela te ljudi i ne obracaju mnogo paznje na grafiku, gameplay i ostale tehnikalije kad to nije bio najvazniji aspekt ni prvog dijela. IGN Japan je bio najblize objektivnom sudu sto se recenzije tice a i oni su bili blagi s obzirom koje su sve mahane naveli. Antipaticnost odredjenih likova nema nikakve veze sa njihovom seksualnoscu i sluzi samo kao izgovor da se opravdaju legitimne kritike mnogih ljudi.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 16:24 Jbg, meni se GOW ne sviđa, niti ću je nabavljati niti igrati.
Doduse, ja i nisam bas neki gamer kao vi. Ustvari skoro nisam nikakav.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9117 Re: PlayStation 4 - all about
Kako se dijelimo na gamere i negamere? Koliko ko igra, koliko se razumije ili?alibaba_i_30_godina wrote: ↑20/06/2020 20:36
Ko meni sto onaj Red dead redemption 2 nikako Nesto ne ide.![]()
Nije ti legla i ok.
Šta ti je leglo, recimo?!
- alibaba_i_30_godina
#9118 Re: PlayStation 4 - all about
Pa po meni su gameri ti koji igraju svaki dan ili možda svaki drugi po par sati. Ja nekad ne upalim i po 2 sedmice. Znalo je I po više mjeseci proći.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 20:52Kako se dijelimo na gamere i negamere? Koliko ko igra, koliko se razumije ili?alibaba_i_30_godina wrote: ↑20/06/2020 20:36
Nije ti legla i ok.
Šta ti je leglo, recimo?!
Nisam rekao da mi nije bas legla. Nego nesto mi se nije toliko svidjelo sad da stalno to mi se traži. Mozda zbog čudnih kontrola.
Ja sam tip koji voli Uncharted serijal, Tomb Raider, Assassins Creed... Tako na taj fazon.
- PlusSA
#9119 Re: PlayStation 4 - all about
PES
NBA
Uncharted 1 dio igram dio negdje na 50-60% sam igre uzeo free dok je bila na psn store. (2 i 3 dio čekaju dok 1 završim)
Need for speed sam igrao nekih 10 tak sati.
CTR team i Spider man u planu sam uzeti.
Last of us imam na disku još nisam poceo igrati 1 dio
Lijepo vrijeme pa se više provodi van kuce, kad krene jesen zima biti ce topla plejka
NBA
Uncharted 1 dio igram dio negdje na 50-60% sam igre uzeo free dok je bila na psn store. (2 i 3 dio čekaju dok 1 završim)
Need for speed sam igrao nekih 10 tak sati.
CTR team i Spider man u planu sam uzeti.
Last of us imam na disku još nisam poceo igrati 1 dio
Lijepo vrijeme pa se više provodi van kuce, kad krene jesen zima biti ce topla plejka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9120 Re: PlayStation 4 - all about
alibaba_i_30_godina wrote: ↑20/06/2020 20:56Pa po meni su gameri ti koji igraju svaki dan ili možda svaki drugi po par sati. Ja nekad ne upalim i po 2 sedmice. Znalo je I po više mjeseci proći.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 20:52Kako se dijelimo na gamere i negamere? Koliko ko igra, koliko se razumije ili?alibaba_i_30_godina wrote: ↑20/06/2020 20:36
Nije ti legla i ok.
Šta ti je leglo, recimo?!![]()
Nisam rekao da mi nije bas legla. Nego nesto mi se nije toliko svidjelo sad da stalno to mi se traži. Mozda zbog čudnih kontrola.
Ja sam tip koji voli Uncharted serijal, Tomb Raider, Assassins Creed... Tako na taj fazon.
Mogu i ja te osim AC.
TLOU sam prvi put odustao.
Kad sam ponovo krenuo progutala me.
Ne igram ništa redovno, ali kad me uhvati onda se igra redovno.
Od redovnih najčešće igram sportske, ali i to neformalno, ipak je to FIFA18 i NBA2K19. Znači ne pratim najnovije koje izlaze i gdje treba visiti, tj. biti pro igrač.
- alibaba_i_30_godina
#9121 Re: PlayStation 4 - all about
U suštini tako i ja. TLOU sam davno odigrao i bas mi je bila super.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 21:29alibaba_i_30_godina wrote: ↑20/06/2020 20:56Pa po meni su gameri ti koji igraju svaki dan ili možda svaki drugi po par sati. Ja nekad ne upalim i po 2 sedmice. Znalo je I po više mjeseci proći.Tomahawk11 wrote: ↑20/06/2020 20:52
Kako se dijelimo na gamere i negamere? Koliko ko igra, koliko se razumije ili?
Nije ti legla i ok.
Šta ti je leglo, recimo?!![]()
Mogu i ja te osim AC.
TLOU sam prvi put odustao.
Kad sam ponovo krenuo progutala me.
Ne igram ništa redovno, ali kad me uhvati onda se igra redovno.
Od redovnih najčešće igram sportske, ali i to neformalno, ipak je to FIFA18 i NBA2K19. Znači ne pratim najnovije koje izlaze i gdje treba visiti, tj. biti pro igrač.
Imqm I ja onaj Crash I to igram sa nekom djecicom kad dodju.
- ferratilis
#9122 Re: PlayStation 4 - all about
Ovo je jedino sto me impresioniralo u TLOU2, mogu samo zamislit kakva je nocna mora bila napisat kod za ovo, napraviti detaljne animacije i interakcije sa okolinom. Svaka cast programerima.
- Ironman_88
#9123 Re: PlayStation 4 - all about
Kako je život bio fin i bezbrižan kad smo nakon prvih trailera mislili da je Abby mater od Ellie i da se pojavljuje samo kao sporedni lik. 
- SanskiBiser
#9124 Re: PlayStation 4 - all about
Ovo je u sriduferratilis wrote: ↑20/06/2020 23:27 Ovo je jedino sto me impresioniralo u TLOU2, mogu samo zamislit kakva je nocna mora bila napisat kod za ovo, napraviti detaljne animacije i interakcije sa okolinom. Svaka cast programerima.
-
Tabakmalac
#9125 Re: PlayStation 4 - all about
Ne kontam toliki hype oko TLOU 2 kad igra bukvalno pati od "Uncharted" sindroma, tj. odigrat ću jednom i nikad više.