Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.MorningStar wrote: ↑18/06/2020 18:30To je izvjesno jer ces ti podmiriti sto zenom sto ostatkom porodice i to sa pjesmom ocitoFrankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:28Malo si nervozan Milose. Smiri se nece biti prava prve bracne noci ovaj put.MorningStar wrote: ↑18/06/2020 17:49 http://fipa.gov.ba/informacije/statisti ... gTag=bs-BA
Nego de da neko uputi kako da se ukljuci na taj autoput sarajevo-beograd... ja sve preko kladnja magistralom
Ja vec 3 godine slusam o tom autoputu a zadnja vijest je bila da ce turska bih i srbija investirati a da ce vecinu obezbijediti banke(pogledati erdoanov predizborni vasar u zetri)
![]()
![]()
Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
-
Frankfurt05
#501 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- MorningStar
#502 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ko viFrankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:33 [
Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.![]()
-
Frankfurt05
#503 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Zna se ko ima kompleks prema Turcima. To ste vi Srbi. Zato se nemoze post napisati o Turcima a da ti ne iskocis iz pastete.MorningStar wrote: ↑18/06/2020 18:36Ko viFrankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:33 [
Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.![]()
ili si ti t. pradedo ti neki produkt prava prve bracne noci pa te vuce to turcima
![]()
A taj kompleks dolazi od prava prve bracne noci medju ostalim.
-
Zijo77
#504 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ma nisi ti papak ništa izmislio nego Turci. Koji "MI"? Tvoji su, kao i moji, pod Turcima bili samo malo više privilegovani da bi nas Turci na kraju zavalili i ostavili Austrougarima. Tristo godina se u Evropi koristio štamparski stroj dok je u Turskoj carevini bio zabranjen! Raspitaj se malo! Ostali smo bez dokumenata o porijeku zahvaljujući tvojim Turcima. Malo se raspitaj i patnjama Bošnjaka koji su krenuli za Turcima u Tursku nakon dolaska Austrougara!Tamo ih je pola umrlo od bijede i gladi po Anadoliji!Frankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:33 Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.
-
Frankfurt05
#505 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ja imam cak i Tursko prezime. Tako da u to vrijeme smo to bili mi. A papak ti je caca.Zijo77 wrote: ↑18/06/2020 18:46Ma nisi ti papak ništa izmislio nego Turci. Koji "MI"? Tvoji su, kao i moji, pod Turcima bili samo malo više privilegovani da bi nas Turci na kraju zavalili i ostavili Austrougarima. Tristo godina se u Evropi koristio štamparski stroj dok je u Turskoj carevini bio zabranjen! Raspitaj se malo! Ostali smo bez dokumenata o porijeku zahvaljujući tvojim Turcima. Malo se raspitaj i patnjama Bošnjaka koji su krenuli za Turcima u Tursku nakon dolaska Austrougara!Tamo ih je pola umrlo od bijede i gladi po Anadoliji!Frankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:33 Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.
- MorningStar
#506 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Auuuuu svaka cast , lako je pe*erima sa tobom, samo napisu turska na polni organ i ti ostalo odradis.Frankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:51Ja imam cak i Tursko prezime. Tako da u to vrijeme smo to bili mi. A papak ti je caca.Zijo77 wrote: ↑18/06/2020 18:46Ma nisi ti papak ništa izmislio nego Turci. Koji "MI"? Tvoji su, kao i moji, pod Turcima bili samo malo više privilegovani da bi nas Turci na kraju zavalili i ostavili Austrougarima. Tristo godina se u Evropi koristio štamparski stroj dok je u Turskoj carevini bio zabranjen! Raspitaj se malo! Ostali smo bez dokumenata o porijeku zahvaljujući tvojim Turcima. Malo se raspitaj i patnjama Bošnjaka koji su krenuli za Turcima u Tursku nakon dolaska Austrougara!Tamo ih je pola umrlo od bijede i gladi po Anadoliji!Frankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:33 Pa mi smo to pravo izmislili za vas ne za nas. Jajde sad razguli na serbian cafe.![]()
- General War
#507 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
MorningStar wrote: ↑18/06/2020 18:55Auuuuu svaka cast , lako je pe*erima sa tobom, samo napisu turska na polni organ i ti ostalo odradis.Frankfurt05 wrote: ↑18/06/2020 18:51Ja imam cak i Tursko prezime. Tako da u to vrijeme smo to bili mi. A papak ti je caca.Zijo77 wrote: ↑18/06/2020 18:46
Ma nisi ti papak ništa izmislio nego Turci. Koji "MI"? Tvoji su, kao i moji, pod Turcima bili samo malo više privilegovani da bi nas Turci na kraju zavalili i ostavili Austrougarima. Tristo godina se u Evropi koristio štamparski stroj dok je u Turskoj carevini bio zabranjen! Raspitaj se malo! Ostali smo bez dokumenata o porijeku zahvaljujući tvojim Turcima. Malo se raspitaj i patnjama Bošnjaka koji su krenuli za Turcima u Tursku nakon dolaska Austrougara!Tamo ih je pola umrlo od bijede i gladi po Anadoliji!![]()
![]()
![]()
![]()
- Banksy
#508 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Fuj. Da ne idemo u analizu. Fuj.
-
detroit-mercy
#509 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
S time sto je vise ljudi "falilo" Titu nego SDA i Bookira, sto opet znaci da je drustvena raspodjela bila pravednijaMaraschino wrote: ↑18/06/2020 12:42 Titu fale oni koji su u tom sistemu imali dobre koristi kao kada danas fale SDA i Bakira. Njima dobro da ne vide druge da im je lose.
Aljina greska od prije rata, sto ga neizvadi na vrijeme sad ne bi morali trpiti ridjeg i sultaniju
-
sumirprimus
- CPT
- BHCluster
-
detroit-mercy
#513 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Matori, odakle ti izvirujes
Svaka druga opcija da je pobijedila, nasi prostori bi bili na nivou Kandahara, nepismenost, losa ekonomija, zatucanost i sta jos ne.
Sve ovo sto danas vidis je naslijdje tog prosperiteta izmedju dva rata, sad sto zeleni glodari, "zakleti antifasiti" nikako ne mogu da skontaju sta i kako dalje jer su previse zauzeti materijalnim obezbjedjenjem 12tog koljena nije problem onog sistema nego lopovskih temelja koje nam je presjednik ostavio u amanet i sina koji nastavlja politiku halke
- CPT
#514 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Majstore, zivio sam u SFRJ u doba tog "procvata"... Kad je Jugoslaven u Fici isao po kafu, farmerice i ostalo u Austriju. Kad se masovno selilo iz tog rahatluka i prosperiteta. Cak pod organizacijom drzave. Kakvu vezu ima ZAVNOBIH u citavoj prici znas samo ti.detroit-mercy wrote: ↑18/06/2020 20:10Matori, odakle ti izvirujes. SFRJ, odnoso BiH u toj istoj SFRJ ako uzmes sta joj je bila polazna tacka (ekonomija, kultura, pismenost, infrastruktura)45 i gdje je bila 90te je ogroman pomak koji na tim prostorima nije vidje nikada ranije. Uzmi bilo koju evropsku regiju i BiH kako jednu regiju naci ces da je BIH imala rast/napredak kao niti jedna regija u Evropi u tom periodu. U tom istom periodu Muslimani/Bosnjaci bukvalno dozivljavaju svoj procvat na svakom polju, od kulture preko privrede, sporta, nauke, edukacije. Demografski, kulturno, ekonomski se oporavljaju i prosoperiraju. Vide to ljudi, jos ima zivih svjedoka toga vremena prilicno, tako da bajke ostavi dok izumuru ljudi koji pamte sa cime su poceli i gdje su bili. BiH je prije WWII bila podijeljena i da je ostala prijasnja vlast/rezim ti BiH u ovim granicama ne bi vidio. Zahvali Titi, komijima/partizanima i ZAVNOBIHu.
Svaka druga opcija da je pobijedila, nasi prostori bi bili na nivou Kandahara, nepismenost, losa ekonomija, zatucanost i sta jos ne.
Sve ovo sto danas vidis je naslijdje tog prosperiteta izmedju dva rata, sad sto zeleni glodari, "zakleti antifasiti" nikako ne mogu da skontaju sta i kako dalje jer su previse zauzeti materijalnim obezbjedjenjem 12tog koljena nije problem onog sistema nego lopovskih temelja koje nam je presjednik ostavio u amanet i sina koji nastavlja politiku halke.
- Maraschino
#515 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
dobro recenodetroit-mercy wrote: ↑18/06/2020 19:52S time sto je vise ljudi "falilo" Titu nego SDA i Bookira, sto opet znaci da je drustvena raspodjela bila pravednijaMaraschino wrote: ↑18/06/2020 12:42 Titu fale oni koji su u tom sistemu imali dobre koristi kao kada danas fale SDA i Bakira. Njima dobro da ne vide druge da im je lose..
Aljina greska od prije rata, sto ga neizvadi na vrijeme sad ne bi morali trpiti ridjeg i sultaniju.
- Banksy
#516 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nakon što su fukari, za odbranj golih života, skupo prodali donirano oružje, nakon šverca humanitarne i još koječega kroz tunel kad su predratni domari i fizički radnici postajali milioneri, nakon krađe doniranih milijardi koje su završile u džepovima njegovih dvadeset izabranih mladomuslimanskih familija, nakon silnih vreća za mog Bakira, ono borcima - pobijenim, izranjavanim, jadnim, bijednim, gladnim, golim i bosim - kaže, očekujte nepravdu, pa šta mu drugo reći nego fuj, FUJ.
Zamisli da je Tito '45. k'o Alija rekao svojim borcima "nećete biti građani prvog reda", umjesto što im je izgradio fabrike, puteve, ambulante, dao posao, stanove, školstvo, penzije, invalidnine, stipendije, zamisli da ih je ovako nabio nogom.
Bosna danas je slika i prilika Alijinog sna o Bosni. Otjelovjenje njegove ideje i misli, do u detalj. Nije vrijedan riječi, misli, kamoli teme.
Last edited by Banksy on 18/06/2020 20:22, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#517 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ja ti opet kazem, sta je bila polazna tacka, ljudi upadali u nesvijest kada bi vidjeli Svabu na biciklu, na kakvom se sejtanluku vozaCPT wrote: ↑18/06/2020 20:14Majstore, zivio sam u SFRJ u doba tog "procvata"... Kad je Jugoslaven u Fici isao po kafu, farmerice i ostalo u Austriju. Kad se masovno selilo iz tog rahatluka i prosperiteta. Cak pod organizacijom drzave. Kakvu vezu ima ZAVNOBIH u citavoj prici znas samo ti.detroit-mercy wrote: ↑18/06/2020 20:10Matori, odakle ti izvirujes. SFRJ, odnoso BiH u toj istoj SFRJ ako uzmes sta joj je bila polazna tacka (ekonomija, kultura, pismenost, infrastruktura)45 i gdje je bila 90te je ogroman pomak koji na tim prostorima nije vidje nikada ranije. Uzmi bilo koju evropsku regiju i BiH kako jednu regiju naci ces da je BIH imala rast/napredak kao niti jedna regija u Evropi u tom periodu. U tom istom periodu Muslimani/Bosnjaci bukvalno dozivljavaju svoj procvat na svakom polju, od kulture preko privrede, sporta, nauke, edukacije. Demografski, kulturno, ekonomski se oporavljaju i prosoperiraju. Vide to ljudi, jos ima zivih svjedoka toga vremena prilicno, tako da bajke ostavi dok izumuru ljudi koji pamte sa cime su poceli i gdje su bili. BiH je prije WWII bila podijeljena i da je ostala prijasnja vlast/rezim ti BiH u ovim granicama ne bi vidio. Zahvali Titi, komijima/partizanima i ZAVNOBIHu.
Sve ovo sto danas vidis je naslijdje tog prosperiteta izmedju dva rata, sad sto zeleni glodari, "zakleti antifasiti" nikako ne mogu da skontaju sta i kako dalje jer su previse zauzeti materijalnim obezbjedjenjem 12tog koljena nije problem onog sistema nego lopovskih temelja koje nam je presjednik ostavio u amanet i sina koji nastavlja politiku halke.
Opet se vrati na polaznu tacku, procenat nepismenog stanovnistva, procenat nepismenog zenskog stanovnistva, dostupnost skola uniziverziteta i ostalog
Glede iseljavanja, ne potezi taj argument jer ovo danas je demografski slom a ne iseljavanje.
Gledaj malo siru sliku, kao narod smo prosperirali u svakom segment izmedju dva rata.
-
sumirprimus
#518 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Tito nije ostsvio svog sina kao nasljednika i spasitelja naroda.
A alija Ko da je znao otkud ce nepravda dolazit

A alija Ko da je znao otkud ce nepravda dolazit
- BHCluster
#519 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Iza Agrokomerca i ostalih veliki firmu je stajala citava SFRJ i more strucnjaka, a sto se tice Fikreta Abdića on je osudjeni ratni zlocinac, svoje ekonomske sposobnosti je pokazao i nakon rata famoznim AS Agro Feniks koji nikako da vaskrsne ali €27mil je klepio.MorningStar wrote: ↑18/06/2020 15:10
Danas iseljena i ostavljena krajina - doduse pomaze se sa guranjem pakistanaca alziraca itd![]()
Last edited by BHCluster on 18/06/2020 20:26, edited 1 time in total.
- Maraschino
#520 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Odvadi malo zivota ti.Banksy wrote: ↑18/06/2020 20:22Nakon što su fukari, za odbranj golih života, skupo prodali donirano oružje, nakon šverca humanitarne i još koječega kroz tunel kad su predratni domari i fizički radnici postajali milioneri, nakon krađe doniranih milijardi koje su završile u džepovima njegovih dvadeset izabranih mladomuslimanskih familija, nakon silnih vreća za mog Bakira, ono borcima - pobijenim, izranjavanim, jadnim, bijednim, gladnim, golim i bosim - kaže, očekujte nepravdu, pa šta mu drugo reći nego fuj, FUJ.
Zamisli da je Tito '45. k'o Alija rekao svojim borcima "nećete biti građani prvog reda", umjesto što im je izgradio fabrike, puteve, ambulante, dao posao, stanove, školstvo, penzije, invalidnine, stipendije, zamisli da ih je ovako nabio nogom.
Bosna danas je slika i prilika Alijinog sna o Bosni. Otjelovjenje njegove ideje i misli, do u detalj. Nije vrijedan riječi, misli, kamoli teme.
- CPT
#521 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Njemacka je krenula iz polazne tocke rusevine pa je na kraju Jugoslaven otisao u Njemacku i ne obratno. Dobro je vise sa tom demagogijom i 50 godina razvoja. Kao da su svi ostali jahali magarcu u istom periodu.detroit-mercy wrote: ↑18/06/2020 20:22Ja ti opet kazem, sta je bila polazna tacka, ljudi upadali u nesvijest kada bi vidjeli Svabu na biciklu, na kakvom se sejtanluku vozaCPT wrote: ↑18/06/2020 20:14Majstore, zivio sam u SFRJ u doba tog "procvata"... Kad je Jugoslaven u Fici isao po kafu, farmerice i ostalo u Austriju. Kad se masovno selilo iz tog rahatluka i prosperiteta. Cak pod organizacijom drzave. Kakvu vezu ima ZAVNOBIH u citavoj prici znas samo ti.detroit-mercy wrote: ↑18/06/2020 20:10
Matori, odakle ti izvirujes. SFRJ, odnoso BiH u toj istoj SFRJ ako uzmes sta joj je bila polazna tacka (ekonomija, kultura, pismenost, infrastruktura)45 i gdje je bila 90te je ogroman pomak koji na tim prostorima nije vidje nikada ranije. Uzmi bilo koju evropsku regiju i BiH kako jednu regiju naci ces da je BIH imala rast/napredak kao niti jedna regija u Evropi u tom periodu. U tom istom periodu Muslimani/Bosnjaci bukvalno dozivljavaju svoj procvat na svakom polju, od kulture preko privrede, sporta, nauke, edukacije. Demografski, kulturno, ekonomski se oporavljaju i prosoperiraju. Vide to ljudi, jos ima zivih svjedoka toga vremena prilicno, tako da bajke ostavi dok izumuru ljudi koji pamte sa cime su poceli i gdje su bili. BiH je prije WWII bila podijeljena i da je ostala prijasnja vlast/rezim ti BiH u ovim granicama ne bi vidio. Zahvali Titi, komijima/partizanima i ZAVNOBIHu.
da bi nekih 20tak godina kasnije u svom fici isao u Austriju po farmerke, vidis razliku
.
Opet se vrati na polaznu tacku, procenat nepismenog stanovnistva, procenat nepismenog zenskog stanovnistva, dostupnost skola uniziverziteta i ostalog. Blago receno, nivo Kandahara
.
Glede iseljavanja, ne potezi taj argument jer ovo danas je demografski slom a ne iseljavanje.
Gledaj malo siru sliku, kao narod smo prosperirali u svakom segment izmedju dva rata.
A da... Kad je nekoliko hiljada ljudi odlazilo nije bilo iseljavanje... To je bio masovno turizam na njemacka gradilista. A danas je to "demografski slom".
-
sumirprimus
#522 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Pa kad malo skontas.kako dijele poslove pare.brankovic.hadzipasic.ljeljko.asim.zukic.antiantifasista skaka.avaz.centar vrijedna ko 10 drugih.srebrenica.mrlja od maline fikro.fadil. Sta ima predsjednik ose od skole?
Odakle bingo hifa bosnalijek i ko je u namjenskoj?
Modus im nekako tukne na tu famoznu
Odakle bingo hifa bosnalijek i ko je u namjenskoj?
Modus im nekako tukne na tu famoznu
- Banksy
#523 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Reci gdje sam i šta slagala, života ti.Maraschino wrote: ↑18/06/2020 20:26Odvadi malo zivota ti.Banksy wrote: ↑18/06/2020 20:22Nakon što su fukari, za odbranj golih života, skupo prodali donirano oružje, nakon šverca humanitarne i još koječega kroz tunel kad su predratni domari i fizički radnici postajali milioneri, nakon krađe doniranih milijardi koje su završile u džepovima njegovih dvadeset izabranih mladomuslimanskih familija, nakon silnih vreća za mog Bakira, ono borcima - pobijenim, izranjavanim, jadnim, bijednim, gladnim, golim i bosim - kaže, očekujte nepravdu, pa šta mu drugo reći nego fuj, FUJ.
Ili ne komentiraj.
- BHCluster
#524 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Sta su/te o Titu i SFRJ milili to se pokazali u 90. niko se ni po zadnjici nije pocesao, A sto se tice Bosne ona je slika nesposobnosti njenih gradjana da se izbore za ono o cemu je taj u tom vido zapisu govorio medjutim ima internet pa se moze...Banksy wrote: ↑18/06/2020 20:22Nakon što su fukari, za odbranj golih života, skupo prodali donirano oružje, nakon šverca humanitarne i još koječega kroz tunel kad su predratni domari i fizički radnici postajali milioneri, nakon krađe doniranih milijardi koje su završile u džepovima njegovih dvadeset izabranih mladomuslimanskih familija, nakon silnih vreća za mog Bakira, ono borcima - pobijenim, izranjavanim, jadnim, bijednim, gladnim, golim i bosim - kaže, očekujte nepravdu, pa šta mu drugo reći nego fuj, FUJ.
- Banksy