nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimist

#18176 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Isto kao sto parkiraju u Drivusi oko naplatnih i ispred COKP-a. Udju kroz vangabaritnu traku.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18177 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Ja bih prije tako nego na kobiljacu :mrgreen:

Ima jedno 15 dana, cekam covjeka kod rama glasa u vlakovu, zove kaze fulio skretanje otisao do tarcina skroz :shock:
iceman ze

#18178 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iceman ze »

Znaju delije sa vocnjaka jel se zove Kobiljaca, 'alali godine stizu, a noc duga 😁
mk ultra

#18179 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Optimist wrote: 16/06/2020 07:34 Isto kao sto parkiraju u Drivusi oko naplatnih i ispred COKP-a. Udju kroz vangabaritnu traku.
cokp ima svoje fazone pa se ode i vrati do zenice za 2.50KM ali nećemo o tome :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mk ultra

#18180 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Image

Redovno prelijece tamo - vamo
A nije cestovni
Bas me zanima sta bi bilo da udari nekoga... :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18181 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

nista,bila bi materijalna steta.garant nije registrovan :D
mk ultra

#18182 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

ma ne može ovaj ni registrovati, ovo je skladišni viljuskar i na zatvorenom prostoru moze raditi

ima jedna caka da je rukovaoc dizalicom kakvom god, pa i viljuskarom, jedini odgovoran u slučaju nezgode :mrgreen:
iceman ze

#18183 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by iceman ze »

Imaju problem i sa el romobilima, kako uvidjaj zavrsiti :lol: pa legalno se prodaju iha hajjj.... pa di su pravnici i de lege ferenda izmjene Zoobsa... :skoljka:
noviclan

#18184 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

mk ultra wrote: 17/06/2020 14:12 ma ne može ovaj ni registrovati, ovo je skladišni viljuskar i na zatvorenom prostoru moze raditi

ima jedna caka da je rukovaoc dizalicom kakvom god, pa i viljuskarom, jedini odgovoran u slučaju nezgode :mrgreen:
Ali zato policija i inspekcija u kontra smjeru pisu ove sto prodaju lubenice
BadBoy

#18185 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

mk ultra wrote: 17/06/2020 14:12 ma ne može ovaj ni registrovati, ovo je skladišni viljuskar i na zatvorenom prostoru moze raditi

Kako?
mk ultra

#18186 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

BadBoy wrote: 18/06/2020 17:58

Kako?
Od uređaja za signalizaciju, guma itd jednostavno nije pravljen/homoligiziran za ceste, vec za unutrasnji i skladisni transport

Image
Ima ih nekoliko sto sam vidio, uglavnom ovih starijih sto su cestovni, a ovakav mali ceoni do 3.5T nisam nikad vidio
BadBoy

#18187 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

mk ultra wrote: 18/06/2020 19:03
BadBoy wrote: 18/06/2020 17:58

Kako?
Od uređaja za signalizaciju, guma itd jednostavno nije pravljen/homoligiziran za ceste, vec za unutrasnji i skladisni transport

Image
Ima ih nekoliko sto sam vidio, uglavnom ovih starijih sto su cestovni, a ovakav mali ceoni do 3.5T nisam nikad vidio
Mislio sam na konstataciju da je "rukovodioc dizalicom" odgovoran. Ja da sam advokat tu bi tužio za naknadu štete od operatora dizalice, preko firme do opštine :D
Laplace

#18188 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Jutros na uključenju na autoput iz Podlugova prema Sarajevu, vidim da vanjskom ide kamion ali imam prostora da se uključim ako dobro ubrzam. Uključujem lijevi žmigavac i ubrzavam oštrije i pri na 2/3 trake za ubrzavanje sam blizu 100 km/h, ali tad se Passat ubacuje u desnu traku autoputa taman kad sam namjeravao da se ja uključim, tako da ja moram kočiti do 50 km/h da ne bih urdario ili u njega ili u zaštitni zid. Passat je nastavio zadovoljlan svojim vozačkim (ne)sposobnostima i seljačkim mentalitetom.

Sljedeća situacija je sa drugim po redu po nekupturi i seljakluku, odmah iza vozača VW-a - vozačem BMW-a. Idiot je jedan od onih (među njima su i neki članovi ovog foruma) misli da ga ja u vanjskoj moram pustiti da se prestroji iz unutrašnje,. kao on ima prednost (u oba kružna od Pofalića do uključenja na autoput sam kroz kružni napravio ne više od pola kruga). Na drugom kružnom on ne konta da se može on iz unutrašnje isključiti sa kružnog, dok ja mogu iz vanjske pa jedan drugome ne smetamo (zobg toga i jesam išao na tom kružnom vanjskom, da se možemo obojica uključiti na autoput a da ne smetamo jedan drugome). Ali, kockastoj glavi iz BMW-a je to kvantna mehanika, on se prebacuje u vanjsku (uz sirenu) i umalo da me udari.

Oba sudara sam izbjegao samo zato što sam predvidio nepredvidivo i jer sam oprezan, a ne zahvaljujući njima.

A tek je 9:30.
mk ultra

#18189 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

BadBoy wrote: 19/06/2020 08:32
Mislio sam na konstataciju da je "rukovodioc dizalicom" odgovoran. Ja da sam advokat tu bi tužio za naknadu štete od operatora dizalice, preko firme do opštine :D
Prema pravilniku o zastiti na radu sa dizalicama iz 1991 cini mi se...

Image

Evo jednog registrovanog prije rata:mrgreen:
Laplace

#18190 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

I opet situacija, ovaj put sa parking trkačem.

Neki dan ja i žena u Pennyju Vogošća gledamo neke tende ispred, i krenuli ka parkingu prekoputa. Nismo još ni došli do ceste kad Juan Pablo Montoya u golfu 5 ulijeće u šikanu i skreće na parking. Žena se baca ulijevo u stilu Manuela Neuera, ja udesno u stilu Olivera Kahna, radnici iza se kriju iza paleta. Golf se parkira, jedan mlađi radnik bilježi datum sa riječima "Ovo je moj drugi rođendan", stariji kaže "Ma, šta ovo meni treba, odoh u prijevremenu penziju", trojicu polivaju vodom da se oporave od šoka.

Uglavnom, bez gubitaka.
He1972

#18191 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by He1972 »

Laplace wrote: 20/06/2020 10:19 I opet situacija, ovaj put sa parking trkačem.

Neki dan ja i žena u Pennyju Vogošća gledamo neke tende ispred, i krenuli ka parkingu prekoputa. Nismo još ni došli do ceste kad Juan Pablo Montoya u golfu 5 ulijeće u šikanu i skreće na parking. Žena se baca ulijevo u stilu Manuela Neuera, ja udesno u stilu Olivera Kahna, radnici iza se kriju iza paleta. Golf se parkira, jedan mlađi radnik bilježi datum sa riječima "Ovo je moj drugi rođendan", stariji kaže "Ma, šta ovo meni treba, odoh u prijevremenu penziju", trojicu polivaju vodom da se oporave od šoka.

Uglavnom, bez gubitaka.
pa šta bi jeste li mu se krvi nasrkali na slamku, kad se parkirao kretenoid
Laplace

#18192 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

He1972 wrote: 20/06/2020 10:54
Laplace wrote: 20/06/2020 10:19 I opet situacija, ovaj put sa parking trkačem.

Uglavnom, bez gubitaka.
pa šta bi jeste li mu se krvi nasrkali na slamku, kad se parkirao kretenoid
Ma, kakve krvi, bježi dok si još živ. Vidiš da nije sam sa sobom.
JavierBosnia

#18193 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

Pa danas mi je 5-6 auta u preticanju znacajno ubrzalo
Sve trulje od auta, od nekog starog pasata, dvojke, mondea, kombija.. pa jeste li toliko napaceni bogalji jedni
semirsar

#18194 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by semirsar »

mk ultra wrote: 19/06/2020 16:58
BadBoy wrote: 19/06/2020 08:32
Prema pravilniku o zastiti na radu sa dizalicama iz 1991 cini mi se...

Image

Evo jednog registrovanog prije rata:mrgreen:
oklen ti u trgosirovini u Halilovicima, trazio armaturu merebit :mrgreen:
viljuskar, bio elektricni, dizel ili plinas, mora biti registrovan za voznju po ulici, znaci da ima sva svjetla, poziciju, i obaveznu rotaciju na krovu. naravno, i vozac mora imati adekvatne papire za rad sa istim. U slucaju nezgode pri radu sa neregistrovanom masinom odgovoran je vozac viljuskara prije svega, a potom i odgovorno lice, kao i direktor firme, odnosno firma. Za rad na ulici se mora imati uz dozvolu za rad i pratnja koja ce pratiti i regulisati promet u okolini.
Bukvalno ispada da ako vidis viljuskar bez svjetala i rotacije na ulici mozes se zabiti namjerno u njega i neces ni po kom osnovu biti kriv :mrgreen:
Peryton_

#18195 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Peryton_ »

JavierBosnia wrote: 21/06/2020 23:19 Pa danas mi je 5-6 auta u preticanju znacajno ubrzalo
Sve trulje od auta, od nekog starog pasata, dvojke, mondea, kombija.. pa jeste li toliko napaceni bogalji jedni
Ista stvar mi se desila dva puta danas ali sam ih lijepo otresao.U sustini to je jedan od razloga zasto sam uzeo jace vozilo.Znam da to zvuci kao klisej i ispade da sam bosnjo ali eto.Jednom sam se oprzio blizu Zenice kad me jedan kreten sa g5 uveo u makaze namjerno, jedva se izvukao.Kasnije sam dobio prekrsajnu prijavu za nanosenje LTP, a ako ovaj mangup cita ovo, nek se zahvali MUP ZDK sto su dosli brzo.
JavierBosnia

#18196 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

Koji sad auto vozis ako me budes preticao da ne dodajem slucajno gas :D
Peryton_

#18197 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Peryton_ »

JavierBosnia wrote: 22/06/2020 00:39 Koji sad auto vozis ako me budes preticao da ne dodajem slucajno gas :D
Sad sam pametniji :mrgreen:
Ne znam, mozda grijesim,ne znam kako bi vi reagirali da vam Scania ide u susret, lijevo nemate gdje, desno kretenoid sa g5 1.9 tdi koji vam ne da naprijed a kasno za povratak?
Sad preticem samo kad idu opasno ispod ogranicenja.
PS. Nisam nikakav kabadahija, sve konflikte rjesavam dijalogom i bjezim koliko mogu od sukoba.Ljudi te nekad natjeraju da izgubis razum.Njegovo opravdanje u zapisniku bilo " gledao sam na telefon, nisam ga primijetio". A u po preticanja gleda u mene i smije se i salta u nizu.
noviclan

#18198 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

Peryton_ wrote: 22/06/2020 00:45
JavierBosnia wrote: 22/06/2020 00:39 Koji sad auto vozis ako me budes preticao da ne dodajem slucajno gas :D
Ne znam, mozda grijesim,ne znam kako bi vi reagirali da vam Scania ide u susret, lijevo nemate gdje, desno kretenoid sa g5 1.9 tdi koji vam ne da naprijed a kasno za povratak?
PS. Nisam nikakav kabadahija, sve konflikte rjesavam dijalogom i bjezim koliko mogu od sukoba.Ljudi te nekad natjeraju da izgubis razum.Njegovo opravdanje u zapisniku bilo " gledao sam na telefon, nisam ga primijetio". A u po preticanja gleda u mene i smije se i salta u nizu.
Kakvi su to mozgovi sjeme im se zatrlo, kod mene je bila "slicna" da li sam kriv prosudite sami situacija od ljubine prema srednjem razvukao je jedan "kreten" u golfu v tdi sive boje najvjerovatnije 1.9 77kw i ide dosta ispod ogranicenja (pricao na telefon ili sta vec, bude policije ali nemoj mi voziti pedeset tri,cetiri,pet) ali kako ide saobracaj iz suprotnog smjera i to bas gdje je dozvoljeno preticanje saburam i pred srednje i ono malo isprekidano u trecu i mlatnem ga ja i nastavim gurati do 69 kad vidi on vrag odnio salu zalijepio se na karambolku i kad smo prosli ininu pumpu iza krivine ide onaj pravac sa punom linijom i krenu hadjo da pretice ali bas kasno krenuo a iz suprotnog smjera nailazi vozilo kad hladan tus ja po gasu neces majcin sine on nije sebi mogao doci tako da sam ga izgubio u retrovizoru
sparky

#18199 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

noviclan wrote:
Kakvi su to mozgovi sjeme im se zatrlo, kod mene je bila "slicna" da li sam kriv prosudite sami situacija od ljubine prema srednjem razvukao je jedan "kreten" u golfu v tdi sive boje najvjerovatnije 1.9 77kw i ide dosta ispod ogranicenja (pricao na telefon ili sta vec, bude policije ali nemoj mi voziti pedeset tri,cetiri,pet) ali kako ide saobracaj iz suprotnog smjera i to bas gdje je dozvoljeno preticanje saburam i pred srednje i ono malo isprekidano u trecu i mlatnem ga ja i nastavim gurati do 69 kad vidi on vrag odnio salu zalijepio se na karambolku i kad smo prosli ininu pumpu iza krivine ide onaj pravac sa punom linijom i krenu hadjo da pretice ali bas kasno krenuo a iz suprotnog smjera nailazi vozilo kad hladan tus ja po gasu neces majcin sine on nije sebi mogao doci tako da sam ga izgubio u retrovizoru
To što si ti uradio je isto tako zabranjeno i opasno. Ja ne razumijem u cemu je problem kad vidis da te neko pretice mrvu oduzeti gas i pomjeriti se maksimalno u stranu zbog sebe. On ako pretice na punoj, jos ako vidis da je to zbog toga sto mu je proradio "ponos", pusti ga u picku materinu. Odgurace te u kanal, podzid ili slicno. Zbog takvih šoferčina su nam pune crne hronike.
BadBoy

#18200 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

noviclan wrote: 22/06/2020 07:34
Peryton_ wrote: 22/06/2020 00:45
Isti si kao i ovaj iznad što je Javier Bosni uradio
Post Reply