Nema problema, predstavnik zakona te povredi a ti komsiji izbusis gume, sve jasno. Jesi mu pokazao i njemu i drzavi.
Niko ne negira nepravdu, ali nanosenje nepravde nevinim ljudima je kontraproduktivno. Kako ti nije jasno?
Bolje da ne pišem vezano za BiH doce mi SIPA na vrata bezveze pomamili su se u zadnje vrijeme.MorningStar wrote: ↑19/06/2020 12:11Interesantna logika, znaci recimo koncept za bih bi bio da idemo paliti prodavnice i firme jer vlada nas sviju diskriminira kolektivno![]()
Ma pricamo o licnim privatnim imovinama obicnih ljudi... Nesto ovako :
Od 1992, i nista se nije promenilo.MorningStar wrote: ↑19/06/2020 12:17Ma pricamo o licnim privatnim imovinama obicnih ljudi... Nesto ovako :
Interesantan koncept definitivno.... bolji zivot kroz unistavanje malih biznisa od kojih obicni ljudi zive. A za korporacije se ne brinem.. sve osigurano a i da nije da vidim kad ce zapaliti sta u bogatim dijelovima gradova...90minut wrote: ↑19/06/2020 12:23 Ma znam ja dobro o cemu pricamo, al' moj licni stav je jasan odvaliti i zapaliti sve redom od malog biznisa do velikog i napraviti toliku štetu da se zapitaju naredni put kako ce postupiti.
Međutim mislim da je konacno doslo iz guzice u glavu i da ce biti nekih novih zakona koji ce mnogo ublaziti policijsku represiju prema crncima.
U suprotnom se može ocekivati i gore od ovoga.
To sto pises je nemoguce bez raspada sistema.90minut wrote: ↑19/06/2020 12:23 Ma znam ja dobro o cemu pricamo, al' moj licni stav je jasan odvaliti i zapaliti sve redom od malog biznisa do velikog i napraviti toliku štetu da se zapitaju naredni put kako ce postupiti.
Međutim mislim da je konacno doslo iz guzice u glavu i da ce biti nekih novih zakona koji ce mnogo ublaziti policijsku represiju prema crncima.
Policija i sto nije nastrojena rasisticki je u konstantnom strahu od afroamerikanaca za koje vjerujem da su ubijedjeni da cim prohodaju stavljaju "glock" za pojas..AleksoMKD wrote: ↑19/06/2020 12:27To sto pises je nemoguce bez raspada sistema.90minut wrote: ↑19/06/2020 12:23 Ma znam ja dobro o cemu pricamo, al' moj licni stav je jasan odvaliti i zapaliti sve redom od malog biznisa do velikog i napraviti toliku štetu da se zapitaju naredni put kako ce postupiti.
Kladim se u burek (sa mesom, znam, znam) da ce se za manje od godinu - dve sve ovo ponoviti.
Prvo ako ces napisati građanski rat u postu prvo dobro razmisli šta je potrebno za isti od naoruzane " vojske " do kordinacije istih i slicno dobro može se desiti vecih oruzanih sukoba između policije i recimo bivših koji su sluzili vojsku i kriminalnih grupa mada sve u svemu to je mrka kapa koja bi se vrlo brzo ugušila.MorningStar wrote: ↑19/06/2020 12:26Interesantan koncept definitivno.... bolji zivot kroz unistavanje malih biznisa od kojih obicni ljudi zive. A za korporacije se ne brinem.. sve osigurano a i da nije da vidim kad ce zapaliti sta u bogatim dijelovima gradova...90minut wrote: ↑19/06/2020 12:23 Ma znam ja dobro o cemu pricamo, al' moj licni stav je jasan odvaliti i zapaliti sve redom od malog biznisa do velikog i napraviti toliku štetu da se zapitaju naredni put kako ce postupiti.
btw: A urusiti sistem i drzavu do te mjere do koje ti zamisljas bi izazvalo vjerovatno novi gradjanski rat.
To je nesto sto se zove individualna percepcija prijetnje, ako policajac ide i neproporcionalno zatekne jedne rasne,etnicke,ove ili one skupine da pravi probleme kroz svoju karijeru... stvara sliku da oni prave vise problema i tako ocekuje od istih.Treba to dobro razlikovati od institucionalog problema. A stvarni problem je ekonomska situacija etnickih grupa... Afroamerikanci imaju mnogo vise procentualno siromasnih od ostalih...bunk wrote: ↑19/06/2020 12:34Policija i sto nije nastrojena rasisticki je u konstantnom strahu od afroamerikanaca za koje vjerujem da su ubijedjeni da cim prohodaju stavljaju "glock" za pojas..AleksoMKD wrote: ↑19/06/2020 12:27To sto pises je nemoguce bez raspada sistema.90minut wrote: ↑19/06/2020 12:23 Ma znam ja dobro o cemu pricamo, al' moj licni stav je jasan odvaliti i zapaliti sve redom od malog biznisa do velikog i napraviti toliku štetu da se zapitaju naredni put kako ce postupiti.
Kladim se u burek (sa mesom, znam, znam) da ce se za manje od godinu - dve sve ovo ponoviti.
Kako tvorci serije Boondocks (inace crni t.j. Afroamerikanci) gledaju na problem.
Znaci... Kad protestira Colin K. nije ok... kad divljaju nije ok.... da pisu neke peticije ili nesto? I naravno da ce se od rasizma prica okrenuti na pljacku patika i ne na uzasnu reakciju vlasti.
Peticije, glasanje, aktivizam, blokada puteva i institucija, nek viknu predstavnicima vlasti koje su izabrali jer se sranje desilo na njihovoj smeni u njihovim grado ima.
Kako nije bitno unistavanje i paljenje? Samo potvrdjuju stereotipe o levici i crncima u americi.jeza u ledja wrote: ↑19/06/2020 17:03 @ Aleksa, kad napises nesto da je 90%, zvuci puno, ali ta brojka sustinski ne govori mnogo. Sta tebi na primjer ona govori?
I zanima me, zasto ti je toliko bitna rasprava o unistavanju zgrada i prodavnica tokom ovih protesta? Sta zelis dokazati s tim, kao i sa ovih “90%”?
Nisam rekao da nije bitno unistavanje, vec sam pitao zasto je tebi bitno da o tome ovdje pricas? A dao si odgovor - zato sto potvrdjuje tvoje stereotipe. (Nikad nisam cuo za stereotip da “ljevica” rusi i pali?) Znaci tebi je bitno pisati o tome jer zelis promovisati takav stereotip.AleksoMKD wrote: ↑19/06/2020 18:04Kako nije bitno unistavanje i paljenje? Samo potvrdjuju stereotipe o levici i crncima u americi.jeza u ledja wrote: ↑19/06/2020 17:03 @ Aleksa, kad napises nesto da je 90%, zvuci puno, ali ta brojka sustinski ne govori mnogo. Sta tebi na primjer ona govori?
I zanima me, zasto ti je toliko bitna rasprava o unistavanju zgrada i prodavnica tokom ovih protesta? Sta zelis dokazati s tim, kao i sa ovih “90%”?
Kad smo kod 90%, zelim ukazati da su njihove porodice i zajednice slomljene sistematskim rasizmom i da dok ne srede to, dok ne pobede tu prokletu geto kulturu nece napredovati.
Nego policija daaaaaleko vise ubija muskarce od zena, dali je to zenska privilegija ili muskarci vrse vise kriminala?