Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Casual's
#26676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam cuo istu pricu iz Busovace, ali mi je nevjerovatno izgledalo. Covjek dobio mozdani, i kao da bolnica dobije donacije da napisu da je od korone.
- skafiskafsnjak
#26677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dabogda im falile donacije...majku im jebem bolesnu
-
laik1981
#26678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cuo sam i ja te, rekla kazala, price.. Navodno bosnjaci odbijaju te ponude jer ako se potpisu ne moze se klanjati dzenaza.. Kao nema gasuljenja i mejt se ukopava u nekom metalnom, hermeticki zatvorenom kovcegu.. Kao srbi cesce pristaju jer oni nemaju tih nekih detalja prilikom ukopa mrtvih..
Nema nista, koliko toliko, provjereno pa je u te price tesko povjerovati.. Nisam nigdje ni procitao da drzava dobija neku finansijsku pomoc na osnovu broja mrtvih.. Jedino su oni iznosi racuna u USA sumnjivi.. Tamo gdje se milijarde vrte oko ove bolesti je sve moguce..
Nema nista, koliko toliko, provjereno pa je u te price tesko povjerovati.. Nisam nigdje ni procitao da drzava dobija neku finansijsku pomoc na osnovu broja mrtvih.. Jedino su oni iznosi racuna u USA sumnjivi.. Tamo gdje se milijarde vrte oko ove bolesti je sve moguce..
- Ironmen
#26679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi zivite u BIH sjetite se prije par mjeseci kada se otrkilo da su krali kurbansko meso namjenjeno za nezbrinutu djecu, tako da mene nista vise iznenaditi ne moze.
- Casual's
#26680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerovatno imaju neki fondovi vezani za virus. Jedno od pitanja je zbog čega se rade samo testovi u KCUS kada iste te mogu raditi i u Ze i u Tešnju.
-
nervoza
#26681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao sto bi Komsic rekao, ma dajte molim vas. Tako je poslije poplava lezalo stotine leseva u Doboju, u magazinu od jednog od supermarketa. Vjerujem da ima jos onih koji u to vjeruju.
Sirenjem dezinformacija, sirenjem glupih prica od poznanikovog poznanika, uticete na sve ljude kojima je tesko svojim mozgom sagledati situaciju.
Stvar je vrlo jednostavna, s jedne strane imamo doktore koji su se sakrili u bolnice, s druge one koji su na bolovanju. Mnogi od vas kazu ljudi se ne mogu lijeciti zbog toga. U pravu ste, ali svi oni kojima se tesko pridrzavati najosnovnijih preporuka, nosenja maski u zatvorenom i drzanja distance, saucesnici ste.
- Tesla Edison
#26682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E moj narode kad će vam glava prestati služiti samo za češjanje?
Ovo trubim od samog početka i sebi sam postao dosadan al jok. Narod vjeruje onima koji ga kradu preko 30 godina. Vjeruju Sebiji, Drljeviću, onoj čudakinji iz Tuzle umjesto da otvore oči, uključe mozak i počnu vjerovati svojim očima i razumom.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#26683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se jezim, ali postoji mogucnost da neko tamo razmislja da je drzava odredila pare za sahranu ovakvih slucajeva, pa da se porodica ne trosi dazbe, da ga zavedu kao koronu. Nazalost, mnogi ne mogu ni sahranu platiti bez da se zaduze.
Svakako da nije opravdanje i da treba prijaviti, ali ne mislim da je neka korona zavjera.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#26684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Narod se proda za 20KM lanč paket, a da ne prihvati ovo. Narod je to naučio i nije do političara ili sistema, do naroda je!
- Tesla Edison
#26685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#26686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cifre su tacne, samo sto je razlog bas taj koji si naveo, ali u narodu prenos informacija ide malo drugacije.un1ted wrote: ↑14/06/2020 22:43Ja se jezim, ali postoji mogucnost da neko tamo razmislja da je drzava odredila pare za sahranu ovakvih slucajeva, pa da se porodica ne trosi dazbe, da ga zavedu kao koronu. Nazalost, mnogi ne mogu ni sahranu platiti bez da se zaduze.
Svakako da nije opravdanje i da treba prijaviti, ali ne mislim da je neka korona zavjera.
- GAU8
#26687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i ljudi koji vjeruju da je Zemlja ravna ploča. Što neko ne bi vjerovao i u ove gluposti oko laganja uzroka smrti.
- Edin H.
#26688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Familije 433,904 osobe diljem svijeta isfolirale da su umrli od korone da bi drzava platila troskove sahrane clana obitelji.
Pa u kom pravcu ide svijet?
Pa u kom pravcu ide svijet?
- Dozer
#26689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Slobodno svi mogu pogledati i moje postove. Davno, mislim cak na pocetku marta i dok je u Italiji sve tek pocinjalo, rekao sam da sve prestaje s krajem maja. I hop... jbg...sve poce prestajati s krajem majainvincible1921 wrote: ↑14/06/2020 12:23 Pa eto Pici, Elkom i slicni panicari guslali mjesecima o apokalipsi itd...na kraju kao sto i sam ti rece kad pogledas brojeve dodjes do humoristickog stanja..ni 10mil zarazeno a kao zarazis se od pogledaMrtvi ce padati po ulicama ha hu, na kraju umrlo ljudi u tolikom broju da nisu ni statisticka greska...
Na kraju svega kad pogledas brojeve i malo promislis, da ti ovaj jbni N1 prije avih a onda i ostali mediji nisu ispirali mozak svako dan, daj boze da bi i primjetio da virua postoji...
Uostalom sa ne budem general poslije bitke, slobodno ko god hoce nek mi nadje postove iz marta aprila gdje sam mimo svih ostalih nelogicnosti naveo jedno predvidjanje...da ce naon 2 mj ukinut mjere bez obizra na sve i tako pokazati glupost mjera ,bar drasticnih. Evo sad imamo vise zatazenih nego u martu al nikom ne pada napmet da uvede mjere. Onda destog marta i 1. Maja otprilike ista jw situacija bila...a 10og uveo mjere prvog ukinuo
Kao vrhunac svega u srbiji nece biti dovoljna groblja pa smo dosli do toga da samo mjesec i po od tih izjava najnormalnije 20k ljudi bude na utakmici
Sto se tice ovih gore informacija da se o DZ i bolnicama ljudima nude pare da potpisu da su im najmiliji umrli od korone, to sam i ja cuo, ali mi je malo besmislena ta "postavka"... Mislim... bolnica svakako pise od cega je neko umro, i niko od rodbine tu nista ne potpisuje, niti je ikada potpisivao. Sta bonica napise, to je i zvanicni uzrok smrti. Pa koliko ljudi su pobili i na taj nacin prikrivali svoju neposobnost, pogresne dijagnoze i pogresna lijecenja, i sad odjednom, kao, oni nekoga pitaju za nekakav potpis da bi mogli reci da je neko umro od ovoga ili onoga, pa i korone.
Oni ako hoce da tako napisu, tak oce napisati, i nikoga za to nece ni pitati. Niti moraju. Ne postoji zakon po kojem moraju pitati familiju za bilo sta po tom pitanju.
Last edited by Dozer on 14/06/2020 23:51, edited 1 time in total.
- Dozer
#26691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Profet 
Ni jedno od toga. Samo znam kako svijet funkcionise. Previse sam ga obisao, a nije ni da sam u cvijetu mladosti
Od pocetka govorim da je sve ovo igranka, a sta je u pozadini to cemo, po obicaju, saznati naknadno. Pri tome, nikad necemo saznati sve, tj. dobiti kompletnu sliku i istinu.
Nazalost, statistike pokazuju da sam bio u pravu. I to ne nekakve moje, nego njihove, zvanicne statistike. O kolicini gluposti i kontradiktornih saopstenja iz WHO necu ni da pricam.... Toliko su se zapetljali u vlastite nebuloze da vise ni sami ne znaju sta su rekli jutros, sta popodne, a sta hoce da kazu navecer. Strasno...
I, kako vec X puta ponovih - mnogi eksperti, priznati u svojim bransama, od starta govore da ovo nije ono sto nam se servira. I redom niko od njih nije dobio nikakav globalni medijski prostor. Nije li ovo malo simptomaticno....?
Cak i neki talijanski doktori tvrde da je bar 30% pacijenata umrlo radi invazivnog tretmana respiratorima, na koje su kaceni u panici, a za kojima zapravo bas i nije bio toliko potrebe. Naravno, ni oni ne dobijaju globalni medijski prostor. Tacnije, niko ko govori bilo sta kontra zvanicnog pumpanja niti je dobio, niti ce dobiti medijski prostor. To se sve podvodi pod famozne "teorije zavjere". Nema veze sto su isti ti ljudi prije ovoga vazili za istaknute i priznate strucnjake. Sad su svi odjednom sarlatani, izlapili, senilni, budale, i sl., i svakom se trazi dlaka u jajetu kojom bi se mogli diskreditovati, pri cemu niko ne slusa sta oni zapravo govore.
Ni jedno od toga. Samo znam kako svijet funkcionise. Previse sam ga obisao, a nije ni da sam u cvijetu mladosti
Od pocetka govorim da je sve ovo igranka, a sta je u pozadini to cemo, po obicaju, saznati naknadno. Pri tome, nikad necemo saznati sve, tj. dobiti kompletnu sliku i istinu.
Nazalost, statistike pokazuju da sam bio u pravu. I to ne nekakve moje, nego njihove, zvanicne statistike. O kolicini gluposti i kontradiktornih saopstenja iz WHO necu ni da pricam.... Toliko su se zapetljali u vlastite nebuloze da vise ni sami ne znaju sta su rekli jutros, sta popodne, a sta hoce da kazu navecer. Strasno...
I, kako vec X puta ponovih - mnogi eksperti, priznati u svojim bransama, od starta govore da ovo nije ono sto nam se servira. I redom niko od njih nije dobio nikakav globalni medijski prostor. Nije li ovo malo simptomaticno....?
Cak i neki talijanski doktori tvrde da je bar 30% pacijenata umrlo radi invazivnog tretmana respiratorima, na koje su kaceni u panici, a za kojima zapravo bas i nije bio toliko potrebe. Naravno, ni oni ne dobijaju globalni medijski prostor. Tacnije, niko ko govori bilo sta kontra zvanicnog pumpanja niti je dobio, niti ce dobiti medijski prostor. To se sve podvodi pod famozne "teorije zavjere". Nema veze sto su isti ti ljudi prije ovoga vazili za istaknute i priznate strucnjake. Sad su svi odjednom sarlatani, izlapili, senilni, budale, i sl., i svakom se trazi dlaka u jajetu kojom bi se mogli diskreditovati, pri cemu niko ne slusa sta oni zapravo govore.
- CPT
#26692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad petljas bas petljas... Kao da ljudi na znaju koristiti search funkcijuDozer wrote: ↑14/06/2020 23:52 Profet
Da i dalje siris tu pricu pored onog sto se desava u Brazilu nakon sto su nasjeli na teorije zavere je ...
https://www.dw.com/en/coronavirus-brazi ... a-53502907
Btw, da se sjetimo tvoje price o Brazilu?
- duh_sa_sjekirom
#26693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve je ovo belosvetska zavera, sve će ovo nestati čim malo sunce ugrije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/peki ... /200615002
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/peki ... /200615002
- CPT
#26694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

ono kad "pocne prestajati ..."
- CPT
#26695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jos jedan "profet"
mr. "Just a little flu"

mr. "Just a little flu"

-
kakavdanakneiskustvu
- Tesla Edison
- Bullet Tooth Tony
#26698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma nema nidje nikog ... dodjes samo na zakazano vrijeme ... svakako je drive through
-
laik1981
- Tesla Edison
#26700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čita se forum
Jutros na RSG radiju se javlja ona epidemiologinja (španski scenario) iz Tuzle, žali se kako ljudi nemaju povjerenja u nju i apeluje da se stave maske