Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Akibh

#45801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

high_volume wrote: 14/06/2020 18:55
al-em wrote: 14/06/2020 18:53 A da stave jasnu kao kandidata za nacelnika opcine novo sarajevo?
Dao bih joj glas
:roll: svasta
tutku

#45802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Patton44 wrote: 13/06/2020 17:54
high_volume wrote: 13/06/2020 00:48 Kad se učlani u stranku, onda to bude stidljivo, ne govori čak ni ženi. Kad izlazi, onda to objavljuje širom svijeta, teatralno, patetično, mučenički... jedva živ ostao. A zapravo kukavički, mi u mahali kažemo pičkasto, s pokušajem da sam sebe ubijedi u ispravnost odluke u bijeg, i opravda prelazak u druge... U stvari, takvi i treba da odu, što prije.
Ovo za Ibrahima O.
PS Sto mi istjeraste komsiju Jazica.
Zato sto imaju neku novu furku tjeranja u pravilu kvalitetnih ljudi iz NS. Princip je isti kao i svugdje, daj samo poltrone da klimaju glavama i smiju se rukovodstvu stranke. Bice interesantne liste, inflacija neostvarenog polupanog kvazi-FGR polusvijeta.
zippoo87

#45803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tutku wrote: 15/06/2020 11:20
high_volume wrote: 13/06/2020 00:48 Kad se učlani u stranku, onda to bude stidljivo, ne govori čak ni ženi. Kad izlazi, onda to objavljuje širom svijeta, teatralno, patetično, mučenički... jedva živ ostao. A zapravo kukavički, mi u mahali kažemo pičkasto, s pokušajem da sam sebe ubijedi u ispravnost odluke u bijeg, i opravda prelazak u druge... U stvari, takvi i treba da odu, što prije.
Ovo za Ibrahima O.
Zato sto imaju neku novu furku tjeranja u pravilu kvalitetnih ljudi iz NS. Princip je isti kao i svugdje, daj samo poltrone da klimaju glavama i smiju se rukovodstvu stranke. Bice interesantne liste, inflacija neostvarenog polupanog kvazi-FGR polusvijeta.
mogu potvrditi ovo za tjeranje kvalitetnog kadra...ali jedino sto to nije nikakva novina...to je tako unazad nekih 4 godine,manje-vise
kluz franjo

#45804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

zippoo87 wrote: 15/06/2020 17:29 mogu potvrditi ovo za tjeranje kvalitetnog kadra...ali jedino sto to nije nikakva novina...to je tako unazad nekih 4 godine,manje-vise
Kolega zippoo,
šta znači ovaj pojam "tjeranje kvalitetnog kadra"?
Ne znam interna dešavanja u NS, ali evo na bazi informacija dostupnih javnosti, ja u zadnje 4 godine mogu nabrojati "samo" 7 osoba, koje su imale neku vidljiviju stranačku funkciju (organi stranke ili nosioci lista), a da danas nisu aktivni u NS.

Naravno, svaki od tih sedam posjeduje politički kvalitet. Neko manji, a neko veći. U individualnom smislu se za svakog od njih može reći da je gubitak (opet-neko manji, a neko veći), ali se ne bih složio sa eventualnim zaključkom da je njihovim odlaskom NS ostala manje kvalitetna.

Svaki od tih sedam je otišao iz stranke, sa nekim obrazloženjem nekog nezadovoljstva, ali bez navođenja konkretnih razloga. Neki su (iako tada još uvijek članovi NS) aktivno podržavali druge stranke i druge kandidate na izborima. Neke "nije držalo mjesto", a opet neki su naprasno i iz njima poznatih razloga odlučili da pređu "pod drugi ideološki kišobran".

To je neka moja percepcija odlazaka iz NS - ponavljam, samo kao eksterni pogled.
Ti, ako se ne varam, imaš (ili si imao) i internu perspektivu, pa mi je tvoje viđenje svakako interesantno.
high_volume

#45805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

zippoo87 wrote: 15/06/2020 17:29
Ovo za Ibrahima O.
mogu potvrditi ovo za tjeranje kvalitetnog kadra...ali jedino sto to nije nikakva novina...to je tako unazad nekih 4 godine,manje-vise
Ne može mene niko otjerati iz stranke, ako ja neću da odem! I ukoliko nisam prekršio interna pravila ponašanja. Posebno, ako je ideja i ideologija stranke identična mojoj političkoj percepciji, ako su nam ciljevi slični ili jednaki. Borit ću se, za svoju pozciju u stranci, za mjesto na listi kandidata na izborima, za ostale političke pozicije u društvu, jer sam član političke organizacije kojoj je obaveza izlazak u javni prostor i vlast. Borit ću se protiv loših ljudi u stranci, jer sam ja čist, jer sam ja ispravan, oni nisu... Neću kukavički "saviti glavu i podviti rep" i otići, pravdajući svoju nesposobnost i izostanak borbe za svoje mjesto u društvu i stranci tlačanjem drugih, patetično izvještavajući javnost da "oni ne valjaju"...

Ne postoji "tjeranje" kvalitetnog kadra, kvalitetan kadar će znati naći način da se izbori za svoje mjesto u stranci i društvu. Odlaze slabići
zippoo87

#45806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kluz franjo wrote: 15/06/2020 18:21
zippoo87 wrote: 15/06/2020 17:29 mogu potvrditi ovo za tjeranje kvalitetnog kadra...ali jedino sto to nije nikakva novina...to je tako unazad nekih 4 godine,manje-vise
Kolega zippoo,
šta znači ovaj pojam "tjeranje kvalitetnog kadra"?
Ne znam interna dešavanja u NS, ali evo na bazi informacija dostupnih javnosti, ja u zadnje 4 godine mogu nabrojati "samo" 7 osoba, koje su imale neku vidljiviju stranačku funkciju (organi stranke ili nosioci lista), a da danas nisu aktivni u NS.

Naravno, svaki od tih sedam posjeduje politički kvalitet. Neko manji, a neko veći. U individualnom smislu se za svakog od njih može reći da je gubitak (opet-neko manji, a neko veći), ali se ne bih složio sa eventualnim zaključkom da je njihovim odlaskom NS ostala manje kvalitetna.

Svaki od tih sedam je otišao iz stranke, sa nekim obrazloženjem nekog nezadovoljstva, ali bez navođenja konkretnih razloga. Neki su (iako tada još uvijek članovi NS) aktivno podržavali druge stranke i druge kandidate na izborima. Neke "nije držalo mjesto", a opet neki su naprasno i iz njima poznatih razloga odlučili da pređu "pod drugi ideološki kišobran".

To je neka moja percepcija odlazaka iz NS - ponavljam, samo kao eksterni pogled.
Ti, ako se ne varam, imaš (ili si imao) i internu perspektivu, pa mi je tvoje viđenje svakako interesantno.
ovo sto sam napisao ide od lokala pa do samog vrha stranke (nije drugacije ni u drugim strankama)
ali NS zeli da bude drugacija od drugih ,je li tako...a iza kulisa rade dosta istih stvari kao i ovi koje pokusavaju smijeniti
evo i u NSu postoje klanovi i postoje prijateljske veze,koje otjeruju kvalitetnijeg covjeka u odnosu na "prijatelja" a mnogi nece da prave skandale oko toga i da se fajtaju sto tajno sto javno i onda je prirodno da tako izgurani i napuste stranke
na lokalu se desava da manje kvalitetan kadar rastjeruje kvalitetnije,jer u njima vide direktnu prijetnju po sebe i svoje ciljeve a gazi se i po dugogodisnjim prijateljstvima i stranackim drugovima sa kojima su se osnivali odbori i sa ljudima koji su bili tu od samih pocetaka
high_volume wrote: 15/06/2020 18:45
zippoo87 wrote: 15/06/2020 17:29

Ne može mene niko otjerati iz stranke, ako ja neću da odem! I ukoliko nisam prekršio interna pravila ponašanja. Posebno, ako je ideja i ideologija stranke identična mojoj političkoj percepciji, ako su nam ciljevi slični ili jednaki. Borit ću se, za svoju pozciju u stranci, za mjesto na listi kandidata na izborima, za ostale političke pozicije u društvu, jer sam član političke organizacije kojoj je obaveza izlazak u javni prostor i vlast. Borit ću se protiv loših ljudi u stranci, jer sam ja čist, jer sam ja ispravan, oni nisu... Neću kukavički "saviti glavu i podviti rep" i otići, pravdajući svoju nesposobnost i izostanak borbe za svoje mjesto u društvu i stranci tlačanjem drugih, patetično izvještavajući javnost da "oni ne valjaju"...

Ne postoji "tjeranje" kvalitetnog kadra, kvalitetan kadar će znati naći način da se izbori za svoje mjesto u stranci i društvu. Odlaze slabići
nece tebe niko ni otjerati direktno...nece ti reci ,hej ti vise ne smijes biti tu,bjezi iz stranke...nego ce te malo po malo izgurivati i marginalizirati dok sam ne odes
onda te neke grupice ,tzv. klanovi,igraju neke svoje igrice,obicno potpuno nepotrebno i van razuma i onda oni kao kreiraju neku kadrovsku politiku,odlucuju sta ce i kako ce...a to sve rade iza ledja svima i mutnim radnjama...vrlo rijetko se desava da ce se o tome pricati na organima stranke a i ako dodje do toga,u oci ce lagati i tebi i svima da nije tako

nemojte me pogresno shvatiti,i ovakva NS je bolja od ovih ostalih ali ima i tu struja koje bi unistile i NS i cijelu stranku za 5 minuta,zbog svojih licnih interesa...neki od tih su bili i vise nisu clanovi a neke tek treba da otkrijemo
drug_profi

#45807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Jak kadar mora znati da izadje na kraj sa time, jer kako ce voditi politicke borbe sa protivnicima gdje nema fer pleja? Krokodili su u bari, a ne zabe.
tutku

#45808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Slazem se s ovim da ljudi koji su napustili NS nisu trebali dopustiti isto, te su se trebali interno boriti i organizovati. Medjutim, poenta je da ocito i tamo nisu pozeljni slobodoumni sto je velika tragedija obzirom na potencijal koji takva stranka ima.

U odnosu na neku 2016, danas je u NS puno vise polusvijeta, neznalica, ljudi koji se preko NS zele dokopat budzetske sise. Tako je to ocito sa svim strankama, kad krene omasovljavanje pocinje i prljanje.

Pogledajte inicijative i aktivnosti NS u Federalnom parlamentu danas sa 5-6 zastupnika, nista nisu bolji i neaktivniji su od vremena kad su imali 1 zastupnika tamo. To je porazavajuce.
high_volume

#45809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 16/06/2020 09:25
Pogledajte inicijative i aktivnosti NS u Federalnom parlamentu danas sa 5-6 zastupnika, nista nisu bolji i neaktivniji su od vremena kad su imali 1 zastupnika tamo. To je porazavajuce.
Očito je da pratiš rad Federalnog parlamenta i da poznaješ materiju. Daj nam malo poređenja rada jednog NS parlamentarca vs 6 NS parlamentaraca
tutku

#45810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

high_volume wrote: 16/06/2020 09:52
Očito je da pratiš rad Federalnog parlamenta i da poznaješ materiju. Daj nam malo poređenja rada jednog NS parlamentarca vs 6 NS parlamentaraca
Ja ne vidim da NS trenutno u PD PFBiH ima inicijative i aktivnosti kao onomad - https://parlamentfbih.gov.ba/dom_naroda ... ceduri.htm
kluz franjo

#45811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 16/06/2020 10:06
high_volume wrote: 16/06/2020 09:52
Ja ne vidim da NS trenutno u PD PFBiH ima inicijative i aktivnosti kao onomad - https://parlamentfbih.gov.ba/dom_naroda ... ceduri.htm
Ne shvatam, kakvu vezu imaju ovaj link i tvoja konstatacija...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#45812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Kako se ono brine za NS :-)
tutku

#45813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 16/06/2020 10:22 Ne shvatam, kakvu vezu imaju ovaj link i tvoja konstatacija...
Upravu si, nisam pojasnio, no ovdje su neke od inicijativa koje je uputio tada jedini zastupnik u PD Nase stranke.
tutku

#45814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

izvrsni direktor wrote: 16/06/2020 10:30 Kako se ono brine za NS :-)
Najgori su ovi sto kritikuju jel de, daleko ce se dogurati s takvim razmisljanjem :lol:
kluz franjo

#45815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 16/06/2020 12:16
kluz franjo wrote: 16/06/2020 10:22 Ne shvatam, kakvu vezu imaju ovaj link i tvoja konstatacija...
Upravu si, nisam pojasnio, no ovdje su neke od inicijativa koje je uputio tada jedini zastupnik u PD Nase stranke.
I dalje mi nije jasno, kako na bazi ovog linka dolaziš do zaključka o "neaktivnosti" zastupnika/zastupnica NS u sadašnjem sazivu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.
Tvoj link daje uvid u
Pregled zakona i drugih akata u proceduri u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (mandatni period 2014 - 2018)
tutku

#45816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 16/06/2020 12:31
tutku wrote: 16/06/2020 12:16
I dalje mi nije jasno, kako na bazi ovog linka dolaziš do zaključka o "neaktivnosti" zastupnika/zastupnica NS u sadašnjem sazivu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.
Tvoj link daje uvid u
Pregled zakona i drugih akata u proceduri u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (mandatni period 2014 - 2018)
Na osnovu toga sto mi nije poznata nijedna inicijativs ove vrste koju su uputili. A priori to ne znaci da ih nema, no obracanja ljudi koji sjede u tom domu, a to kolilo stignem pratim, svode se na suplju. Mozda ti je sad jasnije.
kluz franjo

#45817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hvala, sada je jasnije.
Subjektivni ukusi i utisci su po svojoj prirodi i nazivu - subjektivni.
A o njima ne vrijedi objektivno i argumentovano raspravljati.
tutku

#45818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 16/06/2020 13:41 Hvala, sada je jasnije.
A mozda da nam predstavis te objektivne pokazatelje?
high_volume

#45819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 16/06/2020 14:30
kluz franjo wrote: 16/06/2020 13:41 Hvala, sada je jasnije.
A mozda da nam predstavis te objektivne pokazatelje?
Ubijeđen sam da bismo svi radije čitali nastavak tvoje tvrdnje da današnjih 5-6 zastupnika NS nisu ništa bolji i da su neaktivniji od vremena kad su imali jednog zastupnika tamo (Dennis Gratz, ako je ko zaboravio :D )
tutku wrote: 16/06/2020 09:25 Pogledajte inicijative i aktivnosti NS u Federalnom parlamentu danas sa 5-6 zastupnika, nista nisu bolji i neaktivniji su od vremena kad su imali 1 zastupnika tamo. To je porazavajuce.
kluz franjo

#45820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kolega tutku,
ti si otvorio ovo pitanje "poređenja", ne ja.
Ti si ovo postavio u ravan ličnih impresija bez objektivnih argumenata, ne ja.
Očigledno tebe ne interesuju objektivni uporedni pokazatelji, već potvrda tvojih, na bazi subjektivnih impresija donosenih zaključaka.
Za takve stvari, osim mene, ima dovoljno drugih kandidata među forumašima.
Kao što rekoh... Ukusi su subjektivna stvar i o njima ne vrijedi objektivno raspravljati.
high_volume

#45821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

kluz franjo wrote: 16/06/2020 14:52 Kolega tutku,
Očigledno tebe ne interesuju objektivni uporedni pokazatelji, već potvrda tvojih, na bazi subjektivnih impresija donosenih zaključaka.
Kao što rekoh... Ukusi su subjektivna stvar i o njima ne vrijedi objektivno raspravljati.
Nemoj tako...ogadit ćeš mu i Našu Stranku, i politiku i pola života. Zamrzit će je :D
tutku

#45822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Možemo i o činjenicama. Prema podacima CCI izvještaja o monitoringu rada institucija, tadašnji zastupnik NS u Parlamentu FBiH bio je najaktivniji zastupnik, koji je u tom mandatu predložio 15 zakona, te 59 amandmana.

Danas NS ima 6 zastupnika u istom domu Parlamenta FBih i dosada su predložili ukupno 0 zakona prema izvještajima sa sjednica tog doma. U prilog mojoj tvrdnji da za takvo što nema opravdanja već da se jednostavno radi u padu kvaliteta zastupnika koji se vode logikom više nas je pa manje možemo raditi govori činjenica da je jedan drugi zastupnik, Irfan Čengić u istom tom periodu kao novi zastupnik u domu predložio sam 2 zakona i 2 izmjene zakona (Zakon o sportskim klubovima u Federaciji BiH, Zakon o otpisu poreznih dugovanja fizičkih lica – rezidenata FBiH koja su ostvarila prihode iz inostranstva, te izmjene Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom i Zakona o drumskom prijevozu u Federaciji BiH). Dakle može se kad se hoće, ali se neće.

Vratimo se na aktuelnih 6 zastupnika NS u Parlamentu FBiH. Naravno, niko ne tvrdi da navedeni zastupnici nisu baš ništa radili, pa su tako inicijativama na pola stranice opravdavali svoje masne plate. Ukupno sam pronašao njihovih 11 inicijativa (osiguranje stabilne opskrbe lijekovima u FBIH; da se hitno oformi stručni tim koji će utvrditi stepen oštećenja Gavrakapetanove kule u Počitelju; hitno imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire; usvajanje mjera za povećanje proizvodnje u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji; da se u Nacrtu budžeta za 2020 godinu planira uvođenje skrining programa na nivou FBiH za rak maternice, prostate, debelog crijeva i dojke; inicijativa za izmjenu i dopunu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom FBiH; za intenziviranje inspekcijskog nadzora cijena roba u trgovinama kako bi se spriječilo nezakonito isticanje cijena u novčanim apoenima koji nisu u opticaju u našoj državi; inicijativa za dopunu Zakona o igrama na sreću; inicijativa o transparentnijem izvještavanju o utrošku sredstava za energetsku efikasnost; inicijativa za aktivno učešće na Tematskoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona koja će biti posvećena migrantskoj krizi; inicijativa za ažuriranje jedinstvenog registra malignih oboljenja FBiH; inicijativa za regulaciju zakonskih i podzakonskih propisa koji regulišu gospodarenje našim šumskim bogatstvim).

Pored ovoga imali su i prijedlog izmjena jednog člana KZFBIH a koji je u vezi sa nasiljem u porodici, te amandmane na Zakon o podršci porodicama s djecom u FBiH, kao i amandmane na prijedlog zakona o doprinosima, računovodstvu i porezu na dohodak.

Šta nam govore ovi podaci? Pa govore nam da zastupnici (trenutni) u NS mare za svojim političkim ugledom pa svoj nerad prikrivaju manjim brojem inicijativa, od koje su neke apsolutno marginalnog značaja. Da im je stalo do istinskog angažmana i pokušaja da se stvarni napredak postigne, vjerovatno bi predlagali izmjene ili usvajanje mnogih zakona koji su nam potrebni. Ovako možemo pretpostaviti da objavljivanjem i shareovanjem po društvenim mrežama bitne informacije kako su inicirali popravljanje krova na kuli u Počitelju nastoje opravdati dato povjerenje. Ja bih rekao - Potemkinovo selo. Nadam se da su ti sada stvari objektivno prikazane i jasne, drugog lijeka poltronizmu ne znam.
tutku

#45823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

high_volume wrote: 16/06/2020 15:18
Nemoj tako...ogadit ćeš mu i Našu Stranku, i politiku i pola života. Zamrzit će je :D
nece mi ogaditi, cak je upravu da trebamo argumentirano pricati. razlika izmedju mog pristupa i tvog vjerovatno je u tome sto ti za bolje ne znas pa si zadovoljan i ovakvom NS, dok ja zalim sto ne koriste puni potencijal koji imaju, vec odstranjuju i onog zdravog tkiva sto imaju. Tu stranku necu zamrziti, i dalje cu glasati za NS, no mogu ih smatrati odgovornim i potkapacitiranim za politicku borbu u BiH. Nekad sam to rekao, jedan Dino stvori stranku preko noci i danas ima 7 zastupnika u SKS, naspram NS-ova 3. Razlika je sto je NiP politicki eksperiment star 1 godinu, a NS stranka koja u tom istom KS ima svoj politicki bastion vec 10 godina. No ti budi zadovoljan - zato smo tu gdje smo :thumbup:
kluz franjo

#45824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 17/06/2020 10:33 Možemo i o činjenicama...
To uvijek možemo.
Predlaganje novih nacrta zakona, kao i prijedloga za izmjene i dopune postojećih je samo jedan (veoma važan) dio ukupnog parlamentarnog rada.
Parlamentarni rad takođe podrazumjeva i nadzor izvršne vlasti, što kroz rad u komisijama, što kroz institut poslaničkih pitanja.
Na koncu, parlamentarni rad je i aktivno učešće na sjednicama kroz diskusije, inicijative i glasanje.
Uzeti samo jedan segment kao osnov analize, ne može dati potpunu sliku.
Parlamentarac može u čitavom mandatu doći samo na jednu sjednicu parlamenta i predložiti tri nacrta zakona. Kako ocjenjujemo njegov rad u odnosu na nekog drugog koji aktivno učestvuje u svim sjednicama parlamenta kroz diskusije, inicijative i amandmane na prijedloge zakona?

Ti si i sam naveo dio parlamentarnih aktivnosti zastupnika NS u PD PFBiH.
Bilo je tu još i amandmanskog dijelovanja po pitanju budžeta, zakona o notarima, poslaničkih pitanja itd...
Bilo je i parlamentarnog rada kroz nadležne parlamentarne odbore i komisije, pa na osnovu toga i sazivanja tematskih sjednica parlamenta - slučaj Pazarić.
Ti te aktivnosti nazivaš marginalnim. Za nekoga drugog su neke od ovih aktivnosti vjerovatno vrlo bitne.

Monitoring izvještaj CCI-a daje najkompletniju sliku parlamentarne aktivnosti. S pravom su Gratz u PD i Žuljević u DN konstatovani kao najaktivniji zastupnici/delegati u prošlom mandatnom periodu. To opet ne znači da je npr. Stevanović iz SDP-a u zadnjih godinu dana "svoj nerad prikrivao manjim brojem marginalnih inicijativa i učešćem u radu nekih komisija".

Za kraj, uvijek se može i mora više očekivati od izabranih predstavnika. Parlamentarni rad zastupnika Naše stranke na svim nivoima vlasti je u odnosu na sve ostale političke opcije na veoma visokom nivou. A izvještaj CCI na kraju mandata će tek dati osnovu za individualno poređenje sa prethodnim periodom.
high_volume

#45825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 17/06/2020 10:36
high_volume wrote: 16/06/2020 15:18
nece mi ogaditi, cak je upravu da trebamo argumentirano pricati. razlika izmedju mog pristupa i tvog vjerovatno je u tome sto ti za bolje ne znas pa si zadovoljan i ovakvom NS, dok ja zalim sto ne koriste puni potencijal koji imaju, vec odstranjuju i onog zdravog tkiva sto imaju. Tu stranku necu zamrziti, i dalje cu glasati za NS, no mogu ih smatrati odgovornim i potkapacitiranim za politicku borbu u BiH. Nekad sam to rekao, jedan Dino stvori stranku preko noci i danas ima 7 zastupnika u SKS, naspram NS-ova 3. Razlika je sto je NiP politicki eksperiment star 1 godinu, a NS stranka koja u tom istom KS ima svoj politicki bastion vec 10 godina. No ti budi zadovoljan - zato smo tu gdje smo :thumbup:
Da se razumijemo, nikad ti nisi glasao za NS niti ćeš... Ali, i da jesi, jebe mi se, niti je to tema. Poenta je u mojoj rečenici iznad...patologija :-)
Locked