to je kad se gleda zbirno za sve nivoe vlasti. Recimo samo za izbor clana predsjednistva je bilo cini mi se oko 110.000, onda ide koliko je za VM, koliko za federaciju, i tako se to nachuka
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- dr_Evil
#12576 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
- dr_Evil
- dr_Evil
#12578 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
I tako "Ne znam" Senade, jos malo pa izborni zakon izgleda, a i podjela mostara po ratnoj liniji, ne znam Senade
Da podsjetim kako je to bilo kad je obecao mostarskoj raji:
Da podsjetim kako je to bilo kad je obecao mostarskoj raji:
Na pitanje o podršci koju je dobio od Mostaraca, tačnije od PMP-a, rekao je da mu ona imponuje jer dolazi od ljudi koji su u najtežem vremenu za ovu zemlju dijelili s njim i dobro i zlo.
Image
- Nadam se da naša djeca neće dočekati ono kroz što smo mi prošli. To su ljudi koji su se borili za život, porodicu, državu, a kazali su da sam ja taj. To je za mene pohvala, ali i velika obaveza. Znamo kako sve funkcioniše među nama. To je princip: “Sve je uredu, samo nemoj izdat“.
Semir Drljević – Lovac je napomenuo da ovo nije prvi put da Komšić gostuje na Skokovima. Prvi put gost je bio još 2008. godine
- karanana
#12579 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
sta je ono reko u subotu....ne moze senade, ne mogu oni nista uraditi u mostaru, ne ne, ne ide to tako.
- luckylaka
#12580 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma nece ima i gori pa se ne gase ali realno sa ovim sadrzajem kojeg nude dovoljno mu je 4 sata dnevnog programa
- dr_Evil
- spreca
#12582 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
posto nema teme postavih ovdje
Nisam htio gledati ovu nasu "malecku"gledati ali me je Amir svojim seljaklukom i bezobrazlukom naveo da pogledam vise od pola .....drzak,neda odgovoriti na posravljeno pitanje ,dok ona jos govori on jos jacim tonom pokusava da je zaustavi,ranije nije bio ovakav ai zavisi ko mu dodje u studioneke ne prkida i da im da kazu sve sta hoce
Nisam htio gledati ovu nasu "malecku"gledati ali me je Amir svojim seljaklukom i bezobrazlukom naveo da pogledam vise od pola .....drzak,neda odgovoriti na posravljeno pitanje ,dok ona jos govori on jos jacim tonom pokusava da je zaustavi,ranije nije bio ovakav ai zavisi ko mu dodje u studioneke ne prkida i da im da kazu sve sta hoce
- dr_Evil
#12583 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pogledao, nije mu lako bilo sa njom, gleda ga u oci i laze.spreca wrote: ↑18/06/2020 10:05 posto nema teme postavih ovdje
Kaze ako njezin sin ne dobije posao, saljemo svim ostalima poruku da se ne trebaju vracati iz inostranstva. Ja sam to shvatio kao, ovde posao dobiju samo iz mladih muslimana, ne vracaj se
-
high_volume
#12584 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
U petak očekujem temu o Mostaru i novom Statutu...
- spreca
#12585 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne branim Biseru,ali mi je blesavo da ne dozvoli odgovor na pitanje,njegovo pitanje puno duze traje od njenog odgovora,nemogu se sjetiti ko mu je bio gost nedavno gdje niti jednom nije prekinuo gosta ...i ovo seljacko hajte molim vas nemamo vremenadr_Evil wrote: ↑18/06/2020 10:20Pogledao, nije mu lako bilo sa njom, gleda ga u oci i laze.spreca wrote: ↑18/06/2020 10:05 posto nema teme postavih ovdje
Kaze ako njezin sin ne dobije posao, saljemo svim ostalima poruku da se ne trebaju vracati iz inostranstva. Ja sam to shvatio kao, ovde posao dobiju samo iz mladih muslimana, ne vracaj se
- dr_Evil
#12586 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A dobro nije da je odgovorala na pitanje, vise je bila u stilu Kolica, ko sta me pitate o tomespreca wrote: ↑18/06/2020 11:34Ne branim Biseru,ali mi je blesavo da ne dozvoli odgovor na pitanje,njegovo pitanje puno duze traje od njenog odgovora,nemogu se sjetiti ko mu je bio gost nedavno gdje niti jednom nije prekinuo gosta ...i ovo seljacko hajte molim vas nemamo vremenadr_Evil wrote: ↑18/06/2020 10:20Pogledao, nije mu lako bilo sa njom, gleda ga u oci i laze.spreca wrote: ↑18/06/2020 10:05 posto nema teme postavih ovdje
Kaze ako njezin sin ne dobije posao, saljemo svim ostalima poruku da se ne trebaju vracati iz inostranstva. Ja sam to shvatio kao, ovde posao dobiju samo iz mladih muslimana, ne vracaj se....pa jebo majku nemozes u minuti postaviti 5pitanja i dobiti 5 odgovora
![]()
- dr_Evil
#12587 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A meni zanimiljivo kad Senad dovede nekoga sta se davno ispalio u rvacku, pa pocne ga hvaliti da je nas, a ovi ga samo pomnoze sa nulom, tipa ona markoticka ili djikic, nekad ocekujes neku reakciju da cujes o vezi sa Bosnom, ali oni ni habera a on nastavlja. Nadam se samo da ih suptilno prca
- spreca
#12588 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
mislim da im se ulizujedr_Evil wrote: ↑18/06/2020 11:56 A meni zanimiljivo kad Senad dovede nekoga sta se davno ispalio u rvacku, pa pocne ga hvaliti da je nas, a ovi ga samo pomnoze sa nulom, tipa ona markoticka ili djikic, nekad ocekujes neku reakciju da cujes o vezi sa Bosnom, ali oni ni habera a on nastavlja. Nadam se samo da ih suptilno prca
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#12589 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Fakat.spreca wrote: ↑18/06/2020 15:23mislim da im se ulizujedr_Evil wrote: ↑18/06/2020 11:56 A meni zanimiljivo kad Senad dovede nekoga sta se davno ispalio u rvacku, pa pocne ga hvaliti da je nas, a ovi ga samo pomnoze sa nulom, tipa ona markoticka ili djikic, nekad ocekujes neku reakciju da cujes o vezi sa Bosnom, ali oni ni habera a on nastavlja. Nadam se samo da ih suptilno prca..ipak je senad za onog seljacinu Amira izmislio novinarstvo
Ja ne mogu vjerovati da je Senad rekao da je Amir Zukic njegov nasljednik. Ne moze mu ni cipele obrisati. Zukic je tako odvratan, antipatican, nadmen, glumi nesto, katastrofa. Sve suprotno od Hadzifejsa.
- dulekrele
#12590 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sljepcu je djaba ista objasnjavati. glavna je mrznja i lazi. nema kod tebe sevapa dok prozetiras cirilicara covica.apsidejzi wrote: ↑15/06/2020 12:50Ja ne razumijem sta je to Komsic toliko ruzno uradio da si ti imao ovakvo prosvjetljenje (ako ignorisem mogucnost da se lazno predstavljas). Covjek je osvojio glasove za predsjednistvo. Uredu. Sta on moze uraditi kao jedan od trojice? Moze samo dudlit. Koliko je glasova dobila njegova stranka na drzavnom nivou? KOliko na federalnom a koliko na kantonalnom? Takvi kao ti, kao "razocarani" ne zelite vidjeti stvarno stanje na terenu. Ocekujete od KOmsica da bude diktator i da se nametne ostalim strankama. Ocekujes da ako si glasao za njega kao predsjednika on sada ima apsolutnu vlast. Nema. Nije ovo amerika pa da predsjednik ima velike ovlasti. U BiH predsjednik ima manje vise formalne ovlasti i onda kroz uticaj u svojoj stranci vuce poteze u parlamentu. Parlament je mjesto odluke, a tu tvoj glas nije dominantan. Dominantni su glasovi ljudi koji su izabrali SDA, HDZ i SNSD.Android Knego wrote: ↑15/06/2020 12:00Čisto iz humanitarnih razloga, motivisan željom da zaradim sevapa šireći vidike onima koji teško mogu sami...
Sad imas samo jednu od dvije opcije: Jal otici na tribine i kukati kako drugi ne valjaju, jal uci u koaliciju pa gurati koliko mozes sa svojim glasovima. Ne znam sta je tu toliko komplikovano za razumjet. Nije kvantna fizika zaboga. Vecina izglasala nacionaliste i ti bi sad da Komsic izvodi drzavne udare...
- dr_Evil
#12591 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Komsic ode sa Baketom i Covicem u kolaciju da "sacuva" zivote, pa i Fikret Abdic je Milosevicem, gdje je razlika. puschi
- dr_Evil
#12592 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Poslije senada nema voditelja, ni pjevaca poslije halida, a ni glumca poslije Mustafe Nadarevica
i sta osta
- dr_Evil
#12593 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
https://thebosniatimes.ba/47104/leti-pa ... za-saliha/Ekskluzivno, ministrica Bisera Turković otkrila je detalje o sebi od djetinjstva – o svojoj porodici: majci Katarini rođenoj u dvorcu, ocu Muharemu, baki Blanki, djedu Mehmedaliji, jednom od prvih Bošnjaka koji je prije 111 godina brodom iz Rijeke stigao u Ameriku… – do uspomena -kolekcionarstva, naslijeđenih šešira i broševa od nane i none.
Njen bogat diplomatski put manje-više je poznat, biografski dostupan na internetskim pretraživačima. Kruna profesionalne karijere svakako joj je ambasadorska pozicija u Sjedinjenim Američkim Državama od 2005. do 2009., no ono što mnogi ne znaju jeste da su počeci njenog rada bili u novinarstvu. U Australiji je vodila radijski program, a u Sarajevu bila prva glavna i odgovorna urednica Televizije “Hayat”. Javnosti još nepoznatiji detalji o Turković odnose se na njeno porijeklo.
„Moja majka Katarina Kraus rođena je u dvorcu Januševacnadomak Zagreba 21. maja 1930. Dvadeset i nešto godina kasnije upoznala je mog oca Muharema Rešića na putu vozom iz Osijeka za Zagreb, gdje je on bio na školovanju. A, kada je riječ o porodici moga oca, on mi je pričao kako je njegov djeda imao 32 sina i dvije kćerke od četiri žene. Jedan od tih sinova, moj djed Mehmedalija bio je jedan od prvih Bošnjaka koji su 21. marta 1909. godine brodom “Panonija” iz Rijeke (Fiume) stigli u SAD. Imao je 29 godina.Na Eliis Islandu, gdje su evidentirani migranti u SAD, njegov rekord se vodi pod brojem10154506000.
Krije jevrejsko porijeklo?
U toku moga rada u SAD-u, kao ambasadora BiH, uz ljubaznu pomoć State departmenta dobila sam podatke o radu moga djeda u Harmar Mine, Allegheny Co., u Pensilvaniji, njegovu američku vojnu knjižicu iz Prvog svjetskog rata, kao i popis stanovništva Pensilvanije iz 1910. godine u kome je registrovan. Dodatne podatke o njemu pronašli smou knjizi Muharema Zulfića “100 godina Bošnjaka u Čikagu” u kojoj je navedeno da je 1915. u Wilpernu, u Pensilvaniji, bio jedan od 68 osnivača bosanskog udruženja “Džemijetul Hajrije”. Prema njegovoj priči, bio je vlasnik farme pilića u Pensilvaniji. Bio je prisutan i u Chicagu 1923. godine na skupu udruženja “Džemijetul Hajrije”.
FOTO: Katarina Kraus i Muharem Rešić (Privatni album porodice Turković)
Djed se vratio u Prijedor 1926.godine, kupio nekoliko kuća, koje je iznajmio,te se oženio Bahtom Mušić, mojom nanom. Nanina porodica je poslije seobe iz Užica u Srbiji našla utočište u mjestu Bosanska Kostajnica na granici s Hrvatskom. Dijelu Kostajnice gdje su živjeli dali su naziv Užice, da ih podsjeća na grad u Srbiji koji su prisilno napustili. Djed je ostao upamćen po stranim novinama koje su redovno pristizale na njegovu adresu i okupljanjima mještana koji su dolazili da saznaju šta piše u svjetskoj štampi i šta se priča na stranim radijskim programima. Govorio je pet stranih jezika i bio je izvor informacija o događanjima u svijetu“, rekla je Turković.
Međutim Turkovićka prešućuje dvije-tri bitne stvari iz svoje biografije. Ona priznaje da su joj se roditelji razveli, a krije da je i sama razorila svoj brak. Njen muž Salih Turković, otac njenih troje djece, živio je u Sarajevu u ulici Ašikovac. Turkovići su se razveli u Australiji osamdesetih godina gdje je Bisera radila kao advokatica. Brako-razvodnom parnicom oduzela mu je očinstvo nad djecom i on živio i umro sam. Iza njega je ostala kuća koju su naslijedila njegova djeca.
Bisera je Salih upoznala kao novopečeni konvertit. Družila se u to vrijeme čak i sa Melikom Salihbegović, najglasovitijom konvertitkinjom tih godina. Mnogima tada nije bilo jasno kako se Turkovićka spasila da ne bude uhapšena pa čak da ne bude ni svjedokinja na poznatom Procesu ‘83.
Zato svoj politički uspon Bisera Turković treba zahvaliti poznanstvu sa Hasanom Čengićem i Omerom Behmenom, a potom svom porijeklu. To je Čengić i spomenuo u nedavnom prisjećanju o nastanku SDA u Australiji gdje je Turkovićka organizirala prvu podružnicu ove stranke u dijaspori. Međutim, nju džematlije sumnjiče za pronevjeru enormnih donacija koje su preko nje slali u Bosnu tokom rata. Čak su dokumentaciju bili predali tadašnjem ministru vanjskih poslova Irfanu Ljubijankiću.
Prema tvrdnjama nekih starijih Sarajlija ona također krije da joj je majka Katarina Jevrejka, iz plemena Aškenazi. Navodno je bila ukopana u samostanu u Fojnici i da je šehj Halil Brzina, svojom intervencijom uspio ekshumirati njene možti iz grobnice i prenijeti ih na sarajevsko greblje Grličića brdo.
- thekupus
#12594 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne kontam kakve ovo veze ima sa bilo čim.Prema tvrdnjama nekih starijih Sarajlija ona također krije da joj je majka Katarina Jevrejka, iz plemena Aškenazi. Navodno je bila ukopana u samostanu u Fojnici i da je šehj Halil Brzina, svojom intervencijom uspio ekshumirati njene možti iz grobnice i prenijeti ih na sarajevsko greblje Grličića brdo.
- spreca
#12595 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Entropio wrote: ↑18/06/2020 15:25Fakat.spreca wrote: ↑18/06/2020 15:23mislim da im se ulizujedr_Evil wrote: ↑18/06/2020 11:56 A meni zanimiljivo kad Senad dovede nekoga sta se davno ispalio u rvacku, pa pocne ga hvaliti da je nas, a ovi ga samo pomnoze sa nulom, tipa ona markoticka ili djikic, nekad ocekujes neku reakciju da cujes o vezi sa Bosnom, ali oni ni habera a on nastavlja. Nadam se samo da ih suptilno prca..ipak je senad za onog seljacinu Amira izmislio novinarstvo
Ja ne mogu vjerovati da je Senad rekao da je Amir Zukic njegov nasljednik. Ne moze mu ni cipele obrisati. Zukic je tako odvratan, antipatican, nadmen, glumi nesto, katastrofa. Sve suprotno od Hadzifejsa.
- karanana
#12596 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
je li ovo iz biserinog intervijua sa zukicem na N1?
kad je bio taj pressing? da vidim mogu li premotati da pogledam.
edit: a ne, ovo je izgleda eksluziva za ovaj bosnia times.
zapetljano ovo dok sam skonto ko je ko u bisere, ustvari mislim da nisam bas ni skonto. a sta znaci konvertit?
zapetljano ovo dok sam skonto ko je ko u bisere, ustvari mislim da nisam bas ni skonto. a sta znaci konvertit?
- apsidejzi
- problemnatravunu
#12598 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Imaš temu o N1, tamo to treba postaviti, pusti FACE TV , nisu se ni slučajno "sastali" sa N1spreca wrote: ↑18/06/2020 10:05 posto nema teme postavih ovdje
- spreca
#12599 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
problemnatravunu wrote: ↑19/06/2020 06:17Imaš temu o N1, tamo to treba postaviti, pusti FACE TV , nisu se ni slučajno "sastali" sa N1spreca wrote: ↑18/06/2020 10:05 posto nema teme postavih ovdje
- dr_Evil
#12600 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Znaci da je tada postala muslimanka preko noci, u tim mladomuslimanskim krugovimakaranana wrote: ↑18/06/2020 22:37 je li ovo iz biserinog intervijua sa zukicem na N1?