Pa kad kupujes ima da iznacis zelis li to.ili ne.Rockefeller wrote: ↑10/06/2020 09:06Ma jes. Mejlom otkazati a ne iskljucit![]()
Kakav mail sad ? Isto kao sto mozes iznaciti dodatnu garanciju
Pa kad kupujes ima da iznacis zelis li to.ili ne.Rockefeller wrote: ↑10/06/2020 09:06Ma jes. Mejlom otkazati a ne iskljucit![]()

Postavim sutra sliku. U oktobru prosle godine nije bilo ove opsn. Ne treba uopste uzimati.
Nama je islo automatski, jes zivota mi. Prosle godine smo preko 5k€ spiskali. Al‘ ove godine nistaskafiskafsnjak wrote: ↑10/06/2020 22:44 Pa ja znam da sam vidio da ima da oznacis to... Znaci automatski ne ide![]()
Kada te banka odbije i to ti je minus na schufu. Nema logike, nisi ti kriv ali dzaba. To stoji 13 mjeseci zapisano. Vjerovatno ti zato ne daju.sve_ovo_ja wrote: ↑17/06/2020 22:41 Meni ni na Otto ne daju na rate![]()
Prošle godine dok sam još bio na plavoj karti odem u Saturn TV da uzmem na 0%, kaže odbila banka ne može. Na kraju za keš uzeo. Sad neograničenu imam, prije 2 mjeseca na Otto krevet neki na rate, opet neće![]()
Nezz koji im je K, sve se redovno plaća, ali hajde možda i bolje odmah sve i ćao.
Može li se gdje provjeriti (osim da zatražim Schufu) šta je razlog pa me odbiju za te tako sitne kredite od 1-1.5k EUR?
Znaci odbije te banka, pokvare ti Schufu i poslije se pravi mrtav 13 mjeseci ni ne pokusavaj vise dok ne prodje. Zacarani krugskafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 09:19Kada te banka odbije i to ti je minus na schufu. Nema logike, nisi ti kriv ali dzaba. To stoji 13 mjeseci zapisano. Vjerovatno ti zato ne daju.sve_ovo_ja wrote: ↑17/06/2020 22:41 Meni ni na Otto ne daju na rate![]()
Prošle godine dok sam još bio na plavoj karti odem u Saturn TV da uzmem na 0%, kaže odbila banka ne može. Na kraju za keš uzeo. Sad neograničenu imam, prije 2 mjeseca na Otto krevet neki na rate, opet neće![]()
Nezz koji im je K, sve se redovno plaća, ali hajde možda i bolje odmah sve i ćao.
Može li se gdje provjeriti (osim da zatražim Schufu) šta je razlog pa me odbiju za te tako sitne kredite od 1-1.5k EUR?
Kontam. Ma iskreno, ne podnosim ga nikako, bas sto ti napisa, malo malo pa paypal, pa neke džidže prodaje, al' i od takvih glavonja se pokupi neka informacija.skafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 12:46 @irac300
Medicinari mogu... Pa kad ides redovnim putem , treba ti 2-3 mjeseca.... Hocu da kazem, i to je kratko. Jos kad firma pogura...eto.
Jbg deficitarni su.
Joj ne spominji gastarbajtera ziv bio. Sredjuje on qrac moj. Nadje oglas i proslijedi![]()
Radi humanitarno, a svako malo paypal postavlja... Jaranr odluci se, humanitarno ili stavi cjenovnik
Meni je posteno,stavi cjenovnik i cao.irac300 wrote: ↑18/06/2020 12:57Kontam. Ma iskreno, ne podnosim ga nikako, bas sto ti napisa, malo malo pa paypal, pa neke džidže prodaje, al' i od takvih glavonja se pokupi neka informacija.skafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 12:46 @irac300
Medicinari mogu... Pa kad ides redovnim putem , treba ti 2-3 mjeseca.... Hocu da kazem, i to je kratko. Jos kad firma pogura...eto.
Jbg deficitarni su.
Joj ne spominji gastarbajtera ziv bio. Sredjuje on qrac moj. Nadje oglas i proslijedi![]()
Radi humanitarno, a svako malo paypal postavlja... Jaranr odluci se, humanitarno ili stavi cjenovnik
Mozda zbog trenutne situacije sa Coronom da prave izuzetke neke za medicinske radnike koji su vec na podrucju Njemacke, tako da ne moraju ici dole preko ambasade nego sto prije poceti sa radom.irac300 wrote: ↑18/06/2020 11:38 Je li istina da odredjene firme mogu srediti vizu i radnu dozvolu bez ambasade? Meni je to nelogicno do neki dan zvucalo, a onda sam cuo od jedne zene kako joj je kcerka otisla kao turista u Njemacku u posjet bratu. U medjuvremenu se granice zatvorile, ona ostala tamo. Posto ima medicinsku skolu, brat je odveo u neki dom za njegu starijih osoba i oni je objerucke prihvatili i sredili svu papirologiju. Znaci ovo sam cuo sopstvenim usima od te zene, a nemam razloga da joj ne vjerujem.
Takodje, gledao sam video na youtube od onog Gastarbajtera, gdje tvrdi isto, tj. da firme mogu ako zele to da odrade. Ima li neko slicna iskustva, savjet bilo sta u vezi ovoga?
Bilo je toga i prije korone... Medicinari su bas deficitarni. Ne cudim sesve_ovo_ja wrote: ↑18/06/2020 13:41Mozda zbog trenutne situacije sa Coronom da prave izuzetke neke za medicinske radnike koji su vec na podrucju Njemacke, tako da ne moraju ici dole preko ambasade nego sto prije poceti sa radom.irac300 wrote: ↑18/06/2020 11:38 Je li istina da odredjene firme mogu srediti vizu i radnu dozvolu bez ambasade? Meni je to nelogicno do neki dan zvucalo, a onda sam cuo od jedne zene kako joj je kcerka otisla kao turista u Njemacku u posjet bratu. U medjuvremenu se granice zatvorile, ona ostala tamo. Posto ima medicinsku skolu, brat je odveo u neki dom za njegu starijih osoba i oni je objerucke prihvatili i sredili svu papirologiju. Znaci ovo sam cuo sopstvenim usima od te zene, a nemam razloga da joj ne vjerujem.
Takodje, gledao sam video na youtube od onog Gastarbajtera, gdje tvrdi isto, tj. da firme mogu ako zele to da odrade. Ima li neko slicna iskustva, savjet bilo sta u vezi ovoga?
skafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 12:46 @irac300
Jbg deficitarni su.
Tako nekakovaljuga wrote: ↑18/06/2020 15:10skafiskafsnjak wrote: ↑18/06/2020 12:46 @irac300
Jbg deficitarni su.
Radi humanitarno, a svako malo paypal postavlja... Jaranr odluci se, humanitarno ili stavi cjenovnik![]()
Uz moto "Hvalite me usta moja "