jeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 20:34
madner wrote: ↑09/06/2020 20:13
Jez po svom, nema veze sto valja gluposti dok ima osjecaj da je ispravno.
Covjek objasni zasto dolazi do segregacije, napravi model i pokaze da nema veze sa rasizmom, dobije Nobela ali Jez zna da je to cisti rasizam. Klasicni primjer kako neko razmislja ko ima filter na sve sto mu ideoloski ne odgovara.
I onda kritikuje Trumpa.
Kakvo crno oporavljanje od kolonijalnog vremena, pa to je bio warp speed razvoja drustva. Kao i AU kada je ovdje dosla. Ljudi puse neke komunisticke parole bez refleksije.
Nista ti nisi objasnio, vec si uprazno ponavljao jedno te isto, ne prihvatajuci crno na bijelo objasnjenja i preskacuci kljucne stvari iz izvora koje si sam postavio. To je mozda u tvojoj glavi objasnjavanje, ali za takvo nesto ti nije potrebno da trosis vrijeme drugih, uvjeravajuci ih da si slijep i da ne razumijes jezik.
Ti si opetovano dokazao da petljas, lazes i izmisljas uopste ne citajuci napisano. Ono sto sam citiras po svom nahodjenju interpretiras, bez obzira sto pred tobom pise dijametralno suprotno od onog sto tvrdis. Istovremeno preskocis 10 naucnih radova koji obaraju jednog kojeg si postavio. Stranice i stranice si proveo dokazujuci genetsku intelektualnu inferiornost odredjenih rasa. Navaljao si toliko nevjerovatnih gluposti, uopste ne krijuci svoj gadni rasizam.
Drugim rijecima s tobom ne vrijedi ozbiljno raspravljati, samo te covjek moze podjebavati.
Ovo sam ti vec ranije rekao i ponovicu svaki put kad se ponovo javis sa pokusajima opravdavanja svojih nakaradnih svjetonazora.
Pa necu ti ja izvoditi dokaz teorije, ako hoces da procitas procitas, ako neces ostanes glup i valjas gluposti.
Jos uvijek ne mozes sebi doci od toga da postoje genetske razlike u prosjecnoj inteligenciji izmedju rasa. To je u rangu onih kreacionista koji jednostavno ne mogu prihvatiti naucna saznanja nego prave svoje teorije. Nema tu rasizma, na kraju krajeva nisu bijelci na vrhu te liste.
Ti da bi nekog podjebavao moras prvo shvatiti sta je napisano. Posto si podkapaciran i uz to ideologiju stavljas iznad razuma i logike, jedino sto mozes jeste ovo. Bjedno i kao neka ljeva karikatura Trumpa.
Inace ako nekog zanima neka pogleda istrazivanja u Svedskoj, gdje ljudi koju multikulturu smatraju za prednost Svedskog drustva imaju prag gdje dolazi do segregacije. Kao i u USA, isti je mehanizam.