Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
red evil

#19026 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

A kako znate da su gluposti? Žena je mikrobiolog, radila je izolovanju ovog virusa pa valjda zna o ćemmu govori. Ja ne znam da li je ovo istina što kaže jer nisam te struke ali ću poslušati njenu preporuku a ne nekih ljudi sa foruma, klix komentara i slično koji nemaju ni 2 sata medicinske škole.
Casual's

#19027 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Već hrvati na naslovnice stavljaju kako im je virus uvezen iz BiH. Ovo je izgleda UZP u saradnji sa medijima iz BiH.
piupiu

#19028 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

The Masks Masquerade

By Nassim Nicholas Taleb

...

Let us say (to simplify) that masks reduce both transmission and reception to p. What effect on the R0(that is, the rate of spreading of the infection)?

Simply the naive approach (used by the CDC/WHO bureaucrats and other imbeciles) is to say if masks reduce the transmission probability to ¼, one would think it would then drop from, say R0= 5, to R0=1 ¼. Yuuge, but there is better.

For one should count both sides. Under our simplification, with p=1/4 we get R0'= p² R0 . The drop in R becomes 93.75%! You divide R by 16! Even with masks working at 50% we get a 75% drop in R0.

...

“There is no evidence that masks work”, I kept hearing repeated to me by the usual idiots calling themselves “evidence based” scientists. The point is that there is no evidence that locking the door tonight will prevent me from being burglarized. But everything that may block transmission could help. Unlike school, real life is not about certainties. When in doubt, use what protection you can. Some invoked the flawed rationalization that masks induce false confidence: in fact there is a strong argument that masks makes one more alert to the risks and more conservative in behavior.

Ima još...
Last edited by piupiu on 14/06/2020 15:11, edited 1 time in total.
tap3ah75

#19029 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

1Dante1 wrote: 14/06/2020 12:45
Rothmans wrote: 14/06/2020 12:41
1Dante1 wrote: 14/06/2020 12:36 Kolike su sanse da opet puknu mjere?
Kao i da na qr*u nokat naraste. Mozda nesto sitno oko maski.Gledam zenicku carsiju jucer krcata i kontam ko ce opet zatvorit sav onaj narod i na koji nacin.
Dobro je, nacuo sam da neki predlazu mjere al nema sanse da ista sad prodje kod naroda, pogotovo sa dolaskom lijepog vremena.
Kakvog ba naroda?
Narod je ovce poslušne a i ja s njima da se ne lažemo.
Mogu nam raditi šta hoće i koliko hoće.

Kaže đi jedan maske su tu da se ne vidi koliko režimo ... jest al' u klincu ... kakvo režanje i ..... ovce smo i mogu nam sad uvesti mjeru ko kakvu hoće i mi ćemo negodovati i buniti se u komentarima i na fejsu i to je to.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19030 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

U Bosni i Hercegovini 62 zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata
idwmo na 100... obicna gripulja .BA :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19031 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Casual's wrote: 14/06/2020 14:50 Već hrvati na naslovnice stavljaju kako im je virus uvezen iz BiH. Ovo je izgleda UZP u saradnji sa medijima iz BiH.
ANamelessGhoul

#19032 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ANamelessGhoul »

pici wrote: 14/06/2020 15:18
U Bosni i Hercegovini 62 zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata
idwmo na 100... obicna gripulja .BA :bih:
Nek se prvo dogovore jel 45 ili 62
BadBoy

#19033 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 00:26 Ljudi koji zagovaraju da je odlazak u kafiće i "dudlaone" nepotrebno kretanje ne shvaćaju kako naša civilizacija funkcionira. Dakle, Denis radi kao konobar. U njegovoj kafani se smanji promet jer se treba smanjiti nepotrebno kretanje. Denis ostane bez posla, žena i dijete su mu ugroženi. Ali, staje li priča na jednoj unesrećenoj obitelji koja će umrijeti od gladi? Ne. Denis prestaje trošiti novac jer ga nema, ne kupuje više jogurte. Zbog smanjene potrošnje i radnici u mljekari gube posao jer sve više konobara ne kupuje jogurt. Kako nemaju novca neće ni konobari ni bivši radnici u mljekari kupovati novu odjeću i obuću pa se smanjuje posao u buticima. Radnice u istima ostaju bez posla. Djeci ne kupuju ni bivši konobari ni bivši radnici mljekare ni bivše zaposlenice u buticima igračke pa radnice u trgovinama s igračkama ostaju bez posla. Nitko od njih više ne radi pa ne naručuje dostavu na posao čime se smanjuje rad restorana koji također otpuštaju radnike. Sad je već dosta ljudi bez posla, dakle nema doprinosa i ne troše novac jer ga nemaju dakle nema poreza. To znači da onda nema para za zdravstvo i za mirovine, nema novca za budžet.
Nema novca za zdravstvo znači nema novca za plaće sestara i doktora, ali nema para ni za rukavice, maske, lijekove, infuzije, za struju bolnicama gdje rade respiratori koji nisu od maline nego iz Njemačke.
E tako funkcionira naše društvo, cijela civilizacija zapravo. Pare ne padaju tek tako s neba, one se vrte kroz potrošnju. Smanjite potrošnju i možete pokrenuti spiralu koja će odnijeti daleko više života nego virus sa smrtnošću od niti 1% (po podatcima seroloških testiranja) jer je smrtnost od gladi 100%
Znači cijela civilizacija i ekonomija funkcionše samo ako se svi nabijemo jedni za drugima navečer u City Lounge uz mile zvuke džigere? De uključi malo mozak. Ima i drugih sektora privrede i ekonomije koji će biti

Ti navečer odeš u City Lounge da ganjaš trebe. Zaraziš se. Sutra odeš u piljaru da kupiš hljeb. Preneseš koronu radnici. Radnica ode u Dogtas da kupi kauč, prenese radnicima tamo. Koliko si firmi onesposobio jer se nisi mogao strpiti da ne ganjaš trebe par mjeseci?

11 milijardi maraka naši građani imaju u štednji. Zašto ne pričaš o aktivaciji tog parkiranog kapitala?

Uostalom, uz sve ovo što sam zagovarao do sada, ekonomija bi koliko-toliko mogla da nastavi raditi, ali "vama" smeta bilo koji vid neugodnosti koji narušava vašu svakodnevnu komociju i rutinu na koju ste navikli. To je sebično.
JohnnyS

#19034 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

BadBoy wrote: 14/06/2020 15:27
JohnnyS wrote: 14/06/2020 00:26 Ljudi koji zagovaraju da je odlazak u kafiće i "dudlaone" nepotrebno kretanje ne shvaćaju kako naša civilizacija funkcionira. Dakle, Denis radi kao konobar. U njegovoj kafani se smanji promet jer se treba smanjiti nepotrebno kretanje. Denis ostane bez posla, žena i dijete su mu ugroženi. Ali, staje li priča na jednoj unesrećenoj obitelji koja će umrijeti od gladi? Ne. Denis prestaje trošiti novac jer ga nema, ne kupuje više jogurte. Zbog smanjene potrošnje i radnici u mljekari gube posao jer sve više konobara ne kupuje jogurt. Kako nemaju novca neće ni konobari ni bivši radnici u mljekari kupovati novu odjeću i obuću pa se smanjuje posao u buticima. Radnice u istima ostaju bez posla. Djeci ne kupuju ni bivši konobari ni bivši radnici mljekare ni bivše zaposlenice u buticima igračke pa radnice u trgovinama s igračkama ostaju bez posla. Nitko od njih više ne radi pa ne naručuje dostavu na posao čime se smanjuje rad restorana koji također otpuštaju radnike. Sad je već dosta ljudi bez posla, dakle nema doprinosa i ne troše novac jer ga nemaju dakle nema poreza. To znači da onda nema para za zdravstvo i za mirovine, nema novca za budžet.
Nema novca za zdravstvo znači nema novca za plaće sestara i doktora, ali nema para ni za rukavice, maske, lijekove, infuzije, za struju bolnicama gdje rade respiratori koji nisu od maline nego iz Njemačke.
E tako funkcionira naše društvo, cijela civilizacija zapravo. Pare ne padaju tek tako s neba, one se vrte kroz potrošnju. Smanjite potrošnju i možete pokrenuti spiralu koja će odnijeti daleko više života nego virus sa smrtnošću od niti 1% (po podatcima seroloških testiranja) jer je smrtnost od gladi 100%
Znači cijela civilizacija i ekonomija funkcionše samo ako se svi nabijemo jedni za drugima navečer u City Lounge uz mile zvuke džigere? De uključi malo mozak. Ima i drugih sektora privrede i ekonomije koji će biti

Ti navečer odeš u City Lounge da ganjaš trebe. Zaraziš se. Sutra odeš u piljaru da kupiš hljeb. Preneseš koronu radnici. Radnica ode u Dogtas da kupi kauč, prenese radnicima tamo. Koliko si firmi onesposobio jer se nisi mogao strpiti da ne ganjaš trebe par mjeseci?

11 milijardi maraka naši građani imaju u štednji. Zašto ne pričaš o aktivaciji tog parkiranog kapitala?

Uostalom, uz sve ovo što sam zagovarao do sada, ekonomija bi koliko-toliko mogla da nastavi raditi, ali "vama" smeta bilo koji vid neugodnosti koji narušava vašu svakodnevnu komociju i rutinu na koju ste navikli. To je sebično.
Da, cijela zapadna ekonomija i civilizacija počiva na potrošnji. Na novim mobitelima, automobilima, odjeći, obući, kafićima i turizmu između ostalog. To je generator rasta i potrošnja, osobna i državna, omogućuju životni standard kakav imamo.
BadBoy

#19035 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

red evil wrote: 14/06/2020 12:05
Pametovanje je da se poziva na odgovorno ponašanje u cilju normalnog života bez zaraženih i umrlih? A nije pametovanje ako se govori da je ovo izmišljotina, da se ponašamo kao da se ništa ne dešava, ne trebaju nam maske, ma kakva distanca,... Zanimljivo rezonovanje. Ali zbog toga imamo novi val širenja a i imat ćemo ih jer stvarno ne učimo ništa.
Zbog toga druže i živimo u ovoj Bosni ovakvoj kakva jeste. Idiot baca gume u rijeku, ti mu priđeš i kažeš da to ne radi, on ti kaže "Ne pametuj, ovo je privatni posjed". O čemu mi više da pričamo?
BadBoy

#19036 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:34

Da, cijela zapadna ekonomija i civilizacija počiva na potrošnji. Na novim mobitelima, automobilima, odjeći, obući, kafićima i turizmu između ostalog. To je generator rasta i potrošnja, osobna i državna, omogućuju životni standard kakav imamo.
I ti si iz svega toga samo izdvojio kafiće i noćni provod kao stub, kičmu ekonomije. Ima razlog zašto se taj dio najviše i oporezuje jer je luksuz, nešto bez čega se MOŽE.

Ako nepotreban odlazak u kafiće (vidi primjer iznad) prouzrokuje da te stavi van stroja i više ne možeš da kupuješ redovne potrepštine, to je daleko veći udar na ukupnu ekonomiju nego ograničavanje broja ljudi u kafićima.

Zašto se ne aktivira ogroman kapital iz štednje?
zubi

#19037 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:34 Da, cijela zapadna ekonomija i civilizacija počiva na potrošnji. Na novim mobitelima, automobilima, odjeći, obući, kafićima i turizmu između ostalog. To je generator rasta i potrošnja, osobna i državna, omogućuju životni standard kakav imamo.
I to je dobra stvar? Taj rast moze da ide u beskonacnost, nema kraja?

Ovaj virus je, izmedju ostalog, i ukazao na neodrzivost takvog pristupa i neumjerene eksploatacije prirodnih resursa... Covjek kao najvece zlo na planeti...
BadBoy

#19038 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Evo šta znači nepoštivanje mjera za ugostiteljstvo:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /200614038
Last edited by BadBoy on 14/06/2020 15:42, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#19039 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Denis ko da je iz Bel Boyeve price izasao, kako ono... Rodni, kada krademo farbu sa zeljeznice, mi pomazemo englesku privredu, posto mi krademo farbu engleske zeljeznice moraju zaposliti vise ljudi, vise cuvara, samim tim se smanjuje nezaposlenost, vise zaposlenih cuvara je vise nahranjenih usta, a cuvari ce ici i na ljetovanje u Francusku pa ce onda Francuzi morati kupiti vise engleske robe, tako pomazemo i vanjsku trgovinu engleske privrede.... lavli đabli
daddy-kool

#19040 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zvorn ... /200614051

Mene zabrinjava ovo širenje korone po obdaništima, a pitanje je šta će biti na jesen sa školama. Djeca ne mogu držati distancu ili disciplinovano nositi maske. Prvo su bile informacije da su djeca slabi prenosioci virusa, teško se zaraze a onda teško i prenose. Sada ima u Tuzli i Zvorniku slučajevi sa zarazama u obdaništima, a u jednom se mogao upratiti tok zaraze roditelj-dijete-druga djeca-vaspitačica - (možemo pretpostaviti i ostali roditelji).
JohnnyS

#19041 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Ja vam govorim kako jest, a vi mislite i pričajte što hoćete.

#ostanidomaImage
BadBoy

#19042 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:50 Ja vam govorim kako jest, a vi mislite i pričajte što hoćete.
Hahah znači to je to kad se nema više argumenata.

Nije #ostanidoma nego:

1. Drži distancu
2. Nosi masku
3. Peri ruke
4. Smanji nepotrebno kretanje, pogotovo u većim grupama. Ne moraš svaku noć ići ganjati trebe po Walteru, Slogi i Dorian Greyu.
JohnnyS

#19043 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

BadBoy wrote: 14/06/2020 15:55
JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:50 Ja vam govorim kako jest, a vi mislite i pričajte što hoćete.
Hahah znači to je to kad se nema više argumenata.

Nije #ostanidoma nego:

1. Drži distancu
2. Nosi masku
3. Peri ruke
4. Smanji nepotrebno kretanje, pogotovo u većim grupama. Ne moraš svaku noć ići ganjati trebe po Walteru, Slogi i Dorian Greyu.

Argumente sam davao, evo recimo nitko da mi objasni kako je ispod radara prošlo da je u Hrvatskoj za mjesec dana početkom 2017. umrlo dvije tisuće ljudi više nego što je prosjek za taj mjesec i nitko se nije počešao, a sad su blokirali državu zbog sto mrtvih.
BadBoy

#19044 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:59
Argumente sam davao, evo recimo nitko da mi objasni kako je ispod radara prošlo da je u Hrvatskoj za mjesec dana početkom 2017. umrlo dvije tisuće ljudi više nego što je prosjek za taj mjesec i nitko se nije počešao, a sad su blokirali državu zbog sto mrtvih.
Nisu to argumenti to je skretanje sa teme.

Ovaj virus, na žalost, ima veću stopu smrtnosti od sojeva sezonske gripe. To se ne može debatirati, to je činjenica.

Drugo, ove mjere individualne odgovornosti su način na koji normalni ljudi zagovaraju da se država ne blokira nego da se nastavi koliko toliko normalan život dok vakcina ne bude spremna. Ali vama je i to smiješno i sprdate se sa tim u stilu "brnjice preko usta" "čuj onog nemoj se bespotrebno kretati", itd. Mnogo veoma bogatih ljudi na ovom svijetu ekonomski ispašta zbog ove situacije. Vjeruj mi, vakcina će biti u rekordnom roku, možda već od jeseni.

Treće, grozno je reći "blokirali su državu zbog sto mrtvih". Izvini, ali da je neko tvoj u toj statistici od stotinu ljudi, ne bi ti bilo svejedno. I hvala Bogu da je za sada samo stotinu mrtvih i nadam se da ćeš se i ti i tvoji čuvati i neće ući u tu statistiku. Jednako mi je, recimo, grozna i smrtnost na našim cestama, ali ja ne mogu ništa direktno učiniti da promijenim (osim glasanja).

Smanjenju broja umrlih od korone mogu; tako što ću poduzeti minimum ovih stvari koje meni ništa puno ne znače a nekome mogu spasiti život.

Šta je u tome loše?
aerodinamika

#19045 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

daddy-kool wrote: 14/06/2020 15:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zvorn ... /200614051

Mene zabrinjava ovo širenje korone po obdaništima, a pitanje je šta će biti na jesen sa školama. Djeca ne mogu držati distancu ili disciplinovano nositi maske. Prvo su bile informacije da su djeca slabi prenosioci virusa, teško se zaraze a onda teško i prenose. Sada ima u Tuzli i Zvorniku slučajevi sa zarazama u obdaništima, a u jednom se mogao upratiti tok zaraze roditelj-dijete-druga djeca-vaspitačica - (možemo pretpostaviti i ostali roditelji).
nista, zatvorit sve, nema nam spasa :lol:
JohnnyS

#19046 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

BadBoy wrote: 14/06/2020 16:07
JohnnyS wrote: 14/06/2020 15:59
Nisu to argumenti to je skretanje sa teme.

Ovaj virus, na žalost, ima veću stopu smrtnosti od sojeva sezonske gripe. To se ne može debatirati, to je činjenica.

Drugo, ove mjere individualne odgovornosti su način na koji normalni ljudi zagovaraju da se država ne blokira nego da se nastavi koliko toliko normalan život dok vakcina ne bude spremna. Ali vama je i to smiješno i sprdate se sa tim u stilu "brnjice preko usta" "čuj onog nemoj se bespotrebno kretati", itd. Mnogo veoma bogatih ljudi na ovom svijetu ekonomski ispašta zbog ove situacije. Vjeruj mi, vakcina će biti u rekordnom roku, možda već od jeseni.

Treće, grozno je reći "blokirali su državu zbog sto mrtvih". Izvini, ali da je neko tvoj u toj statistici od stotinu ljudi, ne bi ti bilo svejedno. I hvala Bogu da je za sada samo stotinu mrtvih i nadam se da ćeš se i ti i tvoji čuvati i neće ući u tu statistiku. Jednako mi je, recimo, grozna i smrtnost na našim cestama, ali ja ne mogu ništa direktno učiniti da promijenim (osim glasanja).

Smanjenju broja umrlih od korone mogu; tako što ću poduzeti minimum ovih stvari koje meni ništa puno ne znače a nekome mogu spasiti život.

Šta je u tome loše?

Loše je što tebi i meni nije isto minimum stvari. Nerealno je zatvarati cijeli jedan vrtić zbog jednog bolesnog djeteta ili tete, tko će ostalu djecu čuvati, opet netko mora izostajati s posla. Opet se priča o odgađanju ili neodržavanju nastave. Kakve će to posljedice imati na djecu, na obrazovanje, na psihički razvoj? Po prvi put u povijesti životinjskih vrsta žrtvuje se budućnost nove generacije zarad očuvanja prethodnih. To nije prirodno.

Zaraznih bolesti je uvijek bilo i uvijek će biti. Što ćemo kad bude neka epidemija opasnije bolesti? Svi počiniti kolektivno samoubojstvo prije nego nas zaraza ubije?
BadBoy

#19047 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

JohnnyS wrote: 14/06/2020 16:21 Loše je što tebi i meni nije isto minimum stvari. Nerealno je zatvarati cijeli jedan vrtić zbog jednog bolesnog djeteta ili tete, tko će ostalu djecu čuvati, opet netko mora izostajati s posla. Opet se priča o odgađanju ili neodržavanju nastave. Kakve će to posljedice imati na djecu, na obrazovanje, na psihički razvoj? Po prvi put u povijesti životinjskih vrsta žrtvuje se budućnost nove generacije zarad očuvanja prethodnih. To nije prirodno.
Nije nama isti minimum, nego se razilazimo u osjećaju lične odgovornosti. I to dijete se moralo od nekud zaraziti. Nije se moglo jedno jutro probuditi sa virusom. Dovoljno je da se jedan roditelj ponaša neodgovorno, prenese virus na svoje dijete i hop, eto ga cijeli vrtić se mora zatvoriti.

Opet nisi odgovorio na poentu svih poenti: Jel tebi teško staviti masku? Jel ti teško ne koristiti javni prevoz za jednu ili dvije stanice? Jel ti teško izbjegavati masovna okupljanja? Hoće li nekome spasti kruna sa glave ako se ovoga pridržava par mjeseci?

Ponavljam, vakcina je tu, veoma blizu. Ljudski rod je preživio i pobjedio i gore stvari. I ovo ćemo. Potrebno je samo malo odgovornosti i strpljenja.
JohnnyS wrote: 14/06/2020 16:21 Zaraznih bolesti je uvijek bilo i uvijek će biti. Što ćemo kad bude neka epidemija opasnije bolesti? Svi počiniti kolektivno samoubojstvo prije nego nas zaraza ubije?
Opet skretanje. Ne znamo za buduće bolesti. Vidjećemo kad i ako se pojavi. Ovo što trenutno možemo uraditi pije vode u suzbijanju korone, poređenje sa ostalim zaraznim bolestima ostavljam epidemiolozima.
JohnnyS

#19048 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Cjepiva nema još bar godinu dana, a nitko ne garantira ni tad ni uspješnost ni sigurnost. Odnosno da bude sigurnije od bolesti koja ima smrtnost oko 0,6%
biglebovski

#19049 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

BadBoy wrote: 14/06/2020 15:41 Evo šta znači nepoštivanje mjera za ugostiteljstvo:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /200614038
Navedeno je i da je konobar prethodnih dana bio odsutan, da je radio samo dvije smjene, te da su članovi njegove porodice negativni na koronavirus.

Al je zato svojim ponašanjem obustavio proizvodnju u Dogtasu :D :D :D
P308

#19050 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Leon16v wrote: 14/06/2020 12:12
winpin wrote: 14/06/2020 12:01 +38 RS

Gdje ih samo nadju?
Iz minute u minutu nove brojke, ništa nema da se kaže sve odjednom kolko je i to je to. Jutros je 3, pa 38, pa 62, pa sad na BHT kažu 57 :-)
A na klixu pise 45 :?
Locked