Da ti se hoće account zaraziti virusom da ne možeš pisati.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Logovan
#19276 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- He1972
#19277 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- He1972
#19278 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne loži se na moronskog trollazubi wrote: ↑16/06/2020 13:13Ne seri.
-
Medobrundo25
#19279 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije gripa, nego onkoloski pacijent, procitaj clanak od danas u kojem se broji zrtva od korone, a lijepo pise da je onkoloski pacijent i da je pri prijemu u bolnicu (vjerovatno zbog primarnog stanja) testiran i bio pozitivan na koronu. Nadam se da znas sta je onkoloski pacijent.
- Tesla Edison
#19280 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To su prastare bolesti. Sve je to istrijebljeno. Zadnjih nekoliko mjeseci nema niti jedne aktivne bolesti, još je samo korona ostala.Medobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 13:30Nije gripa, nego onkoloski pacijent, procitaj clanak od danas u kojem se broji zrtva od korone, a lijepo pise da je onkoloski pacijent i da je pri prijemu u bolnicu (vjerovatno zbog primarnog stanja) testiran i bio pozitivan na koronu. Nadam se da znas sta je onkoloski pacijent.![]()
Medicina eksponencijalno napreduje.
- CikCikCikPogodi
#19281 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma garant mali sivi vanzemaljci iz South Parka, gusteri i insektoidi.
-
sumirprimus
#19282 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da znam.
A znate li vi sta je covid?
Tvrdite da znate bolje od strucnjaka u ovoj oblaati? Koje su vase referecne, osim suplje po forumu?
Izvinjavam se ali biram da vjerujem strucnjacima koji se bave ovim stvarima negoli anonimnim forumasima .
Iskustvo mi kaze da je sigurnije vjerovat njima negoli vama
Jos nijednu stvar niste uboli, nit pogodili, samo pretpostavke, licna ubjedjenja, nahodjenja nista konkretno nit argumentima potkrijepljeno.
Samo mi nije jasno koja je svrha negiranja ociglednog?
Izvolite gospodo opovrgnite gospodju hukic, marjanovica, goletica, lera, seranica, u jednoj stvari u vezi kovida.
Vi znate ko je od ceg umro, sta primate impulse ko torabi?
A znate li vi sta je covid?
Tvrdite da znate bolje od strucnjaka u ovoj oblaati? Koje su vase referecne, osim suplje po forumu?
Izvinjavam se ali biram da vjerujem strucnjacima koji se bave ovim stvarima negoli anonimnim forumasima .
Iskustvo mi kaze da je sigurnije vjerovat njima negoli vama
Jos nijednu stvar niste uboli, nit pogodili, samo pretpostavke, licna ubjedjenja, nahodjenja nista konkretno nit argumentima potkrijepljeno.
Samo mi nije jasno koja je svrha negiranja ociglednog?
Izvolite gospodo opovrgnite gospodju hukic, marjanovica, goletica, lera, seranica, u jednoj stvari u vezi kovida.
Vi znate ko je od ceg umro, sta primate impulse ko torabi?
-
Medobrundo25
#19283 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedno hipoteticko pitanje, nisam nikakav teoreticar zavjere ili bilo sta cisto razmisljam. Evo recimo da se pojavi vakcina za koronu, sta onda? Da li ce se i dalje ljudi testirati na istu, da li ce se i dalje brojati mrtvi ili cemo uzeti zdravo za gotovo da je to to i da je vise nema? Pitam ovo iz razloga sto ce ljudi i dalje umirati, nista u manjem broju, zato sto su simptomi jednaki obicnoj gripi ili prehladi, jednostavno ce se vjerovati "struci" ( btw ako koga interesuje cca 50 naucnika je odgovorno za preko 90% svih naucnih istrazivanja, ako nekoga ovo zanima moze dublje istraziti,). Povuci cu parelelu sa drugim virusnim oboljenjem variola vera, gdje je oboljenje bilo vidiljivo, i nestanak iste je bio primjetan. Ovdje je totalno druga prica. 
-
sumirprimus
#19284 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mojne hipotetike, daj sta konkretno i argumentovano, pun forum i stotine stranica hipotetike, sto je opet u slobodnom prevodsu suplja.Medobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 13:47 Jedno hipoteticko pitanje, nisam nikakav teoreticar zavjere ili bilo sta cisto razmisljam. Evo recimo da se pojavi vakcina za koronu, sta onda? Da li ce se i dalje ljudi testirati na istu, da li ce se i dalje brojati mrtvi ili cemo uzeti zdravo za gotovo da je to to i da je vise nema? Pitam ovo iz razloga sto ce ljudi i dalje umirati, nista u manjem broju, zato sto su simptomi jednaki obicnoj gripi ili prehladi, jednostavno ce se vjerovati "struci" ( btw ako koga interesuje cca 50 naucnika je odgovorno za preko 90% svih naucnih istrazivanja, ako nekoga ovo zanima moze dublje istraziti,). Povuci cu parelelu sa drugim virusnim oboljenjem variola vera, gdje je oboljenje bilo vidiljivo, i nestanak iste je bio primjetan. Ovdje je totalno druga prica.![]()
daj jedno ime i prezime da javno opovrgne ovo sto pisu i govore nasi strucnjaci. iz ove oblasti a iz bih?
dakle konkretno imena i argumenti protiv?imasl i?
cuj hipoteticko. medobrundo
-
sumirprimus
#19285 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dakle ima li jedan od vas nesto konkretno?
samo hipotetika i suplja jel?
- Tesla Edison
#19286 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:51 dakle ima li jedan od vas nesto konkretno?

-
sumirprimus
#19287 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
jos jedna u nizu ubleha bas ce gejts nekog cipovat
ovo je gore od one ravne zemlje i iscekivanja goga i magoga
ovo je gore od one ravne zemlje i iscekivanja goga i magoga
- Tesla Edison
#19288 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovakvima se ne daje prostor u medijima već je on isključivo rezervisan za propagandiste koji najavljuju kataklizmu i da ćemo mrtve kupiti bagerima po cesti.! / Čuvena naučnica dr. Ana Gligić: Zašto raste broj zaraženih i čeka li nas novi val?
16. 06. 2020. u 13:12:00Radiosarajevo.ba
Dr. Ana Gligić, poznata beogradska virologinja koja je 1972. bila na čelu tima koji je uspio izolirati virus velikih boginja, u razgovoru za Radiosarajevo.ba komentirala je rast broja oboljelih i smrtnih slučajeva u Bosni i Hercegovini od posljedica zaraze koronavirusom (COVID-19).
Osamdesetšestogodišnja stručnjakinja koja je sa svojim timom napravila svjetski poduhvat izoliravši virus velikih boginja odgovara na pitanja našeg portala da li bi ponovo trebalo vratiti oštrije mjere, hoće li biti novog vala koronavirusa, da li najavljena vakcina donijeti konačno rješenje...
Razgovarao: Faruk Vele
Radiosarajevo.ba: Nakon popuštanja mjera, Bosna i Hercegovina ponovo bilježi porast broja oboljelih od COVID-19, imamo i veći broj smrtnih slučajeva. Kako komentirate ovu pojavu? Je li riječ o tzv. drugom valu?
DR. GLIGIĆ: Meni je to normalno, znate. To je bila velika epidemija, pandemija... Nas, naravno, najviše interesuje ono što se dešava na Balkanu, ali pandemija je, naravno, prisutna i u Evropi, da ne govorimo o Americi. To je normalno. To su, tzv. repovi, džepovi koji su ostali. A popuštanje mjera je sigurno doprinijelo tome. Ali se moralo popustiti! Jer ne može više ovako. Ne možete me zatvoriti, prestale su mi sve aktivnosti. Ekonomija i sve je stalo, znate.
Osim toga, ne znam šta pokazuju vaše analize, ali ako je uglavnom riječ o starijim osobama, uvijek je pojačana smrtnost poslije zime, u proljeće, i tako negdje do juna mjeseca. Stariji ljudi uglavnom tada umiru. Ja ne znam da li ste to primijetili, ali ako bi se napravila analiza, vidjeli biste da je to tako. E sada, virus sigurno pomogne tim starijim ljudima, da odu prije nego je planirano tako da kažem. No, nema pravila, ovaj virus je jedna teška, teška nepoznanica...
! / Slavna virologinja Ana Gligić: Još ne znamo koliko tačno može trajati inkubacija
Radiosarajevo.ba: Da li je rješenje da se uvedu ponove neke oštrije mjere? Šta uraditi u ovoj situaciji?
DR. GLIGIĆ: Ja ne znam šta bi u ovoj situaciji uradila... Zavisi od toga kakvu analizu naprave epidemiolozi, da vide šta se to dešava, da li imaju uvid da li su to kontakti kontakata ili bustira nešto iz prirode.
Treba dobro izanalizirati da li se bolest prenosi s bolesnika na bolesnika ili ima izvora još negdje. To je sad veliko pitanje. Gledam u Pekingu su zatvorili jednu cijelu oblast oko najveće pijace. Dakle, opet je došlo iz osnovnog izvora. Nije bilo prenošenja s čovjeka na čovjeka, već opet sa pijace, kako je sve i počelo. Treba vidjeti ko su sve prenosioci toga virusa.
Radiosarajevo.ba: A nove mjere?
DR. GLIGIĆ: Ja ne bih uvodila više mjere nego bih vaspitavala stanovništvo, i to neprestano, preko sredstava javnog informisanja, da samo sebe čuva.
Svaki dan davati savjete šta da rade, kako da rade, ali oštre mjere - mislim da više ne bi trebalo da se uvode. Evo iz kog razloga. Narod je već previše pritisnut. Ko pušeni s lanca se osjećaju kad su ove mjere ukinute. To je kod nas u Beogradu promenada. To se masovno izašlo. Nevjerovatno. Nisam nikada vidjela toliko ljudi kao kad su popustile ove mjere. Prosto kao pušteni slanca.
? / Čuvena naučnica tvrdi: Neće biti drugog vala koronavirusa
Dakle, potreban je pritisak preko medija. Da više novinari vrše pritisak,da se građani sami čuvaju. Jer mjere mogu da izazovu kontraefekat. Jer znam kavo je raspoloženje među narodom. Dosta im je svega. Svako treba da se drži onoga što je propisano, a ne da se donose neki dekreti. Narod je osjetljiv na dekrete, na naredbe. Onda se javi neki inat. Neću! Samo vaspitanje i utjecaj medija je veliki.
Radiosarajevo.ba: Govori se o tzv. drugom valu. Da li nas on očekuje u septembru, oktobru, recimo?
DR. GLIGIĆ: To sam rekla u mome prvom nastupu na televiziji. Rekla sam da će se ovo pretvoriti u sezonsku bolest. To nije drugi val. Moramo se naviknuti da živimo s koronom. Moramo naviknuti da živimo s tim. To je tu. Ona će biti istrijebljena na neki način, ali ona će se pojavljivati.
Vi u Bosni imate mišju groznicu. Neprestano kaplje pokoji slučaj. Otkrivaju se samo najteži slučajevi, ostali prolaze neprimijećeno. Nakon par godina epidemija, pa opet tišina. Pojedini pojedinačni slučajevi se javljaju, prepoznaju se ili se ne prepoznaju, pa opet epidemija. Ja sam prošetala kroz cijelu Bosnu tražeći koji sve glodari nose virus. Tako je i ovo. Mora sada da se pređe na istraživanje samoga virusa i njegovih osobina, te vidjeti ko sve učestvuje u prenošenju virusa.
Radiosarajevo.ba: Ovih dana se govori o vakcini protiv COVID-19 koja će biti namijenjena za cijeli svijet. Hoće li ona donijeti to, da tako kažemo, konačno rješenje?
DR. GLIGIĆ: To je isto kao gripa. Vakcinacija bi trebalo da pomogne. Sad sve zavisi kakvu će vakcinu napraviti. Klasičnu vakcinu, živu vakcinu, mrsnu vakcinu. Ne znam za što su se opredijelili. Još nema nigdje informacija o tome. Ako naprave živu vakcinu, taj imunitet koji se dobiva je trajniji. Ako naprave mrtvu vakcinu, onda se morate maltene svake godine vakcinisati. Ona ne štiti kao živa.
To je na Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) da izabere soj, da vidi koji je toj soj prisutan na svim kontinentima, pa da kada se napravi vakcina bude distribuirana na sve strane.
Pravo da vam kažem, ovo je jedna velika ujdurma sa tom vakcinom. Vidim da Rusi prave vakcinu, Amerikanci prave, Kinezi prave vakcinu... Da li su oni u koordinaciji sa WHO, ništa se ne zna. Vakcina, naravno, može da pomogne da nam se to ne ponavlja, ali moramo se naviknuti da živimo s koronom.
Last edited by Tesla Edison on 16/06/2020 13:59, edited 1 time in total.
-
Medobrundo25
#19289 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da bi dalje raspravljali, molim te da mi linkas strucnr i naucne radove i clanke gore nabrojanih "strucnjaka" iz oblasti virusa, virologije ili bilo cega povezanog.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:51 dakle ima li jedan od vas nesto konkretno?
Edit: evo gore argumentovano od strane stvarno strucne osobe virologa nesto sto bi trebao procitati ako ti to nije puno citanja za danas sumirprimus
Last edited by Medobrundo25 on 16/06/2020 13:57, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#19290 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma 5G, Gates, gotovi smo.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:53 jos jedna u nizu ubleha bas ce gejts nekog cipovat![]()
ovo je gore od one ravne zemlje i iscekivanja goga i magoga![]()
-
sumirprimus
#19291 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja nisam duzan nista da dokazujem ja se u potpunosti slazem sa zvanicnom strukom i njihovim izjavama.Medobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 13:55Da bi dalje raspravljali, molim te da mi linkas strucnr i naucne radove i clanke gore nabrojanih "strucnjaka" iz oblasti virusa, virologije ili bilo cega povezanog.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:51 dakle ima li jedan od vas nesto konkretno?
samo hipotetika i suplja jel?Nije svaki ekonomista racunovodja
![]()
a vi supljirate nesto sto ne stoji i sto nije istinito. dakle teret dokazivanja je na vama, ja kazem da veze nemate o ovome i da supljirate.
da ste face javno bi izasli i pobili sve sto strucnjaci iz ove oblasti kao sto su hukicka, marjanovic, ler, goletic,seranic, govore. al njonja.
ostace na anonimnoj supljoj.
dakle sta ti tacno tvrdis da nije istina u vezi covida?
znacimedobrundo hladno trazi reference doktora nauka i clanova akademija nauka kao da bi on medobrundo njima nesto vjerovao jer nisu sta vjerodostojni. ej moj medobrundo ,penda je tito
-
sumirprimus
#19292 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma kako gotovi.TESLA_EDISON wrote: ↑16/06/2020 13:57Ma 5G, Gates, gotovi smo.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:53 jos jedna u nizu ubleha bas ce gejts nekog cipovat![]()
ovo je gore od one ravne zemlje i iscekivanja goga i magoga![]()
virus ko virus uzece odredjen procenat populacije, vjerovatno na kraju 1 do 2 % maks. al nikako nije izmisljen nit bezazlen. nit je gripa. zvanicna struka i nauka tvrdi po dosadasnjim iskustvimai saznanjima. nemam izbora nego im vjerovat.ja znam da nista o ovom ne znam. slusam struku
-
Medobrundo25
#19293 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I Dragan Covic je doktor nauka. To ti je odgovor za reference. Da znas sta pricas znao bi da su takvim ljudima reference sve u zivotu. Dalje nemam sta s tobom raspravljati, pecina i ne izlazi.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:59ja nisam duzan nista da dokazujem ja se u potpunosti slazem sa zvanicnom strukom i njihovim izjavama.Medobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 13:55Da bi dalje raspravljali, molim te da mi linkas strucnr i naucne radove i clanke gore nabrojanih "strucnjaka" iz oblasti virusa, virologije ili bilo cega povezanog.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 13:51 dakle ima li jedan od vas nesto konkretno?
samo hipotetika i suplja jel?Nije svaki ekonomista racunovodja
![]()
a vi supljirate nesto sto ne stoji i sto nije istinito. dakle teret dokazivanja je na vama, ja kazem da veze nemate o ovome i da supljirate.
da ste face javno bi izasli i pobili sve sto strucnjaci iz ove oblasti kao sto su hukicka, marjanovic, ler, goletic,seranic, govore. al njonja.
ostace na anonimnoj supljoj.
dakle sta ti tacno tvrdis da nije istina u vezi covida?
znacimedobrundo hladno trazi reference doktora nauka i clanova akademija nauka kao da bi on medobrundo njima nesto vjerovao jer nisu sta vjerodostojni. ej moj medobrundo ,penda je tito![]()
Vjeruj svemu sto procitas na klixu, nemoj niti istrazivati niti mucnuti glavom, a pogotovo nemoj procitati nikada nista drugo osim klix clanka. A ovi gore pobrojani su strucnjaci samo u tvojoj glavi, strucnjaci su daleko i daleko
-
sumirprimus
#19294 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nema covic veze s virusima nit kovidom, nikakav argument.
ej moj medobrudno jel to najace sto mozes?pa smijesno skoro tragikomicno
ne nego ti si tiaj koji anonimno pljujes po tudjim referencama, bez ikakve i valjane kontraargumentacije, cuj dragan covic.daj sta konkretno al imenom i prezimenom! NEMA takvih "strucnjaka" ni bosna nema
valja se izlozit s ovim budalastinama javnom ismijavanju ...
osim ove uboge svjetine njima je to sve cipovanje i 5g masoni i gog magog
ej moj medobrudno jel to najace sto mozes?pa smijesno skoro tragikomicno
ne nego ti si tiaj koji anonimno pljujes po tudjim referencama, bez ikakve i valjane kontraargumentacije, cuj dragan covic.daj sta konkretno al imenom i prezimenom! NEMA takvih "strucnjaka" ni bosna nema
osim ove uboge svjetine njima je to sve cipovanje i 5g masoni i gog magog
-
sumirprimus
#19295 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dakle, i dalje stoji nema jasnog i valjanog kontraargumenta zvanicnoj struci u vezi kovida. kod nas? ako ima, molicu imena i neko stivo
ko sto rekoh, tu stane sva suplja i moja i vasa
takoe medobrudno de nam svoju struku pa da se uozbiljimo ako nije problem
ko sto rekoh, tu stane sva suplja i moja i vasa
takoe medobrudno de nam svoju struku pa da se uozbiljimo ako nije problem
-
winpin
#19296 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nenosenje maske nije prekrsaj i oko 3.500 onih u KS kojima je naplacena kazna "bacilo" je samo svoj novac. Oni koji nisu na licu mjesta platili pokrenut je sudski postupak. Opcinski Sud u Sarajevu odbacuje te prijave i ne izrice presude u kojima se kazna mora platiti.
I sta sad?

I sta sad?
-
sumirprimus
#19297 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
imal nam dje medebrunde da jos malo patronizira i ismijava zvanicnu struku?
zna medobrundo bolje
zna medobrundo bolje
-
Medobrundo25
#19298 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima isto veze kao i Seranic. Previse je tebi ova paralela kompleksna, u pravu si ti si pobjedio, nema kontra argumenata, ja sam evo vec narucio covjeka da mi zavari vrata i stavi daske na prozore. Toliko od mene.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 14:07 nema covic veze s virusima nit kovidom, nikakav argument.
ej moj medobrudno jel to najace sto mozes?pa smijesno skoro tragikomicno![]()
ne nego ti si tiaj koji anonimno pljujes po tudjim referencama, bez ikakve i valjane kontraargumentacije, cuj dragan covic.daj sta konkretno al imenom i prezimenom! NEMA takvih "strucnjaka" ni bosna nema![]()
osim ove uboge svjetine njima je to sve cipovanje i 5g masoni i gog magog![]()
P.s. baci oko na clanak koji je postavljen sa stvarnim strucnjakom, virologom koji je radio sa variola vera-om mozda ti neke stvari budu jasnije. Znam da ti je to puno citanja, ali rasporedi na par dana i citaj naglas da ti bude jasnije.
-
splinter
#19299 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I kada se pojavi vakcina, barem u početku neće se toliko ništa drastično promijeniti dok ne prođe neko vrijeme. Ispitivanje cijepiva na određenom uzorku u populaciji je jedno, imunizacija šire populacije je nešto potpuno drukčije. Također zavisi i o vrsti cijepiva, da li će se raditi sa atenuiranim cijepivom ili će se ubacivati sekvence drugih virusa ili će biti rekombinantna vakcina, potom kakav će dobiti nivo imunog odgovora i masa drugih pitanja.Medobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 13:47 Jedno hipoteticko pitanje, nisam nikakav teoreticar zavjere ili bilo sta cisto razmisljam. Evo recimo da se pojavi vakcina za koronu, sta onda? Da li ce se i dalje ljudi testirati na istu, da li ce se i dalje brojati mrtvi ili cemo uzeti zdravo za gotovo da je to to i da je vise nema? Pitam ovo iz razloga sto ce ljudi i dalje umirati, nista u manjem broju, zato sto su simptomi jednaki obicnoj gripi ili prehladi, jednostavno ce se vjerovati "struci" ( btw ako koga interesuje cca 50 naucnika je odgovorno za preko 90% svih naucnih istrazivanja, ako nekoga ovo zanima moze dublje istraziti,). Povuci cu parelelu sa drugim virusnim oboljenjem variola vera, gdje je oboljenje bilo vidiljivo, i nestanak iste je bio primjetan. Ovdje je totalno druga prica.![]()
Nije uopće isključeno da se vakcina ne otkrije, odnosno da se pokaže da ne daje zadovoljavajući rezultat, te se na kraju nauka vrati na pravljenje dovoljno efikasnog antivirusnog lijeka.
Kako god, nije loše što je došlo do povećanja broja pozitivnih slučajeva, jer virus na neki način mora "proći" kroz populaciju, tako da se može izvući neka korist od svega, jer je virus trenutno nešto slabiji, a prije svega pod uticajem povoljnih vremenskih prilika npr u odnosu na period mart - april. Izaziva znatno blažu kliničku sliku, a na kraju i imuni sistem je rasterećeniji u ovom periodu prije svega zbog odsustva sezonskih respiratornih infekcija. Vidjet ćemo šta će biti . . .
-
sumirprimus
#19300 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
stipu ba suplje, daj sta KONKRETNO, ponudi koji kontraargument, mozda mi je komplkesna materija al cu se potrudit i procitacu radoMedobrundo25 wrote: ↑16/06/2020 14:14Ima isto veze kao i Seranic. Previse je tebi ova paralela kompleksna, u pravu si ti si pobjedio, nema kontra argumenata, ja sam evo vec narucio covjeka da mi zavari vrata i stavi daske na prozore. Toliko od mene.sumirprimus wrote: ↑16/06/2020 14:07 nema covic veze s virusima nit kovidom, nikakav argument.
ej moj medobrudno jel to najace sto mozes?pa smijesno skoro tragikomicno![]()
ne nego ti si tiaj koji anonimno pljujes po tudjim referencama, bez ikakve i valjane kontraargumentacije, cuj dragan covic.daj sta konkretno al imenom i prezimenom! NEMA takvih "strucnjaka" ni bosna nema![]()
osim ove uboge svjetine njima je to sve cipovanje i 5g masoni i gog magog![]()
P.s. baci oko na clanak koji je postavljen sa stvarnim strucnjakom, virologom koji je radio sa variola vera-om mozda ti neke stvari budu jasnije. Znam da ti je to puno citanja, ali rasporedi na par dana i citaj naglas da ti bude jasnije.
samo ako nije problem daj sta svoje onda, ipak si ti medobrundo dotad. ej medobrundo pljucka po ljudima iz struke
nije niko reko da se vare vrata na vratima, bukvalci da li vi uopste slusate sta ljudi pricaju, il samo kopi pejst enter neter kompleksno ba