Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#19426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 18/06/2020 13:14 pa vidjecemo kako ce se kod njih pokazat.
tako su i u martu bili najpametniji, pa tekma pa atalanta hot spot :-)
Ma ima da ih nema. Gotovi su.

Image
sumirprimus

#19427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

jel moguce da vi toliko ne citate ili ne slusate?al zbilja?
evidentno je da od ovog virusa najvise stradaju stari i naceti nekom jos bolescu. ne mora bit cak ni opasna po zivot.
koliko vas zna i ima takvih oko sebe?
vi stvarno mislite da je neko toliko sebican da samo o svojoj guzici brine?
samo bez sdaovskog nacina razmisljanja, o karanteni i panici. mante me jeftine demagogije.
pricamo o stvarnim problemima. pokpuis ovaj irus negdje usput, zbog nepridrzavanja mjera, doneses ga kuci, u 80%+ slucajeva na nogama ga prelezis ii ubijes nekog od najmilijih usput. ha? dovoljan razlog za pripazit se?
Nadzorna_ploca

#19428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Kakva mrka kapa, u Zivinicama stanje uredno. Dom zdravlja vise ne radi nego sto radi, kao da su svi zdravi. :bih:
Tesla Edison

#19429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

geralt wrote: 18/06/2020 13:18
TESLA_EDISON wrote: 18/06/2020 12:01
Ali_G wrote: 18/06/2020 11:50 Ima veze jer on k’o papagaj ponavlja kako se manipulise brojevima. Njegova slika je jasna manipulacija. A dijalize su radile i kad je sve bilo zatvoreno.
A ovi sa slike cekaju da prodju trijazne satore u kojima ce se izmjeriti temperatura.
A šta će onaj koji je dijabetičar ili mora na dijalizu? Nema testa, noga u guzicu?

Sve samo da uhljebi imaju manje posla. Uskoro će nas početi ubijati po ulici.
Nigdje se ne trazi negativan test, ne znam otkud ti to.
Tim povodom, bh glumac Damir Kustura objavio je fotografije na svom Facebook profilu i status koji prenosimo u cijelosti.

Gospođo Izetbegović i svi odgovorni, postoje li u Kantonu Sarajevo mediji putem kojih bi mogli informirati građane da primate samo "hitne slučajeve"!?? I tu obavjest ponavljati do besvijesti kao i mnoštvo drugih budalaština kojima nas opterećujete... Jeste li tako mogli spriječiti gomilanje jadnih pacijenata na dvije kapije!?? Otegli se redovi, jedni drugima pušu u vrat... Čekaju jadni ljudi - da bi im kad dođu na red, bilo rečeno da primate samo hitne slučajeve, onkološke pacijente i trudnice!

Sram da vas bude! Mrcvarite ovaj jadni narod na sve moguće načine!

Majku sam jutros iz Rakovice doveo na kontrolu, hvala Bogu imam automobil pa mi je malo lakše, u redu je bila žena s bolesnim djetetom iz Tarčina, tri prijevoza promijenila, čekala u redu da bi joj rekli - nazad!!! I koliko je takvih...

Fotografiju u prilogu sam uslikao oko 08:15h, kapija KUMa, s glavne kapije se red, koji je bio duplo veći od ovog, razišao, ovi jadni pacijenti čekaju i ne prihvataju da budu vraćeni, a sve ih na kraju vrate! Na dušu svima koji su odgovorini za ovakve propuste! - napisao je Damir Kustura u svom postu.

Podsjećamo, Krizni štab KCUS-a juče je donio odluku da pacijenti iz drugih kantona moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju (od toga se izuzimaju životno ugroženi pacijenti).

Također, operativni program se reducira, tako da će se samo raditi urgentna stanja i onkološki pacijenti za šta postoji striktna indikacija (kao i na početku pandemije). Pacijenti na koje se sumnja na Covid-19 upućuju se na opservaciju u izolatorij na Podhrastove, gdje će biti testirani.

U savjetovališta će se primati samo hitni i onkološki pacijenti, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite - neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a.
Dodali su "iz drugih kantona"

Jutrošnji prvobitni tekst:

Image

Ovo je još gore nego svim pacijentima da to traže. Protuustavno i diskrimancija ljudi po mjestu prebivališta. Čisti separatizam i pokušaj da se od kantona pravi država. Šta je slijedeće? Ganičari u Ilijašu ili na Ivan Sedlu?
sumirprimus

#19430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Nadzorna_ploca wrote: 18/06/2020 13:26 Kakva mrka kapa, u Zivinicama stanje uredno. Dom zdravlja vise ne radi nego sto radi, kao da su svi zdravi. :bih:
zato sto su tezi zivinicani u tuzli u bolnici, najtezi pod zemljom, a ostali tipicno i bahato iz neukluka ismijavaju samo postojanje virusa, i krse mjere ..
vrlo dobro znam o cemu pricam, el dorado sto se u kartama vodi pod zivinice i trenutno stanje duha, eno ih i po facebuku, a bogme i uzivo ,boze me oprosti sta je ono nako divlje i neuko? ni uputstvo na deterdzentu procitat nece, al zna sve o nepostojanju virusa .
cast izuzecima :-)
sumirprimus

#19431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

nadzorni jes ti ono iz luksa? jes cito ono laticevo botovi su pali na tjeme? :D
laik1981

#19432 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Pa kazes kod nas nesto posebno nedisciplinovani.. Slicne slike se vide sirom svijeta.. Evo svaba u ciju disciplinu se svi zaklinju i dive joj se..
Image

Image

Nije u redu non-stop isticati nas kao neke divljake.. Evo u Parizu prije heftu slikano..
Image

Da ne kacim sad masu slika, ali nema ti tu neke razlike izmedju nas divljaka i tih civilizovanih evropljana.. Nastavilo se sa zivotima svugdje..
tap3ah75

#19433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Kako se bira ko će se testirati.
Evo čitam sad ... skoro 800 ljudi testirano u protekla 24 sata.
Ko su? Otkle? Zašto oni?
sumirprimus

#19434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

nije niko ni reko da zivot treba stati, bar ja ne.
a nista onda, otvori sve i sta bude bude.
sumirprimus

#19435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

tap3ah75 wrote: 18/06/2020 13:47 Kako se bira ko će se testirati.
Evo čitam sad ... skoro 800 ljudi testirano u protekla 24 sata.
Ko su? Otkle? Zašto oni?
za bilo kakvu intervenciju, a da nije pregled il kontrola u klinickim centrima testiraju, i test valjda vazi tj rezultat tri dana.ovako je kod nas.
onda ovi najblizi clanovi porodica pozitivnih. ostali 15 dana u izolaciju pa posle 15 dana test valjda.
Medobrundo25

#19436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

laik1981 wrote: 18/06/2020 13:46
Pa kazes kod nas nesto posebno nedisciplinovani.. Slicne slike se vide sirom svijeta.. Evo svaba u ciju disciplinu se svi zaklinju i dive joj se..
Image

Image

Nije u redu non-stop isticati nas kao neke divljake.. Evo u Parizu prije heftu slikano..
Image

Da ne kacim sad masu slika, ali nema ti tu neke razlike izmedju nas divljaka i tih civilizovanih evropljana.. Nastavilo se sa zivotima svugdje..
Svaka cast, ja se ovo ubi objasnjavajuci , ali ne Bosnjo je najgori :run:
splinter

#19437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 18/06/2020 13:48 nije niko ni reko da zivot treba stati, bar ja ne.
a nista onda, otvori sve i sta bude bude.
Sve je ovo dobro moj Sumire.
sumirprimus

#19438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ako padne glava s ramena onda nije :skoljka:
Nadzorna_ploca

#19439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Sano lagano i drzi glavu iznad vode..
sumirprimus

#19440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

po milioniti put nije mene strah za moju glavu, znam ja da meni bez malja nema kraja. :oops:
Lincoln-Burrows

#19441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Koja divota švedski model, još samo fali švedski standard.
dječak sa šibicama

#19442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Dok ovi palamude, Sebija opet zatvorila KCUS.

Pa vi palamudite, pametujte, a ne kuzite da se vase misljenje ne uvazava 1%.

Ako zelite ovo da mijenjate, na izbore. Inace, pisate uz vjetar.
winpin

#19443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

dječak sa šibicama wrote: 18/06/2020 14:02 Dok ovi palamude, Sebija opet zatvorila KCUS.

Pa vi palamudite, pametujte, a ne kuzite da se vase misljenje ne uvazava 1%.

Ako zelite ovo da mijenjate, na izbore. Inace, pisate uz vjetar.

Kakvi izbori? Ne moze toliko glasati koliko oni mogu glasova pokrasti. A ako im bude imalo kriticno na scenu stupaju ubaceni elementi u drugim strankama.
, kupovina podobnih, razvlacenje primopredaje nadleznosti do besvijesti i sve tako dok se boje ne rastope.
ANamelessGhoul

#19445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ANamelessGhoul »

Evo Švabo neki rekao još malo pa će bit obična prehlada ;-)
Edin H.

#19446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

ANamelessGhoul wrote: 18/06/2020 15:06 Evo Švabo neki rekao još malo pa će bit obična prehlada ;-)
E ako je neki Svabo rekao, mora da tako... :oops:
ANamelessGhoul

#19447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ANamelessGhoul »

Edin H. wrote: 18/06/2020 15:10
ANamelessGhoul wrote: 18/06/2020 15:06 Evo Švabo neki rekao još malo pa će bit obična prehlada ;-)
E ako je neki Svabo rekao, mora da tako... :oops:
Pa sasvim očekivano je da će postat nova prehlada, sigurno se neće pretvoriti u ebolu i izbrisat nas sviju
dulekrele

#19448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dulekrele »

TESLA_EDISON wrote: 18/06/2020 11:38
Tambure wrote: 18/06/2020 11:30 danas ni pomena o novozarazenima ... kad se provlace bitne teme tipa Mostar tad korona buja ... ovo je do sada najbolje izmisljeno oruzje ... sta god treba da se provede sada ce to ici
Tako je.

Niko ne piše ni o redovima ispred KCUS-a gdje ljude neće da prime ni na dijalizu bez negativnog testa. Ljudi bukvalno gore umiru ispred kapije.

Sve kako bi uhljebi na KCUSU imali manje posla.

Image
Image
Svi onkoloski bolesnici, dijaliza, zracenja i kemoterapija idu na ulaz i trijazu kroz tunel. i tu se zna stvoriti guzva ali ne koliko na kapiji kod KUM-a ili na glavnoj kapiji. Na ostala dva ulaza idu bolesnici koji ne spadaju u vec navedene. Pregledi, laboratorija itd. Uglavnom ovo kroz tunel ide. Malo se ceka ali boze moj. Dok se upisu podaci svakog bolesnika na trijazi uzima vremena.Problem je sto nisu uspostavili takav sistem da se ne popunjavaju obrasci rukom vec da se koriste podaci sa elektronske kartice. Skenira karticu i ima sve podatke o bolesniku. Poslije samo isprinta. ako ides u bolnicu dan za danom a to se zna desiti svaki put te morajau upisivati u formular i gubi se ogromno vrijeme. Takoder ljudi koji nisu u grupi koja ulazi kroz tunel stoje po 10-15 minuta dok im neko ne kaze da ne mogu na taj ulaz uci.Uglavnom UŽAS.
Last edited by dulekrele on 18/06/2020 15:43, edited 2 times in total.
Tesla Edison

#19449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dulekrele wrote: 18/06/2020 15:25
TESLA_EDISON wrote: 18/06/2020 11:38
Tambure wrote: 18/06/2020 11:30 danas ni pomena o novozarazenima ... kad se provlace bitne teme tipa Mostar tad korona buja ... ovo je do sada najbolje izmisljeno oruzje ... sta god treba da se provede sada ce to ici
Tako je.

Niko ne piše ni o redovima ispred KCUS-a gdje ljude neće da prime ni na dijalizu bez negativnog testa. Ljudi bukvalno gore umiru ispred kapije.

Sve kako bi uhljebi na KCUSU imali manje posla.

Image
Image
Svi onkoloski bolesnici, dijaliza, zracenja i kemoterapija idu na ulaz i trijazu kroz tunel. i tu se zna stvoriti guzva ali ne koliko na kapiji kod KUM-a ili na glavnoj kapiji. Na ostala dva ulaza idu bolesnici koji ne spadaju u vec navedene. Pregledi, laboratorija itd. Uglavnom ovo kroz tunel ide. Malo se ceka ali boze moj. Dok se upisu podaci svakog bolesnika na trijazi uzima vremena.Problem je sto nisu uspostavili takav sistem da se ne popunjavaju obrasci rukom vec da se koriste podaci sa elektronske kartice. Skenira karticu i ima sve podatke o bolesniku. Poslije samo isprinta. ako ides u bolnicu dan za danom a to se zna desiti svaki put te morajau upisivati u formular i gubi se ogromno vrijeme.
Pa oni nisu implementirali ni elektronski sistem za izdavanje recepata i uputnica a da ne govorim o ostalom. Još uvijek se uputnica za DIP popunjava ručno.
Kiki_Musampa

#19450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kiki_Musampa »

Zasto se uvijek objavljuje total broj oboljelih?? Zasto se ne oduzmu ozdravljeni,pa ćemo imati npr 500 bolesnih na 2.700.000 stanovnika?
Locked