Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Locked
CPT

#626 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by CPT »

tempuser wrote: 19/06/2020 19:53
CPT wrote: 19/06/2020 16:01
tempuser wrote: 19/06/2020 15:59

Otrok ne serendaj puno nego se pred gazdama Janezima klanjaj i stope i ljubi što su vas primili. Ti si doprinijeo razvoju Slovenije koliko i ja.
Da vas nisu primili bilo bi ti što ti je tvoj ljubljeni i bezgrešni Alija namjenio, ako preživiš da negdje u Krajini ko povratnik čamiš pod ravnom pločom bez posla, struje, vode i puta!
ljubomora much :lol:
Ajoooj, evo raspadam od ljubomore! :D
vidi se.... 25 godina nakon rata ti jos uvijek o Aliji :roll: a iducih 25 ces isto... :-)
CPT

#627 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by CPT »

spreca wrote: 19/06/2020 17:48
CPT wrote: 19/06/2020 15:59
MorningStar wrote: 19/06/2020 15:55
Mestna občina Velenje
Titov trg 1 / 3320 Velenje
Telefon: 03/8961-600, Faks: 03/8961-654
ID za DDV: SI49082884 / MŠ: 5884268

:D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
ja ba... ima kao ultimativni dokaz neceg vec.... pa ode idemo istom debilnom logikom i skontamo nesto po cinjenica da je Tito skinut sa svake druge adrese/ulice. Pa tako glavna ulica u drzavi vise nije Titova vec Slovenska.... i to to nesto znaci. Ili ne znaci. :-)
Pa nije Ljubljana sva Slovenija,u Mariboru je ostala Titova Cesta ,vjerovatno je jos ostalo nekih naziva po Titu
Radilo se o sarkazmu... Ime ulice je samo simbol i predmet podjebavanja pozicije i opozicije. Nema nikakvog realnog znacenja, pogotovo u tom smislu. Daleko najjaca stranka u parlamentu je desnicarska. Vlada je isto desna... Valjda kao sentimenta do Tite ili kako vec.
tempuser

#628 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 19/06/2020 20:43
CPT wrote: 19/06/2020 16:01

ljubomora much :lol:
vidi se.... 25 godina nakon rata ti jos uvijek o Aliji :roll: a iducih 25 ces isto... :-)
Neko treba lavore i slovenačke robove da resetuje i vrati na tvorničke postavke.
tempuser

#629 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 19/06/2020 20:47 Radilo se o sarkazmu... Ime ulice je samo simbol i predmet podjebavanja pozicije i opozicije. Nema nikakvog realnog znacenja, pogotovo u tom smislu. Daleko najjaca stranka u parlamentu je desnicarska. Vlada je isto desna... Valjda kao sentimenta do Tite ili kako vec.
I vjerovatno su presretni što dijele zrak s tobom! :lol:
CPT

#630 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by CPT »

tempuser wrote: 19/06/2020 20:52
CPT wrote: 19/06/2020 20:43

Neko treba lavore i slovenačke robove da resetuje i vrati na tvorničke postavke.
kukanjem o Aliji? iducih 50 godina? :-)
SmokingMan

#631 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by SmokingMan »

tempuser wrote: 19/06/2020 20:03
Trafalgar Law wrote: 19/06/2020 15:28 Dijaspora je u nekom svom mjehuru subjektivnog razmišljanja. Treba ih na duži period izložiti radijaciji domaćih prilika, ne bi li se probudili iz sna i rekli "A šta je ovo Alija moj fini, jebo te Tito." :D
To je fenomen naše dijaspore. Kad dođu na odmor počnu da palamude kako kod nas ništa ne valja, kako je "kod njih" (na to sam posebno alergičan) u Šveckoj, Njemačkoj itd itd k'o da su sa kraljem Gustavom i Adenauerom stvarali korjene savremene demokratije i ekonomije, a ne glasali 1990 za nacionalne stranke pa ih protjeralo iz raznoraznih pripizdina...
Istina je da i njima baš nije lako u tuđini, dobrom dijelu dijaspore. Imam prijatelja vani i baš še onako otegnu dok sve namiri na mjesečnom nivou. Ne želim da kažem kako se pati u Minhenu, već da nema više vremena da dođe u Sarajevo. Za ove izuzetke koji svoje komplekse liječe na nama sirotanima nemam ništa posebno za reći. Možda su oni zapravo i ti koji svojim bahatim ponašanjem stvaraju lošu sliku o dijaspori.
tempuser

#632 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

Trafalgar Law wrote: 19/06/2020 21:03 Istina je da i njima baš nije lako u tuđini, dobrom dijelu dijaspore. Imam prijatelja vani i baš še onako otegnu dok sve namiri na mjesečnom nivou. Ne želim da kažem kako se pati u Minhenu, već da nema više vremena da dođe u Sarajevo. Za ove izuzetke koji svoje komplekse liječe na nama sirotanima nemam ništa posebno za reći. Možda su oni zapravo i ti koji svojim bahatim ponašanjem stvaraju lošu sliku o dijaspori.
Pametna i emancipovana dijaspora šuti jer je svjesna da ničim nije doprinijela za uređenost i ekonomiju zemalja u kojima su se naselili, nego ubiru plodove tuđeg truda, dočim imamo ne toliko pametne i emancipovane kao prisutne na temi, koji mudruju kako je "kod nas"!
Frankfurt05

#633 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

tempuser wrote: 19/06/2020 21:13
Trafalgar Law wrote: 19/06/2020 21:03 Istina je da i njima baš nije lako u tuđini, dobrom dijelu dijaspore. Imam prijatelja vani i baš še onako otegnu dok sve namiri na mjesečnom nivou. Ne želim da kažem kako se pati u Minhenu, već da nema više vremena da dođe u Sarajevo. Za ove izuzetke koji svoje komplekse liječe na nama sirotanima nemam ništa posebno za reći. Možda su oni zapravo i ti koji svojim bahatim ponašanjem stvaraju lošu sliku o dijaspori.
Pametna i emancipovana dijaspora šuti jer je svjesna da ničim nije doprinijela za uređenost i ekonomiju zemalja u kojima su se naselili, nego ubiru plodove tuđeg truda, dočim imamo ne toliko pametne i emancipovane kao prisutne na temi, koji mudruju kako je "kod nas"!
:lol: :lol: :lol: :lol:
MorningStar

#634 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

Trafalgar Law wrote: 19/06/2020 21:03
tempuser wrote: 19/06/2020 20:03
Trafalgar Law wrote: 19/06/2020 15:28 Dijaspora je u nekom svom mjehuru subjektivnog razmišljanja. Treba ih na duži period izložiti radijaciji domaćih prilika, ne bi li se probudili iz sna i rekli "A šta je ovo Alija moj fini, jebo te Tito." :D
To je fenomen naše dijaspore. Kad dođu na odmor počnu da palamude kako kod nas ništa ne valja, kako je "kod njih" (na to sam posebno alergičan) u Šveckoj, Njemačkoj itd itd k'o da su sa kraljem Gustavom i Adenauerom stvarali korjene savremene demokratije i ekonomije, a ne glasali 1990 za nacionalne stranke pa ih protjeralo iz raznoraznih pripizdina...
Istina je da i njima baš nije lako u tuđini, dobrom dijelu dijaspore. Imam prijatelja vani i baš še onako otegnu dok sve namiri na mjesečnom nivou. Ne želim da kažem kako se pati u Minhenu, već da nema više vremena da dođe u Sarajevo. Za ove izuzetke koji svoje komplekse liječe na nama sirotanima nemam ništa posebno za reći. Možda su oni zapravo i ti koji svojim bahatim ponašanjem stvaraju lošu sliku o dijaspori.
90% su normalni ljudi, otisli u svijet ili pukom potrebom za prezivljavanjem ili jednostavno vise nisu mogli trpiti. I ta velika vecina se drzi svog posla- zive rade dodju u bih na odmor potrose para pa nekada i posalju al ne sole pamet kako je jaaAo ma dobro vam je nego kako sa onim "njihovim" ka'ce rat, ali ima specijalaca koji se loze tj. cekaju da kakva iskrica plane sa kantom benzina busajuci se u prsa patriotizmom a 99% takvih bi tugy plaky kada bi ovdje haos kakav izbio i slali dobre zelje.
tempuser

#635 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 19/06/2020 20:55 kukanjem o Aliji? iducih 50 godina? :-)
Ja ne kukam, samo nazivam stvari i pojave, uključujući i tebe, pravim imenom, a i da kukam, živim u sranju od države koji je on stvorio, samo ne znam zašto tebe priča o Aliji pogađa kad ti nemaš veze s tim. Ti si Bošnjak Sovenijanac, živiš u uređenoj državi! :lol:
tempuser

#636 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

Frankfurt05 wrote: 19/06/2020 21:16
Nema potrebe da dobrovoljno javljaš da si se prepoznao! :D
CPT

#637 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by CPT »

tempuser wrote: 19/06/2020 21:18
Ja ne kukam, samo nazivam stvari i pojave, uključujući i tebe, pravim imenom, a i da kukam, živim u sranju od države koji je on stvorio, samo ne znam zašto tebe priča o Aliji pogađa kad ti nemaš veze s tim. Ti si Bošnjak Sovenijanac, živiš u uređenoj državi! :lol:
Ti kukas i trazis u drugim odgovornost za svaki svoj promasaj. 25 godina nakon rata... Ljudi koji su se tad rodili zavrsili fakultete, stekli posao,... A ti jos uvijek o Aliji. I za 25 ces uvijek guslati kako ti Bakir nije dao posao iako si sposoban u 16. Sranje u toj drzavi nije stvorio Alija. Ljudi iz te drzave odlaze vec nekoliko decenija. Kao i iz ostalih drzava u susjedstvu. I to niko nece i ne moze promijeniti.
tempuser

#638 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 19/06/2020 21:24
Ti kukas i trazis u drugim odgovornost za svaki svoj promasaj. 25 godina nakon rata... Ljudi koji su se tad rodili zavrsili fakultete, stekli posao,... A ti jos uvijek o Aliji. I za 25 ces uvijek guslati kako ti Bakir nije dao posao iako si sposoban u 16. Sranje u toj drzavi nije stvorio Alija. Ljudi iz te drzave odlaze vec nekoliko decenija. Kao i iz ostalih drzava u susjedstvu. I to niko nece i ne moze promijeniti.
Kme, kme... :lol: :lol:
Frankfurt05

#639 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

tempuser wrote: 19/06/2020 21:19
Frankfurt05 wrote: 19/06/2020 21:16

Nema potrebe da dobrovoljno javljaš da si se prepoznao! :D
:lol: :lol:

Alija Alija kud ce ti dusa Alija. Srpsku nejac si bacao lavovima! :D
CPT

#640 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by CPT »

tempuser wrote: 19/06/2020 21:26

nek si se prepoznao... :wink:
tempuser

#641 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 19/06/2020 21:30
tempuser wrote: 19/06/2020 21:26

nek si se prepoznao... :wink:
Vidim i originalnost te krasi! :lol:
Point.

#642 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Point. »

Uletim na temu iz dosade. Vidim par domaćilnih, nesposobnih pačenika kako se ispred lokalne piljare nakačili na wifi i dok tuku mlaku klipaču isteklog roka tješe sami sebe kako je dijaspori teže i (p)suju Alijine kosti 25 godina poslije što aprilsku platu nisu još dobili. A novembar je.

Tugy plaky.
tempuser

#643 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

Point. wrote: 20/06/2020 00:15 Uletim na temu iz dosade. Vidim par domaćilnih, nesposobnih pačenika kako se ispred lokalne piljare nakačili na wifi i dok tuku mlaku klipaču isteklog roka tješe sami sebe kako je dijaspori teže i (p)suju Alijine kosti 25 godina poslije što aprilsku platu nisu još dobili. A novembar je.

Tugy plaky.
Kad ovo pročitam tačno mi je zao onoga ko je to napisao.... :D
Kejn

#644 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Kejn »

Ovako je bio i jedan Lake Placid na forumu ko i ovaj Tempuser dok ga nisu banovali. I on je naravno bio "bosanac" koji je srao po Aliji, Bošnjacima. Eno ga sad na Herceg Bosna forumu otvara temu Lov na migrante odnosno, kako Srbi i Hrvati moraju kupiti lovačko oružje i loviti migrante po Bosni.
Ludzak

#645 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Ludzak »

Alijići su problem, a Alija ih je okupljao oko sebe. Od njegovog sina pa do ratnih profitera. Upravo oni i upravljaju drzavom. Od ratnih profitera napravio državotvorce, a od postenih boraca okrenuo ledja.
tempuser

#646 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

Kejn wrote: 20/06/2020 09:19 Ovako je bio i jedan Lake Placid na forumu ko i ovaj Tempuser dok ga nisu banovali. I on je naravno bio "bosanac" koji je srao po Aliji, Bošnjacima. Eno ga sad na Herceg Bosna forumu otvara temu Lov na migrante odnosno, kako Srbi i Hrvati moraju kupiti lovačko oružje i loviti migrante po Bosni.
Jok, eto svršavaću na lika koji je državu pretvorio u feudalnu monarhiju da mi Fikret od mojih para nabavlja respiratore! :-)
Zijo77

#647 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Zijo77 »

Kada se radi o Titu, kriv je po tvom i za rat devedesetih iako je rat počeo dobrih 11 godina nakon njegove smrti? A Alija nije kriv kriv ni dok je bio živ a kamoli kada je umro? Nego je kriv narod, je li tako? Tito je bio komunista i njegova socijalistička država se morala ili preobraziti ili propasti. Alija je umjesto nas, bez referenduma i konsultacije sa ostalim članovima Predsjedništva, pristao na uredjenje i podjelu BiH za koje je znao da će ga kriviti i savremenici i buduće generacije. Pristao je, a nije morao. Mogao je odbiti i izjaviti da on pri punoj svijesti i savjesti neće tako nešto potpisati. Mogao je reći, "neka potpiše neko drugi, ja neću". Potpisao je i onda trunio kako će vrijeme odraditi svoje i izbrisati RS. Problemi koje danas imamo velikim dijelom su posljedica priznanja RS. Trgovina se tu velika odvijala, i u ratu i u Daytonu! Alija je vrlo kontraverzna ličnost i dugo će se na tu temu lomiti koplja.
tempuser

#648 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

Ludzak wrote: 20/06/2020 10:09 Alijići su problem, a Alija ih je okupljao oko sebe. Od njegovog sina pa do ratnih profitera. Upravo oni i upravljaju drzavom. Od ratnih profitera napravio državotvorce, a od postenih boraca okrenuo ledja.
Sve tačno, osim samog početka! :thumbup:
Nije Alija bio baš takvo nevinašce i duduk da ne zna koga okuplja oko sebe. Znao je Alije tačno koga i zašto okuplja oko sebe i problem kreće upravo od njega, a ne od onih koje je okupio. Bez Alijog amina ni portir nije mogao da se zaposli, a kamoli ključni ljudi, a on na ključne pozicije u državi postavlja mračnjake i kriminalce tipa Alije Delimustafića, Bakira Alispahića, Hasana Čengića, Irfana Ljevakovića, Šaćirbegovića, Šaju, Timura Numića itd itd itd...
Nakraju krajeva, kako funkcioniše SDA, kako “stiti” svoj narod, sva njihova lobotomija i ispiranje "mozaka" ovcama se odgleda u jednoj jedinoj poruci riđobradog imbecila:

Image

Boli njih dupe za narod, njima je bitno samo da uzimaju, a ovce i glupani ih brane po forumu!
Last edited by tempuser on 21/06/2020 10:07, edited 2 times in total.
LBVIEW

#649 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by LBVIEW »

Kejn wrote: 20/06/2020 09:19 Ovako je bio i jedan Lake Placid na forumu ko i ovaj Tempuser dok ga nisu banovali. I on je naravno bio "bosanac" koji je srao po Aliji, Bošnjacima. Eno ga sad na Herceg Bosna forumu otvara temu Lov na migrante odnosno, kako Srbi i Hrvati moraju kupiti lovačko oružje i loviti migrante po Bosni.
Inace je zanimljiv profil tih "Bosanaca" na forumu, kojim su najveci problem Bosnjaci, pa se istim dovodi u pitanje samo pravo na postojanje kao politickog naroda, dok Srbima i Hrvatima, ne samo da se to ne radi, vec se ostaje uglavnom nijemo na ekresmni nacionalizam i sovinizam prema Bosnjacima. Pa je tako drug Tempuser dao podrsku inom kloniranom serbskom sovenu Djuki Disel-u koji Bosnjacima spocitava 'arac, kuluk, jebo te k'o da slusam Mladic Ratka i prici o da'ijama. :oops:
tempuser

#650 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

LBVIEW wrote: 20/06/2020 13:30
Inace je zanimljiv profil tih "Bosanaca" na forumu, kojim su najveci problem Bosnjaci, pa se istim dovodi u pitanje samo pravo na postojanje kao politickog naroda, dok Srbima i Hrvatima, ne samo da se to ne radi, vec se ostaje uglavnom nijemo na ekresmni nacionalizam i sovinizam prema Bosnjacima. Pa je tako drug Tempuser dao podrsku inom kloniranom serbskom sovenu Djuki Disel-u koji Bosnjacima spocitava 'arac, kuluk, jebo te k'o da slusam Mladic Ratka i prici o da'ijama. :oops:
Najveći problem na planeti su ograničeni ljudi kojima problem sa SDA automatki znači problem sa Bošnjacima i ako kažeš nešto protiv SDA ti si automatski islamofob!!
To je ona lavor filozofija, svi su Srbi četnici, svi su Hrvati Ustaše i UZP, a svi Bošnjaci glasaju za SDA.
Locked