karanana wrote: ↑16/06/2020 04:31
kako ovi left wing mediji izvrcu, jebo majku nisam mislio da ima iko gori od fox newsa ali ovi cnn-ovi su katastrofa u drugom pravcu.
gledam izvjestavanje o ovom dogadjaju u atlanti, kako izvrcu, nevjerovatno.
ne znam ni koji primjer izvrtanja da pocnem.
na primjer navode cak dvije neke disciplinske orijave protiv policajca, a kojeg god policajca da otvoris na netu naci ces 7-8 prijava i to je prosjek. imam par prijatelja bosanaca policajaca u americi i ukuco sam njihova imena, obojica imaju 7-8 nekih prijava ovo-ono, use of force ovo-ono. svaka stuha i otpadnik na kojeg naletis moze da te prijavi. ovaj policajac dvije prijave imo. to je sigurno ispod prosjeka za vrijeme koje radi.
i sad o tome pricaju cijelu noc a to da je ovaj frajer mrtav pijan zaspo u sred reda za drive tru, da se fizicki opiro hapsenju, da je uzeo taser, da ga je ispalio, nista to. i uplakana djeca i zena sa advokatom ce sada da ganjaju svoj americki san, a btw, mr. brooks je pusten uslovno a bio je na izdrzavanju kazne zbog nasilja u porodici.
idioti laganini spalili jadni restoran, samo jer je restoran zvao policiju da ukloni uspavanu pjanduru iz drive thru reda. nevjerovatno sta rade, jebote i od nekog koji naginje liberlano prave konzervativca.
A ti ono, ko naginjes liberalno. Jadan ti mediji te natjerali da svrsavas na pojavu Donalda Trumpa.
Lik je pjan spavao u parkiranom autu, tako pjanog su ga uzeli hapsiti nakon pola sata rasprave, sto nisu bili sposobni, lik je od njih bjezao sa ukradenim tejzerom kojeg je ispalio, na sta je drot reagovao tako sto je ovog usmrtio.
Zakljucak - ako se napijes moze te drot upucati, bez obzira sto nisi prijetnja drugima, jer ne zna kako da se odnosi sa pijanicom i ne mari za njegov zivot, a bogami ni zivot ljudi koji su sve to posmatrali. Drot ce te upucati jer ne zna kako da obavlja svoj posao. Njegova svrha je da stiti gradjane - ne da dovodi bespotrebno u situaciju da stiti sam sebe.
Drot je taj ciji je posao da deeskalira situaciju, a ne obratno. Izgleda placamo ih da sami sebe stite.
Upravo ovakvih ima milion primjera, drotovi se nadju u situaciji gdje su u kontaktu sa osobama koje su u kurcu, pod uticajem, iznervirani, u fizickim bolovima, mentalno poremeceni, itd...umjesto da se situacija rijesi sa kaznom, opomenom, brzim hapsenjem, neutralisanjem nesmrtonosnim oruzjem, situacija zavrsi ubistvom. Previse je bilo takvih slucajeva, i previse je takvih slucajeva gdje je zrtva crnac.
Treba pronaci statistiku koliko je nenaoruzanih ljudi ubila policija u Americi i usporediti sa drugim razvijenim zemljama. Ja garantujem da je taj broj visestruko puta veci cak i od omjera ostalih ubistava (koji je znamo vec u korist Amerike).
A ti, nastavi cvrkutati kako su te mediji natjerali da glasas za Trumpa....(u stvari, nisam siguran da si glasac). Al eto ti i sva tvoja raja se mozete radovati jer ovo znaci sigurnu pobjedu Trumpa. Milioni ljudi ce biti prosto natjerani da glasaju za njega.