Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
MUNAFIK
#19151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da provjerim jel se još krijete i trebal brašna?
- JohnnyS
#19152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Problem je što naši ljudi u svemu idu u krajnosti. Ili nije ništa ili pobiti će nas, jadna nam majka. A uz to se struka izblamirala da ne znam tko više može imati povjerenja u medicinu. Realnost je kako je bilo puno failova od strane struke, da se pričalo o eksponencionalnom rastu i da će ako se svi ne zatvorimo u kuće mrtve kupiti bagerima. Eksponencionalni rast se potvrdio kao pogreška, osim ako eksponencija nije 1,1 ili tako nešto. Da virus slobodno kola zadnjih mjesec dana, po tom eksponencionalnom rastu bi sad bilo tisuće oboljelih, a njih nema. Greška drugih je kako je ovo samo gripa. Nije. Ima nešto veću smrtnost, ali je k tome problem što nitko na svijetu nema imunost na ovo, a velika većina ima neki vid imunosti na gripu. Plus cjepivo. Da pustimo na dva izolirana otoka i gripu i CoVID, vjerojatno bi gripa pobila više ljudi, ali većina nas ima neku imunost na gripu pa smo donekle zaštićeni.
Doktori širom svijeta su počeli histerizirati i to je ono što struci zamjeram. Umjesto da su faktor stabilnosti, oni su dio problema, kad laici vide da doktori histeriziraju i paničare onda će ljudi još više. Tu je još senzacionalizam medija koji zarad klikova ne susprežu se od opasnog senzacionalizma.
Moje je mišljenje da treba s ljudima biti iskren i reći: "zatvorili smo sve jer nismo znali s čime imamo posla, sad znamo. Nije bezazlena bolest, ali nije kraj svijeta, ima puno gorih. Dio će vas se neminovno zarazit, ali nije smrtna presuda, dapače, 10-200 puta (ovisno o vašoj dobi) su veće šanse da ćete preživjeti nego umrijeti. Čuvajte zdravlje, kako fizički tako i psihičko"
Doktori širom svijeta su počeli histerizirati i to je ono što struci zamjeram. Umjesto da su faktor stabilnosti, oni su dio problema, kad laici vide da doktori histeriziraju i paničare onda će ljudi još više. Tu je još senzacionalizam medija koji zarad klikova ne susprežu se od opasnog senzacionalizma.
Moje je mišljenje da treba s ljudima biti iskren i reći: "zatvorili smo sve jer nismo znali s čime imamo posla, sad znamo. Nije bezazlena bolest, ali nije kraj svijeta, ima puno gorih. Dio će vas se neminovno zarazit, ali nije smrtna presuda, dapače, 10-200 puta (ovisno o vašoj dobi) su veće šanse da ćete preživjeti nego umrijeti. Čuvajte zdravlje, kako fizički tako i psihičko"
- GAU8
#19153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj treba da bude sticky postJohnnyS wrote: ↑15/06/2020 16:43 Problem je što naši ljudi u svemu idu u krajnosti. Ili nije ništa ili pobiti će nas, jadna nam majka. A uz to se struka izblamirala da ne znam tko više može imati povjerenja u medicinu. Realnost je kako je bilo puno failova od strane struke, da se pričalo o eksponencionalnom rastu i da će ako se svi ne zatvorimo u kuće mrtve kupiti bagerima. Eksponencionalni rast se potvrdio kao pogreška, osim ako eksponencija nije 1,1 ili tako nešto. Da virus slobodno kola zadnjih mjesec dana, po tom eksponencionalnom rastu bi sad bilo tisuće oboljelih, a njih nema. Greška drugih je kako je ovo samo gripa. Nije. Ima nešto veću smrtnost, ali je k tome problem što nitko na svijetu nema imunost na ovo, a velika većina ima neki vid imunosti na gripu. Plus cjepivo. Da pustimo na dva izolirana otoka i gripu i CoVID, vjerojatno bi gripa pobila više ljudi, ali većina nas ima neku imunost na gripu pa smo donekle zaštićeni.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vecina ovih sto kmece i panice su jal uhljebi, radio ne radio ima platu, jal djuturumi. Cast izuzecima, ti su pravi panicariDEMONIKA wrote: ↑11/06/2020 22:07 jadna nam majka, svi radnici iz binga, penija, piljara i sa šaltera padaju polumrtvi
ali od rada i izrabljivanja po 12 sati dnevno
za 700km
ni jedna osoba mrtva, osim mrtva umorna
zaštičeni ničim, na kasi imaju dodir s novcem, ljudi im kišu u facu, kašlju, pipaju sve što je pipljivo
i evo ih, žive i zdrave
heroji, a o njima niti jedan članak, niti u jednoj državi
ne spominju se valjda, jer kvare sliku o koroni i smrtnosti
Nego, osim tih zarazenih, imal dje simptoma il je varijanta ima covid, nema simptome
Strah je cudo, a ljudi slabi i plasljivi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sjedio ko zadnji levat, eto sta si radio
Sjedi i dalje, Korona vreba, a ima i zube, kazu......nemoj izlaziti narednih deset godina i siguran si. Vani nabacis skafander i gas masku i to je to

-
winpin
#19156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Panicar kad izadje iz svoje utvrde

-
BadBoy
#19157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da ali je tek sad nadošao na ovo razmišljanje.GAU8 wrote: ↑15/06/2020 16:46Ovaj treba da bude sticky postJohnnyS wrote: ↑15/06/2020 16:43 Problem je što naši ljudi u svemu idu u krajnosti. Ili nije ništa ili pobiti će nas, jadna nam majka. A uz to se struka izblamirala da ne znam tko više može imati povjerenja u medicinu. Realnost je kako je bilo puno failova od strane struke, da se pričalo o eksponencionalnom rastu i da će ako se svi ne zatvorimo u kuće mrtve kupiti bagerima. Eksponencionalni rast se potvrdio kao pogreška, osim ako eksponencija nije 1,1 ili tako nešto. Da virus slobodno kola zadnjih mjesec dana, po tom eksponencionalnom rastu bi sad bilo tisuće oboljelih, a njih nema. Greška drugih je kako je ovo samo gripa. Nije. Ima nešto veću smrtnost, ali je k tome problem što nitko na svijetu nema imunost na ovo, a velika većina ima neki vid imunosti na gripu. Plus cjepivo. Da pustimo na dva izolirana otoka i gripu i CoVID, vjerojatno bi gripa pobila više ljudi, ali većina nas ima neku imunost na gripu pa smo donekle zaštićeni.
Moje je mišljenje da treba s ljudima biti iskren i reći: "zatvorili smo sve jer nismo znali s čime imamo posla, sad znamo. Nije bezazlena bolest, ali nije kraj svijeta, ima puno gorih. Dio će vas se neminovno zarazit, ali nije smrtna presuda, dapače, 10-200 puta (ovisno o vašoj dobi) su veće šanse da ćete preživjeti nego umrijeti. Čuvajte zdravlje, kako fizički tako i psihičko"![]()
Struka je od početka govorila da ne znamo s čim imamo posla a onda su joj to armchair experti spočitavala kao; kako neće znati.
Dobar primjer je H1N1. Tu su stručnjaci znali da je riječ o novom soju gripe, znači su kako se ponaša i niko tada nije zagovarao lockdown. Ovaj virus je drugačiji stoga je i response bio drugačiji.
Tvrditi da su svi stručnjaci CDC-a, ECDC-a, WHO-a i drugih naučno-naprednih zemalja levati, plaćenici, paničari, histeričari i da ne znaju šta rade je bezveze.
- JohnnyS
#19158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
BadBoy wrote: ↑15/06/2020 17:16Da ali je tek sad nadošao na ovo razmišljanje.GAU8 wrote: ↑15/06/2020 16:46Ovaj treba da bude sticky postJohnnyS wrote: ↑15/06/2020 16:43 Problem je što naši ljudi u svemu idu u krajnosti. Ili nije ništa ili pobiti će nas, jadna nam majka. A uz to se struka izblamirala da ne znam tko više može imati povjerenja u medicinu. Realnost je kako je bilo puno failova od strane struke, da se pričalo o eksponencionalnom rastu i da će ako se svi ne zatvorimo u kuće mrtve kupiti bagerima. Eksponencionalni rast se potvrdio kao pogreška, osim ako eksponencija nije 1,1 ili tako nešto. Da virus slobodno kola zadnjih mjesec dana, po tom eksponencionalnom rastu bi sad bilo tisuće oboljelih, a njih nema. Greška drugih je kako je ovo samo gripa. Nije. Ima nešto veću smrtnost, ali je k tome problem što nitko na svijetu nema imunost na ovo, a velika većina ima neki vid imunosti na gripu. Plus cjepivo. Da pustimo na dva izolirana otoka i gripu i CoVID, vjerojatno bi gripa pobila više ljudi, ali većina nas ima neku imunost na gripu pa smo donekle zaštićeni.
Moje je mišljenje da treba s ljudima biti iskren i reći: "zatvorili smo sve jer nismo znali s čime imamo posla, sad znamo. Nije bezazlena bolest, ali nije kraj svijeta, ima puno gorih. Dio će vas se neminovno zarazit, ali nije smrtna presuda, dapače, 10-200 puta (ovisno o vašoj dobi) su veće šanse da ćete preživjeti nego umrijeti. Čuvajte zdravlje, kako fizički tako i psihičko"![]()
Struka je od početka govorila da ne znamo s čim imamo posla a onda su joj to armchair experti spočitavala kao; kako neće znati.
Dobar primjer je H1N1. Tu su stručnjaci znali da je riječ o novom soju gripe, znači su kako se ponaša i niko tada nije zagovarao lockdown. Ovaj virus je drugačiji stoga je i response bio drugačiji.
Tvrditi da su svi stručnjaci CDC-a, ECDC-a, WHO-a i drugih naučno-naprednih zemalja levati, plaćenici, paničari, histeričari i da ne znaju šta rade je bezveze.
Dozvolit ćeš, ali u neposrednoj blizini imamo primjer Alemke Markotić koja je priznala da su cijelu državu zatvorili zbog panike kad su vidjeli scene iz sjeverne Italije. Ako su profesori, nisu roboti i oni imaju emocije ko svi drugi pa i paniku. Nije sramota, ali nije ni pohvalno.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalimpiupiu wrote: ↑12/06/2020 13:08I ja sam za to da što prije prodjemo imunizaciju. Ali moja tetka, sa dva faktora rizika, nije. U prosjeku, moja je odgovornost da nju ne zarazim. I to je to, prilično jednostavno.Miss Moonlight wrote: ↑12/06/2020 12:13 Pa ne možemo bježati od korone. Dok se ne pronađe vakcina, svi ćemo je dobiti, prije ili poslije.
Ja lično sam za opciju prije![]()
Vidis, za sve ima rjesenje
Prica o zarazenim bez simptoma je nivo Monti Pajtona, realno.
-
90minut
#19160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I javili su se doktori koji kazu da prakticno nema šanse da to prenesete drugima, a prije nego su se javili bila je prica da ti koji imaju nivo Monti Pajtona najviše šire zarazu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalimpiupiu wrote: ↑12/06/2020 13:08I ja sam za to da što prije prodjemo imunizaciju. Ali moja tetka, sa dva faktora rizika, nije. U prosjeku, moja je odgovornost da nju ne zarazim. I to je to, prilično jednostavno.Miss Moonlight wrote: ↑12/06/2020 12:13 Pa ne možemo bježati od korone. Dok se ne pronađe vakcina, svi ćemo je dobiti, prije ili poslije.
![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#19161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prica nema simptome, al zato prenosi je slicna onoj o malo trudna i malo radioaktivno. Ko pada na to, jebiga, sta da mu radim.90minut wrote: ↑15/06/2020 17:30I javili su se doktori koji kazu da prakticno nema šanse da to prenesete drugima, a prije nego su se javili bila je prica da ti koji imaju nivo Monti Pajtona najviše šire zarazu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalim![]()
-
laik1981
#19162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/svje ... /200615097
U Njemackoj bolesnici nisu dolazili i ne dolaze jer ih je strah korone.. Ovdje ne mozes doci do bolnice zato sto je zdravstvene radnike strah korone..
Koliko su ubile restrikcije u zdravstvenim sistemima, te panika i histerija nikad necemo saznati..
U Njemackoj bolesnici nisu dolazili i ne dolaze jer ih je strah korone.. Ovdje ne mozes doci do bolnice zato sto je zdravstvene radnike strah korone..
Koliko su ubile restrikcije u zdravstvenim sistemima, te panika i histerija nikad necemo saznati..
- cvrčak_na_hedonizmu
#19163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ti se bas navlazis na ovu pricu i ne popustasdaddy-kool wrote: ↑12/06/2020 21:53 Insajderske informacije su da je kod nas situacija haotična i da je očekivati epidemiološko pogoršanje.
Al zato znas sta valja, a sta ne valjadaddy-kool wrote: ↑11/06/2020 14:34
Oxfordska vakcina je dobra i vjerovatno će proći sve provjere do kraja septembra.
Biće još nekoliko drugih vakcina do kraja godine.
Uzmi duplu dozu i sve oko sebe obavezno nagovori, vidis da nema fule

- bunk
#19164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pazi misli se na klinicke "jake" simptome.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:34Prica nema simptome, al zato prenosi je slicna onoj o malo trudna i malo radioaktivno. Ko pada na to, jebiga, sta da mu radim.90minut wrote: ↑15/06/2020 17:30I javili su se doktori koji kazu da prakticno nema šanse da to prenesete drugima, a prije nego su se javili bila je prica da ti koji imaju nivo Monti Pajtona najviše šire zarazu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28
Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalim![]()
Skakljanje u grlu,malo sline ili glavobolja se od izuma andola ne tretiraju...znaci osjecas da te "ufatilo" ali nema potrebe ni za paracetamolom ..nazalost zarazan si kao i onaj ko mora posjetiti ljekara jer nazalaost ima slabiiji ili mu je trenutno opao imunitet..
- Lincoln-Burrows
#19165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nema više mjera a neki još o mjerama pričaju, ajte vani oslobodite forum,
kakva je svrha pričati protiv ove bolesti? Nema mjera.
kakva je svrha pričati protiv ove bolesti? Nema mjera.
-
laik1981
#19166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Probaj izvaditi nalaz krvi, a da ne govorim o nekim ozbiljnijim pretragama, pa ces vidjeti ima li jos mjera ili nema..
- piupiu
#19167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Idi igraj se s ostalom djecom.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalimpiupiu wrote: ↑12/06/2020 13:08I ja sam za to da što prije prodjemo imunizaciju. Ali moja tetka, sa dva faktora rizika, nije. U prosjeku, moja je odgovornost da nju ne zarazim. I to je to, prilično jednostavno.Miss Moonlight wrote: ↑12/06/2020 12:13 Pa ne možemo bježati od korone. Dok se ne pronađe vakcina, svi ćemo je dobiti, prije ili poslije.
![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#19168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, kod nas se to ne odvaja, svi redom idu pod zarazeni Koronom. Nema razdvajanja.bunk wrote: ↑15/06/2020 17:44Pazi misli se na klinicke "jake" simptome.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:34Prica nema simptome, al zato prenosi je slicna onoj o malo trudna i malo radioaktivno. Ko pada na to, jebiga, sta da mu radim.
Skakljanje u grlu,malo sline ili glavobolja se od izuma andola ne tretiraju...znaci osjecas da te "ufatilo" ali nema potrebe ni za paracetamolom ..nazalost zarazan si kao i onaj ko mora posjetiti ljekara jer nazalaost ima slabiiji ili mu je trenutno opao imunitet..
Broj zarazenih je porastao iz jednog veoma prostog razloga, mnogo vise ljudi se testira. Vecina nema nikakve simptome ili su sega simptomi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro, tetkapiupiu wrote: ↑15/06/2020 17:49Idi igraj se s ostalom djecom.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalim![]()
Prica o zarazenim bez simptoma je nivo Monti Pajtona, realno.![]()
Panika je zdrava
- piupiu
#19170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa đe si ti, Cvrle?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:51Dobro, tetkapiupiu wrote: ↑15/06/2020 17:49Idi igraj se s ostalom djecom.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:28
Sjedi kuci i ne mrdaj do vakcine, onda zvekni duplu dozu i sve pet, svima dobro, tebi, tetki a bogme i ostalim![]()
Prica o zarazenim bez simptoma je nivo Monti Pajtona, realno.![]()
![]()
Panika je zdrava![]()
K'o da si u zemlju propao.
Nema panike, danas samo kiša.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imperial College London, to su oni isti sto su prognozirali milione mrtvih i gle cuda sada kazu da bi toliko zaista umrlo da nije bilo karantinapiupiu wrote: ↑13/06/2020 01:45biglebovski wrote: ↑13/06/2020 00:44 A zašto ljudi sa, kako kažu, komorbiditetima, koji predstavljaju 99.99% umrlih i možda 5% ukupne populacije se ne zaštite, izoluju, nego se ogromnoj većini ljudi nameću neki strahovi, mjere, i novi način života?Naučnici izračunali koliko ljudskih života su spasile restriktivne mjere
U naučnoj studiji, koju je ocijenila stručna javnost, autori pišu da su ograničenja putovanja, zatvaranje poduzeća i škola, zabrane izlaska i druge „nefarmaceutske intervencije”, poput maski ili pravila o držanju razmaka, spriječile oko 530 miliona zaraza (u 6 zemalja).
https://klix.ba/naucnici-izracunali-k ... vne-mjere/
Ps. Glavni naucnik, a bogme i krivac za karantin, Imperial College Londona, Neil Ferguson, uhvacen sa svalerkom, bez maske, u vrijeme najvece spice.
A levati sjede zakljucani kuci
- Lincoln-Burrows
#19172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bolnice su rizična mjesta to se pokazalo, a može se otići tamo i reći doktorima da pretjeruju,
kaže im se vidio sam na youtube ima sve dokumentirano sve se zna a vi tu neke mjere.
-
biglebovski
#19173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
JohnnyS wrote: ↑15/06/2020 17:20BadBoy wrote: ↑15/06/2020 17:16Da ali je tek sad nadošao na ovo razmišljanje.
Dozvolit ćeš, ali u neposrednoj blizini imamo primjer Alemke Markotić koja je priznala da su cijelu državu zatvorili zbog panike kad su vidjeli scene iz sjeverne Italije. Ako su profesori, nisu roboti i oni imaju emocije ko svi drugi pa i paniku. Nije sramota, ali nije ni pohvalno.
Struka je otpočetka podijeljena s tim da su pro-korona i čovječanstvo-je-u-ogromnoj-opasnosti naučnici dobili podršku medija dok su ti isti mediji lagano sahranjivali i cenzurisali ostale naučnike i doktore koji su napominjali da neće biti nikakve apokalipse. Korona virusi su poznati od 50-ih godina prošlog vijeka a sa tzv. svinjskom gripom je probano isto sranje (milijarde potrošene na vakcine i milijarde potrošene na uništavanje istih vakcina) samo smo imali sreće da 2009-10 nije svako imao pristup internetu. I te 2009 su isti ljudi bili uključeni u kreiranje javnog mijenja, onaj debil iz Engleske te debil iz Njemačke. Sve isto, 2009 nije upalilo (jeste za prodavaće vakcina), 2020 upalilo thanks to internet.
Optužbe za sukob interesa
"Siječnja 2010. Wolfgang Wodarg, njemački zamjenik koji se školovao kao liječnik, a sada predsjedava Odborom za zdravstvo pri Vijeću Europe, tvrdio je da su velike tvrtke organizirale "kampanju panike" kako bi izvršili pritisak na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da proglasiti "lažnom pandemiju" za prodaju cjepiva. Wodarg je rekao da je kampanja Svjetske zdravstvene organizacije za "lažnu pandemiju" gripa "jedan od najvećih skandala s medicinom stoljeća". Rekao je da je kampanja "lažne pandemije" započela u svibnju 2009. u Mexico Cityju, kada je stotinjak "normalnih" prijavljenih slučajeva gripe proglašeno početkom prijetnje nove pandemije, iako je rekao da ima malo znanstvenih dokaza za to , Ipak, tvrdio je da je WHO, "u suradnji s nekim velikim farmaceutskim kompanijama i njihovim znanstvenicima, ponovno definirao pandemije", uklanjajući izjavu da je "ogromna količina ljudi zarazila ili umrla" iz postojeće definicije i zamijenivši je jednostavno rekavši da mora postojati virus, koji se širi izvan granica i na koji ljudi nemaju imunitet. [111]
WHO je odgovorio rekavši da svoju obvezu pružanja neovisnih savjeta uzimaju ozbiljno i štite se od uplitanja vanjskih interesa. Najavljujući pregled djelovanja WHO-a, glasnogovornica Fadela Chaib izjavila je: "Kritika je dio ciklusa epidemije. Očekujemo i zaista pozdravljamo kritike i priliku za raspravu o tome." [112] [113] U ožujku 2010. godine Vijeće Europe pokrenulo je istragu o "utjecaju farmaceutskih tvrtki na globalnu kampanju protiv svinjske gripe", a u pripremi je preliminarno izvješće. [114]
12. travnja 2010., Keiji Fukuda, vrhunski stručnjak za gripu WHO-a, izjavio je da sustav koji vodi ka proglašenju pandemije doveo do zbrke oko H1N1 koji kruži svijetom i izrazio je zabrinutost da nije uspjelo komunicirati u vezi s neizvjesnostima oko novog virusa, za kojeg se pokazalo da nije tako smrtonosan koliko se bojao. Generalna direktorica WHO-a Margaret Chan imenovala je 29 stručnjaka za gripu izvan organizacije kako bi obavili pregled WHO-ovih postupaka s pandemijom gripe H1N1. Rekla im je: "Želimo iskren, kritičan, transparentan, vjerodostojan i neovisan pregled našeg učinka." [115]
U lipnju 2010. godine Fiona Godlee, glavna urednica BMJ-a, objavila je uvodnik u kojem je kritizirala WHO, rekavši da je istragom otkriveno da su neki stručnjaci koji savjetuju WHO o pandemiji imali financijske veze s lijekovima koji proizvode antivirusne lijekove i cjepiva. [116]
Wikipedia
Last edited by biglebovski on 15/06/2020 17:59, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naletio da se malo nasmijem apokalipsa forumasima, kazu da minuta smijeha bas popravlja imunitet, djes to fuliti
Ps. Ne mislim na tebe, ima i gorih od tetkine
- i agree
#19175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja u kucu ulazio nisamcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/06/2020 17:14Sjedio ko zadnji levat, eto sta si radio![]()
Sjedi i dalje, Korona vreba, a ima i zube, kazu......nemoj izlaziti narednih deset godina i siguran si. Vani nabacis skafander i gas masku i to je to![]()