Domaći prijem pošiljki, ne zaprimanje pošiljki od drugih država. Nije to isto.
Aliexpress- all about
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- zemomak
#1702 Re: Aliexpress- all about
imam dva disputa otvorena prije mjesec dana (jos nisu stigli paketi), a nece da ih zavrse i rjese u moju korist...
- kabal1337
#1703 Re: Aliexpress- all about
A cuj, a gdje su sad oni sto su pricali da je je odlicno sto je kinez middle man?
Kako kinezi ne muljaju, kako su pare sigurne
Me me me ovce
Kako kinezi ne muljaju, kako su pare sigurne
Me me me ovce
-
SasaBL
#1704 Re: Aliexpress- all about
Ajoj druze pa ti ode predaleko. Vecina onih koji su otvorili dispute ocekuje nazad i novac i naravno robu da im dodje. Pa nisu kinezi sisali veslo. Svako kome je produzen buyer protection a otvorio je dispute cekace novac do isteka buyer protection (nekima je produzen i za 60-70 dana) Ako u tom periodu tracking pokaze da je zaprimio posiljku normalno da mu nece vratiti pare. Ne znam sta je tu cudno. A kome se zuri ima i sad opciju dhl-a i to je to. Nesto robe nece nikad doci ali vecina hoce, a i vidjecemo, pred nama je..
- _Reds_
#1705 Re: Aliexpress- all about
Zasto nece ?
Garantujem da rijese svaki, ako ti je vrijeme za dostave isteklo, a prije toga si produzivao.
Šta su ti napisali? Da sačekaš još malo ?
Znaci preko ALiju imam preko 500 narudzbi za 6-7 godina, i nikada nisa imao problema sa njihovim supportom, osim u jednom slucaju gdje me je lik izlevatio, tj. nisam ja gledao detaljno bas... jedno na slikama bilo drugo u opisu.
- zemomak
#1706 Re: Aliexpress- all about
imam i ja bruku narudzbi preko alija, diamond sam member, narucivao od telefona, satora, laptopa, pc, odjece sto bi rekli od igle do lokomotive...obe su narudzbe od 9 marta....nego bila je neka zbrka na mobitelu mi odlazile poruke da su order completed, a valjda preko pc nisu...i ja kad dobije oreder completed otvorim dispute...uglavnom oba track numbera pokazuju Expired, mozda dodju a mozda i ne..._Reds_ wrote: ↑15/06/2020 22:55Zasto nece ?
Garantujem da rijese svaki, ako ti je vrijeme za dostave isteklo, a prije toga si produzivao.
Znaci preko ALiju imam preko 500 narudzbi za 6-7 godina, i nikada nisa imao problema sa njihovim supportom, osim u jednom slucaju gdje me je lik izlevatio, tj. nisam ja gledao detaljno bas... jedno na slikama bilo drugo u opisu.
- _Reds_
#1707 Re: Aliexpress- all about
Jesi ti otvorio dispute ?zemomak wrote: ↑15/06/2020 23:10imam i ja bruku narudzbi preko alija, diamond sam member, narucivao od telefona, satora, laptopa, pc, odjece sto bi rekli od igle do lokomotive...obe su narudzbe od 9 marta....nego bila je neka zbrka na mobitelu mi odlazile poruke da su order completed, a valjda preko pc nisu...i ja kad dobije oreder completed otvorim dispute...uglavnom oba track numbera pokazuju Expired, mozda dodju a mozda i ne..._Reds_ wrote: ↑15/06/2020 22:55Zasto nece ?
- Revolucionar ★
#1708 Re: Aliexpress- all about
Meni prijavljuje da je robu preuzela NL post. Naruceno je krajem maja, roba u tranzitu 21 dan. Interesantno
- zemomak
#1709 Re: Aliexpress- all about
jesam, i pokazuje mi dispute in progress, kad odem tamo na alixpres judment pise da nije valid i da cekam, ali to produzavaju ja mislim vec treci put_Reds_ wrote: ↑15/06/2020 23:52Jesi ti otvorio dispute ?zemomak wrote: ↑15/06/2020 23:10imam i ja bruku narudzbi preko alija, diamond sam member, narucivao od telefona, satora, laptopa, pc, odjece sto bi rekli od igle do lokomotive...obe su narudzbe od 9 marta....nego bila je neka zbrka na mobitelu mi odlazile poruke da su order completed, a valjda preko pc nisu...i ja kad dobije oreder completed otvorim dispute...uglavnom oba track numbera pokazuju Expired, mozda dodju a mozda i ne..._Reds_ wrote: ↑15/06/2020 22:55
Zasto nece ?
-
Minton123
#1710 Re: Aliexpress- all about
Jel moze meni netko objasniti.Ja ocekujem paket iz Pekinga preko china post.Ovdje ne vidim Kinu uopce na spisku.Da ce doci ili
jer ja primam pakete
preko HPMOSTAR,oni su davno usporavili promet s Kinom.Ali naravno prvo dode u Sarajevo u BHpostu pa onda do HPmostar. Valjda me netko razumije sta zelim reci 
preko HPMOSTAR,oni su davno usporavili promet s Kinom.Ali naravno prvo dode u Sarajevo u BHpostu pa onda do HPmostar. Valjda me netko razumije sta zelim reci
Last edited by Minton123 on 16/06/2020 00:16, edited 2 times in total.
- _Reds_
#1711 Re: Aliexpress- all about
Ne sekiraj, dobices lovu kad istekne vrijeme.
Neces biti zakinut sigurno.
Ja sma neke produzvao sam i dobio sam dispute kad je isteklo to.
Taj vjerovatno nisi ti produzavao, pa je seller trazio da se produzi, ako ne dodje u tom vremenu, bice lova vracena 100%.
Neces biti zakinut sigurno.
Ja sma neke produzvao sam i dobio sam dispute kad je isteklo to.
Taj vjerovatno nisi ti produzavao, pa je seller trazio da se produzi, ako ne dodje u tom vremenu, bice lova vracena 100%.
- kabal1337
#1712 Re: Aliexpress- all about
Buyer protection je glupost, to stiti prodavaca a ne kupca i samo oduzava. Dobro je receno, niko ne treba dozvoliti da mu pare "stoje" kod nekoga 60,90 dana i sl.
- _Reds_
- kabal1337
#1714 Re: Aliexpress- all about
Prodavac kao prodavac uvijek zeli prosiriti svoju mrezu kupaca jrr vise znaci vise prodaje i vise profita.
Zbog takvih misljenja kao tvojih gdje ti opravdavas da novac ljudi bude zadrzan a da se ne zna gdje posiljka je besismleno.
Pa prodavac a i sami ovi koji vrse dostavu trebaju se zapitat kako da istu obave ba sto brzi nacin.
Ako si nezadovoljan i dopustas da budes prepusten logicno da ce njih biti briga za poboljsanje usluge. Zasto amerikancima i ostalima ne rade ovo sto i nama, pa ljudi hladno traze povrat novca.
Zbog takvih misljenja kao tvojih gdje ti opravdavas da novac ljudi bude zadrzan a da se ne zna gdje posiljka je besismleno.
Pa prodavac a i sami ovi koji vrse dostavu trebaju se zapitat kako da istu obave ba sto brzi nacin.
Ako si nezadovoljan i dopustas da budes prepusten logicno da ce njih biti briga za poboljsanje usluge. Zasto amerikancima i ostalima ne rade ovo sto i nama, pa ljudi hladno traze povrat novca.
- nosara
#1715 Re: Aliexpress- all about
Nisu Kinezi krivi sto se Bosancerosima ne radi, nece da otvore aerodrom, drkaju kurac, razvlace...
Ja cekam neke pakete, ali volio bih da nas sve zavrnu za robu i pare. Ala gusta!
Ja cekam neke pakete, ali volio bih da nas sve zavrnu za robu i pare. Ala gusta!
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1716 Re: Aliexpress- all about
Znate kakva je sitaucija, znate da aerodrom nije radio DVA MJESECA i opet očekujete da vam stigne odmah instant u roku mjesec dana kao što je prije stizalo. Kome se žurilo i kome se žuri imaš brate fino DHL i stiže za 10 dana, plati pa se klati.
Što se tiče aliexpress supporta nema se šta reći o njima, produživao sam protection maximalno do 120 dana i na kraju su preko disputea vratili pare, iako sam napisao da još malo čekam do pred kraj isteka disputea i onda da dobijem refund jer će možda doći za koji dan, ali su oni vratili čim je došlo do onog da oni moraju odlučiti, mada je i sam seller ranije napisao da mi da refund ili da ponovo pošalje, vidio je i sam da sam produživao maximalno i odgađao refund u nadi da će stići. Jest da će me banka zaklati za minimalno 5KM na provizijama i kursu dolara, al' nije bilo druge opcije.
Inače meni su najgori oni koji su naručili kada je AERODROM BIO ZATVOREN i očekuju da im je do sada trebalo stići, a to što mnogi čekaju pošiljke iz Februara i Marta to ništa, oni za takve nemaju razumijevanja, ako su takvi mogli produžviati buyer's protection, možete i vi koji ste naručili dok je aerodrom bio zatvoren.
PRODUŽUJTE PROKLETI BUYER'S PROTECTION, može se produžiti do 120 dana od dana narudžbe.
Što se tiče aliexpress supporta nema se šta reći o njima, produživao sam protection maximalno do 120 dana i na kraju su preko disputea vratili pare, iako sam napisao da još malo čekam do pred kraj isteka disputea i onda da dobijem refund jer će možda doći za koji dan, ali su oni vratili čim je došlo do onog da oni moraju odlučiti, mada je i sam seller ranije napisao da mi da refund ili da ponovo pošalje, vidio je i sam da sam produživao maximalno i odgađao refund u nadi da će stići. Jest da će me banka zaklati za minimalno 5KM na provizijama i kursu dolara, al' nije bilo druge opcije.
Inače meni su najgori oni koji su naručili kada je AERODROM BIO ZATVOREN i očekuju da im je do sada trebalo stići, a to što mnogi čekaju pošiljke iz Februara i Marta to ništa, oni za takve nemaju razumijevanja, ako su takvi mogli produžviati buyer's protection, možete i vi koji ste naručili dok je aerodrom bio zatvoren.
PRODUŽUJTE PROKLETI BUYER'S PROTECTION, može se produžiti do 120 dana od dana narudžbe.
- Revolucionar ★
#1717 Re: Aliexpress- all about
Ma ono bi trebalo uvesti registrovanu posiljku kao standard poslovanja prema odredjenim zemljama i to je to. Nit odgovara nama cekati dugo ne znajuci sta je s posiljkom, nit njima bacati grah hoce li stici i gdje ce zapeti
-
Mehemed
#1718 Re: Aliexpress- all about
Odkad ja doplaćujem za tracking, uvijek odaberem slanje sa trackingom, i to od kako su uveli onih 1.80KM(ima par godina), radije dam kinezu više 3-4KM i da pratim dokle mi je pošiljka nego da dam ovim našim lihvarima 1.80KM i da vidim tracking kada preuzmem pošiljku, pa koji će mi vrag tracking kada sam preuzeo pošiljku... Zbog ovog sam prešao sa ebaya na Ali, zato što na 90% artikala možeš odabrati slanje sa trackingom, čak i ako je to artikal od par dolara dok na ebayu slabo ima opcije dokupa trackinga na artiklima od par dolara.
-
SasaBL
#1719 Re: Aliexpress- all about
Upravo stiglo 6 vecih paketa preko sunyou logistike (free shipping) narucenih 01.05. Vidim da su prepakovani u Kazahstanu (ljudi moji sta je ovo
) Bitno je da su stigli. Imao sam na trackingu da su 06.06. dosli na SA aerodrom, tek danas 16.06. su mi ih isporucili
-
Mehemed
#1720 Re: Aliexpress- all about
Zato što nisu tada ni stigli na aerodrom. Free shipping bez registrovanog trackinga ne treba pratiti jer je tracking na njemu samo predpostavka, nije stvarno stanje, dok registrovani tracking prikazuje stvarno stanje, kada pošiljka stigne, skenira se i sigurno se zna da je tu gdje je skenirana.
- spinel_
#1721 Re: Aliexpress- all about
Da, sve je to ok i slazem se. Ali sta cemo ako nam samo ostane Caionao i ovi skupi shippingi. A kako je krenuo stanje se zadugo nece normalizovati, barem za ovu nasu vukojebinu od drzaveMehemed wrote: ↑16/06/2020 11:07 Odkad ja doplaćujem za tracking, uvijek odaberem slanje sa trackingom, i to od kako su uveli onih 1.80KM(ima par godina), radije dam kinezu više 3-4KM i da pratim dokle mi je pošiljka nego da dam ovim našim lihvarima 1.80KM i da vidim tracking kada preuzmem pošiljku, pa koji će mi vrag tracking kada sam preuzeo pošiljku... Zbog ovog sam prešao sa ebaya na Ali, zato što na 90% artikala možeš odabrati slanje sa trackingom, čak i ako je to artikal od par dolara dok na ebayu slabo ima opcije dokupa trackinga na artiklima od par dolara.
-
Mehemed
#1722 Re: Aliexpress- all about
Normalizovati će se kada-tada. Mjesec-dva-tri, ali će se normalizovati, dok ovi naši na ime korone pokradu sve što se da pokrasti i kada nestane para onda će se biti normalizovano.
-
denis007
#1723 Re: Aliexpress- all about
Nema to previse veze s nasim vlastima i sl. vec slabom ekonomijom. Slaba ekononomija znaci male potrebe za obimnijim trasnsportom, posebno vazdusnim, ljudi slabo putuju i to je hronican problem Bosne i bez ove situacije. Dok je bilo to sto mi zovemo normalno, bilo je dnevno 4-5 letova i to pola iz regiona. Sad su zemlje blokirane i ko bi mogao da putuje ne smije se usuditi jer je situacija rovita. Ako i slucajno dodje do neke privemene normalizacije to ce biti krajem ljeta poslije cega vjerovatno krece novi talas epidemije i ponovne blokade. Mozda mi to ne bi tako izveli, ali drugi nece htjeti nas.
Sve u svemu, velike su sanse da cemo promjeniti navike online kupovine, kupovacemo manje, ali skuplje stvari i sl. sto mozda i nije lose. Bar na neki srednji rok. Nemojte misliti da namjerno likujem i zezam. I ja sam neko ko voli da otvara kovertice ali pokusavam biti realan.
Sve u svemu, velike su sanse da cemo promjeniti navike online kupovine, kupovacemo manje, ali skuplje stvari i sl. sto mozda i nije lose. Bar na neki srednji rok. Nemojte misliti da namjerno likujem i zezam. I ja sam neko ko voli da otvara kovertice ali pokusavam biti realan.
- kabal1337
#1724 Re: Aliexpress- all about
Realizovat ce se cim se isporuci prvi dio posiljki preko ali express standard ...
-
avijon
#1725 Re: Aliexpress- all about
Jel se aliexpress standard prati do kraja ako je RBxxxxxxxxxSG Imas li neku u history zavrsenu, da znam trebam li gledat uopste tracking.Mehemed wrote: ↑16/06/2020 15:05 Zato što nisu tada ni stigli na aerodrom. Free shipping bez registrovanog trackinga ne treba pratiti jer je tracking na njemu samo predpostavka, nije stvarno stanje, dok registrovani tracking prikazuje stvarno stanje, kada pošiljka stigne, skenira se i sigurno se zna da je tu gdje je skenirana.
Aliexpress standard sa LPxxxxxxxx mi je ispisivao sve uredno i nije naplaceno 1.8