SDP
- Banksy
#61152 Re: SDP
Jučer smo pisali da im oni koji su ih na ovo navukli nisu prijatelji. Ne mogu da vjerujem da su poslušali Dinu Mustafića, da je on inicijator ove bombe.
Dino Mustafić je aktivni službenik Željka Komšića, pa tako posredno i SDA, još od vremena kad je u kandidaturi podržao turbofolk srednjoškolca Samera Rešidata, a DF ga zauzvrat vratio na MESS sinekuru. Je li moguće da SDP to nije znao, da nije prepoznao spletku, da su tako plitki i naivni. Ako je istina ovo što piše Damir Nikšić, onda su u pitanju baš vrhunski politički diletanti, a to za nas, glasače SDPa, nikako nije dobra vijest.
Odličan D. Nikšić i odlična reakcija D. Konakovića.
Dino Mustafić je aktivni službenik Željka Komšića, pa tako posredno i SDA, još od vremena kad je u kandidaturi podržao turbofolk srednjoškolca Samera Rešidata, a DF ga zauzvrat vratio na MESS sinekuru. Je li moguće da SDP to nije znao, da nije prepoznao spletku, da su tako plitki i naivni. Ako je istina ovo što piše Damir Nikšić, onda su u pitanju baš vrhunski politički diletanti, a to za nas, glasače SDPa, nikako nije dobra vijest.
- Leverage
#61153 Re: SDP
Ne znam. Ako je problem ovakva inicijativa onda što se mene tiče četvorka je na jako klimavim nogama.
Ne mogu preći preko revizionizma i ušminkavanja fašističkih sluga čak i po cijenu rušenja SDA kartela, to mi je baš onako crvena linija.
Ako će mi se iz te nove koalicije sutra javljati neki sa pričom kako je Nametak ugledni književnik, Busuladžić antifašista, a Đozo markantna ličnost, onda mi to ne treba uopšte.
Nemam želudac za to, a vi kako hoćete.
Ne mogu preći preko revizionizma i ušminkavanja fašističkih sluga čak i po cijenu rušenja SDA kartela, to mi je baš onako crvena linija.
Ako će mi se iz te nove koalicije sutra javljati neki sa pričom kako je Nametak ugledni književnik, Busuladžić antifašista, a Đozo markantna ličnost, onda mi to ne treba uopšte.
- Bosanski_kralj
#61154 Re: SDP
Nije problem inicijativa, problem je momenat kada se ona upućuje. Zašto stvarati svom koalicionom partneru probleme i otvarati front prema njemu, na pragu izbora?Leverage wrote: ↑17/06/2020 19:45 Ne znam. Ako je problem ovakva inicijativa onda što se mene tiče četvorka je na jako klimavim nogama.
- Leverage
#61155 Re: SDP
Da li je moguće sa takvim koalicionim partnerom napraviti bilo šta, to je ono što se ja pitam.Bosanski_kralj wrote: ↑17/06/2020 20:12Nije problem inicijativa, problem je momenat kada se ona upućuje. Zašto stvarati svom koalicionom partneru probleme i otvarati front prema njemu, na pragu izbora?Leverage wrote: ↑17/06/2020 19:45 Ne znam. Ako je problem ovakva inicijativa onda što se mene tiče četvorka je na jako klimavim nogama.
Preko mnogo čega se već prešlo toj stranci zarad rušenja SDA, i preko klerikalne retorike, i preko homofobije, i preko političke prošlosti članova, a sad se evo treba preći i preko relativizacije fašizma. Šta je slijedeće?
Kažem ti, ja to ne mogu, prevrnuo mi se želudac, ko može nek proguta.
- Banksy
#61156 Re: SDP
Pored mafijaša Sarajlića koji se danas hladno vratio u igru, pored kriminalca Novalića koji se iz zatvora vratio u premijersku fotelju, pored milionske Maline koja se polako zaboravlja, pored prodaje Mostara i najave novih federalnih etničkih podjela, pored migranata, siromaštva, nezaposlenosti, haosa u zdravstvu, koji dan pred najvažnije poslijeratne izbore,Leverage wrote: ↑17/06/2020 19:45 Ne znam. Ako je problem ovakva inicijativa onda što se mene tiče četvorka je na jako klimavim nogama.
Busuladžić je zadnja tema o kojoj treba raspravljati.
Pogotovo ako ti ga, baš u ovom trenutku, kao temu nameće provjereni destruktivac, igrač SDA, a u rješavanju "pomaže" njegov službenik.
Neko bi pomislio da je SDP glup, neko da je naivan, a neko da u nedostatku sopstvene aktuelne i svježe ideje, posežu za starim, provjerenim temama koje dižu temperaturu. Vjerovatno je tu udrobljeno od svega pomalo.
Tužno je, a evidentno je, sudeći prema aktivnostima i javnom radu, da je najmasovnija, najstarija i infrastrukturno najkapicitiranija stranka, zapravo najslabija karika ove koalicije. Kao njihov glasač, nadam se brzom oporavku i pametnijem ponašanju.
Busuladžić je i meni crvena krpa, ali biće vremena da se o takvim pitanjima raspravi jednom, kad se uzme vlast. Hajde prvo da se riješimo onog pobrojanog na početku posta. Veliki je to posao, a valjalo bi da se u tom poslu, na tom putu, bude složan i ne pada na providna saplitanja.
- Leverage
#61157 Re: SDP
Ne bih znao da li je Mustafić nešto sugerisao ili ne, uopšte se nisam bavio njime.
Ali sutra kad NiP bude još jači i još odlučnije kaže ne ovoj inicijativi, šta ćemo onda? Biće šuti samo nek nema SDA, dobro je ovo, ne čačkaj.
Ne mogu, kažem ti. Poštujem ako neko može.
Ali sutra kad NiP bude još jači i još odlučnije kaže ne ovoj inicijativi, šta ćemo onda? Biće šuti samo nek nema SDA, dobro je ovo, ne čačkaj.
Ne mogu, kažem ti. Poštujem ako neko može.
- Leverage
#61158 Re: SDP
Zamislite samo kakva bi politička pobjeda bila da je ovo izglasano glasovima NiP-a. Al nemere, u pitanju su "istaknuti Bošnjaci", to se ne barči.
Kad mi sutra ovakvi počnu pričat o četničkim i ustaškim fašistima razbio bih televizor. Mora se prvo počistiti u vlastitom dvorištu.
Kad mi sutra ovakvi počnu pričat o četničkim i ustaškim fašistima razbio bih televizor. Mora se prvo počistiti u vlastitom dvorištu.
- Bosanski_kralj
#61159 Re: SDP
Pa ništa hajde fino da se razjebe ova priča oko zajedničkog nastupa i da SDP krene sam u izbore. To bi valjda bilo najpametnije.
Sigurno su sa ovom inicijativom privukli mnogo glasača i sami mogu poraziti SDA.
Sigurno su sa ovom inicijativom privukli mnogo glasača i sami mogu poraziti SDA.
Last edited by Bosanski_kralj on 17/06/2020 21:23, edited 1 time in total.
- drug_profi
#61160 Re: SDP
Ja nešto ipak vjerujem da će se sad malo uhavizat, skontat da su nasukani. Ja fkt ne vjerujem da su krenuli u ovo bez konsultacija u koaliciji. Toliko nisam vjerovao da sam ovdje branio taj potez smatrajući da je usaglašen da bi se SDA istjerala na čistac i da bi se vratilo povjerenje starih "komunjara" u SDP, drugim rjecima da se odbiju od DF-a.Banksy wrote: ↑17/06/2020 18:52 Jučer smo pisali da im oni koji su ih na ovo navukli nisu prijatelji. Ne mogu da vjerujem da su poslušali Dinu Mustafića, da je on inicijator ove bombe.
Nikšić je jedini koji je tu kadar da od raspoloživih informacija stvori pravu sliku i njega bi trebali slušat. Ne Nermin, već Damir.
Damir svakako dobija moj glas 2022. Onakav čovjek je nužan u svakom parlamentu.
- MaksprotivMarksa
#61161 Re: SDP
Ako ce SDP biti ljevica samo po pitanju stavova glede Drugog rata neka ljevica i ne bude, popisam se na folklor i Masica ljevicara, ako je u zivotu procitao neka razmatranja jednog lijevog autora ovo malo cune mi otfikarite.
- Leverage
#61162 Re: SDP
To se neće desiti.Bosanski_kralj wrote: ↑17/06/2020 21:22 Pa ništa hajde fino da se razjebe ova priča oko zajedničkog nastupa i da SDP krene sam u izbore. To bi valjda bilo najpametnije.![]()
Sigurno su sa ovom inicijativom privukli mnogo glasača i sami mogu poraziti SDA.![]()
Ali nakon ovoga moja očekivanja od te koalicije nisu nešto posebno.
- Kikibombona
#61163 Re: SDP
Nabijem na kurac SDP i Busuladzica. Opet odradjuju posao za SDA krv im jebem.
- drug_profi
#61164 Re: SDP
Ma ako SDP ovu istorijsku priliku da se bez krvi rastjera mafija usere, ja odoh odmah u fasiste.
Šišam se na nulu, kupujem martinke.
Šišam se na nulu, kupujem martinke.
- Banksy
#61165 Re: SDP
Pojedini članovi SDP-a u Sarajevu traže propitivanje koalicije s Narodom i pravdom
http://www.klix.ba/clanak/200617157
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#61166 Re: SDP
Sda portali rade kako im je naredjeno. Zamisli kolko su placeni kad im nije mrsko u 10 navece pisati o sdpBanksy wrote: ↑17/06/2020 22:03
Pojedini članovi SDP-a u Sarajevu traže propitivanje koalicije s Narodom i pravdom
![]()
-
last mohicans
#61167 Re: SDP
Jao Masica i izjave.
Lik kao da dolazi iz druge dimenzije. Pa da je forum pratio, bolje bi izjave sastavio. Mora da ne silazi sa mlade, pa mu neka stvar u glavu udaraila. Čuj pravi momenat da se to pitanje potegne, upravo pogresno, najgori je momenat za ovakvu priču. Sad se jos neki bolid KO poziva na referendum i preispitivanje koaliranja sa NiP. Kao da imaju snagu SDA, pa da postavljaju uslove. Nevjerovatno kako istupaju. Sve udarac u stomak. Eh,moj Nerko dobro si ostavio Masica na čelu KO. Ima da te izvede na selamet, al u ku...
- Kikibombona
#61168 Re: SDP
Ljigavi su do bola. Neka idu sa Fahrom jebo im on sve.Banksy wrote: ↑17/06/2020 22:03
![]()
To je stranka za koju je glasalo 99% moje rodbine i prijatelja (ja na srecu nisam nikad). Vecini su ogadili politoitiku i unistili svaku nadu.
-
putokaz1
#61169 Re: SDP
NIP mi je sumljiv do bola ali mora im se prepustiti sve
-
Maliodmene
#61170 Re: SDP
Igor Stojanović: Što se nas u SDP-u tiče, ovo neće ništa promijeniti. I prije ovoga smo znali da postoje određene ideološke razlike, ali one neće uticati na prioritete – borba protiv korupcije i kriminala u institucijama KS, to je ono što nas je ujedinilo. I dalje mislimo da treba da imamo zajedničke kandidate.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#61171 Re: SDP
Ovaj naslov nije nista cusno. Naravno da sa bijedicem i vukovicu nisu svi sda fanovi napuatili sdp. Takticki su ostali jos ucijek u sdp. I naravno da rade sve da razjebu ovu antikriminalnu koaliciju.
-
Patton44
#61172 Re: SDP
Kifla je omca oko vrata SDP u i NS , sto ju prije skinu bolje za njih . Nisu ga ameri bez razloga imenovali .
- don vito
#61173 Re: SDP
SDA mašinerija radi punom parom. Kao što kupuju zastupnike tako nije problem plaćati medije i razne Miniće, Mašiće i slične spavače i ublehaše u opoziciji. Samo na respiratorna oprali su 5-6 miliona koji se troše za podmazivanje medija, opozicije, pravosuđa.
Nikakav problem ako SDP iskoči z Četvorke, neka idu sami ili s Ljuljanom u Dino Mustafić koaliciji. Uspjeh zagarantovan.
U Sarajevu ostaje Četvorka i dalje - NiP,, NS, NBL i Nikšićev ESPo. A pukne li i ova Četvorka serbez glasam za NIP i Konakovića.Kome sam psovao sve po spisku zbog pokolja pasa, s kojim ideološki nemam ništa zajedničko, ali koji ima više pameti nego sav kantonalni odbor SDP-a.
I uzimam kokice da za godinu dvije na portalu pratim postove ovih "antifašista" i Busuladžić-eksperata koji kukaju šta nam SDA radi, kako sve propada. Ko što danas ima kosmičke pravde da je vlast u Sarajevu srušio baš Ljuljan kojim se šuknulo Hrvatima... A onda Ljuljan šuknuo građanskim Bošnjacima. Sve vraća, sve se plaća.
Nikakav problem ako SDP iskoči z Četvorke, neka idu sami ili s Ljuljanom u Dino Mustafić koaliciji. Uspjeh zagarantovan.
U Sarajevu ostaje Četvorka i dalje - NiP,, NS, NBL i Nikšićev ESPo. A pukne li i ova Četvorka serbez glasam za NIP i Konakovića.Kome sam psovao sve po spisku zbog pokolja pasa, s kojim ideološki nemam ništa zajedničko, ali koji ima više pameti nego sav kantonalni odbor SDP-a.
I uzimam kokice da za godinu dvije na portalu pratim postove ovih "antifašista" i Busuladžić-eksperata koji kukaju šta nam SDA radi, kako sve propada. Ko što danas ima kosmičke pravde da je vlast u Sarajevu srušio baš Ljuljan kojim se šuknulo Hrvatima... A onda Ljuljan šuknuo građanskim Bošnjacima. Sve vraća, sve se plaća.
-
putokaz1
#61174 Re: SDP
Ma kakav Kifla
Nego eto Četvroka plus 1 vijećnik iz Centra ESP,mogli bi imati većinu u GV Sarajevu mogli ako ih SDA ne kupi
Nego eto Četvroka plus 1 vijećnik iz Centra ESP,mogli bi imati većinu u GV Sarajevu mogli ako ih SDA ne kupi
- don vito