Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Locked
SmokingMan

#476 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by SmokingMan »

Dobro bošnjaci,ovakvi kakvi danas i jesu, mogu biti zadovoljni djevojačkim pećima i raznorazni mevludima, koje im je rahmetli Alija ostavio u naslijeđe, kao vid slobodnog izražavanja vjerskiih osjećanja i sloboda.
General War

#477 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by General War »

Trafalgar Law wrote: 18/06/2020 13:15 Dobro bošnjaci,ovakvi kakvi danas i jesu, mogu biti zadovoljni djevojačkim pećima i raznorazni mevludima, koje im je rahmetli Alija ostavio u naslijeđe, kao vid slobodnog izražavanja vjerskiih osjećanja i sloboda.
...i tu sve zavrsava....mogu se osjecat (i i oni drugi i treci) kolko zele...samo nemojte trazit posla mimo stranke, bilo kakvih radnih prava, puteva, fabrika, drzave...za to se kod Merkelove treba prijaviti.
JThomas

#478 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by JThomas »

o vanjskoj pomoći posprdno pričaju fanovi vlasti u kojoj se ministrica vanjskih poslova slika i hvali sa donacijom dječjeg hora...
Zijo77

#479 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Zijo77 »

Ama ne ulazite u raspravu sa ovim seljakom iz Frankfurta. To je balavac koji je čuo za četnike, socijalističku diktaturu i lijepu Tursku! Ja mu spominjem Energoinvest koji je bio medju deset najjačih kompanija u svijetu sa 40.000 zaposlenih, 1500 inžinjera i vlastitim istraživačkim centrima. Ne spominje taj Zimsku olimpijadu jer ovi sada ne mogu da organizuju takmičenje u bacanju kamena sa ramena. Nije Yugu držala Amerika nego je Yuga imala poslove i prodavala zemljama trećeg svijeta. Propala je zbog nacionalizama, a ne zbog Amerike. Da nije propala i da je bilo pameti, danas bi bila kao Češka ili neka druga zemlja EU! Ali, propala je i niko za njom više ne žali. Da je mogla opstati i opstala bi. E sad, trebam li ja zbog toga da vjerujem ovom iz Frankfurta ili ovom CPT koji lažu i obmanjuju. Ovaj iz Frankfurta se hvali da su Turci vladali ovdje 500 godina i on se poistovjećuje sa Turcima kao da su mu rodjena braća! Ovaj CPT fanatično podržava ilegalne momke koji vrše invaziju na gradove sa Bošnjacima. Njemu je očigledno stalo da ih što više ovdje ostane i da ih što više dodje u EU. Naravno, to su snovi islamiste jer je Islamska država potučena do nogu u Iraku i Siriji. On sanja da će muslimani postati većina u Evropi! Plitki mozak ne razmišlja o tome da ti koje on podržava nisu u stanju stvarati nego samo uništavati i zabranjivati.
Ti iz Frankfurta, knjigu u ruke ili guglaj dok nešto malo ne naučiš. Prestani soliti nama , tvoja pamet je za sada kao pamet koke iz neke farme koka!
Zijo77

#480 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Zijo77 »

Pa "Agrokomerc" je bio ekonomsko čudo, jedna od najjačih kompanija u tom segmentu u Evropi. Razlika izmedju Fikreta Abdića i Fadila Novalića je bila kao izmedju Ronalda i Ahmetovića!
MorningStar

#481 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

Zijo77 wrote: 18/06/2020 14:54 Pa "Agrokomerc" je bio ekonomsko čudo, jedna od najjačih kompanija u tom segmentu u Evropi. Razlika izmedju Fikreta Abdića i Fadila Novalića je bila kao izmedju Ronalda i Ahmetovića!

Danas iseljena i ostavljena krajina - doduse pomaze se sa guranjem pakistanaca alziraca itd :oops:
rajv0sa

#482 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by rajv0sa »

Image
"…Jedini čestiti lider u BiH bio je prvi predsjednik zemlje Alija Izetbegović, koji je tragično preminuo prošle godine. On je persofinicirao civliziranost branitelja Sarajeva, tragediju stotina hiljada ljudi koju su etnički očišćeni, sjećanje na ubijene u Srebrenici i brojnim ostalim poljima, brdima i planinama Bosne. Njegove tužne oči nakon daytonskih razgovora govorile su mnogo više od slavljeničkih izjava za tisak njegovih moćnih organizatora. To je bila civiliziranost tisuća bosanskih građana koji su spasili čast zemlje."- Aleksandar Ivanko, ruski novinar i glasnogovornik UN-a u BiH od 1994. do 1998.
Frankfurt05

#483 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

Zijo77 wrote: 18/06/2020 14:32 Ama ne ulazite u raspravu sa ovim seljakom iz Frankfurta. To je balavac koji je čuo za četnike, socijalističku diktaturu i lijepu Tursku! Ja mu spominjem Energoinvest koji je bio medju deset najjačih kompanija u svijetu sa 40.000 zaposlenih, 1500 inžinjera i vlastitim istraživačkim centrima. Ne spominje taj Zimsku olimpijadu jer ovi sada ne mogu da organizuju takmičenje u bacanju kamena sa ramena. Nije Yugu držala Amerika nego je Yuga imala poslove i prodavala zemljama trećeg svijeta. Propala je zbog nacionalizama, a ne zbog Amerike. Da nije propala i da je bilo pameti, danas bi bila kao Češka ili neka druga zemlja EU! Ali, propala je i niko za njom više ne žali. Da je mogla opstati i opstala bi. E sad, trebam li ja zbog toga da vjerujem ovom iz Frankfurta ili ovom CPT koji lažu i obmanjuju. Ovaj iz Frankfurta se hvali da su Turci vladali ovdje 500 godina i on se poistovjećuje sa Turcima kao da su mu rodjena braća! Ovaj CPT fanatično podržava ilegalne momke koji vrše invaziju na gradove sa Bošnjacima. Njemu je očigledno stalo da ih što više ovdje ostane i da ih što više dodje u EU. Naravno, to su snovi islamiste jer je Islamska država potučena do nogu u Iraku i Siriji. On sanja da će muslimani postati većina u Evropi! Plitki mozak ne razmišlja o tome da ti koje on podržava nisu u stanju stvarati nego samo uništavati i zabranjivati.
Ti iz Frankfurta, knjigu u ruke ili guglaj dok nešto malo ne naučiš. Prestani soliti nama , tvoja pamet je za sada kao pamet koke iz neke farme koka!
Vidi Zije. A sto se svi lazno predstavljate. Na sto Srpstvo spade. :D
Zijo77

#484 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Zijo77 »

Frankfurt05 wrote: 18/06/2020 15:17 Vidi Zije. A sto se svi lazno predstavljate. Na sto Srpstvo spade.
Ti ne živiš u stvarnosti! Ti pojma nemaš, za tebe je vrijeme stalo od kako si došao u Frankfurt! Ne dao Bog da Bošnjaštvo spadne na takve kao ti. Ja sam bio ovdje i branio ovu zemlju od raspada i uništenja. Ja sam ranjen kao borac ARBiH! Gdje ste bili ti i tvoj babo? Kako to da tako voliš Tursku, a za život odabrao Njemačku?
madner

#485 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by madner »

Ovo je nas stalni ponavljac iz Holandije.

Misterija je sto se lozi na Tursku, ali to je bar konstanta.
MorningStar

#486 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

madner wrote: 18/06/2020 16:31 Ovo je nas stalni ponavljac iz Holandije.

Potreba za osjecajem pripadnosti grupi jer je u holandiji garant na margini drustva - ne konta da je u njemu problem :D
Maraschino

#487 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Maraschino »

Zijo77 wrote: 18/06/2020 14:54 Pa "Agrokomerc" je bio ekonomsko čudo, jedna od najjačih kompanija u tom segmentu u Evropi. Razlika izmedju Fikreta Abdića i Fadila Novalića je bila kao izmedju Ronalda i Ahmetovića!
Zao ti babe?

Kakav Novalic kada je Agrokomerc sjeban.
Agrokomerc je opljackao upravo babo. Ono sto nije stigao to su ovi zohari iz Sarajeva unistili.
Maraschino

#488 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Maraschino »

MorningStar wrote: 18/06/2020 15:10

Danas iseljena i ostavljena krajina - doduse pomaze se sa guranjem pakistanaca alziraca itd :oops:
:-) :-)
MorningStar

#489 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

Maraschino wrote: 18/06/2020 16:54
MorningStar wrote: 18/06/2020 15:10

:-) :-)
Ne odnosi se to na izdajicu fikreta nego na drzavnu politiku.. da ne pomijesas. To sto ovi tamo su zalutali poneki pa misle da je jedan covjek napravio agrokomerc to je njihov problem.
Maraschino

#490 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Maraschino »

MorningStar wrote: 18/06/2020 16:56
Ne odnosi se to na izdajicu fikreta nego na drzavnu politiku.. da ne pomijesas. To sto ovi tamo su zalutali poneki pa misle da je jedan covjek napravio agrokomerc to je njihov problem.
slazem se :thumbup:
tempuser

#491 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

LBVIEW wrote: 18/06/2020 12:24 Kao sto sam i pretpostavljao, samo je islam je problem.
Inace, Srbi i Hrvati su referendumom, odnosno plebiscitom prihvatili vjeru i tradiciju Vizantije, odnosno Ugarske/Mlecana... :lol:
Opterećeni i ograničeni plićak će u svemu vidjeti islamofobiju pa i u nepobitnim istorijskim činjenicama!
Nije u pitanju šta je ko i kako prihvatio nego šta je ko prisvoio kao eksluzivno svoje!
tempuser

#492 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

CPT wrote: 18/06/2020 12:29
tempuser wrote: 18/06/2020 11:38
CPT wrote: 18/06/2020 11:16

jok, sta ce nam enciklopedija kad imamo tebe....

i nemoj slucajno da pogledas u pasos Srbija... jer ces vidjeti da i tamo postoji razlika izmedju veza sa narodom i drzavom (i to bas zbog Bosnjaka)
Eno sad wikipedija postade enciklopedija.
Jesi li slučajno vidio opciju "uredi VE"?
Koliko ja vidim na Pasošu Srbije piše: Drzavljanstvo: Srpsko, a ne Srbijansko!
nek ti to neko objasni jer mi mrsko crtati... i ne pise SRPSKO ili SRBIJANSKO

ustvari, za pocetak provjeri sta uopste pise i zasto pa javi...
Šta bi, otrok se malo pravio pametan pa se sad vadi kao mrsko mu crtati???? :lol: :lol: :lol:
Evo ja provjerio, a ti nacrtaj mi gdje se u pasošu Srbije vidi razlika između naroda i državljanstva, gdje se vidi razlika između Srbin i Srbijanac?

Imagesecure free image hosting site

Image

Ne razumijem kako neko dobrovoljno od sebe može praviti ovakvog lavora! :lol:
Last edited by tempuser on 18/06/2020 17:20, edited 1 time in total.
tempuser

#493 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by tempuser »

MorningStar wrote: 18/06/2020 16:50

Potreba za osjecajem pripadnosti grupi jer je u holandiji garant na margini drustva - ne konta da je u njemu problem :D
Osobina slabih i jadnih je da se identifikacija sa jačim kako bi preuzeli snagu grupe.
Otprilike kad đetići iz Nikšića busaju "nas i Rusa 300 miliona!" :lol: :lol:
Ali ne znam Bošnj kako bi ga Turčin osvajački iskoristio i bacio k'o staru čarapu!
Aman-zaman braća, ostavio dobri dedo Alija Erdoganu Bosnu u amanet da je čuva, a brata Ergidana nigdje na listi investitora u BiH, izvozi robu, a uvozi pare i te pare intestira u Srbiji, baš kao i brat arapski, ali naivni Bošnjo se i dalje zaklinje u Tursku! :bih:
Frankfurt05

#494 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

tempuser wrote: 18/06/2020 17:19

Osobina slabih i jadnih je da se identifikacija sa jačim kako bi preuzeli snagu grupe.
Ali ne znam Bošnj kako bi ga Turčin osvajački iskoristio i bacio k'o staru čarapu!
Aman-zaman braća, ostavio dobri dedo Alija Erdoganu Bosnu u amanet da je čuva, a brata Ergidana nigdje na listi investitora u BiH, izvozi robu, a uvozi pare i te pare intestira u Srbiji, baš kao i brat arapski, ali naivni Bošnjo se i dalje zaklinje u Tursku! :bih:
Kako nigdje na listi investitora. Beograd Sarajevo je najveca investicija u BiH pposle rata. Oko 2 miljarde eura.
General War

#495 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by General War »

Frankfurt05 wrote: 18/06/2020 17:22

Kako nigdje na listi investitora.
Beograd Sarajevo
je najveca investicija u BiH pposle rata. Oko 2 miljarde eura.
:lol:
Frankfurt05

#496 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

General War wrote: 18/06/2020 17:35
Frankfurt05 wrote: 18/06/2020 17:22

Kako nigdje na listi investitora.
Beograd Sarajevo
je najveca investicija u BiH pposle rata. Oko 2 miljarde eura.
:lol:
MorningStar

#497 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

http://fipa.gov.ba/informacije/statisti ... gTag=bs-BA
Najznačajnije zemlje ulagači u BiH, maj 1994 - decembar 2018.
Image

Nego de da neko uputi kako da se ukljuci na taj autoput sarajevo-beograd... ja sve preko kladnja magistralom :lol:

Ja vec 3 godine slusam o tom autoputu a zadnja vijest je bila da ce turska bih i srbija investirati a da ce vecinu obezbijediti banke :lol: (pogledati erdoanov predizborni vasar u zetri)
Last edited by MorningStar on 18/06/2020 17:55, edited 1 time in total.
Frankfurt05

#498 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

MorningStar wrote: 18/06/2020 17:49 http://fipa.gov.ba/informacije/statisti ... gTag=bs-BA
Image

Nego de da neko uputi kako da se ukljuci na taj autoput sarajevo-beograd... ja sve preko kladnja magistralom :lol:
Sve te investicije kada bi sabrao nebi dosao do ove jedne Turske investicije :D
Jos mu je Dacic pjevao Osmanagu da izlobira ovako nesto kod Sultana. :D
Frankfurt05

#499 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Frankfurt05 »

MorningStar wrote: 18/06/2020 17:49 http://fipa.gov.ba/informacije/statisti ... gTag=bs-BA
Image

Ja vec 3 godine slusam o tom autoputu a zadnja vijest je bila da ce turska bih i srbija investirati a da ce vecinu obezbijediti banke :lol: (pogledati erdoanov predizborni vasar u zetri)
Malo si nervozan Milose. Smiri se nece biti prava prve bracne noci ovaj put. :D
MorningStar

#500 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

Frankfurt05 wrote: 18/06/2020 18:28
Image

Malo si nervozan Milose. Smiri se nece biti prava prve bracne noci ovaj put. :D
To je izvjesno jer ces ti podmiriti sto zenom sto ostatkom porodice i to sa pjesmom ocito :lol:
Locked