Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
escobar__

#26801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Ironmen wrote: 18/06/2020 09:16
escobar__ wrote: 17/06/2020 21:57
cendlerbing wrote: 17/06/2020 21:02 Zna li iko nekoga ko se testirao? Šta rade ako ispadne negativan taj prvi test, ako je već utvrđeno da se iz tek trećeg pokušaja zna utvrditi pozitivnost testa?
Testirao sam se početkom maja, test negativan i nisu me retestirali.
Koji je bio razlog testiranja ?? Kontakt sa zarazenom osobom ili si osjetio simptome ?
Operacija pa sam morao bit testiran prije ulaska u KC.
neki

#26802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neki »

Poznajem par ljudi koji su se zbog obične prehlade javili u dom zdravlja i bili testirani s obje metode, ali nisu bili retestirani naknadno
armin071

#26804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Ode i ti u teoretičare zavjere :D
Nadzorna_ploca

#26806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

A kad nije prerano? Za 5god kad dvi obole ili..
escobar__

#26807 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Popuštanje mjera nije značilo da se trebalo ponašati kao da se ništa nije desilo već da se društvo vrati u normalu uz pojačan oprez i brigu o sebi i drugima oko sebe.

Kod nas se to nije desilo, ali ne samo kod nas nego svuda u svijetu - nismo mi jedini neodgovorni ovdje.

A moralo se popuštat jer nema smisla držat sve zatvoreno duži vremenski period. Ako u obzir uzmemo činjenicu da u čitavom svijetu za ovih skoro sedam mjeseci pandemije nije obolilo ni 1% onda možeš mislit koliko bi vremena trebalo za neki veći procenat.

Eh tu nastupamo mi, ako je sve otvoreno ne znači da treba bit bolikurac i ponašat se kao da se ništa ne dešava.
P308

#26808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

high_volume wrote: 18/06/2020 11:48 Image
Kazu za ova dva slucaja u Istri da su ljudi dosli iz BiH.

Zanimljivo je da Hrvatska ima daleko manje testiranih od nas. Prije par dana je kod nas bilo 1200 testiranih za jedan dan a kod njih svega 200 :? Ne znam koliko su danas testirali?
U Srbiji po 7000 dnevno :shock:
escobar__

#26809 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Nije čudo, cca pola miliona ljudi ovdje ima hrvatski pasoš i to su de iure građani Unije koji slobodno ulaze i izlaze iz Hr.
daddy-kool

#26810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Image
He1972

#26811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

muhafuca wrote: 17/06/2020 21:37
red evil wrote: 17/06/2020 21:22
invincible1921 wrote: 17/06/2020 20:02 Jbt tacno sam konto da su i ovi pamicari najokorjeli shvatili ublehu al jok...nema predaje, a dobro jbg tesko je priznat da si ispo budala. Mogli ste se kao pojedini casnk povuc sa teme...

I sta sad predlazete opet mjere? Zatvori sve? Pa jestel vi svjesni da su nakon 4 mj pandemije uBiH zarazena dva haustora malo vece zgrade? Vi pricate ko da je bar 300k :-)
Nema više zatvaranja iz milion razloga. Sad jedino svi moramo biti odgovorni i onih minimalnih mjera se pridržavati jer neće ekonomiju uništiti samo zarvaranje već će to uraditi i ako se budemo ponašali kao da nema ništa jer bolestan čovjek, sa večim ili manjim simptomima, ne može da radi i doprinosi privredi.
ja necu nigdje i nista vise postovati osim ako ne budem bas morao - recimo bas moram nesto negdje u javnu ustanovu da obavim nesto

a oni nedaju uci bez maske ili distance i ostalih gluposti.

Gdje god ne budem morao - necu svojevoljno sam od sebe budalu praviti kao da nije dosta sto nas ovi sa vrha prave budalama.
isti sam ti, i ja samo gdje baš moram jer me debili prisiljavaju :kiss:
high_volume

#26812 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

escobar__ wrote: 18/06/2020 16:05 Nije čudo, cca pola miliona ljudi ovdje ima hrvatski pasoš i to su de iure građani Unije koji slobodno ulaze i izlaze iz Hr.
Svejedno, meni je zanimljivo da gdje se god ko novi zarazi uvijek je Bosanac taj koji je izvor zaraze :-) Isto kao da smo svi zaraženi pa samo štancamo viruse okolo sebe, a svi drugi čisti :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#26813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

high_volume wrote: 18/06/2020 18:07
escobar__ wrote: 18/06/2020 16:05 Nije čudo, cca pola miliona ljudi ovdje ima hrvatski pasoš i to su de iure građani Unije koji slobodno ulaze i izlaze iz Hr.
Svejedno, meni je zanimljivo da gdje se god ko novi zarazi uvijek je Bosanac taj koji je izvor zaraze :-) Isto kao da smo svi zaraženi pa samo štancamo viruse okolo sebe, a svi drugi čisti :-)
Ma bolesnici........
JohnnyS

#26815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Teorija je kako je ruska gripa iz 1888. bila zapravo pandemija nekog od koronavirusa koji su onda kroz godinu dvije mutacijama oslabili i onda postali današnji uzročnici obične prehlade

https://amp-theguardian-com.cdn.ampproj ... orias-heir
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#26816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Niko da komentariše ovu vijest..... :mrgreen:
breba

#26817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

konektovan wrote: 18/06/2020 22:07
Niko da komentariše ovu vijest..... :mrgreen:
Pa kad se stavi link bez konteksta. Mozda linka na ukrstenicu :-D
invincible1921

#26818 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

escobar__ wrote: 18/06/2020 15:49 Popuštanje mjera nije značilo da se trebalo ponašati kao da se ništa nije desilo već da se društvo vrati u normalu uz pojačan oprez i brigu o sebi i drugima oko sebe.

Kod nas se to nije desilo, ali ne samo kod nas nego svuda u svijetu - nismo mi jedini neodgovorni ovdje.

A moralo se popuštat jer nema smisla držat sve zatvoreno duži vremenski period. Ako u obzir uzmemo činjenicu da u čitavom svijetu za ovih skoro sedam mjeseci pandemije nije obolilo ni 1% onda možeš mislit koliko bi vremena trebalo za neki veći procenat.

Eh tu nastupamo mi, ako je sve otvoreno ne znači da treba bit bolikurac i ponašat se kao da se ništa ne dešava.
A sta sam trebo molim te? Evo nosim masku, trudim se ne vozit tramvajem, dezinfekcija itd. Koliko vidim vecina ljudi se pridrava toga. Ako si mislio pod oprezom da ne idemo ni na kafe niti nigdje onda koji qrac si ukido mjere uopste....

Uostalom vazda ce neko bit zarazen, ali bukvalno vazda jer gotovo je nemoguce da si bolestan od gripe, prehlade, upale bilo cega a da ti ovi strucnjaci ne nadju koronu.... i sta sad znaci dokle god ima i jedno zarzeno drzi mjere, onda padne na 0 i budemo 2 mj ok onda se opet pojavi dovje DAJ OPET MJERE.

Neka fala mene od prvog dana iskreno boli karina jer smatram da je ovo prenapuhana ubleha, ne kazem bezazlena, ali itekako prenapuhana. Koga je strah nek se zabarikadira u podrum i nadje nekoga da mu hranu dostavlja evo ja cu doborovljno bez ikakve naknade... jel posteno ?
golman

#26819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

Poceo drugi talas ,ja cu sutra kupiti 2 kila germe za svaki slucaj.
breba

#26820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

golman wrote: 19/06/2020 01:32 Poceo drugi talas ,ja cu sutra kupiti 2 kila germe za svaki slucaj.
U stvari nema vecih panicara od ovih ironicara. Dodju na temu da im neko potvrdi da je sve u redu, idu u krajnost, a u stvari razmisljaju sta ako.
Ali_G

#26821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

S ovakvim ponasanjem mogla bi se uskoro otvoriti vrata izolatorija na gradjevinskom fakultetu.
DEMONIKA

#26822 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

breba wrote: 19/06/2020 01:58
golman wrote: 19/06/2020 01:32 Poceo drugi talas ,ja cu sutra kupiti 2 kila germe za svaki slucaj.
U stvari nema vecih panicara od ovih ironicara. Dodju na temu da im neko potvrdi da je sve u redu, idu u krajnost, a u stvari razmisljaju sta ako.
:roll:
većina ih je već išla van države u kojoj su, deba :mrgreen:
espn

#26823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by espn »

Kineska ispitivanja vakcine na ljudima dala obecavajuce rezultate.

https://www.thejakartapost.com/news/202 ... -says.html

Anthony Fauci optimističan. Svijet bi uskoro trebao dobiti vakcinu protiv koronavirusa.

https://www.livemint.com/news/world/the ... 66744.html
oldtajmer

#26825 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

sunce ti zarko poljubim pa koliki moras biti retard da ides ovako na ljetovanje,ovo bas dodje kao neka zajebancija :-)
Više od 100 srpskih turista koji su juče po podne avionom iz Beograda doputovali u Atinu, umesto na plaži, završilo je u karantinu zbog koronavirusa!

Kako saznajemo, oni su u glavni grad Grčke doputovali avionom "Er Srbije", na letu JU 512 iz Beograda u 15 sati po lokalnom vremenu. Po sletanju na aerodrom "Elefterios Vanizelos" i prolaska kroz carinsku i pasošku kontrolu, naše turiste dočekale su lekarske ekipe grčkog Instituta za narodno zdravlje (EODY), koje su svima redom uzele bris kako bi ih testirali na koronu. Ali, umesto da im uz uzimanje ličnih podataka, adrese hotela i kontakt-telefona dozvole da nastave put, policija ih je sprovela pravo u specijalne hotele-karantine, gde će u strogoj izolaciji morati da sačekaju rezultate testa na kovid-19. Kako su im grčke vlasi objasnile, tamo će morati da ostanu najmanje 24 časa. Međutim, ako se ispostavi da je samo jedan putnik pozitivan na koronu, svi putnici, pa i oni zdravi, biće zadržani u karantinu punih 14 dana, uz jako obezbeđenje grčke policije. Saopšteno im je da, ako neko bude pokušao da pobegne iz karantina, platiće kaznu od čak 5.000 evra!
Locked