ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Da su Opšti izbori za 30 dana, za koga bi glasali:

Poll ended at 17/07/2020 16:05

SDA
14
16%
SDP
3
3%
SBB
0
No votes
DF
2
2%
Narod i Pravda
18
20%
Platforma za progres
10
11%
Naša Stranka
29
32%
NBL
0
No votes
Nije naveden
9
10%
Neću izlaziti
5
6%

Total votes: 90

Tesla Edison

#1 ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Tesla Edison »

Za koga bi glasali? ANKETA

Zbog ograničenosti ankete na samo 10 mogućnosti, u anketi su stranke koje čine tzv. "Probosanski blok". U Hercegovini i RS se manje-više zna pobjednik te zbog toga anketa i nije potrebna.
Last edited by Tesla Edison on 19/06/2020 11:16, edited 3 times in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Bobi »

Manje više zna se i u federaciji pobjednik :mrgreen: tako da ... :mrgreen:
Tesla Edison

#3 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Tesla Edison »

Bobi wrote: 17/06/2020 16:24 Manje više zna se i u federaciji pobjednik :mrgreen: tako da ... :mrgreen:
Ma nešto mi govori da možda neće biti al et.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Bobi »

A gdje NS :oops: a dobar dio Hercegovine je u federaciji :mrgreen: ?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#5 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Challenger_ »

TESLA_EDISON wrote: 17/06/2020 16:05 Za koga bi glasali? ANKETA

Zbog ograničenosti ankete na samo 10 mogućnosti, u anketi su stranke koje čine tzv. "Probosanski blok". U Hercegovini i RS se manje-više zna pobjednik te zbog toga anketa i nije potrebna.
Ubaci NS, bez njih ti je ova anketa goli qrac.
Tesla Edison

#6 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Tesla Edison »

Učestvujte u anketi
Tesla Edison

#7 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Tesla Edison »

TESLA_EDISON wrote: 18/06/2020 10:11 Učestvujte u anketi
Samo da podsjetim. Forumska dužnost je izaći na anketu :D
Tesla Edison

#8 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Tesla Edison »

Još malo i glasanje završeno. Hajde kliknite, ništa vas ne košta :)
BHCluster

#9 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by BHCluster »

Sve pakas do pakasa, borce koji su na branili od velikosrpskog agresora osudjuju u Srbiji na 10 godina a ovi pomenuti pakasi "uzvracaju" obavjesenjem za javnost. Samo im zeli dug zivot i tesku bolest naravno i njihovim sendvicarima!
Kikibombona

#10 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Kikibombona »

Sve kontam, ali da neko glasa za DF i SBB, to ne kontam.
General War

#11 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by General War »

Evo ja sam glas'o za SDA cisto da ne bude iznenadzenja kad budu pravi izbori , a na forumu 0% :D
breuer

#12 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by breuer »

ev ja sam za SDP, al izgleda da će popušiti :(
sumirprimus

#13 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by sumirprimus »

sam ocrveno makar i naslijepo :evil:
al definitivno odlucit se kad vidim kandidate izmedju ns.a i sdpa.
neko_sa_strane

#14 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by neko_sa_strane »

Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
Dope_Man

#15 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Dope_Man »

neko_sa_strane wrote: 08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.
neko_sa_strane

#16 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by neko_sa_strane »

Dope_Man wrote: 08/07/2020 10:13
neko_sa_strane wrote: 08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.
Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.
agent_zero

#17 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by agent_zero »

Kojih 10 idiota (uhljeba) je glasalo za SDA i DF?
wewa

#18 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by wewa »

neko_sa_strane wrote: 08/07/2020 10:20
Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.
ovo mi je omiljeni logicki perec - glasao bih za progresivne, ali na proslim izborima nisu dobili dovoljno glasova, pa ipak necu glasati.

a kako mislis, jaraniko, da progresivni dobijaju glasove ako gomila vas razmislja i postupa ovako? nekim cudom ce vjerne ovce promasiti svoje ustaljene kandidate i ubosti tvoje?

da zivim sto godina, necu ovo shvatiti.
DonieBrasco

#19 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by DonieBrasco »

Nema nama spasa nego da se desi ono sinoc u Beogradu ali puta pet.
Seawolf

#20 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Seawolf »

U kojoj općini glasaš?
Kikibombona

#21 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Kikibombona »

agent_zero wrote: 08/07/2020 10:27 Kojih 10 idiota (uhljeba) je glasalo za SDA i DF?
Haj za SDA to kontam. Zaposlili te i boli te qrac sto se sve raspada.

Ali zasto neko glasa za DF na lokalnim izborima, fakat mi nije jasno. Ili su ova dva glasa od Komsica i njegove zene.
Dope_Man

#22 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Dope_Man »

Razocaran sam i ja, ne rezultatima.vec brojem ljudi koji ne izlaze da glasaju. Kao sto rekoh, 50% ljudi ne izadje, i sa svakim.izborima je sve vise. Dakle 25% ukupnih koji mogu glasati jer 50% na izborima, i oni prave politiku drzave.

Izaci se mora, dati glas kome god zelis, ali izaci da jedan debil ne kroji sudbinu za 3-4 druga covjeka koji su lijeni ili "razocarani".
neko_sa_strane

#23 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by neko_sa_strane »

Seawolf wrote: 08/07/2020 10:50

U kojoj općini glasaš?
Glasam od pretprošle godine u općini Novi Grad Sarajevo a prije toga u Novom Sarajevu. Haos su napravili sa biračkim mjestima. Čitavo naselje Nova Otoka smjestili su na isto biračko mjesto u školi u Buća Potoku. Škola je negdje da izviniš u pizdi materinoj u brdu i gužva je prevelika. Mene interesuje koji je genijalac čitavo naselje skupa sa nekoliko brojeva iste ulice strpao na jedno mjesto. Mogli su bar parne i neparne brojeve u ulici Džemala Bijedića rasporediti. U jeku epidemije ja sigurno neću ići u onu gužvu jer mi je bitnije zdravlje nego mandat političara.
Prpa.ba

#24 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Prpa.ba »

U Kantonu Sarajevo lokalni izbori su referendum o radu Vlade KS koju je predvodila Cetvorka.
Prpa.ba wrote: 14/12/2019 16:59
Skupstina KS, rad Vlade i Ministarstava
  • Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
  • Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
  • Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
  • Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (usvojeno)
  • Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
  • Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
  • Sjednice ce biti redovno prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS i TVSA
  • Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
  • Svi akti i pravilnici svih pravnih lica kojima je osnivac Kanton Sarajevo ce biti objavljivani u Sluzbenim novinama KS. Sluzbene novine KS ce biti besplatno pristupacne gradjanima putem interneta. (u proceduri)
  • Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
  • Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS (postojeci sistem Skupstina ukinut, Skupstine sada cine opunomocenici Vlade KS direktno odgovorni Vladi KS)
  • Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana (primjena od 01.01.2020.)
  • Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Privreda i porezi
  • Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Nameti za turizam i sumske naknade ce biti ukinuti. (ukidanje parafiskalnog nameta sumske naknade u proceduri, sljedeca na redu Turisticka naknada)
  • Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
  • Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
  • Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
  • Porezne olakšice za samouposlene radnike
  • Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
  • Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
  • Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
  • Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Infrastruktura
  • Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS (projekat razradjen i uvrsten u prijedlog Budzeta KS 2020.)
  • Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
  • Završetak objekta ASU (obezbjedjena finansijska konstrukcija, radovi u toku)
  • Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
  • Izgradnja IX transverzale
  • Izgradnja I transverzale (eksproprijacije u uzurbanoj proceduri)
  • Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva (zavrsen kruzni tok kod spoja Vogosce na A1)
  • Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
  • Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama (projekat pokrivanja ulaza, izlaza i znacajnih lokacija videonadzorom u toku)
  • Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom (u toku restruktuiranje fondova kako bi se pravno mogli spojiti)
  • Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
  • Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije (registar zavrsen)
  • Uređenje Darive
  • Implementacija projekta Čista MIljacka
  • Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
  • Utopljavanje i rekonstrukcija fasada javnih ustanova sa vlastitim kotlovnicama (radovi u toku na nizu javnih objekata)
Javni saobracaj
  • Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport :mrgreen:
  • Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica (glavni projekat uradjen, iznos 46 miliona KM, slijedi eksterna revizija, eksterna revizija gotova, projekat spreman za implementaciju u 2020.)
  • Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata (od maja penzionerski kuponi vrijede kod oba prevoznika, od septembra ucenicki i studentski kuponi vrijede kod oba prevoznika, elektronska prodaja i validacija na cekanju do 2020.)
  • Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
  • Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza (projekat isplaniran, probna implementacija u par tramvaja, puna implementacija od slejdece godine)
  • Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-Hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
  • Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
  • Zakonski ce se regulisati i pokrenuti uklanjanje neregistrovanih vozila sa javnih parking povrsina (u proceduri)
Komunalna privreda
  • Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
  • Rješavanje deponije Smiljevići (mjere rada odredjene na tematskoj sjednici Skupstine KS, sredstva planirana u budzetu za 2020.)
  • Individualni vodomjeri u domacinstvima
  • Elektronska naplata komunalnih usluga
  • Jedinstveni račun za komunalne usluge
  • Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica (uvrsteno kao prioritet u radu Ministarstva komunalne privrede, potvrdjeno na sastanku sa udrugom poslodavaca)
Zdravstvo, kultura i obrazovanje
  • Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
  • Besplatni udžbenici u osnovnim školama
  • Jedan udzbenik po predmetu za cijeli Kanton
  • Eksterna matura u srednjim školama
  • Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
  • Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
  • Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
  • Besplatno obrazovanje za redovne studente
  • Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
  • Elektronske uputnice
  • Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
  • Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
  • Povećanje broja timova porodične medicine (timovi u procesu sirenja)
Za prvu godinu mandata i uz sve opstrukcije, ovo je na zavidnom nivou. :thumbup:

Ko smatra da je ovo isto ili losije nego u periodu SDA vlasti taj neka glasa za SDA, crta spolne organe na listicu, glasa za poznanike i prijatelje sa listi SDA i omalenih satelita poput DF-a, SBB-a, BPS-a i slicnih.

Ko smatra da je ovo makar malo bolje, taj nema dileme ni da li glasati ni za koga. :thumbup:
Logovan

#25 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana

Post by Logovan »

SDA ima previse glasova.
Locked