ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
- Tesla Edison
#1 ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Za koga bi glasali? ANKETA
Zbog ograničenosti ankete na samo 10 mogućnosti, u anketi su stranke koje čine tzv. "Probosanski blok". U Hercegovini i RS se manje-više zna pobjednik te zbog toga anketa i nije potrebna.
Zbog ograničenosti ankete na samo 10 mogućnosti, u anketi su stranke koje čine tzv. "Probosanski blok". U Hercegovini i RS se manje-više zna pobjednik te zbog toga anketa i nije potrebna.
Last edited by Tesla Edison on 19/06/2020 11:16, edited 3 times in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Manje više zna se i u federaciji pobjednik
tako da ... 
- Tesla Edison
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
A gdje NS
a dobar dio Hercegovine je u federaciji
?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#5 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Ubaci NS, bez njih ti je ova anketa goli qrac.TESLA_EDISON wrote: ↑17/06/2020 16:05 Za koga bi glasali? ANKETA
- Tesla Edison
#6 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Učestvujte u anketi
- Tesla Edison
#7 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Samo da podsjetim. Forumska dužnost je izaći na anketu
- Tesla Edison
#8 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Još malo i glasanje završeno. Hajde kliknite, ništa vas ne košta 
- BHCluster
#9 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Sve pakas do pakasa, borce koji su na branili od velikosrpskog agresora osudjuju u Srbiji na 10 godina a ovi pomenuti pakasi "uzvracaju" obavjesenjem za javnost. Samo im zeli dug zivot i tesku bolest naravno i njihovim sendvicarima!
- Kikibombona
#10 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Sve kontam, ali da neko glasa za DF i SBB, to ne kontam.
- General War
#11 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Evo ja sam glas'o za SDA cisto da ne bude iznenadzenja kad budu pravi izbori , a na forumu 0% 
-
breuer
#12 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
ev ja sam za SDP, al izgleda da će popušiti 
-
sumirprimus
#13 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
sam ocrveno makar i naslijepo 
al definitivno odlucit se kad vidim kandidate izmedju ns.a i sdpa.
al definitivno odlucit se kad vidim kandidate izmedju ns.a i sdpa.
-
neko_sa_strane
#14 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
- Dope_Man
#15 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
-
neko_sa_strane
#16 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.Dope_Man wrote: ↑08/07/2020 10:13Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
- agent_zero
#17 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Kojih 10 idiota (uhljeba) je glasalo za SDA i DF?
- wewa
#18 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
ovo mi je omiljeni logicki perec - glasao bih za progresivne, ali na proslim izborima nisu dobili dovoljno glasova, pa ipak necu glasati.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:20Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.Dope_Man wrote: ↑08/07/2020 10:13Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
a kako mislis, jaraniko, da progresivni dobijaju glasove ako gomila vas razmislja i postupa ovako? nekim cudom ce vjerne ovce promasiti svoje ustaljene kandidate i ubosti tvoje?
da zivim sto godina, necu ovo shvatiti.
-
DonieBrasco
#19 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Nema nama spasa nego da se desi ono sinoc u Beogradu ali puta pet.
-
Seawolf
#20 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
U kojoj općini glasaš?neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:20Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.Dope_Man wrote: ↑08/07/2020 10:13Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
- Kikibombona
#21 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Haj za SDA to kontam. Zaposlili te i boli te qrac sto se sve raspada.
Ali zasto neko glasa za DF na lokalnim izborima, fakat mi nije jasno. Ili su ova dva glasa od Komsica i njegove zene.
- Dope_Man
#22 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Razocaran sam i ja, ne rezultatima.vec brojem ljudi koji ne izlaze da glasaju. Kao sto rekoh, 50% ljudi ne izadje, i sa svakim.izborima je sve vise. Dakle 25% ukupnih koji mogu glasati jer 50% na izborima, i oni prave politiku drzave.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:20Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.Dope_Man wrote: ↑08/07/2020 10:13Sve dok tako razmisljas, a takvih vas je 50% u drzavi, naravno da se nista nece promijeniti.neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:09 Zbog pandemije na pamet mi ne pada izlaziti pogotovo kada se sjetim gužve na biračkom mjestu. Neću izlaziti i iz razloga što nema mnogo razlike između vlasti i opozicije. Ostala bi mi Naša Stranka eventualno ali njima bi trebalo 20 godina da dobiju značajan broj glasova. Na prošlim izborima jedva su par mandata osvojili.
Izaci se mora, dati glas kome god zelis, ali izaci da jedan debil ne kroji sudbinu za 3-4 druga covjeka koji su lijeni ili "razocarani".
-
neko_sa_strane
#23 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
Glasam od pretprošle godine u općini Novi Grad Sarajevo a prije toga u Novom Sarajevu. Haos su napravili sa biračkim mjestima. Čitavo naselje Nova Otoka smjestili su na isto biračko mjesto u školi u Buća Potoku. Škola je negdje da izviniš u pizdi materinoj u brdu i gužva je prevelika. Mene interesuje koji je genijalac čitavo naselje skupa sa nekoliko brojeva iste ulice strpao na jedno mjesto. Mogli su bar parne i neparne brojeve u ulici Džemala Bijedića rasporediti. U jeku epidemije ja sigurno neću ići u onu gužvu jer mi je bitnije zdravlje nego mandat političara.Seawolf wrote: ↑08/07/2020 10:50U kojoj općini glasaš?neko_sa_strane wrote: ↑08/07/2020 10:20Od prošlih izbora ja sam potpuno razočaran. Shvatio sam da se ovdje neće nikad ništa promijeniti jer nije problem u vlasti već u mentalitetu naroda. Uostalom i te su stranke proistekle iz istog naroda. Budimo realni većina naroda ne želi promjene, ne želi se boriti za promjene. Pravna država ne odgovara većini u ovoj zemlji. A izbori su samo jedan cirkus tokom kojeg postoji privid da građani odlučuju o nečemu. Možeš misliti. Da se kod nas išta može promijeniti na izborima zabranili bi ih. Od novembra nikad više ni na kakve izbore.
- Prpa.ba
#24 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
U Kantonu Sarajevo lokalni izbori su referendum o radu Vlade KS koju je predvodila Cetvorka.
Ko smatra da je ovo isto ili losije nego u periodu SDA vlasti taj neka glasa za SDA, crta spolne organe na listicu, glasa za poznanike i prijatelje sa listi SDA i omalenih satelita poput DF-a, SBB-a, BPS-a i slicnih.
Ko smatra da je ovo makar malo bolje, taj nema dileme ni da li glasati ni za koga.
Prpa.ba wrote: ↑14/12/2019 16:59
Skupstina KS, rad Vlade i MinistarstavaPrivreda i porezi
- Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
- Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
- Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
- Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (usvojeno)
- Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
- Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
- Sjednice ce biti redovno prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS i TVSA
- Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
- Svi akti i pravilnici svih pravnih lica kojima je osnivac Kanton Sarajevo ce biti objavljivani u Sluzbenim novinama KS. Sluzbene novine KS ce biti besplatno pristupacne gradjanima putem interneta. (u proceduri)
- Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
- Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS (postojeci sistem Skupstina ukinut, Skupstine sada cine opunomocenici Vlade KS direktno odgovorni Vladi KS)
- Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana (primjena od 01.01.2020.)
- Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Infrastruktura
- Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Nameti za turizam i sumske naknade ce biti ukinuti. (ukidanje parafiskalnog nameta sumske naknade u proceduri, sljedeca na redu Turisticka naknada)
- Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
- Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
- Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
- Porezne olakšice za samouposlene radnike
- Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
- Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
- Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
- Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Javni saobracaj
- Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS (projekat razradjen i uvrsten u prijedlog Budzeta KS 2020.)
- Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
- Završetak objekta ASU (obezbjedjena finansijska konstrukcija, radovi u toku)
- Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
- Izgradnja IX transverzale
- Izgradnja I transverzale (eksproprijacije u uzurbanoj proceduri)
- Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva (zavrsen kruzni tok kod spoja Vogosce na A1)
- Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
- Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama (projekat pokrivanja ulaza, izlaza i znacajnih lokacija videonadzorom u toku)
- Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom (u toku restruktuiranje fondova kako bi se pravno mogli spojiti)
- Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
- Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije (registar zavrsen)
- Uređenje Darive
- Implementacija projekta Čista MIljacka
- Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
- Utopljavanje i rekonstrukcija fasada javnih ustanova sa vlastitim kotlovnicama (radovi u toku na nizu javnih objekata)
Komunalna privreda
- Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport
- Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica (glavni projekat uradjen, iznos 46 miliona KM, slijedi eksterna revizija, eksterna revizija gotova, projekat spreman za implementaciju u 2020.)
- Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata (od maja penzionerski kuponi vrijede kod oba prevoznika, od septembra ucenicki i studentski kuponi vrijede kod oba prevoznika, elektronska prodaja i validacija na cekanju do 2020.)
- Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
- Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza (projekat isplaniran, probna implementacija u par tramvaja, puna implementacija od slejdece godine)
- Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-Hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
- Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
- Zakonski ce se regulisati i pokrenuti uklanjanje neregistrovanih vozila sa javnih parking povrsina (u proceduri)
Zdravstvo, kultura i obrazovanje
- Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
- Rješavanje deponije Smiljevići (mjere rada odredjene na tematskoj sjednici Skupstine KS, sredstva planirana u budzetu za 2020.)
- Individualni vodomjeri u domacinstvima
- Elektronska naplata komunalnih usluga
- Jedinstveni račun za komunalne usluge
- Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica (uvrsteno kao prioritet u radu Ministarstva komunalne privrede, potvrdjeno na sastanku sa udrugom poslodavaca)
Za prvu godinu mandata i uz sve opstrukcije, ovo je na zavidnom nivou.
- Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
- Besplatni udžbenici u osnovnim školama
- Jedan udzbenik po predmetu za cijeli Kanton
- Eksterna matura u srednjim školama
- Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
- Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
- Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
- Besplatno obrazovanje za redovne studente
- Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
- Elektronske uputnice
- Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
- Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
- Povećanje broja timova porodične medicine (timovi u procesu sirenja)
![]()
Ko smatra da je ovo isto ili losije nego u periodu SDA vlasti taj neka glasa za SDA, crta spolne organe na listicu, glasa za poznanike i prijatelje sa listi SDA i omalenih satelita poput DF-a, SBB-a, BPS-a i slicnih.
Ko smatra da je ovo makar malo bolje, taj nema dileme ni da li glasati ni za koga.
- Logovan
#25 Re: ANKETA - Za koga glasati da su Izbori za 30 dana
SDA ima previse glasova.