Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#19276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

General War wrote: 18/06/2020 17:12
oaza85 wrote: 18/06/2020 16:53
MorningStar wrote: 18/06/2020 16:51

Image :D
Ludilo :lol:
A u pickumaterinu :lol: :lol: :lol:
Kvislinzi :-D
oaza85

#19277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

ultima_palabra wrote: 18/06/2020 17:58
oaza85 wrote: 18/06/2020 16:43
karanana wrote: 18/06/2020 16:38 veliki broj policajaca u atlanti nije dosao na posao.
tuzioc koji je podigao optuznicu, prije dvije sedmice u snimljenom govoru nevezanom za ovaj slucaj nego za slucaj kada su policajci tejzerima "pucali" na neke tinedzere, rekao da je tejzer smrtonosno oruzje.
tuzioc se trenutno bori sa dvije optuzbe protiv njega: sexualno zlostavljanje i kradja novcanih sredstava od neke neprofitne organizacije.

sami ce sebi skociti u usta i gospodja bottoms i ovaj tuzioc. ociti rasizam s njihove strane. a sve zarad zadovoljavanja masa a na kraju ce sve zavrsiti krahom. oni su ovo uradili kako rulja ne bi spalila grad, a ustvari su paljevinu samo prolongirali do momenta kada se policajac oslobodi optuzbi. mada je moguce da politicka presuda ode skroz do vrha i da se policajac napravi zrtveno janje u cilju spasavanja od paljevine. tesko drzavi kada masa koja pljacka i pali utice na pravdu i politiku. a presedan je stvoren.
Tacno.
Cim ga oslobode, a morace, crnci ce od Atlante napraviti zgariste. Steta, lijep je grad.
Na duge staze, ljudi sebi vade kartu u jednom pravcu za Afriku, al’ dzaba je govoriti, nemojte, polako...nema smisla.
Wtf?!
Pa sta mislis, sta ce se izroditi iz ovog ludila?
Ako iz dana u dan srljas u konflikt, sta ocekivati?
Ekstremna ljevica i ekstremna desnica sve jace, glasnije, ludje, a kad se sve otrgne kontroli obicno nastrada najslabija karika.
Do the math.
ultima_palabra

#19278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ta prica je u zeru ista kao Radovanov govor u skupstini 91.
oaza85

#19279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

ultima_palabra wrote: 18/06/2020 18:48 Ta prica je u zeru ista kao Radovanov govor u skupstini 91.
Ejs...
Ta prica bi bila u zeru ista kao Radovanov govor, da sam ja zagovornik toga.
Ja sam samo posmatrac, tako da popusti sa tim hamo viD ti glave.
ultima_palabra

#19280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

oaza85 wrote: 18/06/2020 18:50
ultima_palabra wrote: 18/06/2020 18:48 Ta prica je u zeru ista kao Radovanov govor u skupstini 91.
Ejs...
Ta prica bi bila u zeru ista kao Radovanov govor, da sam ja zagovornik toga.
Ja sam samo posmatrac, tako da popusti sa tim hamo viD ti glave.
Pa nisam ni rekao da si zagovornik.

Samo daleko od toga da su crnci jedini ekstremni ljevicari... gdje ce s ovim ostalima? U Evropu da ih protjeraju?
jeza u ledja

#19281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Meni i dalje nejasno kako vi to zamisljate svijet u kojem Amerika salje crnce u Afriku u 21-om vijeku?
U kakvom vi to ksenofobicnom svijetu zivite gdje mislite da je mislite da je to moguce? Koliko malo poznavanja historije, politike, prava i zemlje uopste imate? :shock:

Mislim fakat meni je iskreno sokantno kad ovako nesto procitam. :shock:

Jedino mozda da nisu traume iz naseg rata u pitanju, sto bi bilo jos i razumljivo. :-?

I crnci zglOve nisu "najslabija karika" u Americi.
oaza85

#19282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Meni je jos sokantnije da vi uopste ne registrujete procese koji vam se odvijaju pred ocima, i gdje to sve moze odvesti.
Ova zemlja je na ivici gradjanskog rata.
Ima nekontrolisanu masu, imas rasne tenzije, imas budalaste privatne milicije, imas bruku naoruzanja u opticaju, imas administraciju koja dolijeva ulje na vatru.
Ocekivati da se iz svega ovog pojavi nesto dobro, pametno, je poprilicno naivno.
jeza u ledja

#19283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

oaza85 wrote: 18/06/2020 19:13 Meni je jos sokantnije da vi uopste ne registrujete procese koji vam se odvijaju pred ocima, i gdje to sve moze odvesti.
Ima nekontrolisanu masu, imas rasne tenzije, imas budalaste privatne milicije, imas bruku naoruzanja u opticaju, imas administraciju koja dolijeva ulje na vatru.
Ocekivati da se iz svega ovog pojavi nesto dobro, pametno, je poprilicno naivno.
Iskljuci drustvene mreze, CNN i FOX.
MorningStar

#19284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/06/2020 19:13 Meni je jos sokantnije da vi uopste ne registrujete procese koji vam se odvijaju pred ocima, i gdje to sve moze odvesti.
Nema vise diffuse the tension, nema srednjeg puta... Podjela izmedju konzervativaca i liberala raste i samo uspijevaju da uvuku/odguraju one neutralne na jednu ili drugu stranu svojim potezima. Sve je ili / ili ... neke banalne stvari se povlace i gluposti samo kako bi se upalili glasaci da se namaknu na svoju stranu a ne gleda se sta ce to da uzrokuje.
oaza85

#19285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

jeza u ledja wrote: 18/06/2020 19:17
Nema to veze sa medijima,
Ja to slusam svakodnevno u razgovoru sa obicnim smrtnicima.
Ono sto je do jucer bilo nezamislivo da cujes, sad se otvoreno i bez ustrucavanja govori.
jeza u ledja

#19286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jeste, bas zato je Biden pobjedio, a ne Sanders i bas zato polumrtvom Bidenu i dalje rastu brojke u odnosu na Trumpa, usred ovih protesta.
oaza85

#19287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Polako sa tim brojkama, da nam ih ne nabije u grlo k’o i sa Hilari. :D
I njoj su rasle, brojke.
MorningStar

#19288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/06/2020 19:30 Polako sa tim brojkama, da nam ih ne nabije u grlo k’o i sa Hilari. :D
I njoj su rasle, brojke.

That was funny dough :D
jeza u ledja

#19289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

oaza85 wrote: 18/06/2020 19:22
Ono sto je do jucer bilo nezamislivo da cujes, sad se otvoreno i bez ustrucavanja govori.
Itekako ima veze s medijima, i sto se tice tebe i sto se tice tih obicnih smrtnika s kojim svakodnevno razgovaras. Jednostavno kakofonija istih stvari iz istih izvora. Ja to primjetim i u razgovoru s ljudima, automatski ih stopiram - ono, prestani panicit, nece nas pobit korona, nece te drzava natjerati da budes zatvoren u kuci, nece ti drzava oduzeti oruzje, nece ti rulja doc na vrata, nece te policija uhapsit sto ih ruzno gledas, nece izbit rat, nece bjelce natjerat u logore, nece nam imigranti uzeti poslove, nece nas natjerat da jedemo vegetarijansku hranu, nece nas sprijecit da letimo avionima, nece nas globalno zagrijavanje pobit jos koliko sutra, itd itd...
Jednostavno cijelo drustvo je vjestacki hopped up on media sensationalism i u mnogome zivi u virtualnom svijetu kakofonije raznih fobija.

Upravo, odes vani, izadjes, prosetas, popricas s ljudima, na pameti im je posao, familija, djeca, kuca, itd. Ja ne znam s kakvim ljudima ti pricas i u sta sebe uvjeravas, ili mene ovdje. Ali ta prica o crncima u Afriku dovoljno govori koliko si zaglibio u media frenzy.

Ili te jednostavno stid da priznas da si Trumpov navijac.
jeza u ledja

#19290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MorningStar wrote: 18/06/2020 19:33
oaza85 wrote: 18/06/2020 19:30 Polako sa tim brojkama, da nam ih ne nabije u grlo k’o i sa Hilari. :D
I njoj su rasle, brojke.

Smijesno tijesto jel? :lol:
jeza u ledja

#19291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

I njoj su rasle, brojke.
Rasle i smanjivale, ali nisu bile ovolike kolike su sad Bidenu. Sve je moguce. Ja samo govorim o tome kako javnost reaguje trenutno.
oaza85

#19292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

jeza u ledja wrote: 18/06/2020 19:37

Itekako ima veze s medijima, i sto se tice tebe i sto se tice tih obicnih smrtnika s kojim svakodnevno razgovaras. Jednostavno kakofonija istih stvari iz istih izvora. Ja to primjetim i u razgovoru s ljudima, automatski ih stopiram - ono, prestani panicit, nece nas pobit korona, nece te drzava natjerati da budes zatvoren u kuci, nece ti drzava oduzeti oruzje, nece ti rulja doc na vrata, nece te policija uhapsit sto ih ruzno gledas, nece izbit rat, nece bjelce natjerat u logore, nece nam imigranti uzeti poslove, nece nas natjerat da jedemo vegetarijansku hranu, nece nas sprijecit da letimo avionima, nece nas globalno zagrijavanje pobit jos koliko sutra, itd itd...
Jednostavno cijelo drustvo je vjestacki hopped up on media sensationalism i u mnogome zivi u virtualnom svijetu kakofonije raznih fobija.

Upravo, odes vani, izadjes, prosetas, popricas s ljudima, na pameti im je posao, familija, djeca, kuca, itd. Ja ne znam s kakvim ljudima ti pricas i u sta sebe uvjeravas, ili mene ovdje. Ali ta prica o crncima u Afriku dovoljno govori koliko si zaglibio u media frenzy.

Pa dobro, hvala ti sto ih automatski stopiras.
Spasio si nas.

Nisam, da sam njegov navijac ja bih to i napisao.
Mislim da je lunatik davno presao crvenu crtu, however, milion ljudi se prijavilo da bude na njegovom predizbornom skupu u Tulsi.
I sta cemo sad?
Nisam navijac ni Bidena, covjek je prestar za ove zajebancije, ali hajde de...ne moze gore od ovog da se bas potrudi.
MorningStar

#19293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

jeza u ledja wrote: 18/06/2020 19:38
MorningStar wrote: 18/06/2020 19:33
I njoj su rasle, brojke.

Smijesno tijesto jel? :lol:
Ja sam white trash ne znam da spelujem :D
jeza u ledja

#19294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

oaza85 wrote: 18/06/2020 19:46

Spasio si nas.

Mislim da je lunatik davno presao crvenu crtu, however, milion ljudi se prijavilo da bude na njegovom predizbornom skupu u Tulsi.
I sta cemo sad?
Nisam navijac ni Bidena, covjek je prestar za ove zajebancije, ali hajde de...ne moze gore od ovog da se bas potrudi.
Nije poenta spasavanja vec necu da slusam necije besmislice.

Upravo to sto si napisao je senzacionalizam. "Milion ljudi se prijavilo". To je kap u moru glasaca.
Koliko ljudi je dolazilo na Sandersove mitinge, koliko na Bidenove?

Jednostavno trebas biti svjestan da glasna manjina nije americki elektorat, isto kao sto ovdje par trollova koji dane provode trabunjajuci o dalekim zemljama i stvarima o kojima nemaju pojma i s kojim nemaju nikakvog dodira, galameci i kreveljeci se, ne predstavlja dobar uzorak generalne javnosti.

Svijet iz kojeg dobijamo informacije nam stvara takvu sliku. Tako i kod drugih. Pa se onda u medjusobnom razgovoru stvara situacija da se o tome kao prica, kao da je to nesto ocekivano, realno, i samo sto nije iza coska, a i jedan i drugi sagovornik znaju da to nije tako. Ljudi jednostavno zele sebe staviti u neki kontekst historije, bez shvatanja kroz sta su ljudi prolazili da bi se doslo do ovog danas.
Pa ovi sto protestuju kontaju da su boga uhvatili za muda, a ovi sto sa automatskim oruzjem isto kontaju da su neki tough guys. Znamo i ti i ja da se djeca igraju ozbiljnih ljudi.

Npr evo kad ovi ultraliberali pocnu pricat o carima socijalizma. Doslovce do juce nisu znali za tu rijec. Ili kad ove patriote pocnu pricat o branjenju zemlje, a ono zivot provelo sjedeci na kaucu igrajuci video igrica.

Jednostavno besmislice.
CPT

#19295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

AleksoMKD wrote: 18/06/2020 14:43
CPT wrote: 18/06/2020 00:04 Nije 90% i tako kreativno tumacenje statistike tukne na rasizam....
Nazalost jeste oko 90%. Svakih godinu i po - dve u Americi pogine vise crnaca od crnacke ruke nego sto su lincovani od strane KKK-a ukupno u istoriji.
sto ne znaci ama bas nista... osim sto propagira rasisticke mitove naravno...
logika tipa cigareta ubije nekoliko mio ljudi godisnje sto znaci da je WWI p. dim... :roll:
karanana

#19296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

imala je hilary jake brojke ko biden. samo ih nije imala na pravim mjestima u 3-4 drzave. ili je mislila da ih ima pa se opustila.
ako bi sad gledali, trump bi od te 3-4 bitne drzave vjerovatno izgubio michigan. mislim da ne bi wisconsin, ohio i floridu. kome je pensilvanija otisla? trumpu? ne znam sta bi tamo bilo. sve ostalo je isto ko i 2016. eh sad, ja mislim da trumpic cuva nesto za sami sprint pred ciljem. ide jos jedan stimulus ili turisticki vaucher i to je to.
bice vrlo vrlo blizu, blagu prednost dajem trumpu jer razmislja poslovno i zna poslovne strategije kako da uzme glasove, dok gledajuci bidena frajer se gubi u prici, zaboravlja i nepovezano prica. vidjecemo koga ce izabrati za potpredsjednicu jer to mozda moze prevrnuti neku drzavu, tipa minesote.

edit: hilary je dobila minesotu 2016, ja sam mislio da nije.
Last edited by karanana on 18/06/2020 20:22, edited 2 times in total.
sumirprimus

#19297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Sta ako jedan od ovih staronja umre u po preds.trke?
Nije da nemaju godina a i korona je tu :skoljka:
oaza85

#19298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

jeza u ledja wrote: 18/06/2020 20:05
oaza85 wrote: 18/06/2020 19:46

Spasio si nas.

I sta cemo sad?
Nije poenta spasavanja vec necu da slusam necije besmislice.

Upravo to sto si napisao je senzacionalizam. "Milion ljudi se prijavilo". To je kap u moru glasaca.
Koliko ljudi je dolazilo na Sandersove mitinge, koliko na Bidenove?

Jednostavno trebas biti svjestan da glasna manjina nije americki elektorat, isto kao sto ovdje par trollova koji dane provode trabunjajuci o dalekim zemljama i stvarima o kojima nemaju pojma i s kojim nemaju nikakvog dodira, galameci i kreveljeci se, ne predstavlja dobar uzorak generalne javnosti.

Svijet iz kojeg dobijamo informacije nam stvara takvu sliku. Tako i kod drugih. Pa se onda u medjusobnom razgovoru stvara situacija da se o tome kao prica, kao da je to nesto ocekivano, realno, i samo sto nije iza coska, a i jedan i drugi sagovornik znaju da to nije tako. Ljudi jednostavno zele sebe staviti u neki kontekst historije, bez shvatanja kroz sta su ljudi prolazili da bi se doslo do ovog danas.
Pa ovi sto protestuju kontaju da su boga uhvatili za muda, a ovi sto sa automatskim oruzjem isto kontaju da su neki tough guys. Znamo i ti i ja da se djeca igraju ozbiljnih ljudi.

Npr evo kad ovi ultraliberali pocnu pricat o carima socijalizma. Doslovce do juce nisu znali za tu rijec. Ili kad ove patriote pocnu pricat o branjenju zemlje, a ono zivot provelo sjedeci na kaucu igrajuci video igrica.

Jednostavno besmislice.
Sve je to ok, lijepo ti pises, fino seciras problem,
Ali druskane, sve je to tu, prisutno, zivi, radi, djeluje, unistava drustvo. Jedino se ne slazem da se samo radi o glasnoj manjini, i vise se bojim onih sto sute.
Ja ne vidim na sceni nikakav pokret, ideju, da se ovom zlu stane u kraj. Nekako, k’o da je sve prepusteno stihiji, pa sta bude, bude.
Uglavnom, najebali smo.
Treba zagledat kucicu u pustosima Aljaske. :D
CPT

#19299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

oaza85 wrote: 18/06/2020 18:33Ekstremna ljevica i ekstremna desnica sve jace
Znaci antifasisti i fasisti... good people on all sides... i te price :roll:
Cuj "ekstremna ljevica" :roll:
oaza85

#19300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

CPT wrote: 18/06/2020 20:22
oaza85 wrote: 18/06/2020 18:33Ekstremna ljevica i ekstremna desnica sve jace
Znaci antifasisti i fasisti... good people on all sides... i te price :roll:
Cuj "ekstremna ljevica" :roll:
Pa nisi ti antifasista, samo ako kazes da si antifasista.
Kad mi zapalis auto, kuci, zaboli me hargija kako se ti sam sebi deklarises pred ogledalom, dok sav bitan puljis u chegevaru na majici.
Aj voz
Post Reply