Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1676 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

nivla wrote: 19/06/2020 20:31 joj danas se potrefio u happy na trgu heroja silom prilika, katastrofa hrana, pizza je i bila jestiva, ali ostalo sve pravljeno sa nepromijenjenim uljem(pomfrit, teletina), teletina kao da su birali zilave komade, zali boze para
nije ni cudo sto vecini zmaj(oba) valja, poslije ovog danas sam se uvjerio da moze i puno gore a skuplje, pivnica hs je jedina gora ako izuzmemo studentske kantine po fakultetima, pa cak i ago
Jesti teletinu gdje se pravi i pizza, sta drugo ocekivati... :D
nivla

#1677 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nivla »

konektovan wrote: 19/06/2020 21:16
nivla wrote: 19/06/2020 20:31 joj danas se potrefio u happy na trgu heroja silom prilika, katastrofa hrana, pizza je i bila jestiva, ali ostalo sve pravljeno sa nepromijenjenim uljem(pomfrit, teletina), teletina kao da su birali zilave komade, zali boze para
nije ni cudo sto vecini zmaj(oba) valja, poslije ovog danas sam se uvjerio da moze i puno gore a skuplje, pivnica hs je jedina gora ako izuzmemo studentske kantine po fakultetima, pa cak i ago
Jesti teletinu gdje se pravi i pizza, sta drugo ocekivati... :D
pa probao sam i pizzu i maslanicu i teletinu, jednostavno odron, a za teletinu sam smatrao da ne moze biti toliko losa, ista bi bila u maslanici ili tzv bosanskoj kalconi, ukratko za 12km treba da zvoni, posebno kad je ista kolicina mesa u vecini cevabdzinica/ascinica dio male porcije
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1678 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mk ultra »

alibaba_i_30_godina wrote: 19/06/2020 18:19
Naslovnica wrote: 19/06/2020 13:27
bitanga_sa_otesa wrote: 19/06/2020 13:03 ima kljukuse kuci za bagatelu i bolja je od svake po tim prcvarama :-D
Glas razuma, kao i obično.
:thumbup:
Jah eto sve je najbolje kući, onda ne treba nikako nigdje ni jesti ako ćete već tako na to gledati. :-)
Vala 30KM za 2 porcije ustipaka je ko da platis cevape 60KM, daj bogati, toliko glupo i jednostavno i jeftino jelo naplacuju ko da je janjetina maloprije oguljena i ispecena

Jedno je vani dobro jesti i dobro platiti, a drugo je da te opletu po usima za 200g tijesta
BHF_Manijak

#1679 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Nije da vam nesto serem, svako ima pravo izbora, ali nikad nisam kont'o raju koja "obicnu" hranu koju hladno moze kuci istu ili 5 puta bolju napraviti tipa, makarone, ustipke, kljukusu, jede tj. naruci vani. :roll: :-)
Hajd samce muskarce i razumijem, ali generalno...
Mislim za porciju ustipaka dati npr 15 KM u Pino naturu mi je bolest. Mislim da im je 15... Dobijes dosta ustipaka, dvoje komotno moze jesti, ali zato dobijes 2 kolutica sudzuke, 2 komada suhog i frtalj pavlake, pojedes to s jednim ustipkom i onda ostatak jedes suhe ustipke. .. :roll:

Ne znam vala, ali vani jedem ono sto pretezno ne mogu kuci dobit tipa rostilj, biftek neki kvalitetan, burgere, sendvic neki koji mi je zahmetli kuci pravit itd...
Jedino sto pojedem cesto, a sto se moze kuci lahko napraviti, je pizza i to ne svugdje, na 2-3 njesta u gradu, jer kuci dobijem znatno kvalitetniju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1680 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

Pa normalno je da ces kuci dobiti najbolju picu, neces vani sigurno ... :mrgreen:
BHF_Manijak

#1681 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Ma vala jeo sam kod raje u gostima te kucne uratke pizze, vala svega sam se najeo... :roll: :lol:
Od debele k'o pogaca, sa podloskom kecapa umjesto sosa itd...
Tako da nije nuzno kucna varijanta bolja, bar ne kod svskog. :mrgreen:
Srecom hvala Bogu zena mi se strasno ispraksirala u tome, tako da... :mrgreen:
Jos uzmem 3 vrste sira, gauda, parmezan i mozzarella, ljepota... :)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1682 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by sime_cipol »

BHF_Manijak wrote: 19/06/2020 23:02 Ma vala jeo sam kod raje u gostima te kucne uratke pizze, vala svega sam se najeo... :roll: :lol:
Od debele k'o pogaca, sa podloskom kecapa umjesto sosa itd...
Tako da nije nuzno kucna varijanta bolja, bar ne kod svskog. :mrgreen:
Srecom hvala Bogu zena mi se strasno ispraksirala u tome, tako da... :mrgreen:
Jos uzmem 3 vrste sira, gauda, parmezan i mozzarella, ljepota... :)
Sljedeci put znamo ko donosi pizze kad budemo sjedili :D
ruud

#1683 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ruud »

1. Sunnyland
Strasno dobra pizza iz krusne peci... Barem je bila prije korone. :D

2. Mahir
Mada ima i zbog navika i follow-up na tabiji, zmajevcu...

3. Mrka kapa, al' moze mozda Dino picerija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1684 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Chmoljo »

Neki dan pojeo sendvič u bivšem pomodorinu. S ćejfom. Odavno se nisam od jednog sendviča najeo. Piletina i gljive 6 KM.

Usput, jel ono kod njih krušna peć? Vidim pitate... A jes skupa, al kod Vlade mi je margerita dobra jbg...

I živa istina je da je najbolji doner u la linei. Ne znam koji klinac, ali dok ga jedem, nekakav je uredan. Nemam osjećaj da je iz peksinavog fast fooda. Čak je i u dostavi dobar. Naručivali. Dođe svjež i taman.
ButFace

#1685 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by ButFace »

Velika je razlika između krušne peći na drva i cumur i one plinske koju koristi 95% picerija u gradu, a oboje se nazivaju krusne peći :mrgreen:

Ali malo ko zna, licno znam da tu pravu krusnu peć na drva i cumur ima jedino pizzerija Dino i pekara Mahir, govorim o onima koji prave pizze, na stranu cevapdzije i pojedini restorani, a razlika u okusu same pizze je ogromna, konkretno dovoljno naruciti pizze u U2 i kod Dine i uporediti
AstorH

#1686 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by AstorH »

Najbolja pizza u SA je u Travniku :D
VenomousV

#1687 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by VenomousV »

ruud wrote: 20/06/2020 00:54
ButFace wrote: 20/06/2020 01:38 ... a razlika u okusu same pizze je ogromna, konkretno dovoljno naruciti pizze u U2 i kod Dine i uporediti
Hladna, sirova i uz gratis dodatak u obliku dlaka osoblja :roll:

Ne bih od njih vise nikad nista narucila makar samo suha hljeba jela. Em su im cijene nidje veze za ono sto dobijes, em su neljubazni... a davali smo im i previse sansi :roll:
mayab

#1688 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mayab »

Pica u Dini mi je uvijek nekako pomalo preslana, nekako "teška",nijansu predebelog tijesta, baš me optereti, teško mi "padne"....
Montana je odlična!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1689 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mk ultra »

ruud wrote: 20/06/2020 00:54 1. Sunnyland
Strasno dobra pizza iz krusne peci... Barem je bila prije korone. :D

2. Mahir
Mada ima i zbog navika i follow-up na tabiji, zmajevcu...

Sunnyland je meni kad se tek otvorio bio vrh sa hranom, fiska peciva sva, firska i ukusna hrana i mi redovno isli na dorucak gore, i onda smo napravili pauzu od godinu i otisli jedno jutro dobili jako los omlet i crvavu salatu :(
A koliko vidim neki je i novi sef sale dosao, i izgleda da se sa njim stvar razjebala

Nudili su kupon za rucak ali jok, sad samo kafu ponekad :skoljka:

Mene kad jednom zajebu tu vise ne dolazim :mrgreen:
iceman ze

#1690 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by iceman ze »

😎🍔🇧🇦🤪
Image
nepass1

#1691 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nepass1 »

BHF_Manijak wrote: 19/06/2020 22:09 Nije da vam nesto serem, svako ima pravo izbora, ali nikad nisam kont'o raju koja "obicnu" hranu koju hladno moze kuci istu ili 5 puta bolju napraviti tipa, makarone, ustipke, kljukusu, jede tj. naruci vani. :roll: :-)
Hajd samce muskarce i razumijem, ali generalno...
Mislim za porciju ustipaka dati npr 15 KM u Pino naturu mi je bolest. Mislim da im je 15... Dobijes dosta ustipaka, dvoje komotno moze jesti, ali zato dobijes 2 kolutica sudzuke, 2 komada suhog i frtalj pavlake, pojedes to s jednim ustipkom i onda ostatak jedes suhe ustipke. .. :roll:

Ne znam vala, ali vani jedem ono sto pretezno ne mogu kuci dobit tipa rostilj, biftek neki kvalitetan, burgere, sendvic neki koji mi je zahmetli kuci pravit itd...
Jedino sto pojedem cesto, a sto se moze kuci lahko napraviti, je pizza i to ne svugdje, na 2-3 njesta u gradu, jer kuci dobijem znatno kvalitetniju.
Mene zena natjerala, lafo subota, napadao snijeg, bjezanje od smoga, dorucak u hanu. Kurac ce ga vise ocima vidjeti

Kila pecenja jebote zivot
nepass1

#1692 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nepass1 »

mayab wrote: 20/06/2020 08:48 Pica u Dini mi je uvijek nekako pomalo preslana, nekako "teška",nijansu predebelog tijesta, baš me optereti, teško mi "padne"....
Montana je odlična!
Najslabija karika u montani je pizza
BHF_Manijak

#1693 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Kad vec spomenuste Montanu slazem se, sve pizze su im realno bezze, imam osjecaj da stave onaj bezvezni topljeni sir, ali im je Americana Super beton. Fakat drugacije je prave od ostalih pizza, dobijes jos sir u rubu pizze i znatna je razlika u kvaliteti sira u idnosu na "obicnu" im pizzu. Doduse razlika je i u cijeni. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1694 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Chmoljo »

Njima su sendviči dobri. Neki dan smo uzeli onu margeritu, i kao da je bila malo bolja nego prije.

Inače, meni je margerita pravo mjerilo, referentna tačka. Ako valja ona, dajem šansu i ostalom pizzama :D
dječak sa šibicama

#1695 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dječak sa šibicama »

Odes u restoran i narucis omlet

nidze veze
BHF_Manijak

#1696 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Chmoljo wrote: 20/06/2020 12:02 Njima su sendviči dobri. Neki dan smo uzeli onu margeritu, i kao da je bila malo bolja nego prije.

Inače, meni je margerita pravo mjerilo, referentna tačka. Ako valja ona, dajem šansu i ostalom pizzama :D
Isti sam ti, u 99% slucajeva narucujem margaritu, jbg nekako mi drugi sastojci pokvare pizzu, ne osjetim sir... Nekad kako rekoh narucim u Montani tu sa suhim mesom, ali generalno samo margarita.
leki hz

#1697 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by leki hz »

Bolja je u Casperu pizza nego u Montani. Naručila par puta i neću više, ako nije vruća, tijesto se stvrdne ko kamen.
Safete Dilbere

#1698 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Safete Dilbere »

dječak sa šibicama wrote: 20/06/2020 12:14 Odes u restoran i narucis omlet

nidze veze
jos te izadje ko skoljka jaja
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1699 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by sime_cipol »

leki hz wrote: 20/06/2020 14:35 Bolja je u Casperu pizza nego u Montani. Naručila par puta i neću više, ako nije vruća, tijesto se stvrdne ko kamen.
Pizza je poznata kao hrana koja najviše kalira na kvalitetu cim se ohladi. Nikada pizze nisam narucivao, isključivo odem i pojedem u pizzeriji, restoranu da bude vruca
leki hz

#1700 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by leki hz »

sime_cipol wrote: 20/06/2020 16:31
leki hz wrote: 20/06/2020 14:35 Bolja je u Casperu pizza nego u Montani. Naručila par puta i neću više, ako nije vruća, tijesto se stvrdne ko kamen.
Pizza je poznata kao hrana koja najviše kalira na kvalitetu cim se ohladi. Nikada pizze nisam narucivao, isključivo odem i pojedem u pizzeriji, restoranu da bude vruca
Kad si na poslu moraš malo promijeniti, ne mogu stalno jedno te isto jesti. Naravno da je najbolje u pizzeriji pojesti, nažalost Picolo nema dostave, ali iz Montane pizzu više ne jedem. Iz Caspera je jestiva i kad se ohladi.
Post Reply