Na jednoj od prošlih sjednica SKS Čelik je primjetio da je Bibija Kerla "otsutna" i opomenuo je, jer mu je trebao njen glas, pa je potom bila prisutna. Danas Čelik nije vidio "otsutne" i prešutio je NiP-ovce, jer mu nije trebao njihov glas.
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
high_volume
#8526 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Dendrlix
#8527 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Jel' do mene pa nisam upratio ili su fakat preskočili tačku dnevnog reda 25. sjednice?
Radi se o zadnoj tački koja glasi "Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu sarajevskasehara.ba" https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... jest_8.pdf
Koliko se sjećam, 25. sjednica je završila poslije tačke 20 "Informacija o potpisivanju ugovora između JKP „ZOI'84” OCS d.o.o. Sarajevo i firme Domo Art d.o.o. o iznajmljivanju restorana Beneton na Bjelašnici" i tada je Čelik napomenuo da će sjednica biti nastavljena iza Bajrama.
Danas 26. sjednica...

Radi se o zadnoj tački koja glasi "Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu sarajevskasehara.ba" https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... jest_8.pdf
Koliko se sjećam, 25. sjednica je završila poslije tačke 20 "Informacija o potpisivanju ugovora između JKP „ZOI'84” OCS d.o.o. Sarajevo i firme Domo Art d.o.o. o iznajmljivanju restorana Beneton na Bjelašnici" i tada je Čelik napomenuo da će sjednica biti nastavljena iza Bajrama.
Danas 26. sjednica...
- drug_profi
#8528 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije ovo Stojanovićeva inicjativa, pobogu. Lupate bezveze. Niksic je jos u subotu kod Fejsa najavio ovo. I za ovo je znao i Kifla. Ovo vam spada u kategoriju kao i gay parada. Ne slazemo se, ali imate pravo traziti. I dok je god tako, ja ne vidim problem u koaliciji. Nikakav.
Bitan je master goal, a to je uspostava pravne drzave.
Za sto je potrebno ukloniti SDA potpuno.
Ne nasjedajte na podvale ocajnika. Po mom misljenju SDP je trebao pokrenuti ovu pricu nakon americkih kritika. Nije se moglo praviti blesav i ostaviti SDA alibi da su cisti u ovome.
Bitan je master goal, a to je uspostava pravne drzave.
Za sto je potrebno ukloniti SDA potpuno.
Ne nasjedajte na podvale ocajnika. Po mom misljenju SDP je trebao pokrenuti ovu pricu nakon americkih kritika. Nije se moglo praviti blesav i ostaviti SDA alibi da su cisti u ovome.
- Kolinda
#8529 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nakon ovoga danas u Sarajevu red bi bio da se nikada više ne spomenu nazivi tri ulice u Mostaru....koje je uzgred SDA obio preimenovati....16.svibnja veliki "antifašisti" svi od reda a danas smo vidjeli antifašizam u stvarnosti...
- nosara
#8530 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Fasizam, antifasizam... ko ce to pohvatati. Nijanse.
Treba gledati siru sliku.

Treba gledati siru sliku.

-
kluz franjo
#8531 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovakve teme ne mogu u tviter formatu, pa se unaprijed izvinjavam zbog dužine pisanja.
Današnje glasanje u SKS se može posmatrati kroz više perspektiva i tako višeslojno je (opet) pokazalo svu nezrelost društva u kojem živimo.
Činjenica je da se imenovanje javnih ustanova i prostora kod nas koristi više kao sredstvo kažnjavanja, "guranja prsta u oko" i/ili "zapišavanja" teritorije, nego što se koristi da se očuva sjećanje na ideal nekih ljudi, vremena i događaja koji bi trebali biti uzor i dio pozitivnog, zajedničkog sjećanja budućih generacija.
Evidentno je takođe, da je istorijski revizionizam, posebno na našim prostorima već decenijama u punom zamahu. I ne bi bilo toliko problematično suočavanje sa svim greškama socijalističkog režima, da nema istovremenih pokušaja revitalizacije ideologija i pokreta koje je civilizirani svijet odavno većinski odbacio.
Primjer: Vjerovatno bi postojala velika većina za prijedlog da ulica ili neki drugi javni prostor ponese naziv "Ulica/trg nevinih žrtava socijalističke revolucije."
Ali kakav ideal, kakvu pozitivnu i zajedničku kulturu sjećanja trebaju generisati imena javnih prostora nazvanih po ustaškim oficirama (takvi ni riječ časnik ne zaslužuju)? Bez obzira kako se ti "nečasnici" zvali i u kojem se gradu te ulice nalazile.
Dio je civilizacijske dužnosti - po mom mišljenju - ukazivati na takve pojave i zahtjevati da se takve pojave osude.
Da se pak osvrnem na aktuelni (dnevno-politički) trenutak.
Iz nekog njima poznatog razloga je State department prije nekoliko dana u jednoj rečenici izvještaja uputio jasnu i lično adresiranu poruku. Čučavci iz SBB-a i DF-a su jedva dočekali da to napušu do maksimuma, preskoče stotine ostalih rečenica izvještaja i iskoriste to u čisto dnevno-političke svrhe. Pri tome standardno hinjski i licemjerno preskačući sopstvenu ulogu i činjenicu da su upravo oni ti koji su ili direktno glasali za takva imenovanja ili direktno podržavaju predlagače takvih imenovanja.
Licemjerstvo nedržavotvorne, anti-civilizacijske SDA ne treba više ni isticati. Samo prije nekoliko dana su u Parlamentu BiH podržali rezoluciju Naše stranke o poštivanju žrtava fašizma i fašističkih pokreta, a već danas se prave ludi.
Zbog svega navedenog je politička reakcija tzv. lijevo-liberalnih opcija morala uslijediti i ja tu ne vidim ignorisanje kao alternativu.
Današnji prijedlog SDP-a je stoga bio po mom mišljenju društveno-politički opravdan, ali u svojoj formalno-pravnoj izvedbi poprilično brzoplet i samim tim aljkav. Umjesto da su se pozvali upravo na tu Rezoluciju i fokusirali zahtjev na jednu konkretnu pojavu, te predložili zaključak koji je u nadležnosti SKS, oni su sve i svašta udrobili.
Bilo kako bilo.
Ideal prošlosti za budućnost ne mogu predstavljati ustaški i/ili četnički "prvaci" počastvovani bilo kakvim ulicama i trgovima.
A posebna je gadost nazvati osnovnu školu po liku čiji je ideal (između ostalog) bio da zabrani/ograniči djevojčicama da škole uopšte pohađaju.
Današnje glasanje u SKS se može posmatrati kroz više perspektiva i tako višeslojno je (opet) pokazalo svu nezrelost društva u kojem živimo.
Činjenica je da se imenovanje javnih ustanova i prostora kod nas koristi više kao sredstvo kažnjavanja, "guranja prsta u oko" i/ili "zapišavanja" teritorije, nego što se koristi da se očuva sjećanje na ideal nekih ljudi, vremena i događaja koji bi trebali biti uzor i dio pozitivnog, zajedničkog sjećanja budućih generacija.
Evidentno je takođe, da je istorijski revizionizam, posebno na našim prostorima već decenijama u punom zamahu. I ne bi bilo toliko problematično suočavanje sa svim greškama socijalističkog režima, da nema istovremenih pokušaja revitalizacije ideologija i pokreta koje je civilizirani svijet odavno većinski odbacio.
Primjer: Vjerovatno bi postojala velika većina za prijedlog da ulica ili neki drugi javni prostor ponese naziv "Ulica/trg nevinih žrtava socijalističke revolucije."
Ali kakav ideal, kakvu pozitivnu i zajedničku kulturu sjećanja trebaju generisati imena javnih prostora nazvanih po ustaškim oficirama (takvi ni riječ časnik ne zaslužuju)? Bez obzira kako se ti "nečasnici" zvali i u kojem se gradu te ulice nalazile.
Dio je civilizacijske dužnosti - po mom mišljenju - ukazivati na takve pojave i zahtjevati da se takve pojave osude.
Da se pak osvrnem na aktuelni (dnevno-politički) trenutak.
Iz nekog njima poznatog razloga je State department prije nekoliko dana u jednoj rečenici izvještaja uputio jasnu i lično adresiranu poruku. Čučavci iz SBB-a i DF-a su jedva dočekali da to napušu do maksimuma, preskoče stotine ostalih rečenica izvještaja i iskoriste to u čisto dnevno-političke svrhe. Pri tome standardno hinjski i licemjerno preskačući sopstvenu ulogu i činjenicu da su upravo oni ti koji su ili direktno glasali za takva imenovanja ili direktno podržavaju predlagače takvih imenovanja.
Licemjerstvo nedržavotvorne, anti-civilizacijske SDA ne treba više ni isticati. Samo prije nekoliko dana su u Parlamentu BiH podržali rezoluciju Naše stranke o poštivanju žrtava fašizma i fašističkih pokreta, a već danas se prave ludi.
Zbog svega navedenog je politička reakcija tzv. lijevo-liberalnih opcija morala uslijediti i ja tu ne vidim ignorisanje kao alternativu.
Današnji prijedlog SDP-a je stoga bio po mom mišljenju društveno-politički opravdan, ali u svojoj formalno-pravnoj izvedbi poprilično brzoplet i samim tim aljkav. Umjesto da su se pozvali upravo na tu Rezoluciju i fokusirali zahtjev na jednu konkretnu pojavu, te predložili zaključak koji je u nadležnosti SKS, oni su sve i svašta udrobili.
Bilo kako bilo.
Ideal prošlosti za budućnost ne mogu predstavljati ustaški i/ili četnički "prvaci" počastvovani bilo kakvim ulicama i trgovima.
A posebna je gadost nazvati osnovnu školu po liku čiji je ideal (između ostalog) bio da zabrani/ograniči djevojčicama da škole uopšte pohađaju.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8532 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Smeta im sto su nip-ovi suzdrzani, a u isto vrijeme su u koaliciji sa sda koja je protiv promjene naziva skole 
-
Registarska oznaka
#8533 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Oko cega se ovde raspravlja.
Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
Njihov glas se vodi kao da nisu glasali, kakvo odsustvo se ovde spominje.
Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
Njihov glas se vodi kao da nisu glasali, kakvo odsustvo se ovde spominje.
-
kabas
#8534 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije mi jasno čemu tolika rasprava o inicijativi koja ništa ne bi promijenila, jer jedini koji mogu promijeniti i nazive ulica i škole su općinska vijeća.
Bukvalno priča uprazno, a toliko ima bitnijih tema.
Bukvalno priča uprazno, a toliko ima bitnijih tema.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8535 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako hoce moj glas, hocu da me predstavljaju GLASANJEM a ne ODUSTAN. Ja kada sam odsutan s posla snosim posljedice!Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2020 22:25 Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
Nije u pitanju inicijativa, već njihovo odbijanje iznošenja stava. Stranci kojoj želim dati glas, moja porodica, prijatelji i poznanici gdje "lobiram" želimo znati stavove!
Ne želim kopiju trenutnih stranaka koje se ne izjašnjavaju, koji su odsutni od REALNOSTI gdje žive.
Jesi li za ime? Jesam, glasaj! Nisi, glasaj! Pa čak možeš biti i sudrržan, ali ne možeš biti odsutan.
- Kamper
#8536 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
I odsutnost je stav. Nekad izadju kofol u wc, nekad ne dodju uopste... Ako hocete da glasate za nekoga pratite i odsutnost kod bitnih tacaka a ne samo za, protiv i suzdrzan. Ta odsutnost nekad zna vise reci o zastupniku nego samo glasanje.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8537 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Jos jedan razocarani potencijalni glasac.un1ted wrote: ↑16/06/2020 22:44Ako hoce moj glas, hocu da me predstavljaju GLASANJEM a ne ODUSTAN. Ja kada sam odsutan s posla snosim posljedice!Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2020 22:25 Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
Nije u pitanju inicijativa, već njihovo odbijanje iznošenja stava. Stranci kojoj želim dati glas, moja porodica, prijatelji i poznanici gdje "lobiram" želimo znati stavove!
Ne želim kopiju trenutnih stranaka koje se ne izjašnjavaju, koji su odsutni od REALNOSTI gdje žive.
Jesi li za ime? Jesam, glasaj! Nisi, glasaj! Pa čak možeš biti i sudrržan, ali ne možeš biti odsutan.
-
kabas
#8538 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
un1ted wrote: ↑16/06/2020 22:44Ako hoce moj glas, hocu da me predstavljaju GLASANJEM a ne ODUSTAN. Ja kada sam odsutan s posla snosim posljedice!Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2020 22:25 Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
Poštujem tvoj stav, ali lično mislim da je to samo šuplja priča, pa vidi SBB, oni su glasali za naziv škole, danas već drugačije. Kod nas niko ne drži do svog stava, jer ga vjerovatno i nemaju, nego kako vjetar puše i kako mu u određenoj situaciji odgovara, tako da ja nemam ništa od njihovog dizanja ruku.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8539 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne kontam, mozes li diskutovati normalno? Je li to podrzavas jednoumlje gdje ne smijes dati kritiku?
- BHCluster
#8540 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Demagogija na kub!
- Styling
#8541 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
I sada ce se svi svoju frustraciju istresti na NiP koji ni luk jeo ni luk miris’o a nece ni pokusati da razlozno razmotri situaciju i javno prozove SBB zbog njihovog licemjerja i politickog kurvaluka.
Jucerasnja “suzdrzanost” SDA prilikom glasanja govori vise od bilo cega. Promjena ideoloskih stavova zavisno od potreba dnevne politike. Vise bih ih cijenila, ako je to uopste moguce, da su ostali dosljedni i glasali protiv. Ko je gledao Skupstinu juce mogao je jasno vidjeti da se vrpolje na stolicama prilikom glasanja.
Sve u svemu, ostajem pri stavu da je timing za inicijativu bio pogresan i ne treba na to vise trositi rijeci.
Jucerasnja “suzdrzanost” SDA prilikom glasanja govori vise od bilo cega. Promjena ideoloskih stavova zavisno od potreba dnevne politike. Vise bih ih cijenila, ako je to uopste moguce, da su ostali dosljedni i glasali protiv. Ko je gledao Skupstinu juce mogao je jasno vidjeti da se vrpolje na stolicama prilikom glasanja.
Sve u svemu, ostajem pri stavu da je timing za inicijativu bio pogresan i ne treba na to vise trositi rijeci.
- nosara
#8542 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ocigledno je da cetvorku vezu duboke medjusobne podjele i razmimoilazenja oko sustinskih pitanja. 
- madner
#8543 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Stoka sitnog zuba likuje.
- nosara
#8544 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Glupo je sto sdp u jeku predizborne kampanje zukorlica u Srbiji, hoce da "oduzme" ulicu sulji pacarizu, sandzackom gaziji. Bas amaterski. Pa sta ako je pred kraj rata bio uz maxa luburica? Koji kurac?

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8545 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Blajburška narikača nekome drži slovo o principijelnosti...
Nema sumnje da SDA ima simpatije prema tim sumnjivim tipovima iz vremena obnove hrvatske nezavisnosti. No, ja se ne sjećam sličnih inicijativa od strane hrvatskih stranaka za preimenovanjem ustaških ulica. Ništa. Nula. Ziro. Štaviše, koliko znam, u skupštini je izglasano i da se izmijeni naziv škole (?!) po Busuladžiću, ali da se svodi na to da su opštine te koje mijenjaju nazive. I koje čvrsto drže HDZova braća sa druge sise.
Na kraju krajeva, ako ćemo mak na konac, NDH bi bilo i bez Busuladžića, Đoze ili Nametka. Bez Francetića, Lorkovića i Budaka ne bi.
-
El_comadante
#8546 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
nisi zadovoljan njihovim predstavljanjem (NiP) u skupštini kantona. nemoj glasati za njih i završena priča. glasaj za SDP ili NS imaš za koga.un1ted wrote: ↑16/06/2020 22:44Ako hoce moj glas, hocu da me predstavljaju GLASANJEM a ne ODUSTAN. Ja kada sam odsutan s posla snosim posljedice!Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2020 22:25 Imas opciju da glasas ZA, PROTIV biti SUZDRZAN i imas pravo da ne glasas.
- shbc
#8547 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Upravo je ovo ono sto sam ja jucer pisao. Dok god imamo nazive ulica i ustanova takve kakve imamo, nema niko pravo da prigovara. Ni on za Sarajevo, a ni mi za MostarChmoljo wrote: ↑17/06/2020 08:45Blajburška narikača nekome drži slovo o principijelnosti...
Nema sumnje da SDA ima simpatije prema tim sumnjivim tipovima iz vremena obnove hrvatske nezavisnosti. No, ja se ne sjećam sličnih inicijativa od strane hrvatskih stranaka za preimenovanjem ustaških ulica. Ništa. Nula. Ziro. Štaviše, koliko znam, u skupštini je izglasano i da se izmijeni naziv škole (?!) po Busuladžiću, ali da se svodi na to da su opštine te koje mijenjaju nazive. I koje čvrsto drže HDZova braća sa druge sise.
Na kraju krajeva, ako ćemo mak na konac, NDH bi bilo i bez Busuladžića, Đoze ili Nametka. Bez Francetića, Lorkovića i Budaka ne bi.
- nosara
#8548 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Hoces da kazes da ndh nije pazila na svoje sluge? Pa zajedno su zdusili, ili se varam? I Blajburg su "osnovali" zajedno, ka bratja.Chmoljo wrote: ↑17/06/2020 08:45Blajburška narikača nekome drži slovo o principijelnosti...
-
El_comadante
#8549 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
"Kad je 5. marta 2018. godine Skupstina Kantona Sarajevo donijela odluku o stavljanju van snage odluke o nazivu skole Mustafa Busuladzic (ta Odluka je dakle vec donesena) , Opstina Novi Grad je izasla sa saopstenjem i porucila:
“Prije svega, navodi se u saopćenju, inicijativa za stavljanje van snage navedene odluke nije podnesena od ovlaštenog predlagača, tj. kako član 6. Odluke predviđa, da tu inicijativu mogu podnijeti Komisija za obilježavanje, utvrđivanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, Općina, mjesna zajednica, kulturne ili javne institucija i sl. i to putem gradskog organa uprave, a ne zastupnika ni klubova.
Prije utvrđivanja prijedloga za davanje imena, skupštinska Komisija je dužna pribaviti mišljenje Općine na čijoj teritoriji se nalazi ustanova”
Napisali su tacno kako mora teci procedura. Nikad se naravno ime skole nije promijenilo, a nece sve dok tako ne odluci ili ne dozvoli lokalna zajednica.
Identican je status inicijative koju je juce podnio klub SDP-a.
Nikakav pravni osnov nema.
Cesto stranke radikalno lijeve ili radikalno desne posezu za ovim temama pred izbore. Rade to u nedostatku vizije i nedostatku konkretnih rjesenja za probleme ove zemlje.
SDP je juce pored Busuladzica (Odluka o izmjeni tog imena vec postoji) napisao jos neka imena i sve ih nazvao fasistima. Jedan od njih je bio Titov prevodilac za posjete iz arapskog svijeta.
Bez naucne rasprave, za neke sigurno bez ikakvog uporista.
Donesu inicijativu bez dogovora, daju na glasanje bez da ima pravne posljedice i ako neko ne podrzi kazu da stiti fasiste.
U ove dvije godine saradnje sa SDP-om, nisam primjecivao ovako rigidne stavove koje smo mogli gledati u proslosti.
Jos jedna vazna cinjenica, imao je SDP dvije godine vlast u Opstini Centar, Gradu i Kantonu. Vertikalu. Mogli su bez problema mijenjati imena ulica, a nisu nijednu.
A koliko ove teme zasjene sve druge, jos jednom svjedocimo ovih dana.
Asim, respiratori, Fadil i svi drugi uzivaju dok se politika, bez struke i naucnih cinjenica, dodvorava glasacima.
E zbog svega navedenog vas mi otkantamo i ne ucestvujemo u tom cirkusu od predstave.
Svake godine nasu domovinu napusti oko 40.000 ljudi.
Nestane jedan grad velicine Visokog recimo.
Cijeli jedan grad."
preuzeto sa fb - Dino Konaković
“Prije svega, navodi se u saopćenju, inicijativa za stavljanje van snage navedene odluke nije podnesena od ovlaštenog predlagača, tj. kako član 6. Odluke predviđa, da tu inicijativu mogu podnijeti Komisija za obilježavanje, utvrđivanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, Općina, mjesna zajednica, kulturne ili javne institucija i sl. i to putem gradskog organa uprave, a ne zastupnika ni klubova.
Prije utvrđivanja prijedloga za davanje imena, skupštinska Komisija je dužna pribaviti mišljenje Općine na čijoj teritoriji se nalazi ustanova”
Napisali su tacno kako mora teci procedura. Nikad se naravno ime skole nije promijenilo, a nece sve dok tako ne odluci ili ne dozvoli lokalna zajednica.
Identican je status inicijative koju je juce podnio klub SDP-a.
Nikakav pravni osnov nema.
Cesto stranke radikalno lijeve ili radikalno desne posezu za ovim temama pred izbore. Rade to u nedostatku vizije i nedostatku konkretnih rjesenja za probleme ove zemlje.
SDP je juce pored Busuladzica (Odluka o izmjeni tog imena vec postoji) napisao jos neka imena i sve ih nazvao fasistima. Jedan od njih je bio Titov prevodilac za posjete iz arapskog svijeta.
Bez naucne rasprave, za neke sigurno bez ikakvog uporista.
Donesu inicijativu bez dogovora, daju na glasanje bez da ima pravne posljedice i ako neko ne podrzi kazu da stiti fasiste.
U ove dvije godine saradnje sa SDP-om, nisam primjecivao ovako rigidne stavove koje smo mogli gledati u proslosti.
Jos jedna vazna cinjenica, imao je SDP dvije godine vlast u Opstini Centar, Gradu i Kantonu. Vertikalu. Mogli su bez problema mijenjati imena ulica, a nisu nijednu.
A koliko ove teme zasjene sve druge, jos jednom svjedocimo ovih dana.
Asim, respiratori, Fadil i svi drugi uzivaju dok se politika, bez struke i naucnih cinjenica, dodvorava glasacima.
E zbog svega navedenog vas mi otkantamo i ne ucestvujemo u tom cirkusu od predstave.
Svake godine nasu domovinu napusti oko 40.000 ljudi.
Nestane jedan grad velicine Visokog recimo.
Cijeli jedan grad."
preuzeto sa fb - Dino Konaković
- Bosanski_kralj
#8550 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko je glup ovo potez SDP-a bio vidi se i po forumu, gdje se na 100 tema raspravlja o nazivima ulica. Daleko bitnije stvari su stavljene po strani i zaboravljene.