Dešavanja u Srbiji

sumirprimus

#45426 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Ne mos vala cetnikovat ni u zajebanciji.
Mislim mozes al onda si isto vanago ko i ostali ksenofobi. Sovinisti genocidlije nacionalsocijalisti.smrde.
Duka Dizel II

#45427 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 16/06/2020 15:41 Eto vam Sergej T., cetnik i govno od covjeka. Odavbo nije bilo veceg debila na politickoj sceni.
Jedna od najboljih uloga Sergeja Trifunovića je ona iz Karaule. Zato što je tu glumio samog sebe.
To je jedna obična zamlata , koju ne treba ozbiljno shvatati.
sumirprimus

#45428 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Steta. Sve budalastine su mogle proc osim cetnikovanja.
Cetnikovanje je crvena linija.
Za niih su partizani bili najbolji lijek.permanentni
Maraschino

#45429 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

sumirprimus wrote: 16/06/2020 22:20 Steta. Sve budalastine su mogle proc osim cetnikovanja.
Nece dugo vremena proci da ce mrziti partizane vise od Turaka.
horkesh

#45430 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

MorningStar wrote: 16/06/2020 21:44
horkesh wrote: 16/06/2020 21:38

U Hrvatskoj se dešava sličan, ali drugačiji proces. U Srbiji se na partizane, javno, gleda kao na "drugi antifašistički pokret u Srba", ali u praksi se mijenjaju imena ulica, ruše spomenici i slično, a partizani se izvlače samo kad treba održati lekciju Hrvatima ili Bošnjacima. U Hrvatskoj je slično s partizanima (čak je u Ustavu RH spomenut ZAVNOH kao temeljna tekovina), ali ustaški pokret nema ni približnu podršku među Hrvatima kao četnički među Srbima, bilo u institucijama, bilo među narodom. Uostalom, i u BiH je slično - svake godine neke antifašističke manifestacije, ali istovremeno isti oni koji se zaklinju u partizane mijenjaju imena ulica i škola.

Ah, obični svijet. Obični svijet, da, boli briga, dočekat će te lijepo, ugostiti, sve to... No tako je pretty much svugdje u svijetu. Šta to, uopšte, znači?

Ali hajd' im kaži da govoriš bosanski jezik, pa da vidiš kako se obični svijet u sekundi pretvori u etimologa kojem u glavu ne može da uđe zašto mi nećemo da priznamo da je sve to srpski. O ratu, Sarajevu, Srebrenici neću, ali mislim da su rezultati dosta predvidljivi.

Bio sam u oba ta grada (i dosta drugih u Srbiji), i tu o vrlo anacionalnim društvima, i ovima iz Bosne i ovima iz Srbije. Sve je super, vole Srbi Bosance - ako ne odlučiš da zagrebeš po toj građanskoj patini.

Sjetih se lika koji mi je 2000. godine još, samo što je Milošević pao, bio domaćin u Beogradu. Znao je da dolazim iz Bosne i da sam Bošnjak (naravno, niko iz Srbije ne bi prelomio jezik da izgovori "Bošnjak" - samo Musliman) i odlučio da me dočeka specijalitetom - svinjskom glavom, drito od njegove babe iz Šumadije. Još taj lik neko NGO društvo. A tek čega sam se sve naslušao po beogradskim taxijima kad kažem da sam iz Bosne, ali ne i da sam Bošnjak, bolje da ne pričam :lol:

Tako da, ta priča o "običnom narodu" je obični mit. Jest, svi gledaju kako da žive, rade, putuju... Ali, isto tako, svi duboko u sebi nose te neke stvari kao svete istine.
Po pravilu izbjegavam politku kad sjedim sa prijateljima da se ne posvadjamo - a to vazi ne samo za Srbiju nego i kod nas i bilo gdje :D . Nit volim da slusam o jasenovcima pretpostavljam ni oni o srebrenici i ne znam cemu. Pretezno se prica o hrani,zenama,sportu,putovanjima i tako.

Ja sam imao evo totalno drugacije iskustvo sto se tice tih "svinjskih glava" - moja djevojka ne jede svinjetinu itd. I usli smo u random restoran naravno po naglasku znaju da smo bosancerosi - narucujemo kaze konobar e a odakle ste.. sarajevo ma super ja sam sluzioo jna tamo :D :D :D :D e ako ne jedete svinjetinu recite ja cu ova jela sto imaju moze se i sa teletinom ili nekim drugim mesom u zamjenu... eto.

Sto se tice Bosnjak da , vecina starijih ce reci musliman jer su tako naucili dok je bila jedna drzava.Mladji su zbunjeni al generalno sve zovu Bosanci jer odem nerijetko u drustvu u kojem ima i ovih i onih i svi zavrsimo pod bosanci :D

A sa taksistima debatovati o politici... budi ozbiljan :D :D :D

Svatko ima svoje neke istine... bitno je da nema oholosti i da ima spremnosti na normalan dijalog. Zivot tece dalje necemo da se gledamo preko nisana 1000 godina.
Imao sam ja i pozitivnih iskustava, naravno, uključujući i to da su se ljudi stvarno trudili da me poštede svinjetine, u nezahvalnim okolnostima.

S taksistima o politici... Budi ozbiljan. Pitaju me odakle, ja iz Sarajeva. Aha, odmah će taksista, handre li vas oni munđosi dole još, ko vam je kriv što ih niste sve pobili kad ste mogli. I tako, varijacije na tu temu. Eto, ja baš sjednem u taxi s namjerom da taksisti održim političku lekciju :lol:

Čuj, mlađi zbunjeni :-) Mladima je ispran mozak neprestanom 30-godišnjom propagandom. Bošnjak, bosanski jezik - to za njih ne postoji. To su izmišljotine ovih nacija stvorenih u podrumima. To su sve Srbi, a svi kriju ikone na tavanima, samo neće da priznaju. No, dobro, kad si već gost, neće ti to zamjerati.

A čuj, ako ti ideš tamo sa spikom "svako ima svoju istinu", a pri tome ne želiš da ih gnjaviš sa istinama ustanovljenim u sudovima, sa stotinama svjedoka i hiljadama stranica dokaznog materijala - naravno da ćeš dobro proći, ne sumnjam. Drž' se ti te priče o ženama i putovanjima i nikad nećeš imati problema.

Još ako im opsuješ Aliju i spomeneš islamski fundamentalizam - uuuu, drž' se dobro, da vidiš kako onda iskulja iz dobrih domaćina sve što su čuvali u sebi, ali sad, kad znaju da si ti dobar "musliman", sve će ti oni reći ;-)

To što ti, radi svog ličnog komfora, izbjegavaš da spomeneš domaćinima škakljivije teme dok si u Srbiji... pa, tvoja stvar. To ne znači da sad možeš nama da držiš pridike "jesi li ti bio u Bg ili u NS". Jesam, bio sam, ljudi su super, ali ne sumnjam da bi svi ti moderni građani koliko sutra opet bacali cvijeće na tenkove koji idu ka Hrvatskoj ili Bosni. A ovdje govorimo o urbanim, mladim ljudima. Sad zamisli kako je u manjim mjestima i selima.
MorningStar

#45431 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

horkesh wrote: 16/06/2020 22:30
MorningStar wrote: 16/06/2020 21:44
horkesh wrote: 16/06/2020 21:38

U Hrvatskoj se dešava sličan, ali drugačiji proces. U Srbiji se na partizane, javno, gleda kao na "drugi antifašistički pokret u Srba", ali u praksi se mijenjaju imena ulica, ruše spomenici i slično, a partizani se izvlače samo kad treba održati lekciju Hrvatima ili Bošnjacima. U Hrvatskoj je slično s partizanima (čak je u Ustavu RH spomenut ZAVNOH kao temeljna tekovina), ali ustaški pokret nema ni približnu podršku među Hrvatima kao četnički među Srbima, bilo u institucijama, bilo među narodom. Uostalom, i u BiH je slično - svake godine neke antifašističke manifestacije, ali istovremeno isti oni koji se zaklinju u partizane mijenjaju imena ulica i škola.

Ah, obični svijet. Obični svijet, da, boli briga, dočekat će te lijepo, ugostiti, sve to... No tako je pretty much svugdje u svijetu. Šta to, uopšte, znači?

Ali hajd' im kaži da govoriš bosanski jezik, pa da vidiš kako se obični svijet u sekundi pretvori u etimologa kojem u glavu ne može da uđe zašto mi nećemo da priznamo da je sve to srpski. O ratu, Sarajevu, Srebrenici neću, ali mislim da su rezultati dosta predvidljivi.

Bio sam u oba ta grada (i dosta drugih u Srbiji), i tu o vrlo anacionalnim društvima, i ovima iz Bosne i ovima iz Srbije. Sve je super, vole Srbi Bosance - ako ne odlučiš da zagrebeš po toj građanskoj patini.

Sjetih se lika koji mi je 2000. godine još, samo što je Milošević pao, bio domaćin u Beogradu. Znao je da dolazim iz Bosne i da sam Bošnjak (naravno, niko iz Srbije ne bi prelomio jezik da izgovori "Bošnjak" - samo Musliman) i odlučio da me dočeka specijalitetom - svinjskom glavom, drito od njegove babe iz Šumadije. Još taj lik neko NGO društvo. A tek čega sam se sve naslušao po beogradskim taxijima kad kažem da sam iz Bosne, ali ne i da sam Bošnjak, bolje da ne pričam :lol:

Tako da, ta priča o "običnom narodu" je obični mit. Jest, svi gledaju kako da žive, rade, putuju... Ali, isto tako, svi duboko u sebi nose te neke stvari kao svete istine.
Po pravilu izbjegavam politku kad sjedim sa prijateljima da se ne posvadjamo - a to vazi ne samo za Srbiju nego i kod nas i bilo gdje :D . Nit volim da slusam o jasenovcima pretpostavljam ni oni o srebrenici i ne znam cemu. Pretezno se prica o hrani,zenama,sportu,putovanjima i tako.

Ja sam imao evo totalno drugacije iskustvo sto se tice tih "svinjskih glava" - moja djevojka ne jede svinjetinu itd. I usli smo u random restoran naravno po naglasku znaju da smo bosancerosi - narucujemo kaze konobar e a odakle ste.. sarajevo ma super ja sam sluzioo jna tamo :D :D :D :D e ako ne jedete svinjetinu recite ja cu ova jela sto imaju moze se i sa teletinom ili nekim drugim mesom u zamjenu... eto.

Sto se tice Bosnjak da , vecina starijih ce reci musliman jer su tako naucili dok je bila jedna drzava.Mladji su zbunjeni al generalno sve zovu Bosanci jer odem nerijetko u drustvu u kojem ima i ovih i onih i svi zavrsimo pod bosanci :D

A sa taksistima debatovati o politici... budi ozbiljan :D :D :D

Svatko ima svoje neke istine... bitno je da nema oholosti i da ima spremnosti na normalan dijalog. Zivot tece dalje necemo da se gledamo preko nisana 1000 godina.
Imao sam ja i pozitivnih iskustava, naravno, uključujući i to da su se ljudi stvarno trudili da me poštede svinjetine, u nezahvalnim okolnostima.

S taksistima o politici... Budi ozbiljan. Pitaju me odakle, ja iz Sarajeva. Aha, odmah će taksista, handre li vas oni munđosi dole još, ko vam je kriv što ih niste sve pobili kad ste mogli. I tako, varijacije na tu temu. Eto, ja baš sjednem u taxi s namjerom da taksisti održim političku lekciju :lol:

Čuj, mlađi zbunjeni :-) Mladima je ispran mozak neprestanom 30-godišnjom propagandom. Bošnjak, bosanski jezik - to za njih ne postoji. To su izmišljotine ovih nacija stvorenih u podrumima. To su sve Srbi, a svi kriju ikone na tavanima, samo neće da priznaju. No, dobro, kad si već gost, neće ti to zamjerati.

A čuj, ako ti ideš tamo sa spikom "svako ima svoju istinu", a pri tome ne želiš da ih gnjaviš sa istinama ustanovljenim u sudovima, sa stotinama svjedoka i hiljadama stranica dokaznog materijala - naravno da ćeš dobro proći, ne sumnjam. Drž' se ti te priče o ženama i putovanjima i nikad nećeš imati problema.

Još ako im opsuješ Aliju i spomeneš islamski fundamentalizam - uuuu, drž' se dobro, da vidiš kako onda iskulja iz dobrih domaćina sve što su čuvali u sebi, ali sad, kad znaju da si ti dobar "musliman", sve će ti oni reći ;-)

To što ti, radi svog ličnog komfora, izbjegavaš da spomeneš domaćinima škakljivije teme dok si u Srbiji... pa, tvoja stvar. To ne znači da sad možeš nama da držiš pridike "jesi li ti bio u Bg ili u NS". Jesam, bio sam, ljudi su super, ali ne sumnjam da bi svi ti moderni građani koliko sutra opet bacali cvijeće na tenkove koji idu ka Hrvatskoj ili Bosni. A ovdje govorimo o urbanim, mladim ljudima. Sad zamisli kako je u manjim mjestima i selima.
Pa sjedi u sarajevu sa 10 jarana pocni o politici ratu historiji i vjeri pa ces se posvadjati... to su teme koje se zaobilaze ako neces da se jarcis sto kazu :D
horkesh

#45432 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

MorningStar wrote: 16/06/2020 22:34

Pa sjedi u sarajevu sa 10 jarana pocni o politici ratu historiji i vjeri pa ces se posvadjati... to su teme koje se zaobilaze ako neces da se jarcis sto kazu :D
Slobodno ti izbjegavaj, nemam ništa protiv. Tvoj život, živi ga kako hoćeš. AKo si voljan da šutiš i smijuljiš se te da budeš (samo) šaljivi Bosanac, uvijek ćeš dobro proći u Srbiji - nek' ti je sa srećom.

Samo, pošto si već rekao da nisi imao nikakvih dubljih rasprava o bilo kojoj od bitnih ili aktuelnih tema s domaćinima u Srbiji - na osnovu čega ti ovdje iznosiš bilo kakve tvrdnje o običnom narodu u Srbiji? Pri tome si se, ako se ne varam, odlučio osporiti tvrdnju da je četništvo rašireno u Srbiji.

Četnici su tamo toliko cool da je to strašno. To uključuje i mladu, urbanu raju.
animals

#45433 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Budalasete..
ja ne mogu sa bratom o politici kamoli sa nekim drugim..
ja sam protiv Srbijanske politike, ali reci da su svi u Srbiji cetnici, moze samo malouman..
horkesh

#45434 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

animals wrote: 16/06/2020 22:53 Budalasete..
ja sam protiv Srbijanske politike, ali reci da su svi u Srbiji cetnici, moze samo malouman..
Super, pošto to niko nije ni rekao. Ali sviđaju mi se te Vučićevske hiperbole :roll:

No, većina društva u Srbiji smatra da je četništvo mainstream i cool. Da upotrijebim tvoje sintagme, to osporiti može samo malouman čovjek.
animals

#45435 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

horkesh wrote: 16/06/2020 22:55
Super, pošto to niko nije ni rekao. Ali sviđaju mi se te Vučićevske hiperbole :roll:

No, većina društva u Srbiji smatra da je četništvo mainstream i cool. Da upotrijebim tvoje sintagme, to osporiti može samo malouman čovjek.
I vecina Hrvata simpatise ustastvo, a vecina Bosnjaka voli Tursku..
jesu to predrasude ili istina..
horkesh

#45436 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

animals wrote: 16/06/2020 22:56

Većina Hrvata ne simpatiše ustaštvo, a većina Bošnjaka ne voli Tursku.

To su floskule koje ti koristiš da bi pokušao da opravdaš veliku popularnost četništva u Srbiji izjednačavanjem strana.
Duka Dizel II

#45437 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

horkesh wrote: 16/06/2020 22:45

Samo, pošto si već rekao da nisi imao nikakvih dubljih rasprava o bilo kojoj od bitnih ili aktuelnih tema s domaćinima u Srbiji - na osnovu čega ti ovdje iznosiš bilo kakve tvrdnje o običnom narodu u Srbiji?
A priče o četnicima i ratovima su dakako uvek bitne i aktuelne.
Ja kad sednem s nekim Madjarom, nemamo o čemu dublje razgovarati, dok ne pretresemo dogadjaje iz srpsko-madjarskih ratova.

Kojim dobrom si ti uopšte i dolazio u Srbiju?
Banksy

#45438 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

MorningStar wrote: 16/06/2020 21:14

.U Hrvatskoj ne izjednacavaju nego su partizani "bad guys" prakticno a ustase ispadose mucenici.

Da. A predsjednika su im izabrali Marsovci.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ma-1025612

I naravno, svi su isti i Ko nas zavadi. Bre.
Last edited by Banksy on 16/06/2020 23:02, edited 1 time in total.
animals

#45439 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

horkesh wrote: 16/06/2020 22:59

To su floskule koje ti koristiš da bi pokušao da opravdaš veliku popularnost četništva u Srbiji izjednačavanjem strana.
Jeboga ti, ne opravdavam ja nikoga..
bio sam i pricao sa obicnim ljudima..
isto misle kao i Hrvati i Bosnjaci..vjeruj mi..
mislim, kad misle o suprotnim stranama..
vecina ljudi stvara sliku o susjedima preko medija..
animals

#45440 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Banksy wrote: 16/06/2020 23:01
MorningStar wrote: 16/06/2020 21:14

.U Hrvatskoj ne izjednacavaju nego su partizani "bad guys" prakticno a ustase ispadose mucenici.

Da. A predsjednika su im izabrali Marsovci.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ma-1025612

I naravno, svi su isti i Ko nas zavadi. Bre.
Ja sam Hrvat, ali ne volim kad obican narod izjednacavate sa politikom..
Srbijanska politika je ista vec stoljecima..
narod ko narod..svuda isti..
Last edited by animals on 16/06/2020 23:03, edited 1 time in total.
Banksy

#45441 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

JThomas wrote: 16/06/2020 20:30 sergej je po lažnosti i fikciji opozicionog djelovanja zajebao i ove naše preuzimače odgovornosti...
Da.
horkesh

#45442 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Duka Dizel II wrote: 16/06/2020 22:59
horkesh wrote: 16/06/2020 22:45

Samo, pošto si već rekao da nisi imao nikakvih dubljih rasprava o bilo kojoj od bitnih ili aktuelnih tema s domaćinima u Srbiji - na osnovu čega ti ovdje iznosiš bilo kakve tvrdnje o običnom narodu u Srbiji?
A priče o četnicima i ratovima su dakako uvek bitne i aktuelne.
Ja kad sednem s nekim Madjarom, nemamo o čemu dublje razgovarati, dok ne pretresemo dogadjaje iz srpsko-madjarskih ratova.

Kojim dobrom si ti uopšte i dolazio u Srbiju?
Jesam li to možda trebao pozivnicu od tebe lično da dobijem da bih smio otići u Srbiju?

Čuj ti, molim te, preispitivanja. Otkud ti u Srbiji :lol:

Kao što sam već naglasio, nekoliko puta, sve je super dok se ne zagrebe patina. A ta patina nije prepričavanje nekih davnih srpsko-mađarskih (?!) ratova, nego nedavna prošlost i osporavanje osnovnih identitetskih stvari današnjice. Molim te lijepo, svako malo na televizijama s nacionalnim frekvencijama gostuju uvaženi lingvisti i etimolozi koji, eto, donose i odluke - odluke! - da se bosanski jezik ne smije zvati tako.

Jbt, u Srbiji i dalje misle da nije bilo opsade Sarajeva, da su Bošnjaci sami sebe granatirali, da je oko Srebrenice stradalo 3.200 civila i slični mitovi. I u to vjeruju svi, od tinejdžera do penzionera, jer - 30-godišnja propaganda. Četničke majice možeš kupiti na Knez Mihajlovoj, Kalemegdanu, autobuskoj stanici, čiča Draža je antifašist i cool lik...

Ali, eto, sve je to, inače, super, just don't mention the war :lol:
Lakat Jebić

#45443 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Lakat Jebić »

sta, sad je isto voljet tursku i simpatisat cetnistvo i ustastvo?
horkesh

#45444 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

animals wrote: 16/06/2020 23:01
horkesh wrote: 16/06/2020 22:59

Jeboga ti, ne opravdavam ja nikoga..
bio sam i pricao sa obicnim ljudima..
isto misle kao i Hrvati i Bosnjaci..vjeruj mi..
mislim, kad misle o suprotnim stranama..
vecina ljudi stvara sliku o susjedima preko medija..
Misle klinac. To je iluzija i dosta opasna zabluda.

To za medije je potpuno tačno. U Srbiji postoji neprekidan kontinuitet propagande već 30 godina, a mozgovi su davno isprani.

Upravo zato imamo i druge institucije - poput međunarodnih sudova - da utvrde objektivne istine oko kojih se mi nikad ne bismo mogli složiti, u stilu one "svako ima svoju istinu".

Moja jedina teza ovdje je da je četništvo daleko više mainstream u Srbiji nego što je ustaštvo u Hrvatskoj ili, ne znam, "islamski fundamentalizam" ili "fašizam većinskog naroda" kod Bošnjaka.

Mislim da se stvarno ne bi trebalo biti teško složiti oko ovoga, ali, ako baš insistirate, možemo mi to i dublje sjecirati.

Samo prestanite prodavati te magle kako jadni obični narod ni za šta nije kriv i kako se svi zgražaju nacionalizma i prošlosti :roll:
animals

#45445 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Uvijek sam kritizirao Srbijansku politiku..
jedina dva oliticara koji drugacije razmisljaju su Canak i Ceda..
i onaj Mladen Kokan, novinar,,te tri licnosti su jedino svijetlo, na Srbijanskoj sceni..
Maraschino

#45446 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

animals wrote: 16/06/2020 23:03
Mozes biti i marsovac sto se mene tice, a narod ko narod nije isti.
Treba li da to objasnjavam?
animals

#45447 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

Maraschino wrote: 16/06/2020 23:15
animals wrote: 16/06/2020 23:03
Mozes biti i marsovac sto se mene tice, a narod ko narod nije isti.
Treba li da to objasnjavam?
Ne trebas,
reci mi , jel Njemacki narod genocidan, jesu li Turci genocidni, pa mozemo dalje..
Kikibombona

#45448 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Duka Dizel II wrote: 16/06/2020 22:16
Kikibombona wrote: 16/06/2020 15:41 Eto vam Sergej T., cetnik i govno od covjeka. Odavbo nije bilo veceg debila na politickoj sceni.
Jedna od najboljih uloga Sergeja Trifunovića je ona iz Karaule. Zato što je tu glumio samog sebe.
To je jedna obična zamlata , koju ne treba ozbiljno shvatati.
Ja da sam Srbin glasao bih za onu djecu '1 od 5 miliona'.

Srbiji treba nova politika, novi mladi ljudi.

Pogledaj u RS Stanivukovica, to je buducnost.

...

A Sergej je klasicni idiot, arogantan i bahat. Ne znam kako bih sa njim komunicirao a da mu u nekom trenutku ne zafuram saku u nos.

Djilas odbojan, Tadic potrosen, Jeremic potkapacitiran, Ceda i Canak politicki fosili... o Seselju i Obradovicu ne zelim ni govoriti...

...

Djeca iz '1 od 5 miliona' se cine kao najnormalnija. Treba stare ojebine nabiti nogom u guzicu i sto vise forsirati mlade.
Maraschino

#45449 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Lakat Jebić wrote: 16/06/2020 23:10 sta, sad je isto voljet tursku i simpatisat cetnistvo i ustastvo?
:lol: :lol:

:thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#45450 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Maraschino wrote: 16/06/2020 22:23
sumirprimus wrote: 16/06/2020 22:20 Steta. Sve budalastine su mogle proc osim cetnikovanja.
Nece dugo vremena proci da ce mrziti partizane vise od Turaka.
Uz to pricati sljedecih 500 godina kako bi bili najnaprednija drzava da nije bilo mrskih Turaka i komunista. :lol:
Post Reply