Demokratska fronta Željko Komšić

General War

#45751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

bunk wrote: 18/06/2020 20:48 Razgovor na nivou teme zeljo vs sarajevo.
Clan predsjednistva i dobitnik nsjveceg vojnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine nije zasluzio takav tretman koliko god nekiga boljele stolice i pozicije u Sarajevskom kantonu.
Stranka DF je na Tk savrsen lakmus papir i odigrala je perfektnu ulogu u sprecavanju nekih koji su do juce gradjane Sarajeva posprdno nazivali " sarajlice koji su se uzdigli previse" da uspiju u pravljenju nekakvih serifskih kantona po Bosni i Hercegovini.
Naravno pogled iz Sarajeva ka ostatku BiH je zamagljen i sdp i ostali s njima nastavljaju kukati za milijardom godisnje.
To sto su u onim dijelovima BiH u kojima bi i mogli dobiti koji glas svedeni na statisticku gresku je nebitno u usporedbi sa nazivima ulica u Sa ili glupavom nalazenju mahana napokon postignutom dogovoru o izborima u Mostaru..
To sto je "zlatni ljiljan" mogao je uzivatii u pemziji i to mu se placa zasebno...de vise popusti, preko sto hiljada vojnika se je handrilo po brdima pa nikom nista. Sad kontam i kako ga je dobio i od koga...treba mu SDA jos tri dati koliko je sjebao imalo nade za buducnost BiH.
Novak20

#45752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Banksy wrote: 18/06/2020 20:30 Razumijem da smo u ovom trenutku na dnu liste američkih prioriteta geostrateških interesa, a da su njihovi aktuelni diplomatski službenici u Bosni Ž liga, polovni i slabo kontajući,
Pa ipak, ima li ikog da im kaže da se klade na skoro lipsajuću pogrešnu ragu.
Razumijem i da im je SDA nagodna, kao i svaka vladajuća i većinska, bilo gdje, ali ove gluposti koje sipaju iz "Stejt dipartmenta" i Američke ambasade su baš uvreda zdravom razumu,
Ako je "Amerika" u ovom trenutku neprijatelj napretka i progresivnih snaga u Bosni, onda to neko treba javno reći.

Mislim da se dio odgovora američkog stava i miješanja u bh politiku krije u ovim komentarima Dražena Pehara. Sam kaže da su naši političari marionete, a marionete ne postavljaju pitanja. Igraju kako im se kaže. :sad:

https://hms.ba/medunarodna-zajednica-st ... d-nacelno/
Imate svo vrijeme implementacije Daytona jednu vrlo bizarnu situaciju. Naime, međunarodna je zajednica ta koja pravi ključne probleme u BiH, ali ona ih i povremeno riješava, no nikada do kraja, i nikada načelno, kazao je dr. Pehar za portal Bild.ba.
U takvoj konstelaciji, dodaje, domaći akteri, uključujući i one u Federaciji i one u RS, naprosto su marionete.

-Oni su tu da zadovolje formalnosti, odigraju ulogu, povremeno se svađaju, povremeno se kao mire. I to također uključuje Milorada Dodika, i SNSD, koji je možda međunarodnoj zajednici najbitniji igrač – on je ‘oponent’ koji treba imati savršeno dobro razvijen osjećaj za trenutak kad treba ustuknuti, zastati, pokazati miroljubivost, osjećaj za ‘kompromis’, objašnjava dr. Pehar.
Dakle, ističe, dr. Pehar, imate, uvjetno rečeno, privremeni povratak na stanje prije 1998-e, na to izvorno, autentično razumijevanje Daytona. No, nemojte misliti da je ovim međunarodna zajednica nešto priznala, ili da je pronašla neki balans u BiH. SAD nemaju taj cilj.
-Na kraju, možda vam ovo što pričam zvuči kao ‘zavjera.’ No, o svemu ovome SAD su bile savršeno iskrene i otvorene. Uputit ću vas samo na jedan izvor: riječ je o govoru što ga je 2005. dao Richard Holbrooke, u Gradu Daytonu, primajući prvu nagradu Grada za mirotvorno djelovanje. Holbrooke je zapravo iskazao protuslovan stav o ključnim problemima i BIH same, na Daytonskim osnovama, i samog izbornog procesa.

Naime, s jedne strane, iskazao je stav koji se posve može izjednačiti sa stavom radikalnog bošnjačkog unitarizma: da su etničke razlike same po sebi iskaz ‘rasizma’, i da smo ‘mi ovdje svi’ jedno, recimo ‘Bosanci’.

No, istovremeno, potvrdio je da se ključne odredbe Daytona, primjerice ona o tročlanome Predsjedništvu, moraju tumačiti kao etnički reprezentativne, odnosno, kao iskaz složene multinacionalne zajednice; u njegovom govoru izravno stoji da su članovi Predsjedništva ‘ethnically based’, da se zasnivaju na volji pojedinačnih etničkih zajednica.

Dakle, ovo je pro-hrvatski i pro-srpski stav, rečeno u svjetlu onih eksplicitnih politika kojima svjedočimo u razdoblju tzv. implementacije Daytona.

No, istovremeno, Holbrooke kaže: ali, to je jedna odredba koju SAD smatra ‘nesavršenstvom Daytona.’ I opet imate jasnu osnovu za daljnju destabilizaciju. Naravno da će SAD kao i tobože pritiskati domaće aktere u smjeru nekih ‘izmjena’ odn. usavršavanja tih nesavršenosti.

Neka usavršavanja već su izvršena, primjerice ono o legitimnosti tri vojne sile u BiH, ali to je ipak izvedeno tako da, za sve strane, osigura dovoljno animoziteta kako bi se sukob, na verbalnom, interpretativnom, i pravno-političkome planu, mogao nastaviti i dalje. Eto, to je kontekst u kojem jedino možemo tumačiti posljednji sporazum SDA i HDZ, o Mostaru i izbornom zakonodavstvu BiH, zaključuje dr. Pehar.
sumirprimus

#45753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković istakao je zahvalnost članu Predsjedništva BiH za podršku u infrastrukturnim projektima od vitalnog značaja za Živinice, ističući da član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije samo počasni građanin Živinica, nego i prijatelj ovog grada i njegovih građana.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Gradskom vijeću grada Živinice i gradonačelniku, na dodijeljenom priznanju.

Primajući priznanje, član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da počastvovan odlukom rukovodstva ovog grada, navodeći da su Živinice jedan od primjera njegovanja multietničkih i građanskih vrijednosti.
:lol: jel ovo dan nakon transfera nacelnika u sda? pa ovaj ljeljko vise i ne krije da je sdaovac :evil:
Novak20

#45754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Preduhitri me. :lol:

Bivši SDP, odnedavno SDA načelnik udijelio priznanje kolegi. :lol:

https://avaz.ba/vijesti/bih/576891/koms ... a-zivinice
Komšiću uručeno priznanje 'Počasni građanin grada Živinice'

Kamenjaković istakao je zahvalnost članu Predsjedništva BiH za podršku u infrastrukturnim projektima od vitalnog značaja za Živinice
jazzer

#45755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković istakao je zahvalnost članu Predsjedništva BiH za podršku u infrastrukturnim projektima od vitalnog značaja za Živinice, ističući da član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije samo počasni građanin Živinica, nego i prijatelj ovog grada i njegovih građana.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Gradskom vijeću grada Živinice i gradonačelniku, na dodijeljenom priznanju.

Primajući priznanje, član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da počastvovan odlukom rukovodstva ovog grada, navodeći da su Živinice jedan od primjera njegovanja multietničkih i građanskih vrijednosti.
Ja tebi vojvodo, ti meni serdare.
sumirprimus

#45756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

pa ovo je alanfordovski tita mi mrtvog :-)
General War

#45757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

sumirprimus wrote: 19/06/2020 13:09 pa ovo je alanfordovski tita mi mrtvog :-)
Image
General War

#45758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

jazzer wrote: 19/06/2020 13:09

Ja tebi vojvodo, ti meni serdare.
Image
Patton44

#45759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

sumirprimus wrote: 19/06/2020 13:06

:lol: jel ovo dan nakon transfera nacelnika u sda? pa ovaj ljeljko vise i ne krije da je sdaovac :evil:
Odluka je davno donesena ,cekao se danasnji dan...ono sto je vaznije.... SDP ovi vjecnici glasali ZA
:bih:
kluz franjo

#45760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Patton44 wrote: 19/06/2020 19:03

Odluka je davno donesena ,cekao se danasnji dan...ono sto je vaznije.... SDP ovi vjecnici glasali ZA
A kada davno je odluka GV o dodijeli priznanja tačno donesena?
:meza1:
Patton44

#45761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

kluz franjo wrote: 19/06/2020 19:47

Ja cuo ima sedmica da ce danas bit proglasen.
kluz franjo

#45762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Patton44 wrote: 19/06/2020 20:04
Znači sedmica je "davno". OK.
A kažeš i SDP Živinice podržava dodjelu? Ko tačno? Gdje si to načuo?
Patton44

#45763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

kluz franjo wrote: 19/06/2020 20:22
Patton44 wrote: 19/06/2020 20:04
Znači sedmica je "davno". OK.
A kažeš i SDP Živinice podržava dodjelu? Ko tačno? Gdje si to načuo?
Nepravi se blesav , rekao sam vjecnici ne SDP Zivinice. Od koga i gdje :izet:
ultima_palabra

#45764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote: 19/06/2020 08:08 ako je sda čarobnjak iz naroda dino merlin, df je mahir beathouse, na koncertu da kaže furaj mali furaj sam...
:lol:
Prpa.ba

#45765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Veceras smo iz Kiflinog gostovanja kod Hadzifejsa saznali i da Nas Dobri Hrvat Konakovicu zamjera to sto je svojoj supruzi morati platiti pregled tokom kratkog rashljebljenja koje joj je pocinjeno kada je Vlada KS preuzimala Turisticku zajednicu. Jedva skrpio od platice od 5.500 KM. :(

Izgleda da ga Sanko nije znao nasavjetovati kako otici na biro i dobiti zdravstveno osiguranje. :lol: Srecom, mlada je diplomirala na Sokocu pa ce iduce uhljebljenje biti ambicioznije i stabilnije, da se takve nelagodnosti vjecito duznom Komsicu ne bi desavale. :lol:
last mohicans

#45766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

Suza iz oka mi je kanula kada je Senad to spomenuo. Ljiga budzetska, na drzavnoj sisi 25 god. i zamjerio Dini sto mu je nelegalno primljena hanuma popušila foru. Trebalo je kakvu sergiju organizirati za Sejdu naseg. A narod sto kraj sastavlja s krajem, sto cijeli turizam puši neku stvar vec 4 mjesec, zajebi to. I to pokazuje kolika je to moralna gnjida da jednu takvu stvar, iako jeste lična, dize na nivou KS, drzave i dvije stranke. Fuj, ne znam je li mi iko postao omrazeniji od tog čovjeka, a velike simpatije sam prema njemu imao. Dino je večeras bio izuzetno emotivan, u jednom trenutku na spomen rata, ljiljana, zasluga i borbe uopce umalo nije zaplakao, jer su mu nabili etiketu antisemita, fašiste, radikala, čega vec ne. Nisu svijesni da ga samo jačaju. Ove stvari koje se događaju u IZ također mogu ici u prilog, u medzlisima Sarajeva i Jajca, da i taj dzematski narod konačno progleda svojim očima da SDA nije svetinja koju slijepo treba slijediti do groba.
last mohicans

#45767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

https://avaz.ba/vijesti/bih/577002/jusi ... testiranju
Bit ce druga sreca,prvi put se sačuvao od kanađanina, vidjet cemo sad.
Novak20

#45768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

last mohicans wrote: 19/06/2020 23:58 https://avaz.ba/vijesti/bih/577002/jusi ... testiranju
Bit ce druga sreca,prvi put se sačuvao od kanađanina, vidjet cemo sad.
Respiratori 3 F sve liječe.
laga-nini

#45769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laga-nini »

možda je pošten političar al to je sve...nula političkostrateški gledano..
bingov buraz

#45770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

I slab raspolagač sredstvima,nije zabacio ni pet stoja ženi za pregled od plate 5000+ maraka.

Doduše i žena je imala posao na koji doduše nije ni odlazila pa je bar na troškovima transporta do posla mogla uštedjeti šta.
laga-nini

#45771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laga-nini »

onda sam precijenio poštenje :D
kritikos

#45772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Ne ode on na skijanje samo zbog ljubavi prema smučanju. Zürich nije samo lijep grad u Švici. A nije jedini koji ode punih ruku a vraća se otvorenih dlanova.
Kolinda

#45773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Ja ne znam čemu kmečanje, Željko ispunjava svoju misiju u potpunosti....

Ogadio Bošnjacima to što biraju Hrvatima predstavnika koji bi im trebao pripadati....

Većina Bošnjaka će bez velikog stresa prihvatiti legitimno predstavljanje kad su u pitanju pozicije u DN i predsjedništvu...

Jadni ljudi pored toga što moraju pljuvati na bošnjačke predstavnike sad i po hrvatskim moraju udarati a sami ih birali...

Komšić, Fejzić i slični su veći teret i problem nego ovi "domaći"...

Nije ni čudo da se Željko prije svakih izbora sastaje sa Draganom i dogovaraju strategiju...ipak će Željko ispasti onaj koji je Hrvatima vratio prava zajamčena Dejtonskim sporazumom... Bravo Željko :thumbup:
sinuhe

#45774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Sutra da se preseli u novozagrebacki neboder niko ga ne bi ni registrovao. Sused Komso.
Patton44

#45775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

kritikos wrote: 20/06/2020 16:11 Ne ode on na skijanje samo zbog ljubavi prema smučanju. Zürich nije samo lijep grad u Švici. A nije jedini koji ode punih ruku a vraća se otvorenih dlanova.
Ne :nasolji1:
Post Reply