Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
bunk

#7101 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

I naravno Dzej wrote: 16/06/2020 19:25
bunk wrote: 16/06/2020 19:11 Ako cemo pravo,radi se o jednom stanu u zgradi...
U kojoj zgradi ? Znam da je vec napravio zgradu preko puta Doma zdravlja, sta sad ganja i stan.
Eto Banksy zna..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7102 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Banksy wrote: 16/06/2020 19:16 Ako ćemo pravo, iz onoga što se dosad čulo o Butmiru, to je kriminal nad kriminalom.

Ne čudi da prave cirkus da skrenu pažnju.
zataskavaju afere da bi rekli ev vidite ovi su jos gori... gras preko 100 miliona duga, zoi su rascerupali, memic na ilidzi daje dozvole bez urbanistickih saglasnosti, jedan od naljepsih dijelova sarajevske prirodne cjeline, vrelo bosne i samu ilidzu je pretvorio u betonjaru, moras se popet na vrh igmana da bi nasao drvo il travu... stara navika daj sdO banditu drzavno poljoprivredno dobro da ga raskrcmi, unisti, zaduzi, izvuce pare i onda mumini ahbabi otkupe i naprave privatno gazdinstvo... stari oprobani recept jos od bicakcicevog doba kad su fabrike popljackali certifikatima... maloi m je pa daj novim sdO generacijama nove pljacke... ko o kČemu kurva o postenju... kifla gazi ih ko bubasvabe gdje god stignes... selam :bih:

a sta je zohara allahu dragi...
pici

#7103 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

bunk wrote: 16/06/2020 19:26
U kojoj zgradi ? Znam da je vec napravio zgradu preko puta Doma zdravlja, sta sad ganja i stan.
Eto Banksy zna..
nemres ti saprat kolko ovi tvoji mogu pokrast i zasrat...
Banksy

#7104 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Eto Banksy zna..
Ne znam, ali se nadam da ću, kao stanovnik KSa, uskoro saznati. Ovo što sam dosad čula, a čula sam ponešto, je baš katastrofa.

edit,
Ima negdje Konaković, na nekoj KS skupštini, prije možda pola godine, nabrajao je ponešto od tog kriminala, ne mogu sad tražiti.
high_volume

#7105 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Ako ćemo pravo, u čemu je razlika?
Styling

#7106 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

high_volume

#7107 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Banksy wrote: 16/06/2020 19:32
Eto Banksy zna..
Ne znam, ali se nadam da ću, kao stanovnik KSa, uskoro saznati. Ovo što sam dosad čula, a čula sam ponešto, je baš katastrofa.

edit,
Ima negdje Konaković, na nekoj KS skupštini, prije možda pola godine, nabrajao je ponešto od tog kriminala, ne mogu sad tražiti.
Upravo ovo hoću da pitam, kakvi su godišnji izvještaji o poslovanju PD Butmir, obzirom da se sada spominju neke sumnjive prodaje nekretnina i žive stoke, i pomor krava u PD Butmir, itd? Ko je usvajao štetne izvještaje, ako su bili takvi, ili su frizirani, lažirani... :?

Ovo je posao za Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Sad me zanima šta im još treba od informacija pa da otvore slučaj, poziv, molba, ili im je dovoljna i ovakva javna medijska informacija, kako i u zakonu piše
Banksy

#7108 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Hvaa SDA. :thumbup:

Da ovog Stambolića niste prozivali za tamburu, ne bismo ni obratili pažnju.

Sada je jasna stvar da mi ovo pakuju optuženi i privođeni za pranje novca u iznosu od preko million KM u akciji “ Zadruga “ i optuživani i osuđivani za šverc oružjem.

Dva izvršna direktora, jedan Memićev, direktor za proizvodnju koji je sa njim dobar dio rata proveo u Turskoj radeći poslove sa kojima je javnost poprilično dobro upoznata, a drugi, direktor za pravne i finansijske poslove, bliski prijatelj Mirze Čelika, koji na radnom mjestu vrši računovodstvene poslove za neke druge firme , te je član SDA MO Centar kao i bliski mu drug Čelik.

Čelikov kolega iz MO SDA CENTAR je od 01.03.2017 g. sa platom i doprinosima građane KS koštao 149 600 KM.

Direktor za proizvodnju i farmu je samo u ovoj godini odgovoran za štetu nanesenu preduzeću između 200 000-250 000 KM ( izlučenje tj. uginuće nesto vise od 60 grla ).Isti je uposlenik od 01.11.2016 g.. sa mjesečnom platom od oko 2200 KM, a kad na to dodamo doprinose isti građene košta 3740 KM, a do danas je koštao 164 560 KM.

Plate i naknade obojice direktora građane KS su koštali 314 160 KM.

Predsjednica odbora za reviziju, penzionerka Vahida Ćenanović, član SDA, MO Butmir je život provela po upravnim i nadzornim odborima,te takođe kao vijećnica SDA Ilidža, a penziju zaradila u Elektroprivredi. Njen angažman u odboru za reviziju do sada je građane KS koštao oko 13 800 KM za 46 mjeseci .

Ona ovo sve radi vjerovatno da bi se odužila načelniku Senaidu Memiću jer joj je u opštinu Ilidža zaposlio prvo sestričnu, pa prošle godine brata i amidžića ( obojica pred penzijom, dok nam mladi napuštaju zemlju ).

Kako to da isti ti direktori i predsjednica odbora za reviziju nisu primijetili da se više stotina grla ( krava i teladi ) prodalo po 100 KM čime su oštetili preduzeće za više stotina hiljada KM.

Kako se arčilo državnom imovinom najbolje pokazuje činjenica da je 9 uposlenika napravilo stambene objekte na zemlji PD Butmir koja se nalazi na opštini Ilidža a za iste im je dozvole izdavao ko drugi nego Senaid Memić.

Kako nisu primijetili platu bivšeg direktora Memiševića koji je sam sebi potpisivao oko 4500 KM mjesečno !?

Kako nisu primjetili da je direktor Memišević dao saglasnost fizičkom licu putem notarskog ugovora da proda zemljiste( nacionalni spomenik ) povrsine 1418 m2 načelnikovom sinu Senadu Memiću za 13800 eura, a stvarna cijena istog je vise od pola miliona KM!?

Kako im ne smeta bivši direktor Memišević koji je dobio stalno zaposlenje i direktorsku platu za svu nanesenu štetu preduzeću ( vjerovatno zato što je Memićev ).

Kako nisu primijetili 11 štetnih ugovora po preduzeće gdje su izdavane lokacije PD Butmir za neke mizerne iznose !?

Prvi put je došao neko ko se planira ozbiljno pozabaviti svim nezakonitostima radnjama učinjenim u ovoj firmi .

Neću stati ovdje I od danas ću redovno apelovati tužilaštvu da što prije pokrene istragu o svemu navedenom.

I prije svega ovoga sam imao prijetnje i odvrtanje šarafa na točkovima pa ovo sve pišem zbog istine I odlučnosti da građani saznaju potpunu informaciju ali I kao upozorenje da ako mi se nešto desi da se nalogodavci znaju.

Banksy

#7109 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

high_volume wrote: 16/06/2020 19:52
Upravo ovo hoću da pitam, kakvi su godišnji izvještaji o poslovanju PD Butmir, obzirom da se sada spominju neke sumnjive prodaje nekretnina i žive stoke, i pomor krava u PD Butmir, itd? Ko je usvajao štetne izvještaje, ako su bili takvi, ili su frizirani, lažirani... :?

Ovo je posao za Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Sad me zanima šta im još treba od informacija pa da otvore slučaj, poziv, molba, ili im je dovoljna i ovakva javna medijska informacija, kako i u zakonu piše
Ako negdje ima snimak ove skupštine, ovdje se govorilo o tome, detaljno.

Završena sjednica Skupštine KS

Oboreni izvještaji „Sarajevo-šuma“ i "PD Butmir"
17.12.2019
high_volume

#7110 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Banksy wrote: 16/06/2020 19:53 Hvaa SDA. :thumbup:

Ako ćemo pravo, NiP-ov vijećnik Tarik Stambolić je danas u javnost iznio sve informacije koje je znao davno prije.

Zašto je i on šutio? Da ga nije "dotakao" SDA, pitanje je da li bismo za njih saznali ikako, i pitanje je kakvih još i koliko ovakvih slučajeva ima u Kantonu Sarajevo pod pažnjom SDA.

Ovo je prestrašno :(
pici

#7111 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Banksy wrote: 16/06/2020 19:59
high_volume wrote: 16/06/2020 19:52

Ako negdje ima snimak ove skupštine, ovdje se govorilo o tome, detaljno.

Završena sjednica Skupštine KS

Oboreni izvještaji „Sarajevo-šuma“ i "PD Butmir"
17.12.2019
ovo je pokrenulo lavinu i danas imamo afere sarajlic, respiratore itd... to je taj novi sistem vrijednosti koji sumanuto izgovara zlatni kitljan jebo li ga bOkiru u gujcu onu sarlatansku...

Styling

#7112 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

high_volume wrote: 16/06/2020 20:00
Banksy wrote: 16/06/2020 19:53 Hvaa SDA. :thumbup:

Ako ćemo pravo, NiP-ov vijećnik Tarik Stambolić je danas u javnost iznio sve informacije koje je znao davno prije.

Zašto je i on šutio? Da ga nije "dotakao" SDA, pitanje je da li bismo za njih saznali ikako, i pitanje je kakvih još i koliko ovakvih slučajeva ima u Kantonu Sarajevo pod pažnjom SDA.

Ovo je prestrašno :(
On je pripremio izvjestaj ali nije njegovo da objavljuje. Ovo treba ici na skupstinu.
Patton44

#7113 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Tarik Stambolic nova nada Kiflatona. :josipalisac:
winpin

#7114 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by winpin »

Meho Kovacevic ugledni ortoped, te predsjednik Sindikata ljekara Kantonalne bolnice Zenica.

Image
Image

Ovako je vijest prenio Fahrin av av :mrgreen:
Raspad Naroda i pravde na svim frontovima: Ugledni zenički doktor podnio ostavku na sve funkcije

Ugledni doktor Meho Kovačević podnio je neopozivu ostavku na sve funkcije u zeničkom Narodu i pravda, saznaje “Avaz”, a ovo je još jedan od pokazatelja da se stranka Elmedina Konakovića uveliko raspada na svim frontovima.

https://avaz.ba/kantoni/zenicko-dobojsk ... e-funkcije
Roccohljup

#7115 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Pa.objektivno i neovisno......to je kredo avaza od samog pocetka :mrgreen: :mrgreen:
orbita12

#7116 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by orbita12 »

Inace se ovi ljevicari i liberali vole hvaliti da su pametniji i obrazovaniji od sda clanova i glasaca, a onda im sda i njihovi sateliti suknu sa nebitnim stvarima , tipa imena ulica i oni se krenu glodjati sami izmedju sebe i rusiti da li svjesno ili nesvjesno opoziciju. To vam je isto kao da neko krene u rat i onda mu naumpadne da se nije osisao i ode frizeru i zbog toga njegova ekipa i tim izgubi utakmicu. Mozda je glup primjer ali jasno pokazuje sve one koji bitku vode oko jebenih imena ulica. Najgora zemlja u Europi po korupciji, po obrazovanju, po nezaposlenosti, mladi masovno napustaju domovinu, a oni se jebeno sjetili da treba mjenjati nazive ulica i time baciti bombu na svoju kucu, ili ti tim, eto cim se promjeni ime ulice, mladi ce ostati u bih, nestat ce korupcije a dijaspora ce se krenuti vracati u bih.
Spustite se malo na zemlju, ni ja u zivotu nikad necu podrzati paradu ponosa, niti bilo ista iz tog domena, ali kad se rjesimo korupcije i kriminala za sto ce nam trebati godine i godine onda se mozemo glodjati oko ovih stvari, a do tad budite bar malo pametnije od sdaovaca za koje govorite da su glupi a uhvatite se za njihove udice. Jebeno se spametujete.........
Patton44

#7117 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Gdje se LIDER danas sakri, imali ga makar na fb. :izet:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7118 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Patton44 wrote: 16/06/2020 23:38 Gdje se LIDER danas sakri, imali ga makar na fb. :izet:
A zasto se treba kriti?
mirzadelibasic

#7119 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirzadelibasic »

Navukli su ga. Prije par dana americki izvjesta u kojem se spominje Konakovic koji podrzava ustaske ideopoklonike, a jucer mu SDP servira to kao tacku dnevnog reda. Sam Konakovicev nedolazak je dokaz da je to pitanje ozbiljnije od ritualne price uz kafu.

Iz glasanja zastupnika NiP se moze zakljuciti da su deklarativno protiv Igorovog prijedloga, a koji je opet povezan sa americkim izvjestajem u kojem su Busuladzica jasno deklarisali kao ustasu.

Mozda su se dogovorili da Konakovic istrpi, u korist SDP-a.
Styling

#7120 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirzadelibasic wrote: 17/06/2020 07:53 Navukli su ga. Prije par dana americki izvjesta u kojem se spominje Konakovic koji podrzava ustaske ideopoklonike, a jucer mu SDP servira to kao tacku dnevnog reda. Sam Konakovicev nedolazak je dokaz da je to pitanje ozbiljnije od ritualne price uz kafu.

Iz glasanja zastupnika NiP se moze zakljuciti da su deklarativno protiv Igorovog prijedloga, a koji je opet povezan sa americkim izvjestajem u kojem su Busuladzica jasno deklarisali kao ustasu.

I sve ovo zbog toga sto je covjek rekao nekada davno da mu je svejedno. Niko ne pita, na primjer, Zvonku Marica, ili kako se vec zove, zasto je prvi put glasao za. Niti ce pitati SDA zasto je izdala principe i jucer bila suzdrzana. Ne znaju bil’ piskili ili bi kakili.
nosara

#7121 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Styling wrote: 17/06/2020 07:59
mirzadelibasic wrote: 17/06/2020 07:53 Navukli su ga. Prije par dana americki izvjesta u kojem se spominje Konakovic koji podrzava ustaske ideopoklonike, a jucer mu SDP servira to kao tacku dnevnog reda. Sam Konakovicev nedolazak je dokaz da je to pitanje ozbiljnije od ritualne price uz kafu.

I sve ovo zbog toga sto je covjek rekao nekada davno da mu je svejedno. Niko ne pita, na primjer, Zvonku Marica, ili kako se vec zove, zasto je prvi put glasao za. Niti ce pitati SDA zasto je izdala principe i jucer bila suzdrzana. Ne znaju bil’ piskili ili bi kakili.
Ma svejedno, jasta. Fasizam, antifasizam... isti kurac.

Ima vaznijih stvari, evo, bosnjacka akademija nauka, na primjer. Vrlo bitna stvar. Pored zive drzavne akademije nauka, bas onako, bitna institucija. :bih:
Prpa.ba

#7122 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Ja stvarno ne znam koliko puta treba ponavljati da NiP nije tu da bude ljevicarski mesija. Radi se o stranci koja okuplja mahom centristicke i desne glasace i stranacke aktiviste, i njihovo ponasanje na Skupstini KS niti je neocekivano niti je razocaravajuce.

Ono sto jeste razocaravajuce je klasicno nalijetanje SDP-a na plasirane voleje i otvaranje u ovom trenutku neproduktivnih tema iz domene politike identiteta. Jer ako stvarno neko zeli uci u pricu o tome koja licnost ne moze imati ulicu ili skolu, onda cemo otvoriti pricu o formalnim kriterijima neukaljanosti necijeg imena, npr. da osoba nije uzrokovala smrt druge osobe i slicno, a takvi kriteriji jako lako mogu udariti i po imenima kojima je SDP zadovoljan ili cije vrijednosti bastini.

Postojeca imena neka ostanu za neke druge dane, a za nova imenovanja neka se dogovore o neutralnim imenima ili imenima koja su prihvatljiva svima i to je sasvim dovoljan napredak za sada.
Patton44

#7123 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 17/06/2020 07:48
Patton44 wrote: 16/06/2020 23:38 Gdje se LIDER danas sakri, imali ga makar na fb. :izet:
A zasto se treba kriti?
Pa i ja pitam.
nosara

#7124 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Prpa.ba wrote: 17/06/2020 08:14 Ja stvarno ne znam koliko puta treba ponavljati da NiP nije tu da bude ljevicarski mesija. Radi se o stranci koja okuplja mahom centristicke i desne glasace i stranacke aktiviste, i njihovo ponasanje na Skupstini KS niti je neocekivano niti je razocaravajuce.

Ono sto jeste razocaravajuce je klasicno nalijetanje SDP-a na plasirane voleje i otvaranje u ovom trenutku neproduktivnih tema iz domene politike identiteta. Jer ako stvarno neko zeli uci u pricu o tome koja licnost ne moze imati ulicu ili skolu, onda cemo otvoriti pricu o formalnim kriterijima neukaljanosti necijeg imena, npr. da osoba nije uzrokovala smrt druge osobe i slicno, a takvi kriteriji jako lako mogu udariti i po imenima kojima je SDP zadovoljan ili cije vrijednosti bastini.

Postojeca imena neka ostanu za neke druge dane, a za nova imenovanja neka se dogovore o neutralnim imenima ili imenima koja su prihvatljiva svima i to je sasvim dovoljan napredak za sada.
Bravo. Jedna ulica fasisti, jedna antifasisti, svi sretni.

Ajmo kozaracko, vratice se Valter.
El_comadante

#7125 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Prpa.ba wrote: 17/06/2020 08:14 Ja stvarno ne znam koliko puta treba ponavljati da NiP nije tu da bude ljevicarski mesija. Radi se o stranci koja okuplja mahom centristicke i desne glasace i stranacke aktiviste, i njihovo ponasanje na Skupstini KS niti je neocekivano niti je razocaravajuce.

slažem se. ovo je stranka desnog centra. i nije nikakvo iznenađenje to što su bili uzdržani.
Post Reply