SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- video
#38076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bit ce ovdje svega
Uhapseni vijecnik iz novog grada saradivao s kartelom tito i dino
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ina-565054
- DEMONIKA
#38077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
đes prost, ko bi te prepozno
pretjeruješ
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Logovan
#38079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Očekujem za koju godinu da moraš imati dozvolu za vožnju ovog čuda.
-
espn
#38080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije problem dozvola, vec sto voze po povrsinama predvidjenim za kretanje pjesaka. Treba kao i u svim normalnim zemljama dozvolit da se bicikli i romobili voze samo po cestama, a ne po povrsinama predvidjenim za pjesake.Logovan wrote: ↑15/06/2020 21:51Očekujem za koju godinu da moraš imati dozvolu za vožnju ovog čuda.![]()
-
zdruzdjo
#38081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I po biciklistickim stazama gdje postoje a treba zabraniti strog kretanje pjesaka po istim jer im je eto lijepo hodati po crvenom asfaltu.
Neku noc od dobrinje prema nedjericima vozim skuterom po biciklistickoj stazi. Ispred mene ide lik trotoarom, pored njega je neka starija zena(vjerovatno mu majka) a ispred njih na 2-3 metra biciklistickom stazom!!!! ide malo djete cca 3-4 godine i gura svoja kolica. prilazim im sa ledja i sa dobrih 40-50 metara (vozim prilicno polako) i mislio sam ih obici jer mogu bezbjedno da nikoga ne cimam, ali sam samo kvrcnuo zvonce(nisam unezvjereno zvonio) da me lik cuje pa da obrati paznju da djete slucajno ne bi se trznulo pa pod tockove dok ih obilazim. Bukvalno se frajer samo okrenuo pogledao me i nastavio kao da ni ne postojim. ma ni trznuo se nije. Znaci ja treba da pazim na njegovo malo djete koje hoda biciklistickom stazom. Znaci da sam imao onu grcku bornu dvokolicu sto vuku konji a ima nozeve na tockovima, hladno bih pokosio sve.
Fakat sam usporio na brzinu hoda i prosao pored i dalje strahujuci da se djete ne trzne. Znaci lobotomija totalna.
E slicnih sretnem svaki dan barem 2-3 koji se uopste ne obaziru kad idem skuterom ili biciklom biciklistickom stazom direktno na njih ili zazvonim iza.
OVCE sve.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene je ko vozača najviše strah biciklista kod skretanja desno na raskrsnici. Zalete se, ne vide se na retrovizoru zbog položaja auta, nepregledno je gledati, jer smeta i naslon za glavu i auto nije sav od stakla, a baška pješaci sa druge strane.
Jednostavno se mora pouzdati u zdrav razum bicikliste da je za njega najbolje ne srkletiti.
Jednostavno se mora pouzdati u zdrav razum bicikliste da je za njega najbolje ne srkletiti.
-
noviclan
#38083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eno ti pjesackog na mostu mmalezijskog prijateljstva ona ono sto pedalaju pored miljacke pa izlete na zebru jbg pjesaku moues procijeniti kretanje ali ovim biciklistima nikada ne znas samo zagazi pa se ti ukopaj
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/57 ... na-nesreca
mir mir mir nitko nije kriv
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/57 ... na-nesreca
-
noviclan
#38084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A to je kad su nasi strucnjaci inace kreteni stavili da prvo gazis biciklisticki pojas umjesto zebru za pjesake jer ti cim skrenes u mrtvom ti uglu a biker leti zakasniChmoljo wrote: ↑15/06/2020 23:06 Mene je ko vozača najviše strah biciklista kod skretanja desno na raskrsnici. Zalete se, ne vide se na retrovizoru zbog položaja auta, nepregledno je gledati, jer smeta i naslon za glavu i auto nije sav od stakla, a baška pješaci sa druge strane.
-
high_volume
#38085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zašto bi ti trebao da brineš o njegovom životu, kad on sam ne razmišlja dovoljno pažljivo o svomChmoljo wrote: ↑15/06/2020 23:06 Mene je ko vozača najviše strah biciklista kod skretanja desno na raskrsnici. Zalete se, ne vide se na retrovizoru zbog položaja auta, nepregledno je gledati, jer smeta i naslon za glavu i auto nije sav od stakla, a baška pješaci sa druge strane.
- drug_profi
#38086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebiga, jer si krivicno odgovoran...
-
high_volume
#38087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, ako ga udariš autom sprijeda. Ako on tebe udari u bok, teško bi bilo prihvatiti odgovornost.
-
zdruzdjo
#38088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I kad sam na biciklu i kad sam na romobilu pazim JA na auta jer su veci, jaci i brzi od mene. Briga me ko je kriv kad zavrsis na maksilofacijalnoj a njemu eventualno pukao zimigavac.
- drug_profi
#38089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kome racun za limara?high_volume wrote: ↑16/06/2020 00:38Da, ako ga udariš autom sprijeda. Ako on tebe udari u bok, teško bi bilo prihvatiti odgovornost.
- i agree
#38090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene nerviraju seljacine sto voze u suprotnom smjeru i jos nece da se sklone,tacno treba na onu stazu postavit policiju i ko vozi suprotnim smjerom kaznu mu napisat jer ugrozava druge vozace.Nisu dzaba napravljene staze na dvije strane samo bosanska seljacina to ne jebe...zdruzdjo wrote: ↑15/06/2020 22:41I po biciklistickim stazama gdje postoje a treba zabraniti strog kretanje pjesaka po istim jer im je eto lijepo hodati po crvenom asfaltu.
Neku noc od dobrinje prema nedjericima vozim skuterom po biciklistickoj stazi. Ispred mene ide lik trotoarom, pored njega je neka starija zena(vjerovatno mu majka) a ispred njih na 2-3 metra biciklistickom stazom!!!! ide malo djete cca 3-4 godine i gura svoja kolica. prilazim im sa ledja i sa dobrih 40-50 metara (vozim prilicno polako) i mislio sam ih obici jer mogu bezbjedno da nikoga ne cimam, ali sam samo kvrcnuo zvonce(nisam unezvjereno zvonio) da me lik cuje pa da obrati paznju da djete slucajno ne bi se trznulo pa pod tockove dok ih obilazim. Bukvalno se frajer samo okrenuo pogledao me i nastavio kao da ni ne postojim. ma ni trznuo se nije. Znaci ja treba da pazim na njegovo malo djete koje hoda biciklistickom stazom. Znaci da sam imao onu grcku bornu dvokolicu sto vuku konji a ima nozeve na tockovima, hladno bih pokosio sve.
Fakat sam usporio na brzinu hoda i prosao pored i dalje strahujuci da se djete ne trzne. Znaci lobotomija totalna.
E slicnih sretnem svaki dan barem 2-3 koji se uopste ne obaziru kad idem skuterom ili biciklom biciklistickom stazom direktno na njih ili zazvonim iza.
OVCE sve.
Dodje mi da naprijed zavarim neka kolica ili slicno pa da namjerno udaram ove majmune retardirane
-
noviclan
#38091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto kazes kad vec vozi suprotim smjerom neka se ukloni na trotoar dok ne prodjes pa opet neka pravi prekrsaj satro nabio naocale i stavio slusalice i ne vidi nista
- vjeshalica
#38092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se sjetim njegove glavurde po predizbornim plakatimavideo wrote: ↑15/06/2020 20:34 Bit ce ovdje svega
Hasan Hodzic zvani Ćasa....jebem ti kolje gdje mi zivimo
- vjeshalica
#38093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Krivicno si odgovoran kad su my teske povrede a ne kad ga zalupis autom sprijeda ima tu jos okolnostihigh_volume wrote: ↑16/06/2020 00:38Da, ako ga udariš autom sprijeda. Ako on tebe udari u bok, teško bi bilo prihvatiti odgovornost.
A kad su lake povrede ili nema onda si prekrsajno odgovran
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- chelo
#38095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam li ja nesto propustio - ti s motornim registrovanim vozilom - skuterom po biciklističkoj na trotoaru medju roditeljima s djecom nešto ljut? Ili je skuter nešto na pedalanje i guranje?zdruzdjo wrote: ↑15/06/2020 22:41 Neku noc od dobrinje prema nedjericima vozim skuterom po biciklistickoj stazi. Ispred mene ide lik trotoarom, pored njega je neka starija zena(vjerovatno mu majka) a ispred njih na 2-3 metra biciklistickom stazom!!!! ide malo djete cca 3-4 godine i gura svoja kolica. prilazim im sa ledja i sa dobrih 40-50 metara (vozim prilicno polako) i mislio sam ih obici jer mogu bezbjedno da nikoga ne cimam, ali sam samo kvrcnuo zvonce(nisam unezvjereno zvonio) da me lik cuje pa da obrati paznju da djete slucajno ne bi se trznulo pa pod tockove dok ih obilazim. Bukvalno se frajer samo okrenuo pogledao me i nastavio kao da ni ne postojim. ma ni trznuo se nije. Znaci ja treba da pazim na njegovo malo djete koje hoda biciklistickom stazom. Znaci da sam imao onu grcku bornu dvokolicu sto vuku konji a ima nozeve na tockovima, hladno bih pokosio sve.
OVCE sve.
-
mali_balon
- drug_profi
#38097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
skuteri su ti sad ovi romobili na struju
-
r_faruk
#38098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ispravite me ako grijesim, mi sa motornim vozilom moramo da se zaustavimo ispred pjesackog/biciklistickog prelaza kada je pjesacima/biciklistima zeleno svjetlo na semaforu. ako te udari biciklista, udario te jer si mu oduzeo pravo prvenstva. opet kazem, ako nisam u pravu volio bih da me ispravite.
na mostu na cengic vili ima ocrtan prelaz za bicikliste i pjesacki prelaz. kada se prilazi tom prelazu trebalo bi usporiti i zaustaviti se da ljudi prodju, jebi ga, tako je u cijeloj zapadnoj europi, pa cak i kod susjeda.
gdje god sam putovao, svedska, holandija, svicarska..., svi su mi stajali na prelazima, bilo pjesackim bilo biciklistickim. uvijek sam se pitao kako nasim vozacima izleti pjesak na pjesacki prelaz...
ja sam shvatio da forumas sa skuterom vozi po biciklistickoj stazi. u amsterdamu je to dozvoljeno, ali uz ogranicenje brzine cini mi se na 20km/h
na mostu na cengic vili ima ocrtan prelaz za bicikliste i pjesacki prelaz. kada se prilazi tom prelazu trebalo bi usporiti i zaustaviti se da ljudi prodju, jebi ga, tako je u cijeloj zapadnoj europi, pa cak i kod susjeda.
gdje god sam putovao, svedska, holandija, svicarska..., svi su mi stajali na prelazima, bilo pjesackim bilo biciklistickim. uvijek sam se pitao kako nasim vozacima izleti pjesak na pjesacki prelaz...
ja sam shvatio da forumas sa skuterom vozi po biciklistickoj stazi. u amsterdamu je to dozvoljeno, ali uz ogranicenje brzine cini mi se na 20km/h
-
high_volume
#38099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bi li mi našla taj krivični dio u zakonu.... ako se biciklist spuca u moj auto s boka, sjebe život, pa na mene pada odgovornost i krivnja?vjeshalica wrote: ↑16/06/2020 08:13Krivicno si odgovoran kad su my teske povrede a ne kad ga zalupis autom sprijeda ima tu jos okolnostihigh_volume wrote: ↑16/06/2020 00:38Da, ako ga udariš autom sprijeda. Ako on tebe udari u bok, teško bi bilo prihvatiti odgovornost.
A kad su lake povrede ili nema onda si prekrsajno odgovran
- i agree
#38100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozač koji pri skretanju vozila preseca biciklističku stazu ili traku, dužan je da propusti vozila koja se kreću stazom, odnosno trakom.Sto znaci moras stat kao i pjesacima onda ti se nece zabit u bok.

Last edited by i agree on 16/06/2020 09:47, edited 1 time in total.