Ma ima da ih nema. Gotovi su.sumirprimus wrote: ↑18/06/2020 13:14 pa vidjecemo kako ce se kod njih pokazat.
tako su i u martu bili najpametniji, pa tekma pa atalanta hot spot![]()

Moderator: O'zone
Ma ima da ih nema. Gotovi su.sumirprimus wrote: ↑18/06/2020 13:14 pa vidjecemo kako ce se kod njih pokazat.

geralt wrote: ↑18/06/2020 13:18Nigdje se ne trazi negativan test, ne znam otkud ti to.TESLA_EDISON wrote: ↑18/06/2020 12:01A šta će onaj koji je dijabetičar ili mora na dijalizu? Nema testa, noga u guzicu?
Sve samo da uhljebi imaju manje posla. Uskoro će nas početi ubijati po ulici.
Dodali su "iz drugih kantona"Tim povodom, bh glumac Damir Kustura objavio je fotografije na svom Facebook profilu i status koji prenosimo u cijelosti.
Gospođo Izetbegović i svi odgovorni, postoje li u Kantonu Sarajevo mediji putem kojih bi mogli informirati građane da primate samo "hitne slučajeve"!?? I tu obavjest ponavljati do besvijesti kao i mnoštvo drugih budalaština kojima nas opterećujete... Jeste li tako mogli spriječiti gomilanje jadnih pacijenata na dvije kapije!?? Otegli se redovi, jedni drugima pušu u vrat... Čekaju jadni ljudi - da bi im kad dođu na red, bilo rečeno da primate samo hitne slučajeve, onkološke pacijente i trudnice!
Sram da vas bude! Mrcvarite ovaj jadni narod na sve moguće načine!
Majku sam jutros iz Rakovice doveo na kontrolu, hvala Bogu imam automobil pa mi je malo lakše, u redu je bila žena s bolesnim djetetom iz Tarčina, tri prijevoza promijenila, čekala u redu da bi joj rekli - nazad!!! I koliko je takvih...
Fotografiju u prilogu sam uslikao oko 08:15h, kapija KUMa, s glavne kapije se red, koji je bio duplo veći od ovog, razišao, ovi jadni pacijenti čekaju i ne prihvataju da budu vraćeni, a sve ih na kraju vrate! Na dušu svima koji su odgovorini za ovakve propuste! - napisao je Damir Kustura u svom postu.
Podsjećamo, Krizni štab KCUS-a juče je donio odluku da pacijenti iz drugih kantona moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju (od toga se izuzimaju životno ugroženi pacijenti).
Također, operativni program se reducira, tako da će se samo raditi urgentna stanja i onkološki pacijenti za šta postoji striktna indikacija (kao i na početku pandemije). Pacijenti na koje se sumnja na Covid-19 upućuju se na opservaciju u izolatorij na Podhrastove, gdje će biti testirani.
U savjetovališta će se primati samo hitni i onkološki pacijenti, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite - neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a.

zato sto su tezi zivinicani u tuzli u bolnici, najtezi pod zemljom, a ostali tipicno i bahato iz neukluka ismijavaju samo postojanje virusa, i krse mjere ..Nadzorna_ploca wrote: ↑18/06/2020 13:26 Kakva mrka kapa, u Zivinicama stanje uredno. Dom zdravlja vise ne radi nego sto radi, kao da su svi zdravi.![]()
Pa kazes kod nas nesto posebno nedisciplinovani.. Slicne slike se vide sirom svijeta.. Evo svaba u ciju disciplinu se svi zaklinju i dive joj se..sumirprimus wrote: ↑18/06/2020 13:14 pa vidjecemo kako ce se kod njih pokazat.

za bilo kakvu intervenciju, a da nije pregled il kontrola u klinickim centrima testiraju, i test valjda vazi tj rezultat tri dana.ovako je kod nas.
Svaka cast, ja se ovo ubi objasnjavajuci , ali ne Bosnjo je najgorilaik1981 wrote: ↑18/06/2020 13:46Pa kazes kod nas nesto posebno nedisciplinovani.. Slicne slike se vide sirom svijeta.. Evo svaba u ciju disciplinu se svi zaklinju i dive joj se..sumirprimus wrote: ↑18/06/2020 13:14 pa vidjecemo kako ce se kod njih pokazat.
Nije u redu non-stop isticati nas kao neke divljake.. Evo u Parizu prije heftu slikano..
Da ne kacim sad masu slika, ali nema ti tu neke razlike izmedju nas divljaka i tih civilizovanih evropljana.. Nastavilo se sa zivotima svugdje..
Sve je ovo dobro moj Sumire.sumirprimus wrote: ↑18/06/2020 13:48 nije niko ni reko da zivot treba stati, bar ja ne.
a nista onda, otvori sve i sta bude bude.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/06/2020 14:02 Dok ovi palamude, Sebija opet zatvorila KCUS.
Pa vi palamudite, pametujte, a ne kuzite da se vase misljenje ne uvazava 1%.
Ako zelite ovo da mijenjate, na izbore. Inace, pisate uz vjetar.
E ako je neki Svabo rekao, mora da tako...
Svi onkoloski bolesnici, dijaliza, zracenja i kemoterapija idu na ulaz i trijazu kroz tunel. i tu se zna stvoriti guzva ali ne koliko na kapiji kod KUM-a ili na glavnoj kapiji. Na ostala dva ulaza idu bolesnici koji ne spadaju u vec navedene. Pregledi, laboratorija itd. Uglavnom ovo kroz tunel ide. Malo se ceka ali boze moj. Dok se upisu podaci svakog bolesnika na trijazi uzima vremena.Problem je sto nisu uspostavili takav sistem da se ne popunjavaju obrasci rukom vec da se koriste podaci sa elektronske kartice. Skenira karticu i ima sve podatke o bolesniku. Poslije samo isprinta. ako ides u bolnicu dan za danom a to se zna desiti svaki put te morajau upisivati u formular i gubi se ogromno vrijeme. Takoder ljudi koji nisu u grupi koja ulazi kroz tunel stoje po 10-15 minuta dok im neko ne kaze da ne mogu na taj ulaz uci.Uglavnom UŽAS.TESLA_EDISON wrote: ↑18/06/2020 11:38Tako je.
Niko ne piše ni o redovima ispred KCUS-a gdje ljude neće da prime ni na dijalizu bez negativnog testa. Ljudi bukvalno gore umiru ispred kapije.
Sve kako bi uhljebi na KCUSU imali manje posla.
![]()
Pa oni nisu implementirali ni elektronski sistem za izdavanje recepata i uputnica a da ne govorim o ostalom. Još uvijek se uputnica za DIP popunjava ručno.dulekrele wrote: ↑18/06/2020 15:25Svi onkoloski bolesnici, dijaliza, zracenja i kemoterapija idu na ulaz i trijazu kroz tunel. i tu se zna stvoriti guzva ali ne koliko na kapiji kod KUM-a ili na glavnoj kapiji. Na ostala dva ulaza idu bolesnici koji ne spadaju u vec navedene. Pregledi, laboratorija itd. Uglavnom ovo kroz tunel ide. Malo se ceka ali boze moj. Dok se upisu podaci svakog bolesnika na trijazi uzima vremena.Problem je sto nisu uspostavili takav sistem da se ne popunjavaju obrasci rukom vec da se koriste podaci sa elektronske kartice. Skenira karticu i ima sve podatke o bolesniku. Poslije samo isprinta. ako ides u bolnicu dan za danom a to se zna desiti svaki put te morajau upisivati u formular i gubi se ogromno vrijeme.TESLA_EDISON wrote: ↑18/06/2020 11:38Tako je.
Niko ne piše ni o redovima ispred KCUS-a gdje ljude neće da prime ni na dijalizu bez negativnog testa. Ljudi bukvalno gore umiru ispred kapije.
Sve kako bi uhljebi na KCUSU imali manje posla.
![]()